Kako po Vama treba da izgleda covek koji se bavi...............

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
.............. slobodan izbor za Vase projekcije.....

Zanimaju me Vasa merila, nacin na koji razmisljate, kako po Vama treba da izgleda covek koji se bavi ovom ili onom profesijom....

Setitte se sta su nas ucili od malena....Setite se kako su nam pricali neki - Jao pogledaj onog - onaj je sigurno advokat..... :mrgreen:

Jao vidi onaj kako je nekako, kako da kazem, sve lud...E on mora da nam je novi profesor iz filozofije :mrgreen:

Ccccc daj ne verujem ti!!!! To je direktorka ??? :eek::eek::eek::eek:

U covece, kako je inteligentna, nikad ne bih rekao da je cistacica.....Pa je l si pricao sa njom? - Pa nisam.... Pa kako znas? Pa pogledao sam je i imao sam osecaj....

Setimo se stereotipija - naucnik, lekar, fizicar - veliko celo, bore, naocare, sve to kao ukazuje nama na IQ...

Duga kosa, crne pantalone, - ovo mora da je muzicar neki !

Pazite sad - najreklamiranija pojava u SAD preko filmova - Covek, sedi u fotelji, MORA DA IMA BRADU, procelav, ima onako neki "opasan" pogled....
Daaaaaaaaaaa pogadjate, to je psihijatar, psiholog, ili psihoterapeut....

200px-Sigmund_Freud_LIFE.jpg

Prsluk, karirana kosulja, cvikeri - ovo je neki naucnik, tipa fizicar, elektrotehnicar....

Sta Vi mislite kako bi trebalo da izgledaju ljudi na odredjenim funkcijama i poslovima?
Da li treba da bude slobode i kreativnosti ili moraju da budu ukalupljeni, ne mislim samo na odela, nego i na izlged uopste, da li neko mora da menja svoj izgled?

Da li odelo cini coveka, odn kompetentnog strucnjaka?

Kako po Vama treba da izgleda lekar, psihijatar, psiholog, pedagog, nastavnik, ucitelj, profesor, direktor, sudija, advokat, pravnik, ekonomista, ucitelj, kurir, postar, policajac, vatrogasac, vaspitac, predsednik drzave itd (smislite sami primere tj profesije)

Primecujemo da sto je funkcija odgovornija to covek treba da bude sto ukalupljeniji.

Steta sto nemam vremena da napravim ovu temu jos vise zabavnom, i da okacim jedno 100 slika generalizovanih primera kako izgledaju strucnjaci razni, a da bude smesno, ali nazalost umoran sam......

:bye:

Samo da ne dolete oni sa pdf politika.....Jer toliko je bilo ismejavanja kako izgledaju nasi politicari , da bi sada mogli ovde da iznapisu milion postova.....Svakom je nadjena mana i skrenuta paznja na to da nije dobar za funkciju politicara....Oanj izgleda mnogo matoro, onaj ima drogeraske podocnjake, onaj ne ume lepo da prica i ima velika usta.....Onaj je celav i mnoogo debeo.....Onom svirao Mocart kad bio mali LOL itd

Знам само да службеници у банци морају да буду углађени у оделу, жене у костимима, данас су релативно млади. Одавно не видех неког старог банкара, мислим персону која ради у банци.

Зубари обавезно имају леп осмех, данас претерано избељене зубе.

Адвокати увек носе танке кожне ташне, одело, мушкарци релативно крупније грађе мада није неко правило. Помало напаћен израз лица :)

Од политичара, па рецимо Борис Тадић (нисам његов политички истомишљеник да се разумемо) је имао добар став, добро држање, грациозан ход, фино одевен, квалитетно, углађено, скројено у милиметар.

Од особа женског пола које се баве политиком, ок ми је став, држање и одмереност у разговору код Славице Ђукић Дејановић.

Poslednja izmena:
Знам само да службеници у банци морају да буду углађени у оделу, жене у костимима, данас су релативно млади. Одавно не видех неког старог банкара, мислим персону која ради у банци.

Зубари обавезно имају леп осмех, данас претерано избељене зубе.

Адвокати увек носе танке кожне ташне, одело, мушкарци релативно крупније грађе мада није неко правило. Помало напаћен израз лица :)

Од политичара, па рецимо Борис Тадић (нисам његов политички истомишљеник да се разумемо) је имао добар став, добро држање, грациозан ход, фино одевен, квалитетно, углађено, скројено у милиметар.

Од особа женског пола које се баве политиком, ок ми је став, држање и одмереност у разговору код Славице Ђукић Дејановић.

