Kako pobediti novogodišnje neraspoloženje?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.905
NOVA GODINA.jpg

Nedavno smo na ovom potforumu diskutovali o tome zašto volimo ili ne volimo praznike a bilo je diskusije o novogodišnjim odlukama

Uglavnom deca vole čaroliju Nove godine. Raduju se poklonima koje im donosi Deda Mraz.

Mladi i stariji ljudi koji takođe vole doček Nove godine, idu na žurke, prave doček sa porodicim i prijateljima. Nova godina se dočekuje i na gradskim Trgovima.

Ne znam da li svi oni čine većinu u društvu, ali znam da postoje oni koji ne vole praznike, posebno doček Nove godine i tada prespavaju doček ili su tužni i neraspoloženi.

Mnogi ljudi kažu da su tokom praznika depresivni. Depresija je kada se više od 2 nedelje osećate neraspoloženo, tužno, prazno.. Depresiju konstatuje i daje dijagnozu depresije.

Nisam psiholog, ali mislim da uoči praznika i posle praznika postoji samo neraspoloženje koje ne prate simptomi kliničke depresije. Ukoliko postoje, idite kod lekara.

Naspavajte se i odmorite. Prošetajte po svom kraju, ukoliko novu godinu čekate kod kuće. Gledajte neki film iz video kluba koji ima vaš TV i internet provajder. Preporučujem komedijez:)...Ovo je samo delić stvari koje možete da radite tog poslednjeg dana stare godine.

Kako vi pobeđujete novogodišnje neraspoloženje? Da li imate neki svoj "recept" za pobedu novogodišnjeg neraspoloženja?

Foto: Pixabay com.

Pogledajte prilog 1662985
Nedavno smo na ovom potforumu diskutovali o tome zašto volimo ili ne volimo praznike a bilo je diskusije o novogodišnjim odlukama

Uglavnom deca vole čaroliju Nove godine. Raduju se poklonima koje im donosi Deda Mraz.

Mladi i stariji ljudi koji takođe vole doček Nove godine, idu na žurke, prave doček sa porodicim i prijateljima. Nova godina se dočekuje i na gradskim Trgovima.

Ne znam da li svi oni čine većinu u društvu, ali znam da postoje oni koji ne vole praznike, posebno doček Nove godine i tada prespavaju doček ili su tužni i neraspoloženi.

Mnogi ljudi kažu da su tokom praznika depresivni. Depresija je kada se više od 2 nedelje osećate neraspoloženo, tužno, prazno.. Depresiju konstatuje i daje dijagnozu depresije.

Nisam psiholog, ali mislim da uoči praznika i posle praznika postoji samo neraspoloženje koje ne prate simptomi kliničke depresije. Ukoliko postoje, idite kod lekara.

Naspavajte se i odmorite. Prošetajte po svom kraju, ukoliko novu godinu čekate kod kuće. Gledajte neki film iz video kluba koji ima vaš TV i internet provajder. Preporučujem komedijez:)...Ovo je samo delić stvari koje možete da radite tog poslednjeg dana stare godine.

Kako vi pobeđujete novogodišnje neraspoloženje? Da li imate neki svoj "recept" za pobedu novogodišnjeg neraspoloženja?

Lotr trilogija, extended version.

Pogledajte prilog 1662985

Ne znam, meni decembar jos uvek donosi magiju.
Nista se tu nije promenilo od detinjstva. Zima je moje vreme, volim sneg, kratak dan, crvenu boju bozicnog cveta i zimzelene grane u domu.

Kada razmislim bolje, imam neke rituale, zaista.
Uvek citam Dikensa, Vajlda i neke pesnike u decembru. Nesto u originalu, nesto ne...ali mahom u originalu. To obozavam, vrtim iste knjige desetak godina i vec se polako vidi da nisu nove.

Slusam bozicne pesme, recimo da to bas volim. Inace volim staru muziku pa mi legnu sve te Sinatre fino.
Volim bozicne slatkise, volim da kupujem poklone, volim sto tada ima puno lepih predstava, ima puno baletskih predstava kojima se radujem, izlazi puno filmova pred katolicki Bozic...i onda pravim planove kuda cu ici i sa kim.

To mi je dovoljno za ugodno raspolozenje...u kaficu promene cevcicu u secerlemu pa obraduju coveka...jedna slatka sitnica koja ulepsa momenat. Ne ocekujem mnogo, nemam osecaj da ce mi praznici doneti sta mi nedostaje, ali volim kada su mekani i nezni.

Бити са људима које волиш, шетати, попити кувано вино, прочитати добру књигу (уколико мозак дозволи), купити поклоне, ушушкати се, погледати добар филм. Спасити некога од петарди, отерати исте (са петардама). Уживати у чаролији, не улазити у радње, ни под разно.

Ako sam nekad i neraspolozen to nema veze sa Novom godinom
Uvek postoji nacin da se covek oraspolozi
Pomazem sam sebi kako god mogu i ne biram nacin
samo da taj nacin ne povredi druge
Iako godinama radim vikendom i praznicima i dalje ih volim
Svidja mi se atmosfera koju donose...
Moj satv je jasan ako je neko nerasolozen on je takav uvek
a za praznike samo strcci u odnosu na druge.

Ako sam nekad i neraspolozen to nema veze sa Novom godinom
Uvek postoji nacin da se covek oraspolozi
Pomazem sam sebi kako god mogu i ne biram nacin
samo da taj nacin ne povredi druge
Iako godinama radim vikendom i praznicima i dalje ih volim
Svidja mi se atmosfera koju donose...
Moj satv je jasan ako je neko nerasolozen on je takav uvek
a za praznike samo strcci u odnosu na druge.
Po statistikama, proverenim, najviše samoubistava je oko NG. Osećaj usamljenosti u količini te nazovi sreće i euforije. Da te Bog sačuva reklama i verovanja u iste. Ili lažnih osmeha posle pola litre vina i čega ne još. Pre neko veče vidim dvoje mladih, on prelep, ona po izgledu zanimljiva. Pijani, ali kulturno. On povraća i izvinjava se, ona se osmehuje pripito. Pitam se šta ih tera na to. Možda oni trenuci kada vidiš nešto i ne možeš da svaris kao mlad čovek, tražiš anesteziju u vidu alkohola. Bilo mi je tužno sve to.

Po statistikama, proverenim, najviše samoubistava je oko NG. Osećaj usamljenosti u količini te nazovi sreće i euforije. Da te Bog sačuva reklama i verovanja u iste. Ili lažnih osmeha posle pola litre vina i čega ne još. Pre neko veče vidim dvoje mladih, on prelep, ona po izgledu zanimljiva. Pijani, ali kulturno. On povraća i izvinjava se, ona se osmehuje pripito. Pitam se šta ih tera na to. Možda oni trenuci kada vidiš nešto i ne možeš da svaris kao mlad čovek, tražiš anesteziju u vidu alkohola. Bilo mi je tužno sve to.
Verujem...
mene alkohol uspava ali ne izbegavam ga zato
vec sto daje lazzni mir i neku euforiju
a onda sutra shamarccina od stvarnosti pa bude jos gore
neki ne mogu to da podnesu
Ja mogu ali izbegavam takve avanture...
mogu lepo da se provedem i bez alkohola...

Back