Kako pametno uloziti 30.000 eura ???

Privatni posao jeste privatna stvar ali on taj posao i tu stvar prodaje i trebalo bi da iznese sve na videlo ako mu je u interesu da proda. Odgovore na postavljena pitanja sigurno da ne bi dobio kada bi poslao nekim privatnim firmama "koje nisu na prodaju" zbog toga sto to cuvaju kao poslovnu tajnu. A onaj ko prodaje razradjen biznis jedino ako nesto skriva nece izneti sve na videlo.

Posao iznosi na videlo,ali tamo gde treba.Na trziste i poslovnim saradnicima.Nijedna firma ti nece dati odgovor na takva pitanja.Neovisno da li je rec o nekome ko ima zasto da skriva ili ne.Probaj uostalom uverices se.Ne pricam napamet

Kakav si poslovni uspeh imao sa tom linijom i casama, da li je bilo rentabilno ? Kolika ti je dobit bila za 1god. ? Kakva je logistika ? U kojem je mestu bila proizvodnja i odakle su potrosaci-kupci ? Koliko radnika zahteva linija i koliki prostor a takodje i kompletna proizvodnja (sa magacinom) ? Kolikoje stara linija i cija je proizvodnja ?

Ako si zainteresovan ali i ozbiljan, javi se na private. Nemam sta da krijem, ali mi je glupo da pisem o tim stvarima na forumu.

Privatni posao jeste privatna stvar ali on taj posao i tu stvar prodaje i trebalo bi da iznese sve na videlo ako mu je u interesu da proda. Odgovore na postavljena pitanja sigurno da ne bi dobio kada bi poslao nekim privatnim firmama "koje nisu na prodaju" zbog toga sto to cuvaju kao poslovnu tajnu. A onaj ko prodaje razradjen biznis jedino ako nesto skriva nece izneti sve na videlo.

Ovo u redu kada bi prodavao samo case, a ne kompletan biznis (liniju sa tehnologijom, dobavljacima, kupcima ....)

postoji internet site AGENCIJE ZA PRIVREDNE REGISTRE,
- klikneš na opciju pretraga privrednih društava
-od podataka je potrebno uneti naziv firme ili matični broj ..... nesto od ta dva....
- kompletni podaci za svako preduzeće registrovano u srbiji tu postoje
- PIB, vlasnicka struktura, kao i finansiski izvestaji (bilans stanja i uspeha, dobitak, gubitak, kapital preduzeća, broj zaposlenih itd......) to su javni podaci (tzv.podaci za obelodanjivanje) i svako preduzeće u zemlji je u obavezi da ih prikaze....

po tome kako se krecu prihodi po godinama, može se zakljuciti ( ko zna da cita aktivu i pasivu jos belje moze da vidi, ali i laicima je jasno), dakle moze se izneti zakljucak u ,,kom pravcu plovi brod,,.......

www.apr.gov.rs/ - 50k .................. ako nece ovako... onda ukucas samo APR Srbija..... i eto !!!

izvolte, pako voli nek izvoli..... samo se dogovorite da li covek hoce da ti ,,od,, ime firme..... :per:

a ako vam bude trebao knjigovodj.... tu sam !!!!:zstidljivko::zstidljivko:

Poslednja izmena:
Gle ovako nisam neki ekspert ali mogu da ti kazem sta bih ja radio:

- U banku nemoj da stavljas jer ce ti inflacija pojesti pare, pare moraju da se obrcu...

- Uzmi te pare pa intervenisi sa narodnom bankom lepo, kad oni prodaju [prodaju kad je evro skup] ti prodaji, a kad oni kupuju [kad je evro nizak] ti kupuj. Tako sam ja racunao sa jednom kupovinom i prodajom godisnje [a desava se vise puta godisnje] i 20.000 eura, kupis po 75 prodas po 95, zarada je oko 400.000 dinara ... znaci 400.000 godisnje da jednom kupis i jednom prodas... sa 20.000eura [1.500.000 dinara kad je evro 75]... ;) pritom nista ne radis e sad odbij interes menjacnica koji je nesto sitan ali opet ti ostaje prevelika lova...

Ali i tu postoji donekle problem inflacije...

- Ipak najbolje je kupovati zemlju, jer mi smo jedna od retkih zemalja na svetu gde je cena zemlje ovako niska...mislite da prosecan amerikanac ili englez mogu da kupe hektar zemlje tek tako? E to nece dugo ostati tako kod nas, zemlja ce nenormalno skociti na ceni uskoro... ;) Jos bolja stvar je sto tu nema inflacije, nema rizika, a jos mozes i da izdajes zemlju po par stotina evra/hektar, za nekih 10 godina se iznajmljivanjem sama isplati... :D... A i mozes ti da obradjujes, a mozes i da je pustis i pojavis se za 10 godina ona ne moze da propadne i ne gubi sa vremenom...odnosno je jedina cvrsta valuta... hehe

Back