Kako popraviti rang sajta na google ???

Parrdon, Faust: Na koje blogove ides i zabadas link sajta koji reklamiras???
Navedi par ako ti nije tesko, to se odnosi i na one koji imaju neke preporuke!!!
Nadam se da nije neka velika tajna!!!??? thanks

to je vezano za temu jedan od nachina pristupa kreiranju backlinkova zato tvoje pravo pitanje vishe treba da glasi na chije blogove

well na svoje blogove. Ne volim ja to torbarenje za link ili upucavanje u nechiji prostor.. Napravim svoje blogove i linkujem sa njih a njih linkojem kroz feedove i submisiju i tako josh neke blogkitchen charolije ;>

ja ne razmenjujem linkove vec pravim linkove ako nema dosta blogova napravim nove.

dosta ljudi gotivi wordpress ja preferiram blogger platformu. Kad "stvarno nauchish da blogujes" sto se dosta razlikuje od ulogovao si se i registrovao adresu na nekoj blog platformi onda ces da skontas odakle dolaze linkovi :)

just a side note ako ne ovladas rss-om onda nikad neces imati ni linkova ni blogova koliko ti treba :mrgreen:

inache metoda kojom se komentuju tudji blogovi automatski je poznatija kao trackback spamming i to moze da donese vecu stetu nego korist jer google u direktnom ratu sa placenim linkovima i spamdvertajzingom, a da idem od bloga do bloga citam i komentiram sa sadrzajem za neki jadni link na koji mozda a mozda i niko ne natrci pa nisam lud nemam vremena za to a i kad vec ne moram :whistling:

to je vezano za temu jedan od nachina pristupa kreiranju backlinkova zato tvoje pravo pitanje vishe treba da glasi na chije blogove

well na svoje blogove. Ne volim ja to torbarenje za link ili upucavanje u nechiji prostor.. Napravim svoje blogove i linkujem sa njih a njih linkojem kroz feedove i submisiju i tako josh neke blogkitchen charolije ;>

ja ne razmenjujem linkove vec pravim linkove ako nema dosta blogova napravim nove.

dosta ljudi gotivi wordpress ja preferiram blogger platformu. Kad "stvarno nauchish da blogujes" sto se dosta razlikuje od ulogovao si se i registrovao adresu na nekoj blog platformi onda ces da skontas odakle dolaze linkovi :)

just a side note ako ne ovladas rss-om onda nikad neces imati ni linkova ni blogova koliko ti treba :mrgreen:

inache metoda kojom se komentuju tudji blogovi automatski je poznatija kao trackback spamming i to moze da donese vecu stetu nego korist jer google u direktnom ratu sa placenim linkovima i spamdvertajzingom, a da idem od bloga do bloga citam i komentiram sa sadrzajem za neki jadni link na koji mozda a mozda i niko ne natrci pa nisam lud nemam vremena za to a i kad vec ne moram :whistling:

...samo jedno nije bas do kraja jasno!?
Sta ti znaci >> Napravim svoje blogove i linkujem sa njih a njih linkUjem kroz feedove i submisiju i tako josh...<< kako te blogove linkujes kroz feedove... mislim na sta ih linkujes kroz feedove???
Drugo: submitujes te blogove na razne direktorijume i druga mesta???

johny na blogu je premalo, na stotinama blogova to vec lichi na nesto

ako ochekujesh saobracaj od pretrazivaca moras da imash masu sadrzaja ili zestoko na kvalitetnim stranama (sa saobracajem) izlinkovan svoj sajt. Lakse ti je da napravish masu sadrzaja nego da molis webmastere za linkove i da se potucas po kojekakvim sajtovima gde su webmasteri puni sebe a nemaju sajt u top 100.000 na alexi

ili produkcija ili spremi jaku kintu za marketing preko PPC
sa jednim blogom neces daleko dogurati...

johny sve je to u zglobu..

ne stotine ja imam hiljade blogova, par hiljada propalih, par hiljada novih par hiljada koji rade, par hiljada sto treba da pochnu da rade i tako to..

naravno da su poseceni neki dobro neki loshe ali sustina je da se to i radi zbog traffica

moras dobro da ovladas automatizacijom sadrzaja, rss, da drzish u prste ili wordpress sa pluginovima ili blogger sa hackovima

I da iza sebe imash solidnu serversku snagu ne neki godforsaken shared hosting ili nesto ovde kod nas u lokalu tipa neobee i takva smaranja

za posluzivanja sto i vishe blogova potrebna je solidna serverska moc i dosta posla da se sve uredi

isto tako morash da automatizujesh sve sto moze da se automatizuje a kljucno je postovanje po blogovima

nisam lud valjda da rucno blogujem na hiljadama blogova..

