Kako odcepiti nos

kad tad vidim

Obećava
Banovan
Poruka
80
Imam taj problem sto iako sam redovno koristio: Olynth HA(R) kapi 4 x + Acetilcistein 200 3x dnevno, pa period bez njega i kapi, Chymoral po 2 tablete 3x dnevno, pa one kapi sa dekametazonom i nekim antibiotikom, 3 x, nista mi nije otpusalo nost, osim na nekoliko sati jednom u toku tog perioda ili dva put. Koristio sam i kapi + Rhinostop(R) (pseudoefedrin 60mg, paracetamol + antihistamin neki)

Sta da koristim?

Primijetio sam da kad stavim slamu u nos, ili dok pijem kafu pa drzim primaknutu solju, para ili slamka izazivaju obilno izbacivanje sekreta za 7-8 minuta, ali nos idalje ostaje zapusen. Desna nozdrva mi je sira od lijeve, medjutim, na testu sposobnosti (crpaljka primijenjena na papir, usmrkivanjem podici papir i drzati ga visocije i duze) da je lijeva mocnija.

Da li se isplate preparati od po 20 E, one specijalne neke kapi, Akvamarin ili nesto tako?

Da nemaš ti možda polip u nosu?

Imao sam nekoliko u desnoj nozdrvi tj. kroz nju sam ih izbacio, prije vise mjeseci, jedan je bio mali i kafen dva velika a bijela drugi srednji a zuckasti vise nemam.
Moze li vise o tom polipu, kako se stice na pr.? Ja u zadnjih 3.5 mjeseci (prije tolko sam imao to, ja mislim) nikad nisam usmrkivao sa listicem koji je neko koristio, ili koji je vec koristen davno (satima ili jedan dan) prije

Poslednja izmena:
Imam taj problem sto iako sam redovno koristio: Olynth HA(R) kapi 4 x + Acetilcistein 200 3x dnevno, pa period bez njega i kapi, Chymoral po 2 tablete 3x dnevno, pa one kapi sa dekametazonom i nekim antibiotikom, 3 x, nista mi nije otpusalo nost, osim na nekoliko sati jednom u toku tog perioda ili dva put. Koristio sam i kapi + Rhinostop(R) (pseudoefedrin 60mg, paracetamol + antihistamin neki)

Sta da koristim?

Primijetio sam da kad stavim slamu u nos, ili dok pijem kafu pa drzim primaknutu solju, para ili slamka izazivaju obilno izbacivanje sekreta za 7-8 minuta, ali nos idalje ostaje zapusen. Desna nozdrva mi je sira od lijeve, medjutim, na testu sposobnosti (crpaljka primijenjena na papir, usmrkivanjem podici papir i drzati ga visocije i duze) da je lijeva mocnija.

Da li se isplate preparati od po 20 E, one specijalne neke kapi, Akvamarin ili nesto tako?

A koja je dijagnoza, šta piše na izveštaju lekara?
Po terapiji vidim da je neka upala/infekcija u pitanju ali možda je još nešto osim toga.
Koliko si dugo koristio Olynth?

Marisol, Akvamaris i slične rastvore kao i običan fiziološki rastvor uvek možeš da koristiš i to redovno jer su potpuno bezbedni, to nisu lekovi nego rastvori soli ali oni samo potpomažu izbacivanje sekreta, ako ti je nos i dalje zapušen i pored izbacivanja sekreta možda je i neki drugi problem u pitanju.

Polipi su benigne izrasline.

A koja je dijagnoza, šta piše na izveštaju lekara?
Po terapiji vidim da je neka upala/infekcija u pitanju ali možda je još nešto osim toga.
Koliko si dugo koristio Olynth?

Marisol, Akvamaris i slične rastvore kao i običan fiziološki rastvor uvek možeš da koristiš i to redovno jer su potpuno bezbedni, to nisu lekovi nego rastvori soli ali oni samo potpomažu izbacivanje sekreta, ako ti je nos i dalje zapušen i pored izbacivanja sekreta možda je i neki drugi problem u pitanju.

Polipi su benigne izrasline.
ona je rekla da uzmem te kapi jer su bolje za izbacivanje, jer sam probao ove obicne a ne moze da mi prepise te neke skupe.
NIje mi stampala dijagnozu

imam pojavu koju prije nisam imao da cujem nesto kao rezenje ili bolje drobljenje hleba koji je hrskav kad izbacujem sekret kad ga izlazi bas puno

Poslednja izmena:
Mora da piše nešto na izveštaju, nekakva dijagnoza mora biti. Na svakom, ne samo ovde.

Na koje kapi misliš, šta je ona rekla i koje su "obične"? Ne znam na šta se odnosi.

e pa dala mi je recept, i ja nisam procitao (ako tu uopste pise dg) a dao sam ga i uzeo lijek sad ga nemam
ok? prvo to da rijesimo pa cemo dalje, jer necu da bude da me neko zaj.ebava a da ne vidim to najprije sto je moguce, zato prvo ovo da rijesimo. Sto ti je tu cudno sto nisam procitao taj natpis sa recepta koji je vjerovatno latinski, ili neki sifrovan broj, i zapamtio ga?

što si nervozan? :)

Nije čudno nego samo kažem, lakše ću ti odgovoriti i pojasniti neke stvari ako znam šta je lekar na pregledu konstatovao. Ovako mogu samo da ti kažem da koristiš Marisol i ne koristiš kapi za nos (tipa Olynth itd) redovno a za sve drugo da se obratiš tvom lekaru jer jedino on zna šta je tačno po sredi, šta je bilo i kakva je situacija sada. I naravno da te ne zezam, imam pametnija posla, postavio si pitanje na koje pokušavam da dam što konkretniji odgovor.

što si nervozan? :)

Nije čudno nego samo kažem, lakše ću ti odgovoriti i pojasniti neke stvari ako znam šta je lekar na pregledu konstatovao. Ovako mogu samo da ti kažem da koristiš Marisol i ne koristiš kapi za nos (tipa Olynth itd) redovno a za sve drugo da se obratiš tvom lekaru jer jedino on zna šta je tačno po sredi, šta je bilo i kakva je situacija sada. I naravno da te ne zezam, imam pametnija posla, postavio si pitanje na koje pokušavam da dam što konkretniji odgovor.

ok...

Sta da koristim?

i da si zdrav nos bi ti se zapusio olynth i slicnim prevarama,ako nemas morsku vodu onda crni luk i ren

Back