- Poruka
- 2.796
I zašto neka prijateljstva ima smisla okončati?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vaš odnos je samo izgubio smisao, prerasli ste jedno drugo, orijentisali se na druge stvari, ali ste do tada bili ok, delili ste dobra iskustva i sl.Zavisi šta je razlog za okončavanje.
Ako nemate više ništa zajedničko onda bi trebalo to da ide nekako spontano...Vaš odnos je samo izgubio smisao, prerasli ste jedno drugo, orijentisali se na druge stvari, ali ste do tada bili ok, delili ste dobra iskustva i sl.
Onda najbolje da prestanes da se javljas, ne cujete se 2-3 godine i "zaboravite" da postojite, za 10 godina ces se stvarno secati kroz maglu da je neko takav i postojao. Pogotovo ako i on tebe ne zove jer nemate,kao sto kazes, vise zajednickih stvari.Vaš odnos je samo izgubio smisao, prerasli ste jedno drugo, orijentisali se na druge stvari, ali ste do tada bili ok, delili ste dobra iskustva i sl.
Zašto samo ne sednemo i ne završimo naš odnos kroz priču?Ako nemate više ništa zajedničko onda bi trebalo to da ide nekako spontano...
Pa ok, ako ti je tako lakše... mada to deluje malo suviše konačno s obzirom da nije bilo nikakvog incidentaZašto samo ne sednemo i ne završimo naš odnos kroz priču?
Kontam da je ovo i neki najčešći tok stvari, da jedna strana jednostavno prestane da se javlja ... Mada koliko je i to smisleno?Onda najbolje da prestanes da se javljas, ne cujete se 2-3 godine i "zaboravite" da postojite, za 10 godina ces se stvarno secati kroz maglu da je neko takav i postojao. Pogotovo ako i on tebe ne zove jer nemate,kao sto kazes, vise zajednickih stvari.
Ne vidim zasto bi ovo bio razlog da se prekine prijateljstvo. Verovatno ce se ovde ljudi spontano udaljiti.Vaš odnos je samo izgubio smisao, prerasli ste jedno drugo, orijentisali se na druge stvari, ali ste do tada bili ok, delili ste dobra iskustva i sl.
Šta znam, nekada mi se čini da se suzdržavam od nekih stvari zbog osoba koje smatram prijateljima, a takođe da se i neki moji prijatelji suzdržavaju od nekih stvari zarad mene tako da zašto da (pasivno) sputavamo jedni druge?Pa ok, ako ti je tako lakše... mada to deluje malo suviše konačno s obzirom da nije bilo nikakvog incidenta
Opet mi se nekako krije nesto vise od samo pukog udaljavanja iza price, mozda gresim?Zašto samo ne sednemo i ne završimo naš odnos kroz priču?
Vreme, priča, energija - ono što bih sa nekim drugim mogao da imam, "gubim" sa tom osobom sa kojom sam u tom odnosu.Ne vidim zasto bi ovo bio razlog da se prekine prijateljstvo. Verovatno ce se ovde ljudi spontano udaljiti.
Ti osecas neku vrstu obaveze prema toj osobi?Vreme, priča, energija - ono što bih sa nekim drugim mogao da imam, "gubim" sa tom osobom sa kojom sam u tom odnosu.
NeTi osecas neku vrstu obaveze prema toj osobi?
Tako nekakoOsecaj da mozes vise, a ta te osoba sputava?
Ukoliko se radi samo o prijateljstvu (nisu neke druge emocije ili pak nesto sasvim trece sto vas spaja) - prekinuce se to vrlo spontano.Tako nekako
Kontam da je ovo i neki najčešći tok stvari, da jedna strana jednostavno prestane da se javlja ... Mada koliko je i to smisleno?
Recimo da sa nekim imam ok odnos i da se samo smisao izgubio, zar ne bi bilo iskrenije toj osobi reći da ne vidim više razlog da budemo prijatelji, da se družimo i sl zbog tog i tog? Jer ono sada se nešto nećkam valjda bi i to bio neki znak poštovanja za ono što smo nekada imali?
(naravno taj razgovor bi bio i vrlo neugodan ali ono ... valjda bi dao i ono što englezi zovu closure)
Govori to svašta, mada kontam kada dođe do tolikog iskoraka da nekoga drži ta nostalgija za starim iskustvima koja smo delili. Nije mi čak ni čudno da do toga dođe u većini donosa koje tokom života imamo.Ako ta osoba ne kapira da se smisao izmedju vas izgubio zar to nesto ne govori o vasem odnosu, zar to ne govori da niste sa istim ocekivanjima, motivima i emocijama u tom prijateljstvu?
Što se ovakvih situacija tiče, tu do sada nisam imao neke probleme iz uvodnog posta, 90% mojih bliskih prijatelja se odavno iselilo iz Srbije, međutim iako se ne čujemo toliko često (možda 1-2 godišnje baš jer smo otišli na druge strane) kada se nađemo uživo stvari su iste kao i pre. Čak sam imao i situaciju da kada sam bio bolestan da je dvoje njih došlo iz Švedske da me poseti/ponudi pomoć kada su čuli da sam bio u bolnici.Ili je proslo isuvise dugo vremena od vaseg vidjenja pa on nije ni ukapirao da si ti otisao negde drugde.
Jeste upitno ... Mada kontam da svako od nas na nečemu temelji svoja prijateljstva, kao i da imamo neku ideju kako biramo prijatelje. Sa ovim svojima mahom delim sistem vrednosti i od toga se razvija sve ostalo.U svakom slucaju ne deluje kao iskreno prijateljstvo ako moras nekome da objasnjavas da ti to vise nista ne znaci i da zbog toga prekidas prijateljstvo sa njim.
Biću iskren, neću uvrtati/nestati bez reči, bol nije kraj sveta, a i on može da me mrzi zbog toga dok taj bol/povreda ne prođe - deluje mi da je to neki vid poštovanja/vrednovanja onoga što smo nekada imali.Najverovatnije ces ga povrediti, pogotovo ako to on isto ne dozvljava.