a sto se tice koliko dugo blogujem. Pa provaljujem blogger jedno godinu dana, ali efektivno (sa uspehom i prilicno automatski) blogujem oko 6 meseci. Ako znas sta treba da radish i imas serversku moc i spremljen sadrzaj u odgovarajucem formatu za dan moze 100 blogspot blogova da se uredi da ne izgledaju spamerski i da im se automatizuje sadrzaj

Poslednja izmena:
Bonbona ili ti bombona, jasno kao dan, samo sto mi se cini jako mukotrpnim radom, za ne toliko para, koliko satisfkcije !?!?!?!
Mislim da si dosta toga dobro objasnio! Hwala opet! Hvala i u ime onih kojima ce sve ovo koristiti!

mukotrpan rad jeste ponekad zabodem stolicu 16h dnevno. ali ako to povezesh sa cinjenicom da radish ono sto volis onda to dodje kao i uzivanje izvesno, blogovanje stvara odredjenu zavisnost tipa ko heroin nikotin ili tako neke zavisne supstance,, i isto ne secam dzakove kod nekog privatnika da me kara za sitnu lovu vec sam sam sebi gazda

Za ne toliko para koliko satisfakcije? satisfakcija je daleko ispred ustogljenih direktora sto se ufunjaju u neku ex komunisticku fotelju i mazu sve zivo preko raznoraznih prevara gde neko mora zaplace da bi se oni nasmejali. A sto se tiche kinte moze da varira solidno od dana do dana kad uspesh da uradish konkretne stvari ali u svakom sluchaju je daleko bolje nego sto ima vecina gledalaca spanskih serija i slusalaca granda koji su uplasheni ko zechevi da ne izgube posao u nekoj krmeljivoj ex komunistickoj and now kvazi demokratskoj firmi

Satisfakcija je ogromna iz razloga sto kontas da svoj uspeh ne pronalazish hodajuci preko tudjih nevolja sto rade funjare i prilicno bitan momenat je imati sopstvenu slobodu da radish kad hoces odakle hoces da ne radish ako neces i takve stvari.

U ovom poslu ne treba razmisljati o kinti vec o tome sta zelis da napravish kinta dodje sama po sebi. Kad sam kao pocetnik mastao o tome sta zelim da napravim (koliko kinte) nisam imao literalno nista i vucarao sam se od besplatnih servera do jadnih hostinga. Sad samo razmisljam o tome sta zelim da uradim i metodama kojim treba to da izvedem kinta dodje sama po sebi

Poslednja izmena:
Imam problem, studioelit.com koji sam probao da probijam na google je pao drasticno sa druge strane na trecu, za klucne reci |afro kikice| !
Ono sto me najvise zabrinulo je to sto je ispred mene kopija mog sajta na adresi - orlingo.com/sites/www.studioelit.com . Kao da me neko banuje, ili sta vec!? Takodje se pojavljuje i video prezentacija i to na prvoj strani pod adresom - uncutvideo.aol.com/tags/nadogradnja-kose-afro-kikice-studio-elite-frizerski-salon tu sam vec ja kriv sto sam okacio video na taj sajt! Izbrisao sam ga i ne znam da li ce ga Google skinuti u opste sa indexa ?!?!
Napravio sam zbrku totalnu za odredjene kljucne reci, gde sam sve pogresio??? Da li ne treba prijavljivati sajtove na neke direktorijume!?

johny ako tako pipkash stvari i tresesh se ko zena oko svega nigde neces da stignes

za tu kljucnu rech sto si rekao za nedelju dana mogu budem prvi na google

desetak blogova + desetak direktorijuma + desetak clanka + neki zabod linkovi social bookmarking, digg, squido, furl, etc + nesto meta caffe,youtube,myspace,facebook etc + par submitinga i verifikacija, neki fin rss i bam

prva pozicija 104%

ako na takvoj kljucnoj rechi od svega zivog zazires onda ce te progutati mrak web 08/09

samo napad, ako nije dosta, onda veci napad

social bookmarking - sta je to zapravo?
Vidim da traze neke pare za uslugu submisije.
*** faust, lako je tebi kad imas vec spremnu masineriju, blogove, razradjene naloge na myspace, digg, facebook... na tome treba da radim jos 3 meseca minimum... kakva crna 1 strana... Imas vec ceo uigran i isplaniran sistem. Jel imas neku firmu za sve to, kad mi pukne film da te angazujem!?
Nastavicu da gradim sistem dok ne vidim da previse zaostajem! hvala na podrsci :sad2:
Hvala na linkovima Gilly !

social bookmarking - sta je to zapravo?
Vidim da traze neke pare za uslugu submisije.

social bookmarking je jedna od expresija fraze web 2.0 i pretstavlja linkovanje svojih strana kroz social servise u to se uklapaju socijalne mreze myspace, facebook, etc , servisi youtube, metacaffe, i bookmarking sajtovi delicio.us, furl, squido, digg, etc.