Dobar post.... hhe ovo za bankare a posebno bankarke i ja primetih ahhaha! Gotovo da nema matorih, kao nekih matorih prabaka po skolama :-DDDD

Niej samo to, nego sto su im "uniforme" u koje se ukalupljuju sve tesniej i krace , jos malo pa ce biti kao promoterke, a posle igracice oko sipke.....

Sve samo da uzmes kredit....\m/

E sad uporedi to sa odevanjem uciteljica u osnovnim skolama.... Hehe, e takmo je to malo nepristojno zar ne....

Vidis kako izgleda da "uniforma" ima kao neki zadatak da izvrsi neku maniulaciju kod musterije, bilo da je musterija ucenik, ili napacen covek koji podize kredit.....

p.s. Ne primetih nesto da zubari imaju izbeljene zube i da se smejulje.... Vise se smejulje psihijatri kada se umore vise od rada..... Izbeljene zube imaju vise "estradne umetnice" iako kontradiktorno zvuci jer nemaju pojam o stomatologiji nista, nego sami stomatolozi......

Toje kao ono - prodavac mobilnih telefona ima neku ciglu LOL.....Bas sam to bio jednom primetio kod nekoliko njih....Da l oguglaju ili imaju osecaj da mogu imati bilo koji pa im nije vise ni bitno, a komplexasi imaju opsesivnu potrebu da imaju najskuplji tj sada vec iphone....

Ima tu nešto. Npr. sve medicinske sestre nose suknje iznad kolena, osim ako imaju ružne noge.
Dve ili više vaspitačica se na ulici o ozbiljnim stvarima pričaju dečjim glasićima
i puno gestikuliraju.Psihijatri/psiholozi na ulici,... uglavnom deluju rasejano.( ;) ) Interesantni su
i njihovi komentari u vezi nekih,na prvi pogled, sasvim običnih tema. - Kako me nervira ovo grozno vreme!
-Zamisli sliku nečega što te čini srećnom. :confused:
Sad mi pade na pamet moja profesorica iz srednje, kad se na sav glas derala: ,,ja ne znam zašto svi kažu
da mi, profesori, previše glasno pričamo,, I da, knjigovođe listom imaju kifozu. Dobra ti je tema! :)

Ima tu nešto. Npr. sve medicinske sestre nose suknje iznad kolena, osim ako imaju ružne noge.
Dve ili više vaspitačica se na ulici o ozbiljnim stvarima pričaju dečjim glasićima
i puno gestikuliraju.Psihijatri/psiholozi na ulici,... uglavnom deluju rasejano.( ;) ) Interesantni su
i njihovi komentari u vezi nekih,na prvi pogled, sasvim običnih tema. - Kako me nervira ovo grozno vreme!
-Zamisli sliku nečega što te čini srećnom. :confused:
Sad mi pade na pamet moja profesorica iz srednje, kad se na sav glas derala: ,,ja ne znam zašto svi kažu
da mi, profesori, previše glasno pričamo,, I da, knjigovođe listom imaju kifozu. Dobra ti je tema! :)

AHhahahaha, da ovo za vaspitacice jeste tacno, cini mi se da su ovo pominjali i na faxu za neki primer.....To je zato sto posao deluje na covekov dusevni zivot :-DDDDDD

Ali dobro ti si sad presao u kategoriju ponasanja, zanimljivo je i to, vidis mogao sam i to da ubacim kao deo teme da se o tome prica, ali meni je bilo primarno, kako izgledaju, znaci sam izgled - zasto? Zato sto sam izgled bez ponasanja i iskazivanja direktne kompetencije veoma lako proizvodi razne stereotipe i predrasude kod posmatraca tih strucnjaka, pa mi je to zanimljivo da vidim kako masa gleda na neke stvari bez nekog dubljeg razmisljanja.

I kako npr deluje obican svet kada mu savet daje neki strucnjak koji po merilima obicnog sveta ne spada u tu kategoriju kako treba da izgleda strucnjak.....

Npr odes kod advokata i neki advokat koji lici na robijasa , a i virimu tetovaza na ruci ti savetuje da te on brani.....

Ili npr frizer sa excentricnom frizurom ti savetuje sta ce tebi najbolje da stoji hahahahhaha

Ili npr majstor za kola ti lici na obicnog svinjara koji ne zna nista.......

Da li to sve utice na Vasu sumnju u njega?

Zamisli ode muskarac kod lekara jer mu opada kosa i padne se kod celavog doktora ! A doktor mu kaze - slusajte nasi lekovi su manje vise neupotrebljivi, ali znam ja jednu kompaniju , lek kosta 200e, e to je dobro , od toga Vam kosa nece vise opadati :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Ili odes kod Bozen da kupis alge za mrsavljenje :rotf:

Da li bi otisao kod njega, a cuo si da je najzesci strucnjak u gradu, najbolji.....???

