Kako ne zaplakati

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Ima situacija kada mi se place,voleo bih kada u datom trenutku ne bih to radio ali nekako puknem i placem u glas.Voleo bih kada bi se mogao suzdrzati,evo danas imam jako tezak dan tj.bice jako tezak dan,pripremam se za njega ali kad pomislim kako ce mi biti vristi mi se iako sam musko.Moze pomoc,jel imao neko iskustva sa tim i kako se ponasao?

Svako ima reskih dana. neko ih podnosi lakse, neko teze, neko suzbija u ebi tu emociju. A to suzbijanje, gusenje je i najgore.
Uvek sam za to da reagujes, pa i suzama, nego da nesto drzis u sebi. Izbacis teret iz sebe i lakse je, veruj.

pokushaj da usmerish tu svoju energiju na neshto drugo...
cepaj drva...mada je to bolje za bes...
u svakom sluchaju ce ti biti lakshe kad se isplachesh,
samo ako je to osecanje chesto kod tebe,
savetujem ti da potrazhish struchnu pomoc...
depresija vodi u ozbiljne probleme...

Ima situacija kada mi se place,voleo bih kada u datom trenutku ne bih to radio ali nekako puknem i placem u glas.Voleo bih kada bi se mogao suzdrzati,evo danas imam jako tezak dan tj.bice jako tezak dan,pripremam se za njega ali kad pomislim kako ce mi biti vristi mi se iako sam musko.Moze pomoc,jel imao neko iskustva sa tim i kako se ponasao?

Brate, ako si danas odigrao dvojku na Celsi onda zaista imas dobar razlog za plakanje, kad vidim ono drvo Toresa suze mi prosto naviru, kukam iz glasa kad lopta pocne da se odbija od njega. :(

Ma batali plakanje, osim ako zdravlje nije ugrozeno, sve ostalo je kejin *****, zdravlje je najvaznije covek. Aj ziveo.

Sta da ti kazem, ako ti dodje da zaplaces, osecas onu knedlu u grlu, prosetaj malo, izadji iz sobe dok se ne smiris par trenutaka, umij se, a posle kada stresna situacija prodje isplaci se k'o covek.

Sasvim normalno. Biokemicar William H. Frey je visestruko pokazao da suze (mislim da ovo ne vazi za suze radosnice, nije mi literatura trenutno pri ruci) efikasno izbacuju nakupljeno djubre i ostale stetne kemikalije prouzrokovane zivotnim poteskocama, stresom, tugom i sl; sto znaci da smanjuju i(li) uklanjaju sva ta neugodna osjecanja iako je pozeljno da covjek prodje kroz kraci period pisanja znoja i krvi zarad katarze, ali ne previse posto je stres jako opasna stvar. Maloprije se isplakah kao godina kad sam uvidio koliko samo zanimljivih tema ima na Forumu.

Ne vidim ja tu neki problem . Prosto si takav . Imao sam ja prijatelja koji je izgledao bas opasno .
Za njega se ne bi moglo ni pomisliti da bi mogao da zaplace , al kad popije place kao beba .
Prosto nevjerovatno ! Vjerovatno se tako rjesava negativne energije .

Ne vidim ja tu neki problem . Prosto si takav . Imao sam ja prijatelja koji je izgledao bas opasno .
Za njega se ne bi moglo ni pomisliti da bi mogao da zaplace , al kad popije place kao beba .
Prosto nevjerovatno ! Vjerovatno se tako rjesava negativne energije .

Znam to,isplacem se i bolje mi je ali bih voleo da u nekim situacijama zadrzim suze u sebi.Sinoc sam imao jako komplikovanu situaciju,nisam imao gde otici da se ispacem i morao sam pred svi da otvorim dusu,jeste da mi je bilo mnogo lakse ali opet malo mi je nekako krivo sto ne mogu biti toliko jak da zaustavim suze i umesto njih pokazem osmeh! Jedan covek mi je rekao da necu naci posao u mojoj struci zato sto sam takav i takav,objasnio mi je neke stvari za koje je mozda i u pravu,nije hteo da me povredi samo da me prosvetli,mene je to jako pogodilo pored milion drugih stvari.

