KAKO POGREŠNA REL. UČENJA UPROPASTE ČOVEKA

Juče ulazi kod nas u lokal neki iscepan tip, nosi neke male sličice u ruci i nudi da ih proda za hleb. Pogledam šta je to kad ono plastificirane sličice nekih ikona.
On krene da objašnjava: Ovo ti je čudotvorna majka božija ljeviška, ovo ti je čudotvorna majka božija mlekopitalnica, ovo ti je čudotvorna majka božija trojeručica, ovo ti je.....:roll:
Lepo objasnim čoveku da ne želim da kupim njegove idole i kumire, jer: Ја сам Јахве, Бог твој, који сам те извео из земље египатске, из куће ропства. Немој имати других богова уз мене.
Не прави себи лика ни обличја било чега што је горе на небу, или доље на земљи, или у водама под земљом. Не клањај им се нити им служи. Јер ја, Јахве, Бог твој, Бог сам љубоморан. Кажњавам гријех отаца - оних који ме мрзе - на дјеци до трећег и четвртог кољена, а исказујем милосрђе тисућама који ме љубе и врше моје заповједи.

Kad čovek počne da vrišti na mene: Ti si sektaš, bićeš bačen u pakao, majka božija će da te osudi na muke....vidim da mu versko ludilo sija iz očiju.:sad2:
Ja mu lepo objasnim da je on očigledno već osuđen, da nisu njegovi idoli čudotvorni, jer da jesu, obezbedili bi mu bar hranu, da ne može majka božija biti ljeviška, međugorska, lurdska,ravanička...da majka božija nije sudija jer sudi njen sin itd...Kaže da on zna nas sektaše, da mi idemo od kuće do kuće, dosađujemo ljudima, delimo letke i zavodimo prost narod.....ja pitam a šta to on radi? Kaže da širi sveto pravoslavlje, jedinu pravu, istinsku, apostolsku veru....na kraju sam morao da ga silom izbacim. Naspram ovoga jehovini svedoci, mormoni, hare-krišna i ostala bratija su male mace...oni bar nisu agresivni. :neutral:

Trebao si ti pozvati policiju ili bar ljude u belom, a potom uzeti advokata i tužiti SPC zato što te njeni aktivisti vređaju kod tvoje kuće. :per:
Uzmeš im koju stotinu hiljada € i bog da te vidi. :hvala:

zar postoje ispravna/korisna religijska učenja?

Naravno da ne postoje. :rida: Ali svaki vernik za svoje misli da je najispravnije. :rida:

Moja drugarica i ja smo izašle u grad i sretnemo njegog bivšeg dečka sa drugom. Vidim, ona se obradovala, oči joj zacaklele. Ja pružam ruku njegovom prijatelju, on se naginje ka meni, ja ka njemu, mislim, sad će mi reći ime, a on me pita na uvo, pošto muzika trešti, šta mislim o Jehovi. Sa čim to ima veze? Sa pogrešnim učenjem, njim.... Udavio me je. Iz solidarnosti prema drugarici sam trpela.... Koliko sam mogla. I branila sam se koliko sam mogla.

Ha ha ha. Kakva priča. Pucam od smeha. Zar je njima (mislim na JS) dozvoljeno da imaju veze pre braka? Prvi put čujem... ovako nešto...

Moj sin se nije nikog plašio dok jednog dana nije video pravoslavnog popa pa počeo da vrišti....istraumirao se jadnik, a i ko ne bi, mrcina od 130 kg zamotana u crno zarasto u bradurinu ko međed...:roll:

I još ako u školi uči veronauku pa kad mu neki takav priča o đavolu i paklu - šizofrenija mu ne gine...

Nije bivši dečko moje drugarice postao JS, već njegov drug. Da li je ili nije pre toga imao devojku, ne znam, ali je postao JS jer je morao nešto da menja u životu. Tako mi je rekao. Da li smeju da izlaze u grad ne znam.
Što se tiče šizofrenije, ostavi sirote ljude na miru. Nije te sramota. Očigledno ne znaš nikog bolesnog od te grozne bolesti. Niti išta znaš o njoj.
Ili znaš?

Bolje da je počeo da se hrani pranom (solarna joga). Ovi (JS) će samo da mu uzmu pare i da ga vodaju da propoveda pričice iz Biblije u koje ni oni ne veruju.

Nije me sramota, ničega.Znam šta je šizofrenija; leči se samo na jedan način: solarna joga u trajanju od 15 minuta (tri meseca, ili malo više ukoliko nema Sunca). A što ne kudiš one roditelje koji su dozvolili da im popovi deci u glavu "ugrađuju" šizofreniju?

Zato što njihova šizofrenija nema veze sa roditeljima koji su pustili popove da u njihovu glavu ugradjuju šizofreniju. Niko od njih nije bio vernik. Niti je postao. Niti je probao. Samo su znali da ih nakljukaju lekovima i sebe smatraju civilizovanim.

Znam o čemu govoriš. Pokušali su i 1999. slično sa čika Bužapom (tada momkom) zato što je nosio majicu sa pesnicom, ali nisu mogli čika Bužapu ni pera odbiti, kao što ga danas ne mogu ni nadgovoriti. Idemo li nazad na temu?

Nemate vi pojma šta je šizofrenija. Lupate bez veze, pročitali nešto pa laprdate. :roll:
Šizofreni bolesnik ili mora biti nakljukan lekovima ili mora u rešetke ili moraš biti nindža kao ja da bi živeo sa takvim u stanu.
Moja draga mama je inače takva. Lekar mi je rekao da se ona treba izolovati, ali pošto ja ne dam da se dobro čuvam i da držim leđe uz zid. Naime ona ima ideju kako mi svi nju mrzimo i hoćemo da je ubijemo, pa se ona brani, pošto je mi "trujemo" da nam se osveti sipa nam VIM u hranu, da ona potruje nas i sl. :neutral:

Nemate vi pojma šta je šizofrenija. Lupate bez veze, pročitali nešto pa laprdate. :roll:
Šizofreni bolesnik ili mora biti nakljukan lekovima ili mora u rešetke ili moraš biti nindža kao ja da bi živeo sa takvim u stanu.
Moja draga mama je inače takva. Lekar mi je rekao da se ona treba izolovati, ali pošto ja ne dam da se dobro čuvam i da držim leđe uz zid. Naime ona ima ideju kako mi svi nju mrzimo i hoćemo da je ubijemo, pa se ona brani, pošto je mi "trujemo" da nam se osveti sipa nam VIM u hranu, da ona potruje nas i sl. :neutral:

Ne znam za ljubanu, ali čika Bužap zna teoretski, kao što zna da se u bolnicama nbalaze zdravi ljudi, a šizofrenici su na slobodi.

Ne bih komentarisao tvoj slučaj koji si izneo, ima i čika Bužap nezgodnu situaciju sa uslovno rečeno duševno bolesnom ženom (boluje od nimfomanije). Ali bih te pitao da li si zbog svog slučaja razvio to "ispravno religiozno učenje", a onda otvorio temu o "neispravnim religioznim učenjima"?

sjajna priča NIN-jutsu :)
priča o dva religijska fanatika (pleonazam?) , od kojih jedan nije gladan, drugi je gladan, oba su zadrta
priča o tome kako pogrešna religija (pleonazam?) može da započne sukob i u pekari ;)
i na kraju, NIN-jutsu, što kažeš? baš agresivan bio onaj pravoslavac, a ?
posebno kad si ga "morao na silu izbaciti" ?

Svako pašče je na svom koritu jače. :mazipsa:

Back