Kako otici u USA?

• Začetnik teme Začetnik teme Bojan_82
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Eventualno sada oni koji su ziveli na Kosovu (srbi) sada zive po cikagu i zaradjuju grdne pare, i sve im je bilo placeno za odlazak tamo, ali nisam pomenuo da su im 1999 bombe padale ispred kuca, moj prijatelj zivi tamo evo ima vec skoro 13 godina i snasao se, kaze tamo u cikagu sve viri od Srba. Nikako da odem do njega, sada je na kruzeru nekom, a izbeglica sa kosova! Sta ti je zivot.

Eventualno sada oni koji su ziveli na Kosovu (srbi) sada zive po cikagu i zaradjuju grdne pare, i sve im je bilo placeno za odlazak tamo, ali nisam pomenuo da su im 1999 bombe padale ispred kuca, moj prijatelj zivi tamo evo ima vec skoro 13 godina i snasao se, kaze tamo u cikagu sve viri od Srba. Nikako da odem do njega, sada je na kruzeru nekom, a izbeglica sa kosova! Sta ti je zivot.

Zivot je

:dash:

Бојане,за тебе нема помоћи. Хоћеш ни мање ни више него у Америку а незнаш како.Чудна одлука за коју тражиш добру варијанту. Најбоља ти је да останеш кући јер ,,и ту `диси ни за ту ниси``. Или си размажени татин и мамин син или нас питањем зезаш. А знам многе који се овде у Србији олако описмене, заврше најчешће факултет, поготову ако је у месту становања па школовање не кошта много,науче 100 речи енглеског и плате канале којима се стиже у жељену земљу. Е онда како се ко снађе. Малом броју се оствари сан а остали како ко: таворе мењајући посао, (знам дипл.економисту који на Флориди ((шта ли ће баш тамо! )) шиша траву по парковима већ 10 година јер му језик не иде најбоље), или се пак враћају кући.Посаветуј се пре свега са родитељима а најбоља варијанта да ипак останеш код куће.

To što pišeš ćirilicom, a pritom ne znaš pravopisna i gramatička pravila ne daje ti za pravo da bilo kome bilo šta govoriš ili osuđuješ bilo koga. Dečko je lepo postavio pitanja da li neko zna način na koji može da ode da živi u USA u nadi da će mu neko dati neki predlog ili podeliti svoje iskustvo sa njim. Ne da mu bilo kog govori "Šta ćeš tamo?" ili da daje sebi za pravo da ga osuđuje i vređa, kao na primer ti koji ni najmanje nemaš pravo glasa. Engleski jezik nije teško naučiti, a taj koji živi tamo već "10 godina" i ne može da ga nauči je samo lenj i nezainteresovan. Prvo se pozabavi udžbenicima gramatike i pravopisa, možeš početi od 3. razreda osnovne škola, pa do 4. razreda srednje škole. Prosto više nego obavezno. Kada to savladaš, dođi na neki forum/sajt ili šta god i komentariši koliko ti je volja, ali prvo se upoznaj sa situacijom i imaju u vidu da verovatno ne poznaješ osobe koje su postavile pitanja i da nemaš prava da pišeš bilo šta o njihovoj ličnosti. Ukoliko nemaš ništa pametno da kažeš ili nešto što bi pomoglo nekoj sobi, bolje nemoj ništa ni da govoriš.

.moj brat je otisao pre dve godine,sad je na Havajima,super mu je,placaju mu skolarinu za koledz koji je vrhunski,on igra za njih,putuje po citavom svetu,znas to je kosarkaska univerzitetska liga,prije negde su isli na Aljasku,pa u Kaliforniju...nije imao nikakvu vezu,sve je sam odradio,nasao preko neta taj koledz,dopisivao se sa njima,culi su se,poslali mu garantno pismi I20,dobio vizu za 2h,uzeo kartu i sutradan zbrisao!ovo ti je jedan od nacina pa ti vidi!
е то је успех..

Pozdrav, naime kako i naslov teme glasi mene zanima da li je moguce otici u Ameriku, tacnije Cikago, ukoliko imam tamo daljeg rodjaka koji ima svoju firmu, i koji bi mi ponudio posao da radim za njega i on mi bio garant. Drug mi je spomenuo da bih na taj nacin mogao da odem tamo. Mene sada zanima da li je to izvodjivo i na koji nacin?

Back