Како одстранити мржњу коју осећамо према некоме?

Mucis sebe time...mrznja je kao i ljubav..sto vise odasiljes mrznju,kao i ljubav,u istom reciprocitetu se vraca...:)

:worth:
tako je,i mržnja i ljubav su ista emocija.Mržnjom koju emitujemo prema nekom nanosimo sebi čak i veću količinu negativne energije nego onom ka kome je usmjeravamo.
Znam,učili su me,čitala sam,tražila odgovore na pitanje svih pitanja.kako ne osjećati mržnju,kako živjeti s njom kad se desi?
I sve velike i učene glave i ljudi dobrih namjera sa pregršt iskustva uvijek kažu isti odgovor..ravnodušnost,nereagovanje.Zaborav,Oprost.To je,kažu,recept.
I mogu da oprostim,al teško i sporo zaboravljam.To živi u meni bez obzira na vrijeme koje protekne.
Jedino efikasno sredstvo kojim mržnja nestaje je nestanak emocije.
Kad nje nema,neće biti ni mržnje,jer ljubav baš kao i mržnja je mali hanibal i jede svoju djecu.To je moj recept.

Чула сам да мржња нагриза онога ко мрзи, и мислим да је то тачно, да мржња дође као неки отров који нас трује, и шкоди нам.

Како опростити неком ко нас је повредио, и уместо са мржњом прећи на жаљење те особе?

Tako što ćeš pokušati da razumeš tu osobu i njeno postupanje. Možda deluje teško, ali i ja sam imala sličnu situaciju (bolje da ne pominjem o čemu se radi:confused:). Ipak sam vremenom pokušala da shvatim strukturu ličnosti te osobe koja me je u datom trenutku NESVESNO povređivala, idući za klišeima ponašanja svoje primarne porodice.
Taj obrazac ponašanja nije uspela da savlada i verovatno joj to donosi ogromnu patnju, tako da sam počela da je sažaljevam...postepeno i vremenom, počeo je i zaceljujući proces praštanja koji mi je skinuo ogromno breme sa pleća...

Чула сам да мржња нагриза онога ко мрзи, и мислим да је то тачно, да мржња дође као неки отров који нас трује, и шкоди нам.

Како опростити неком ко нас је повредио, и уместо са мржњом прећи на жаљење те особе?
zaboravi tu osobu da je postajala... videces koliko je dobro proci pored takve osobe kao pored turskog groblja...
vrlo prosta tautologija... jes da se malo teze sprovodi al ko je cist u glavi lako ce naci prekidac...
p. s. i koj moj ima da zalis turko groblje?!

Дај себи времена и осетићеш како постајеш равнодушна...

Па ће онда та особа која те је повредила моћи да ти пљуне под прозор а ти се потруди да је укебаш за уво да то почисти за собом! :mrgreen:

"When somebody hurts you, cry a river, build a bridge and get over it..." :bye:

uzivajte i volite sve ono sto vam prija..ceni sebe, ko ceni sebe ceniće i sve oko sebe..mrznj je za slabiće :manikir:

oprostiti ,nikako
šta ima da te truje,da nije zaslužio ne bi ga ni mrzila
preći na žaljenje,nikako
svu snagu usmjeriti na osvetu i mrziti još većom snagom mater mu njegovu

Back