Znam to,isplacem se i bolje mi je ali bih voleo da u nekim situacijama zadrzim suze u sebi.Sinoc sam imao jako komplikovanu situaciju,nisam imao gde otici da se ispacem i morao sam pred svi da otvorim dusu,jeste da mi je bilo mnogo lakse ali opet malo mi je nekako krivo sto ne mogu biti toliko jak da zaustavim suze i umesto njih pokazem osmeh! Jedan covek mi je rekao da necu naci posao u mojoj struci zato sto sam takav i takav,objasnio mi je neke stvari za koje je mozda i u pravu,nije hteo da me povredi samo da me prosvetli,mene je to jako pogodilo pored milion drugih stvari.

Matori, brate, neces naci posao ako se ne uvalis u bilo koju politicku stranku, a ne zato sto si osetljiv i emotivan lik.

isto brate...i ne vidim spas...

- - - - - - - - - -

Vrlo lako - postani nečovek.

ok, jedna ideja...

Nema ružnije i jadnije stvari nego da vidim muškarca da plače :bljak:

Naravno da izuzmemo situacije kad je u pitanju zdravlje ili ti ne daj bože smrtni slučaj...
Svaki drugi razlog za plakanje je... :bljuc:

Ne mislim, ali ako već plaću nek to rade da ih niko ne vidi...

Jednom ili dva puta sam bila u prilici da vidim kako muškarac plače, i gore mi izgleda nego najuplakanije žene koju sam u životu videla...
Opet kažem izuzev onih razloga koje sam navela, ne opravdam plakanje muškaraca u javnosti...

da se razumemo ne opravdavam ni plakanje žena u javnosti, ali to mi je prihvatljivije :D

Ako već hoćete da plaćete, sedite u sobu, lice u jastuk, pa plaći dokle hoćeš :mrgreen:
Zanimljiv časopiski pogled na muško ženske odnose.
Na svu sreću, ovo je ipak 21. vek, a takva shvatanja a la "muškarci ne plaču" i "žene su kuvarice i a priori nežne dušice" ostala su negde u household časopisima iz zlatnih šezdesetih i seriji "Dinastija".

Zanimljiv časopiski pogled na muško ženske odnose.
Na svu sreću, ovo je ipak 21. vek, a takva shvatanja a la "muškarci ne plaču" i "žene su kuvarice i a priori nežne dušice" ostala su negde u household časopisima iz zlatnih šezdesetih i seriji "Dinastija".

Pa onda moraš priznati da je baš fino videti muškarca kako plaće u društvu jer mu je tamo neki lik rekao da sa takvim stavom nikad neće naći posao?

Ma daj....

Pa onda moraš priznati da je baš fino videti muškarca kako plaće u društvu jer mu je tamo neki lik rekao da sa takvim stavom nikad neće naći posao?
Nizak stepen tolerancije na frustracije je jedno, i to je stvar psihologije.

No, reći da nema ništa jadnije od muškarca koji plače, i pri tom bacati peglu na tu zamisao - nešto je sasvim drugo, i pokazuje glavu koja nije previše mućnula, već je slepo preuzela nerealne kliše slike o muško ženskim odnosima prikazane u ljubavnim vikend romanima iz Glorije i u "Dinastiji", gde muškarci nikad ne pokazuju suze jer, Bože moj, suze su rezervisane za žene.

Kao što rekoh, protivim se plakanju ljudi uopšte u javnosti...
Ako imaš problem koji ti već izaziva suze, ne moraju i ne žele svi to da vide.

Ako ti se plače (mislim i na muškarce i žene), javnost nije mesto za to.

Sad ti si malo moje reči pomešala, pa verovatno misliš da se držim tog kišea...
Ma kako god...

Back