Kako pomazete detetu da savlada gradivo u skoli?

• Začetnik teme Začetnik teme mimus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li se sada u nasim skolama od prvog razreda uci cirilica i latinica?

Volila bi da sina kad dodje vrijeme naucim i cirilicu pa da znam kada mogu da krenem

U 1 razredu se uci cirilica,u 2 latinica.
Postoji velika verovatnoca da ce detetu biti dosadno na casu,ako vec zna da pise.
Moj sin nije znao ni slovo,nista mu ne fali,sve je postigao i odlican je.
Kako hoces,ali ja sam za to da se deca izigraju pre skole,posle idu obaveze...:bye:

U 1 razredu se uci cirilica,u 2 latinica.
Postoji velika verovatnoca da ce detetu biti dosadno na casu,ako vec zna da pise.
Moj sin nije znao ni slovo,nista mu ne fali,sve je postigao i odlican je.
Kako hoces,ali ja sam za to da se deca izigraju pre skole,posle idu obaveze...:bye:

Потписујем! :ok: :super:

Посао учитеља је да научи децу да пишу, тако ће бити лакше, него да исправљају погрешно научена слова.

А и буде досадно онима који знају, па брзају и често ураде лошије од оних који нису знали.

Ma nista je njega ne ucim samo dijete pita kako koje slovo ide pa sastavlja rijeci
i ja saam za to da se izigraju al njega to sad interesuje!
a pitam za cirilicu zato sto cu ja morati i zelim da nauci,naravno kad bude vrijeme za to!
Cirilicu ga ovde niko nece nauciti!
Hvala na info!

Извињавам се, не знам где си ти.
Научи дете, ако си у прилици да му нађеш неку словарицу или Буквар, онда још боље.
Мислила сам да си у Србији, зато одговорила тако. :bye:

Ja sam verovatno potpuno omanula u roditeljstvu. Non-stop jurim dete da uči, sad je šesti razred. Odličan je djak, sve petice sem jedne, ali mislim da bi bilo slabije da nije mog pritiska. Preslišavam je sve predmete, a prve četiri godine sam kontrolisala sve domaće.

U suštini, mislim da je problem u odsustvu roditelja od kuće i mnogo slobodnog vremena koje deca provode sama i pred TV-om. Da sam sve ove godine imala normalno radno vreme, mislim da bi radne navike bile bolje formirane. Moja greška.

Ja sam verovatno potpuno omanula u roditeljstvu. Non-stop jurim dete da uči, sad je šesti razred. Odličan je djak, sve petice sem jedne, ali mislim da bi bilo slabije da nije mog pritiska. Preslišavam je sve predmete, a prve četiri godine sam kontrolisala sve domaće.

U suštini, mislim da je problem u odsustvu roditelja od kuće i mnogo slobodnog vremena koje deca provode sama i pred TV-om. Da sam sve ove godine imala normalno radno vreme, mislim da bi radne navike bile bolje formirane. Moja greška.

Mislim da nije dobro previse forsirati i pritiskati decu,puci ce na nekoj drugoj strani.
Zasto mora da bude vukovac,da li je samo odlican dovoljno dobar?
Bitnija je ona zivotna skola,i pripremiti dete za neke bitne stvari u zivotu,da prosto ume da se snade.
Ne razumem bas ovaj post.Dali mislis da si omanula zbog te jedne ocene,koja nije 5?:eek:

Milkshake, upravo tako.

Mislim da sam omanula što se tiče radnih navika, o tome sam govorila. Možda se nisam jasno izrazila. Ne mora dete da bude skroz odlično, pa ni odlično, ali mnogo je teže učiti kampanjski. Ja sam pokušavala da je naučim da sve radi na vreme, da joj se ne gomila, ali nekako kod nje taj sistem ne pali. A možda je i navikla da ja zvocam, to mu dodje kao njena savest.:rtfm:

Neke stvari su do nas, a neke i do deteta.
Mindjusica cim dodje iz skole prvo uradi domaci, pa sve ostalo (i ja sam bila takva), ali joj je sto u haosu (sto kod mene nije bilo). I za domaci ne moram ni da je pitam, a za sto mogu da joj kazem 5x dnevno, nema sile, pa sam i odustala (najvise mrzim da mi kaze kako se derem na nju, e pa onda neka ga u neredu, pa kad joj neko udje u sobu, valjda ce joj sinuti, ja da idem kao crnac za njom vise necu i tacka)
Zato sam uvek tu kad joj treba pomoc, a sinoc smo zajedno i pevale i citale pesme Ljubivoja Rsumovica. Nisam se bolje provela odavno!:klap:
Ali je ne forsiram, vec uskacem onda kad pocne da skripi, a isto i suprug

Е, морам да признам нешто- малопре сам урадила нешто против чега сам јако, и као родитељ и као вапитач! :rumenko:

Написала сам сину састав из Српског.
Има за сутра да напише читаву студију о једном књижевном лику.
Он то лепо зна, дивно ми је причао, али је преморен, и ја села, исписала. Наравно, био је са мном све време, скоро да смо заједно писали, али...
Значи, никад нисам за овако нешто, но, мој омиљени лик је у питању, а средња је школа, па нека га, бар сад мама да утрчи...

Елем, никад не реци ,,никад''...

Neke stvari su do nas, a neke i do deteta.
Mindjusica cim dodje iz skole prvo uradi domaci, pa sve ostalo (i ja sam bila takva), ali joj je sto u haosu (sto kod mene nije bilo). I za domaci ne moram ni da je pitam, a za sto mogu da joj kazem 5x dnevno, nema sile, pa sam i odustala (najvise mrzim da mi kaze kako se derem na nju, e pa onda neka ga u neredu, pa kad joj neko udje u sobu, valjda ce joj sinuti, ja da idem kao crnac za njom vise necu i tacka)
Zato sam uvek tu kad joj treba pomoc, a sinoc smo zajedno i pevale i citale pesme Ljubivoja Rsumovica. Nisam se bolje provela odavno!:klap:
Ali je ne forsiram, vec uskacem onda kad pocne da skripi, a isto i suprug

E pa da se pohvalim.
Juce sam je ovde iskrritikovala kako nece da sredi sto, a sinoc s posla u njenu sobi - ona mi ponosno pokazuje kako je raspremila i sredila svoj sto! bas sam se prijatno iznenadila.
Naravoucenije - nekada ih treba pustiti da sami shvate...
Samo jos da potraje:mrgreen:

Moje pitanje:
Dokle mislite da treba pomagati svom detetu pri ucenju?? Srednja skola, fakultet? Da li je to normalno po vama? Zanima me vase misljenje.

To se i ja pitam.

Klinac ide u 6. razred i na prvom roditeljskom nam je razredna odpredavala, kako moramo da pregledamo torbe, sveske, domace, ucenje...
Pa dokle? Do fakulteta? A sta ako klinac upise doktorat? Onda cu jos sledecih 18 godina da se skolujem sa njim! Hocu. Samo ako i meni onda daju titulu dr. nauka :)

Klinac je jos uvek dete i jos mu treba neka opomena, podsetnik, nadgledanje roditelja ali u 6. razredu bi vec trebao da bude samostalan bar do neke mere.
Na obaveze ga podsecamo, posto je jako zaboravan (seminarski, lektira). Domaci radi samostalno, ako nesto ne razume, pita. Pred kontrolni uci predmete koji mu losije idu, ja ili muz ga preispitamo. Predmete koji mu idu ne uci. Ima petice.

Back