Kako overklokovati

Ja imam Athlon64 3000+,ploca je MSI K8N-NEO a RAM je 512MB Kingston DDR400, na koliko smem da stavim FSB, posto u biosu kad pogledam pise da je FSB 200 a zar nebi trebalo da je 201 (201*10), i da li mogu da otkljucam procesor pa da mogu da podignem mnozilac sad nemam opciju da ga dignem preko 10. Jos nesto AGP frequency je 66MHz meni se to cini malo s obzirom da je prilicno nova ploca a graficka je Radeon9600XT, a opet ja o OC znam vrlo malo tako da mozda gresim.

AsSaSs1n:
Ja imam Athlon64 3000+,ploca je MSI K8N-NEO a RAM je 512MB Kingston DDR400, na koliko smem da stavim FSB, posto u biosu kad pogledam pise da je FSB 200 a zar nebi trebalo da je 201 (201*10), i da li mogu da otkljucam procesor pa da mogu da podignem mnozilac sad nemam opciju da ga dignem preko 10. Jos nesto AGP frequency je 66MHz meni se to cini malo s obzirom da je prilicno nova ploca a graficka je Radeon9600XT, a opet ja o OC znam vrlo malo tako da mozda gresim.
Sve je to ok,a probaj da dignes fsb na 210 dotle bi trebao da bude stabilan mada zavisi

POP Mare:
AsSaSs1n:
Sve je to ok,a probaj da dignes fsb na 210 dotle bi trebao da bude stabilan mada zavisi

Ok, probao sam i prsne (mozda bi on prso i negde drugde ali ovo sam probao) u Tetka Sandri onaj Combined Preformance Index Wizard i to kad testira memoriju, da li je moguce da RAM-u smeta ovoliki FSB iako je u BIOS-u ukljucena opcija da mu max frekvencija bude Default(200MHz). Inace kuler je Box varijanta, to sam zaboravio.

Sempron je jako tesko overklokovati. Isto zavisi od toga kakav ti primerak zapadne. Ja imam Epox 8RDA+ PRO, Sempron 2600+, 2x 256 DDR 400 PQI, FX 5900XT...Zanima me da li je neko uspeo da digne svoj Sempron preko 2GHz, i kako ? Posto meni ne ide bas...Na defaultu je 1.83 GHZ. Da li mi je mozda zakljucan mnozilac >? I da li neko zna kako mogu da snimim overklok graficke, posto kad god je overklokujem, i posle restarta/gasenja kompa, vrati se na default (390/700)?? Ja sam obicno drzao na 400/800 i radi super...

E ovako imam MSI GForce FX5200 i zanima me:
Kad idem na properties pored standarnog Themes, Desktop, Screen Saver ima i kartica MSI CLOCK
E sad zanima me dal mogu da popravim peformanse karte ako bi nesto tu pomerao a opet dali je to stetno po kartu i ako neko zna idealne mere za clock. Meni po defaultu pise ovako

2D clock 200Mhz (a moze do 600Mhz)

3D clock 200Mhz (a moze do 700Mhz)

Memory Clock 400Mhz (moze do 1300Mhz)
A ispod ima sledece
D.O.T. (Dynamic Over-clocking Technology)
Po defaultu je ugasen al ako se klikne na enable daje opcije: Private(1)
Sergeant (2)
Captain (3)
Colonel (4)
General (5)
Comander (6)
VAZNO JE da napomenem da model graficke bez hladnjaka!

Evo i da napisem konfiguraciju kompa pa ako neko zna kako idealno da podesim ove parametre!
Intel Celeron 2,4GHz
ASUS P4PE-X/TE
512 MB DDR
HVALA LJUDI UNAPRED!!

FataL1ty:
Sempron je jako tesko overklokovati. Isto zavisi od toga kakav ti primerak zapadne. Ja imam Epox 8RDA+ PRO, Sempron 2600+, 2x 256 DDR 400 PQI, FX 5900XT...Zanima me da li je neko uspeo da digne svoj Sempron preko 2GHz, i kako ? Posto meni ne ide bas...Na defaultu je 1.83 GHZ. Da li mi je mozda zakljucan mnozilac >? I da li neko zna kako mogu da snimim overklok graficke, posto kad god je overklokujem, i posle restarta/gasenja kompa, vrati se na default (390/700)?? Ja sam obicno drzao na 400/800 i radi super...
Ne znam zashto si kupio 2600+ ako si mislio da ga klokujesh,kad on ima mnozilac zakucan na 12?Trebao si da uzmesh neki sa manjim mnoziocem,pa i ako je zakljucan procesor bi izdrzao podizanje magistrale. :roll: Za grafichku probaj sa Riva Tuner-om. 8)

