Kako okačiti slike

peca273

Početnik
Poruka
23
Svako kačenje slika u kvalitetnim armiranobetonskim zidovima je noćna mora naročito ako treba izbušiti pedesetak rupa . Da li je neko probao da kači slike na kuke lepljene na zid ovim novim montažnim kitovima - moment i slično i ako jeste kojim i kako i koliko mu to već stoji . Hvala za svaki savet. peca273 :worth:

Искрено, купио сам тај кит али још нисам пробао. Могао бих да поподне направим једну пробу па да јавим како је испало. Додуше, јесте цела туба али имам још неке детаље да причврстим, а и мене занима како ће да се покаже.
Колико су слике тешке? Одокативно...

Hvala za javljanje, ima ih od pola kg a najteža je mislim oko 7 kg jer je 80 puta 110 a ram je masivan . ja sam obično bušio rupe 4mm i u njih ubacivao one eksere za upucavanje u beton ali beton je liven fabrički i tvrd kao djavo a armature ima toliko da mi ništa nije jasno .
Kada probaš javi , nije ništa mnogo hitno , kad ti bude odgovaralo , ja računam da sve osmislim do kraja meseca i onda sve uradim . U svakom slučaju hvala i tebi i ostalima koji nas malo prosvetle ako imaju iskustva . peca273:dash::worth:

isprati ovaj link

ovako , meni je pomogao pri lepljenju metalnih kanalica (100x60) na zidove ili plafone gde je nemoguće ili veoma teško tiplovati
a sama kanalica je nosila veoma teške kablove i provodnike
sad same kanalice imaju veliku površinu na koju se nanosi lepak pa to završava posao (mada i običan silikon isto to radi)

da i mora da odstoji malo ,
bez obzira na sve ostavljali smo 24 sata da odstoji

Poslednja izmena:
Vidim da je dosta ljudi čitalo o problemu . U međuvremenu sam se raspitivao i napravio planove ali ne za lepljenje već za bušenje rupa kao i u starom stanu . Niko sa kim sam razgovarao nije probao da kači slike a i moje iskustvo je - odlično je za spuštene plafone i kanalice za kablove , nije tako dobro za parket lajsne ako su zidovi krivi pa je lajsna napeta od početka - i pored podupiranja prilikom lepljenja posle par meseci a nekad i ranije otpusti .
U svakom slučaju ako neko proba nešto drugo biće mi drago da pročitam a možda i primenim . Hvala svima . peca273:dash::bye:

koristim taj montažni kit često.
Ali za šire površine.
Ti sliku, pretpostavljam, ne nameravaš da zalepiš celom površinom, nego da upravo izgleda kao da visi?
U tom smislu, ja bih se pre opredelio za bušenje, pa makar tražio posebne burgije i jače bušilice, nego da rizikujem da mi se slika od 7 kila iznenada stropošta na televizor ili neki deo nameštaja, mačku, kuče, gosta.., jer se npr lepak osušio..ili čak (ako je dobro uhvatio) povukao parče zida sa sve gletom, krečom i malterom.

Dakle, suviše je to mala površina za lepak
(Možda kada bi se najpre zalepila neka šira lajsna, a onda u nju samo zašrafila kuka za sliku..)
Ja sam lepio po zidu ogledala, gipsane (teške) ramove, ali je sve to lepljeno celom površinom koja je prilično široka.

Uzmite Hilti, tvrdu burgiju za beton, tiplove i nema problema.

Back