Web 2.0 kao standard ne znaci ama bash nista iako se svi loze da su im sajtovi web 2.0 a to bi ustvari trebalo da pretstavlja interaktivnost sajta na 2 kljucne stvari- reklamiranje i sadrzaj

Ovde se dosta postize kad omogucis posetiocima da sami zabodu backlink za tebe preko minijaturnih java scriptica mozes sebi takvu da nabavish na

Kod:
addthis
http://www.addthis.com/

tim pristupom od jednog linka koji ti je neko drugi lako napravio zabodes novu posetu nekog ko nabasa na taj link ili posetu bota i ocitavanje tog backlinka,, to je ujedno jedini kvalitetni "viralni" marketing koji mozes da priustish svom sajtu

ili da sam sebi krchish put kroz simultane submisije preko alata poput social bookmarking submitera od kojih je definitivno najpopularniji naslov "Bookmarking Demon"

*** faust, lako je tebi kad imas vec spremnu masineriju, blogove, razradjene naloge na myspace, digg, facebook... na tome treba da radim jos 3 meseca minimum... kakva crna 1 strana... Imas vec ceo uigran i isplaniran sistem. Jel imas neku firmu za sve to, kad mi pukne film da te angazujem!?

Nazalost johny to oko angazovanja nece bas da ide.. Ne'am ja vremena da radim za druge, bolje gledaj da se ucish kako da sam sve to izvedes jer apsolutno niko ko je sposoban tako nesto da izvede nece to za nekog drugog da radi. Kada budes znao kako i sta shvatices zasto to nikad neces za druge da radis :cool:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima vama, vidim da se neki od vas poprilicno razumeju u ove stvari , ja se trudim da nesto razumem ali me ide osrednje, u svakom slucaju nemam nameru da odustanem, hteo sam da pitam ako neko zna, dali ako upatim reklamu svog sajta na ptc programima, i recimo samim tim dobijem 500 postilaca dnevno, a tako recimo nekih mesec dana, dali to utice na rejting sajta, i samim tim dali ce google da me bolje rangira, hvala

vaske2408

ptc ako mislis na autosurf, ili bux to fore ili traffic razmene kroz bannere to je smaranje i ***

ppc - google adwords, yahoo adds, i tome slichni servisi, mislim da i krstarica ima ovde lokalni keyword targeted advertajzing to je vec ok jer je stvarna poseta koju zanima to sto hoces da im pokazes ako vec sam odredjujes za koje rechi..

budi oprezan kome placas za saobracaj jer saobracaj moze da se fejkuje na kilo (autovisitor na loadovanu listu proxija + lista stranica) i udara traffic ko lud po sajtu

saobracaj moze indirektno da utice na rejting ali false saobracaj ako izvale pretrazivaci da je fake moze da ti zakuca sajt da ga vishe nikad ne nadjesh u listingu

Hvala na odgovoru Georg_Faust , hteo sam jos jedno pitanje ako ti nije problem, mozda ce tebi izgledati glupo ovo pitanje, ali jedan deo tvoga texta stalno mi se mota po glavi, a to je:

desetak blogova + desetak direktorijuma + desetak clanka + neki zabod linkovi social bookmarking, digg, squido, furl, etc + nesto meta caffe,youtube,myspace,facebook etc + par submitinga i verifikacija, neki fin rss i bam,

Dali hoces da kazes da ove stvari dosta donose prilikom rangiranja na googleu .
Kada si u tekstu napisao
desetak blogova- dali si mislio da napravim desetak raznih sadrzaja i da na tim mestima ostavljam svoj link.
desetak direktorijuma- opste neznam na sta mislis i kako se oni postavljaju
desetak clanaka- gde da ih stavim i dali su to isto sajtevi gde stavljam svoj sadrzaj i moj link
social bookmarking- koliko sam ja svatio , to je kao bookmarks na firefox-u samo vodi na razne bookmarkove razlicitih pretrazivaca( al sam ga objasnio :) )
digg, squido, furl, etc -ovde si mislio verovatno na odredjene textove u vezi sajta,

meta caffe,youtube,myspace,facebook etc - recimi dali trebam da napravim neki video zapis o sajtu i da ga postavim sa ostavljenim linkom
par submitinga i verifikacija,- za ovo neznam tacno gde da to uradim

