Dali hoces da kazes da ove stvari dosta donose prilikom rangiranja na googleu .
Kada si u tekstu napisao
Ne da uticu vec se od toga sastoji rangiranje nekog websajta pod uslovom da je sama stranica odgovarajuce optimizirana, vidljiva i sa sredjenim tagovima gustinom kljucnih reci , alt tagovima, inbound outbound linkovima i tome slicno
desetak blogova- dali si mislio da napravim desetak raznih sadrzaja i da na tim mestima ostavljam svoj link.
mislim da napravish blogove sa sadrzajem koji je relevantan sadrzaju tvog sajta na nekoj od blog platformi
wordpress, blogger, yahoo360, livespace i da sa njih linkujes svoj sajt
ako ti je cilj google onda blogujes na bloggeru ako je yahoo onda yahoo360 ili wordpress ako na sve mislis da delujes
isto nadjes blogove koji su sadrzaja relevatnog kao tvoj sajt i onda opalish poneki nespamerski komentar sa nesto relevantnog sadrzaja i linkovi treba da imaju relevantne kljuchne reci anchorovane na adresu koji se ne ponavljaju previse vec da deluje prirodno
desetak direktorijuma- opste neznam na sta mislis i kako se oni postavljaju
pogledaj
http://forum.krstarica.com/threads/239650
tamo ima link prema direktorijumima i listama direktorijuma
mislim na direktorijume gde dobijas backlink za sajt najbitniji je dmoz.org
ali ima ih dosta drugih sto veci PR to bolje
ako nadjesh alatku website submitter 2.2 ima je po warez lokacijama onda ce ti direktorijumi ici dosta lakse
desetak clanaka- gde da ih stavim i dali su to isto sajtevi gde stavljam svoj sadrzaj i moj link
mislim na lokacije gde moze da publishujesh svoje clanke koje pises na relevantnu temu svog sajta i u to se uklapa i Press release u linku iznad imash isto vodich prema tome
alati za to su article submitteri koji prilicno olaksavaju taj posao
social bookmarking- koliko sam ja svatio , to je kao bookmarks na firefox-u samo vodi na razne bookmarkove razlicitih pretrazivaca( al sam ga objasnio

)
ne to su web 2.0 social bookamrking sajtovi gde korisnici linkuju sajtove prema tome sta ih zanima. svojim posetiocima to omogucish skripticom sa sajta
addthis
www.addthis.com
a alatka kojom to mozes da napravish je "bookmarking demon" u krakovanom izdanju koje radi je prilicno retka i pomalo komplikovana za koriscenje pogotovo novajlijama a ima i drugih alata za to
digg, squido, furl, etc -ovde si mislio verovatno na odredjene textove u vezi sajta,
ovde sam mislio na to da moras da kreiras prisutnost i linkove prema svom sajtu sa tih i njima slicnih servisa
meta caffe,youtube,myspace,facebook etc - recimi dali trebam da napravim neki video zapis o sajtu i da ga postavim sa ostavljenim linkom
da, napravish video zapis vezan za tvoju branshu, linkujes iz videa i iz profila tog sajta i gledaj da tagujes video odgovarajucim recima
par submitinga i verifikacija,- za ovo neznam tacno gde da to uradim
na warez lokacijama nadji alate
addweb website promoter 8.0.3.4
internet business promoter 10.0.3
web ceo (mislim da je verzija 7 ili 8) ali ova dva iznad su bitnija i snaznija submitera za pretrazivace
nadam se da ti ovo pomaze
pozdrav
G_F