MSI K8N Neo (MS-7030),Polje ,AMD Athlon 64, 3000+, Newcastle S754,3x256mb samsung ddr sdram pc 3200,geforcefx5700,2x80gb maxtor, pioner 108 D,400w napajanje i win sp1 sasvim stabilno na magistrali 220 mhz. ploca moze jos i procesor ali memorija me zeza . tesovi u 3D Marku daju 688 poena. e a sad jedno pitanjce preporucite mi graficku do 200 eur.
by nvidia.
p.s. isto ovo nije bilo stabilno sa SP2. drajveri 7.1.8.4 graficka i 5.10 ploca
odgovor za jozzu; power strip radi stvar ali mora da starta sa windowsom, kod mene je 425 core i 678 memorija
javascript:emoticon(':shock:')

Trenutno imam semprona 2400+ i maticnu plocu ASUS A7N8X ver.2.0, 256/400 ram 'takeMS'
Kada se podize sistem prikazuje mi da memorija radi na 200Mhz.Procesor radi na 1.667Ghz.
Kako da podesim opcije u BIOS-u u cilju dobijanja sto boljih performansi?

FataL1ty:

E daj promeni nick, nemoj da vredjas legendu! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Ma hvala bogu da sam procitao ceo ovaj, topic nemoj da me zezate. Ono sto me zanima je na kolikoj voltazi bi trebao da radi Barton 2500+ pri clocku od 11x200. U BIOS-u kad hocu da promenim voltazu pishe:
Default; 1.3v; 1.4v; 1.5v; 1.6v; 1.7v i 1.8v a trenutno stoji bash na defaultu a ja neznam koliko je to. Opcija “Processor ratio” mi nije zacrnjena i moguce ju je dizati do 13x (sto mi ne pada napamet jer imam box cooler). Da li to znaci da mi mnozilac nije zakljucan? Moj drug ima Celerona kod koga je mnozilac zakljucan a opcija u BIOS-u zatamnjena i kaze da bi onda moj proc morao da bude otklucan. Ali Celeron i Athlon nisu isto jel da? Ja bi stavio 10x200 ali neznam sta moze da se desi ako promenim mnozilac u BIOS-u iako je on na procesoru zakljucan. Da ponovim: imam MSI K7N2 i DDR 400.
Pomagajte.

Stavi memoriju u BIOS-u na 333MHz, pa uz pomoc Fuzzy Logic4 programa dizi klok FSB-a i napon procesora iz Windowsa, pa ces da vidish koliko mozesh(tvoj komp).Spusti latencije memorije na najvishe vrednosti. Srecno,ali mislim da tvoja plocha i nije neki overkloker(kod mog druga ne ide preko 185MHz za FSB) :?

Imam Epoxovu plocu 8KDA3+ full i CPU 64bitni AMD 2800+.
E sad jedino sto mogu da menjam je mnozilac i mogu da ga postavim samo na 8 ili 9.
MAgistralu koliko god da menjam vrednost ostaje ista (1800MHz - 200*9) s tim sto je jedina razlika da moram da pritisnem F1 to continue prilikom paljenja racunara ne bi li se win digao ili DEL to enter setup.
Ako SB nije na 200MHz (ili manje) ovo mi se ovek pojavljuje.
U BIOSU brzina ostaje ista ona koju namestim, ali u winu i dalje pise 1800MHz

@jozza

svidja mi se ono "spustis na najvise" ali ok razumeli smo te.

@Mickie

To sto bios "dozvoljava" da promenis mnozilac ne znaci da imas i otkljucan proc. A otkrices veoma lako 166X11.5.
V core je na defaultu 1.65 pa ti gledaj za koliko da ga podignes (mozes i na 1.7 a mozda i na 1.8 u zavisnosti od temperature, mirisa i vidljivosti :lol: )
Samo odmah da ti kazem na veliko ti pucas! Prvi put pa ni manje ni vise nego FSB na 200!

Savet: Dizi bre FSB u koracima od po 10 i prati tempeeraturu!
Poz.

Stavio sam 11x190 i radi odlicno.Voltazu sam stavio na 1.7 pa se malo vishe greje. Dobro rai i na 200 FSB ali MBM 5 onad ocitava 53 idle 61 load pa zato smanjio. Cisto iz radoznaloosti sam probao i FSB 205 ali onda puca u Sandri. Drug mi kaze da bi trebao da povecam viltazu chipseta ali neznam koja je default i dokle smem da idem. MBM 5 meri za chipset temp 32/40 a imam pasivan hladnjak na Northbridge chipu. Preporucite mi neki dobar K7 cooler koji moze kasnije i na s939 a da nije preko 15 evra. Koju voltazu da stavim za chipset i da li mi treba cooler za njega. Koji?
Hvala na pomoci

Back