KAKO POČETI SA....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da verujem da svaka druga otvorena tema ima isto pitanje - kako da pocnem sa Web Dizajnom... Pa ima ih otvorenih vec nekoliko u zadnjih par dana. Jel to niko ne cita ili nema veze? I onda jade iz pocetka odgovori koji su vec jednom nekome juce napisani.
Dajte ljudi, citajte teme, pre nego sto pitate!

Moras da znas malo HTML
bar nacin kako se to radi , jer sve ove stranice imaju nešto napisano iza onog što vidiš .
Za početak koristi http://home.drenik.net/znnet/mws/index.htm
jedno 2 dana ...ponovi sa prostim stvarima da napišeš samo tekstove u tu novu stranicu ...prvu koju napraviš , pa onda predji na programe koji olakšavaju pisanje tih komandi ..kada ih savladaš bar delom ( odnosno da znaš šta koja radi ) .
Program koji ja koristim za stranice je AceHTML 5 Pro i on mi automatski prikazuje sta kucam , gde , gde sliku da stavim .
Ne moram baš sve rukom da kucam ( mislim na komande u html ) . On ih umetne kada zacrnim tekst , link , sliku , i odmah se to vidi .
Nakon toga to snimis kao index.html (početna strana mora tako da se zove , ostale ne ...mora mala slova a razmaci ne mogu (moja_prva_strana)) pronadjes pesplatni sevis gde ćeš prebaciti taj index.html . Obrišeš njihov index.html , a ubaciš svoj koristeći upload preko njih , a kasnije koristiš FTP program (isto radi ali brze je sva tvog kompjutera )
To je najminimalnije što sam ti objasnio ,(ubrzan kurs ). Ali to je malo da se sve objasni evo slike za html program
Pisi na adresu kada trebas neku pomoć

Prilozi

• ace.jpg
    ace.jpg
    31,4 KB · Pregleda: 21
bio je free download za ovu verziju sto imam AceHTML 5 Pro ,,pa sam čekao jedno 2 meseca i skinuo cr...., ali mislim da ima i free verzija
Mislim ..od HTML editora on je meni najrazumljiviji , mada ima sličnih .

Napravila sam html dokument sa nekim linkovima,...nista posebno bitno je da stranica ima stila. zanima me kako da od tog html dokumenta napravim sajt sa nazivomwww.... i "zakacim" na internet

Ту страницу преименуј у index.html и постави је на неки сервер. Када корисник крене на сајт www.imekojesiodabrala.com (а не мора com јер постоје многи други домени) та страница ће бити прва на твом сајту (сваки фолдер из твог рачунара који је направљен тако да садржи било који елемент странице коју си направила треба да подигнеш на сервер - фолдер са сликама или слично). Сервер, то јест простор на серверу, можеш да закупиш или да користиш неки бесплатан. Исто важи и за домен www.imekojesiodabrala.com.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back