Ok, nije bas za decijeg psihologa jer ne bi ostvario saradnju sa detetom u problemu, ali sta fali za tebe npr? LOL

otišao bih.
nego time sam hteo da kažem da postoje zanimanja kod kojih je spoljašnji faktor važan. recimo, lekari s razlogom nose mantile zelene, bele ili plave boje. a interpretacija boje je delom društvena kategorija, a delom psihička. onda npr. službenici u određenoj firmi nose istu uniformu, izražavajući time pripadnost kolektivu. tako da neka zanimanja iz razumljivih razloga ne mogu da dopuste ne znam kakvu kreativnost i individualnost; dok druga mogu naširoko.

otišao bih.
nego time sam hteo da kažem da postoje zanimanja kod kojih je spoljašnji faktor važan. recimo, lekari s razlogom nose mantile zelene, bele ili plave boje. a interpretacija boje je delom društvena kategorija, a delom psihička. onda npr. službenici u određenoj firmi nose istu uniformu, izražavajući time pripadnost kolektivu. tako da neka zanimanja iz razumljivih razloga ne mogu da dopuste ne znam kakvu kreativnost i individualnost; dok druga mogu naširoko.

Nije tako, lekari nose bele i zelene mantile da bi se hvalili i lakse ozenili :-ppppppppppppppppp

Poslednja izmena:
AHhahahaha, da ovo za vaspitacice jeste tacno, cini mi se da su ovo pominjali i na faxu za neki primer.....To je zato sto posao deluje na covekov dusevni zivot :-DDDDDD

Ali dobro ti si sad presao u kategoriju ponasanja, zanimljivo je i to, vidis mogao sam i to da ubacim kao deo teme da se o tome prica, ali meni je bilo primarno, kako izgledaju, znaci sam izgled - zasto? Zato sto sam izgled bez ponasanja i iskazivanja direktne kompetencije veoma lako proizvodi razne stereotipe i predrasude kod posmatraca tih strucnjaka, pa mi je to zanimljivo da vidim kako masa gleda na neke stvari bez nekog dubljeg razmisljanja.

I kako npr deluje obican svet kada mu savet daje neki strucnjak koji po merilima obicnog sveta ne spada u tu kategoriju kako treba da izgleda strucnjak.....

Npr odes kod advokata i neki advokat koji lici na robijasa , a i virimu tetovaza na ruci ti savetuje da te on brani.....

Ili npr frizer sa excentricnom frizurom ti savetuje sta ce tebi najbolje da stoji hahahahhaha

Ili npr majstor za kola ti lici na obicnog svinjara koji ne zna nista.......

Da li to sve utice na Vasu sumnju u njega?

Zamisli ode muskarac kod lekara jer mu opada kosa i padne se kod celavog doktora ! A doktor mu kaze - slusajte nasi lekovi su manje vise neupotrebljivi, ali znam ja jednu kompaniju , lek kosta 200e, e to je dobro , od toga Vam kosa nece vise opadati :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Ili odes kod Bozen da kupis alge za mrsavljenje :rotf:

А та иста Божен има на свакој реклами једно 90-100кг. Како искочи нова реклама она све дебља и дебља :)
Логика јој је врх, зар је толико скупо платити неку згодну девојку?!

А та иста Божен има на свакој реклами једно 90-100кг. Како искочи нова реклама она све дебља и дебља :)
Логика јој је врх, зар је толико скупо платити неку згодну девојку?!

Ahahahah, pa to ! :-D

A fora za devojke je, one kada dodju na konkurs Bozen im da alge da jo smalo smrsaju, i kad dodje vreme za snimanje reklame devojke izgledaju kao cerke od Bozen hahahaha...

Ali dobro, Bozen bar nije promoterka, nego je onako iskrena! Mozda bas zato i kupim jedno pakovanje eto cisto fore radi sto je iskrena....

MAda ona da l stavila da l ne stavila zbognu cicu da reklamira - te alge idu samo tako ! Zna se koja populacija gleda pink i kupuje alge mambo dzambo, tako da oni i nemaju to moc uvidjanja da kazu hej a sto ova debela prva ne smrsa, kada nama nudi hahaha!

Bozen jeste debela ali nije inteligentna, ona je procenila kojoj ce grupi da nudi svoj proizvod i dosla do zakljucka da je totalno nepotrebno da baca pare da stavi neku mladu fit devojku koaj se mesecima izgladnjivala kako bi snimila reklamu.

Kako po Vama treba da izgleda lekar, psihijatar, psiholog, pedagog, nastavnik, ucitelj, profesor, direktor, sudija, advokat, pravnik, ekonomista, ucitelj, kurir, postar, policajac, vatrogasac, vaspitac, predsednik drzave itd

lekar - kao dr Haus
psihijatar - kao Ajnštajn
psiholog-kao dr Karadžić
pedagog - kao Lokica Stefanović
učitelj - kao Prle u "Idemo dalje"
profesor - baš kao moj profa matematike -visok, mršav, strog, cvike, pameeeetaaaaan
u bok te, imaš toga previše, ne da mi se...