Poceo sam sa internetom da se bavim pre par meseci,do tada nisam imao pojma kako se prave stranice i kako se postavljaju na internet, sada nesto oko toga znam, ali podizanje rejtinga kod pretrazivaca to je vec katastrofalno, pa verovatno zato postavljam ovakva mozda za tebe glupa pitanja,
voleo bih ako imas vremena da mi odgovoris na ova pitanja, ovo je jedan moj sajt http://www.goldnetbusiness.com, http://www.goldnetbusiness.com/products.htm
Hvala unapred

Dali hoces da kazes da ove stvari dosta donose prilikom rangiranja na googleu .
Kada si u tekstu napisao

Ne da uticu vec se od toga sastoji rangiranje nekog websajta pod uslovom da je sama stranica odgovarajuce optimizirana, vidljiva i sa sredjenim tagovima gustinom kljucnih reci , alt tagovima, inbound outbound linkovima i tome slicno

desetak blogova- dali si mislio da napravim desetak raznih sadrzaja i da na tim mestima ostavljam svoj link.

mislim da napravish blogove sa sadrzajem koji je relevantan sadrzaju tvog sajta na nekoj od blog platformi

wordpress, blogger, yahoo360, livespace i da sa njih linkujes svoj sajt

ako ti je cilj google onda blogujes na bloggeru ako je yahoo onda yahoo360 ili wordpress ako na sve mislis da delujes

isto nadjes blogove koji su sadrzaja relevatnog kao tvoj sajt i onda opalish poneki nespamerski komentar sa nesto relevantnog sadrzaja i linkovi treba da imaju relevantne kljuchne reci anchorovane na adresu koji se ne ponavljaju previse vec da deluje prirodno

desetak direktorijuma- opste neznam na sta mislis i kako se oni postavljaju

pogledaj
http://forum.krstarica.com/threads/239650

tamo ima link prema direktorijumima i listama direktorijuma
mislim na direktorijume gde dobijas backlink za sajt najbitniji je dmoz.org
ali ima ih dosta drugih sto veci PR to bolje
ako nadjesh alatku website submitter 2.2 ima je po warez lokacijama onda ce ti direktorijumi ici dosta lakse

desetak clanaka- gde da ih stavim i dali su to isto sajtevi gde stavljam svoj sadrzaj i moj link

mislim na lokacije gde moze da publishujesh svoje clanke koje pises na relevantnu temu svog sajta i u to se uklapa i Press release u linku iznad imash isto vodich prema tome

alati za to su article submitteri koji prilicno olaksavaju taj posao

social bookmarking- koliko sam ja svatio , to je kao bookmarks na firefox-u samo vodi na razne bookmarkove razlicitih pretrazivaca( al sam ga objasnio :) )

ne to su web 2.0 social bookamrking sajtovi gde korisnici linkuju sajtove prema tome sta ih zanima. svojim posetiocima to omogucish skripticom sa sajta

addthis
www.addthis.com

a alatka kojom to mozes da napravish je "bookmarking demon" u krakovanom izdanju koje radi je prilicno retka i pomalo komplikovana za koriscenje pogotovo novajlijama a ima i drugih alata za to

digg, squido, furl, etc -ovde si mislio verovatno na odredjene textove u vezi sajta,

ovde sam mislio na to da moras da kreiras prisutnost i linkove prema svom sajtu sa tih i njima slicnih servisa

meta caffe,youtube,myspace,facebook etc - recimi dali trebam da napravim neki video zapis o sajtu i da ga postavim sa ostavljenim linkom

da, napravish video zapis vezan za tvoju branshu, linkujes iz videa i iz profila tog sajta i gledaj da tagujes video odgovarajucim recima

par submitinga i verifikacija,- za ovo neznam tacno gde da to uradim

na warez lokacijama nadji alate
addweb website promoter 8.0.3.4
internet business promoter 10.0.3
web ceo (mislim da je verzija 7 ili 8) ali ova dva iznad su bitnija i snaznija submitera za pretrazivace

nadam se da ti ovo pomaze
pozdrav
G_F

Faust mi smo veoma veliki skotovi koji su tu da bi te maltretirali... moooolim te, da ne bi zabadali po ne proverenim lokacijama te free submite, ostavi listu linkova istih!

znam da si otvorio temu na lepljivima gde pise sve i svasta ali ovde ako mozes navedi samo free submite bez reciprocall link reqesta!
Znam da imamo sve to na google ali tesko je naci kvalitet, a ti to vec swe imas u rukavu!

Back