Kako po Vama treba da izgleda lekar, psihijatar, psiholog, pedagog, nastavnik, ucitelj, profesor, direktor, sudija, advokat, pravnik, ekonomista, ucitelj, kurir, postar, policajac, vatrogasac, vaspitac, predsednik drzave itd

lekar - kao dr Haus
psihijatar - kao Ajnštajn
psiholog-kao dr Karadžić
pedagog - kao Lokica Stefanović
učitelj - kao Prle u "Idemo dalje"
profesor - baš kao moj profa matematike -visok, mršav, strog, cvike, pameeeetaaaaan
u bok te, imaš toga previše, ne da mi se...

AHhaha a zasto psihijatar kao Ajnstajn? Mislis kao Ajnstajn iz starijih dana?

.............. slobodan izbor za Vase projekcije.....

Zanimaju me Vasa merila, nacin na koji razmisljate, kako po Vama treba da izgleda covek koji se bavi ovom ili onom profesijom....

:bye:
Zanimljiva tema! Cesto mi se desavalo zbog odece i stila promasim cime se neko bavi. Lik sa tetovazama, utegnuti dzempercic - programer. Sljampava majica, suknja od zavese, ruzicasti karmin i tona zlata - kad ono profesorka na fakultetu. Itd, ima puno primera.
Zato ne ocenjujem coveka po odelu, vec iskljucivo prema licu i nacinu govora. Naravno tu je i neverbalna komunikacija ali ona moze da se nauci i tako zavara sagovornik. Oci, ipak, ne mogu da lazu.

Jes, vala. Uvek sam se čudila- koja budala kupuje te skupe alge,kad je Božen sama po sebi antireklama.
E,ako se ikad tako zdendam, kupiću onaj Biomed 4, pa da ko čovek uđem u bus! :lol:
Znaš, nije neko pravilo, ima nečega i u onome da je u dobrog majstora najgora kuća, ali
prvi utisak ima svoju težinu,veću nego što smo spremni da priznamo.
Stereotipi su tu i deluju na naše odluke.
Ne bi mi na pamet palo da me ošiša neka hipi frizerka, zapuštene kose, a
ne znam unapred ništa o njoj, ni dobro, ni loše...
Ili da kupim na pijaci sir i kajmak od nekog čike, on viče na sav glas ,,odličan, Zlatiborski !,, a
treba ti kišobran dok prolaziš pored tezge... Mislim, sir i kajmak izgledaju prelepo,ali ne mogu
kad on izgleda aljkavo!

Jes, vala. Uvek sam se čudila- koja budala kupuje te skupe alge,kad je Božen sama po sebi antireklama.
E,ako se ikad tako zdendam, kupiću onaj Biomed 4, pa da ko čovek uđem u bus! :lol:
Znaš, nije neko pravilo, ima nečega i u onome da je u dobrog majstora najgora kuća, ali
Ili da kupim na pijaci sir i kajmak od nekog čike, on viče na sav glas ,,odličan, Zlatiborski !,, a
treba ti kišobran dok prolaziš pored tezge... Mislim, sir i kajmak izgledaju prelepo,ali ne mogu
kad on izgleda aljkavo!

Ма какав Биомед, ништа у животу није лако па ни "ко човек ући у аутобус" :)
За сир се слажем..

kad on izgleda aljkavo!

A joooooj sad me podseti, slusaj ovo - kupim ja tunjevinu na pijaci, to jos bilo dok sam bio student pa sam jurio najjeftiniej namirnice, i drugar iz teretane kaze daj da kupim i ja, odlicno, i kada je video prodavca, nije kupio :lol::lol::lol: Meni je izgledao ok, ali on je u svojoj glavi zamislio neku pricu da on te konzerve cuva kuci u WC-u :hahaha::rotf::hahaha:

Znam da je nebulozno, ali on se zgadio, a psole je i mene tripovao - kao ccc jedes to , a zamisli njemu pun wc tunejvina :mrgreen::mrgreen:

Da l se bese covek izleteo pa rekao da zivi u stanu, i ovom prva asocijacija - pa gde cuva tolike tunejvine koje nije izneo da prodaje kada, ima svakog dana 100 komada novih a prodaje puuuno :hahaha:

Iako sam ubedjivao drugara da cak i stoje u wc-u to nije nista - tnjevina je hermeticki zatvorena, kada se otvori, unutra je "sterilna" , ali ne, on se zgadio

Back