Kako nauka objašnjava biblijska čuda?

E a sad zamisli da te Izraelski specijalci pretresaju, kao sto rade sa Patrijarhom, pre nego udjes u deo gde je Hristos bio sahranjen, pa prenesi jako svetlo, lupu i pribor za projekciju. Takodje time upali 33 svece i ucini da prvih 20 sekundi imaju temperaturu od 37 stepeni i posle toga ih ostavi da se zagreju na preko 300 i uspeo si.
Ne znam dal se namerno plaviš lud ili stvarno ne kapiraš,ne treba ti nikav projektor,kakvo veštačko osvetljenje,treba ti prozor ili mali otvor na plafonu lupa koja uopšte nije sumnjiva i kutija bilo kakva i dve sveće

Kada odeš u Vojvodinu, pa staneš na sred velike ravnice, iznad sebe vidiš krug nebeski (jer je horizont u obliku kruga) a ispod sebe krug zemaljski (jer ovo na čemu stojiš iz perspektive čoveka izgleda kao krug kome je horizont ivica). Na to se misli kada se kaže "krug nebeski" u Bibliji. Jer da nije tako ne bi se pominjalo "drvo koje je toliko visoko da se vidi sa svakog kraja zemlje".

Nauči da "krug" nije "lopta". Nigde se u Bibliji ne kaže da je zemlja lopta. Ravnozemljaši isto veruju u krug nebeski koji vidiš nad glavom, ali ne veruju da je zemlja okrugla kao lopta, to su dve različite stvari.

Naravno, u doba kada je tekst pisan, to je bilo sasvim uobičajeno shvatanje.
Drvo koje se vidii sa svih kraja sveta je metaforika.

Atlantik i Pacifik.

http://kuhinjaiideje.com/wp-content/uploads/2019/08/76ef35ade080384976109465ee2cdaeb_view_l-7.jpg
A sada idemo na ignor.

Ne znam dal se namerno plaviš lud ili stvarno ne kapiraš,ne treba ti nikav projektor,kakvo veštačko osvetljenje,treba ti prozor ili mali otvor na plafonu lupa koja uopšte nije sumnjiva i kutija bilo kakva i dve sveće

Znači treba ti burgija da probušiš taj otvor na plafonu, merdevine da se popenješ sa burgijom do plafona, a dve sveće koje si pomenuo, pretpostavlham da su: jedna od 37°C a druga od 300°C?
I, tako opremljen, sve te tamo ćeš da osramotiš kako su glupavi pa veruju u prevare.

Jurodiv sam inace. Nego ti kazem da to treba preneti u tu prostorriju a pretragu vrse Izraelci. Koliko su to oni naivni i glupi da ne znaju sta je lupa? :D
A sta cemo kad se Pasha padne na kisni dan, a to cesto i biva?

У праву си, али неки људи то не могу прихватити, па ће и за очигледно говорити да је измишљотина.
Можда изгледа чудно, али стварно је тако, не заборави да је речено : имају очи, а не виде.
Једноставно ће се држати својих смијешних објашњења, вјероватно се осјећајући безбједније држећи се за неки климав ослонац одбијајући да виде и да чују.
Veruješ u Boga u čuda (koja zaista realno postoje) a ti si sakat,, treba ti štaka, bojiš se smrti, neobrazovan si, zatucan itd i nije ih stid da te prozivaju jer su ljudi bili na mesecu jer znaju prečnik zvezde rigel, udaljenosti, da su nekakvom evolucijom milionima godina ljudi nastali od somova i štuka i pazi sad ja verujem u realnost u čuda koja se svakodnevno dešavaju oko nas infatilan sam a da bi bio odrastao moram da verujem u naučnu fantastiku.

Veruješ u Boga u čuda (koja zaista realno postoje) a ti si sakat,, treba ti štaka, bojiš se smrti, neobrazovan si, zatucan itd i nije ih stid da te prozivaju jer su ljudi bili na mesecu jer znaju prečnik zvezde rigel, udaljenosti, da su nekakvom evolucijom milionima godina ljudi nastali od somova i štuka i pazi sad ja verujem u realnost u čuda koja se svakodnevno dešavaju oko nas infatilan sam a da bi bio odrastao moram da verujem u naučnu fantastiku.
А ту је дакле оправдање што су мушкарци сомови, а поједине жене штуке😂, дакле све је то закувао чика Дарвин.

Jurodiv sam inace. Nego ti kazem da to treba preneti u tu prostorriju a pretragu vrse Izraelci. Koliko su to oni naivni i glupi da ne znaju sta je lupa? :D
A sta cemo kad se Pasha padne na kisni dan, a to cesto i biva?
a po čemu bi lupa bilo kom bila sumnjiva...čak ne mora ni lupa,može i staklo od naočara ako je neka jača diprija,bitno da je nešto što može da se iskoristi da fokusira zrak svetla...tu ne treba da bude ni preterano jak zrak svetla dovoljno je samo da se fokusira dovoljno dugo da razvije temperaturu koliko da se fitilj zapali...a kako to uspevaju da izvedu i kad je oblačno mora da pitaš nekog iliuzionistu koji se takvim stvarima bavi ozbilno jer ja ne znam kako,ali znam da je izvodljivo...
to što oni rade je ustvari mačiji kašalj kad se uporedi sa "čudima" koja su izvodili helenističički sveštenici u svojim hramovima...Čak su imali i lebdeće figure od gvožđa koje su držale u vazduzu ploče od magnetita na plafonu i podu...grci su bili majstori za ta "čuda"...
Evo hteo sam da stavim lik jednog dokimentarca o tome al nešto ne mogu sad da ga nađem...kad ga budem iskopao staviću link

a po čemu bi lupa bilo kom bila sumnjiva...čak ne mora ni lupa,može i staklo od naočara ako je neka jača diprija,bitno da je nešto što može da se iskoristi da fokusira zrak svetla...tu ne treba da bude ni preterano jak zrak svetla dovoljno je samo da se fokusira dovoljno dugo da razvije temperaturu koliko da se fitilj zapali...a kako to uspevaju da izvedu i kad je oblačno mora da pitaš nekog iliuzionistu koji se takvim stvarima bavi ozbilno jer ja ne znam kako,ali znam da je izvodljivo...
to što oni rade je ustvari mačiji kašalj kad se uporedi sa "čudima" koja su izvodili helenističički sveštenici u svojim hramovima...Čak su imali i lebdeće figure od gvožđa koje su držale u vazduzu ploče od magnetita na plafonu i podu...grci su bili majstori za ta "čuda"...
Evo hteo sam da stavim lik jednog dokimentarca o tome al nešto ne mogu sad da ga nađem...kad ga budem iskopao staviću link
А знаш ли ти у које доба дана се то дешава?

.a kako to uspevaju da izvedu i kad je oblačno mora da pitaš nekog iliuzionistu koji se takvim stvarima bavi ozbilno jer ja ne znam kako,ali znam da je izvodljivo...
to što oni rade je ustvari mačiji kašalj kad se uporedi sa "čudima" koja su izvodili helenističički sveštenici u svojim hramovima...Čak su imali i lebdeće figure
Иначе су православне Богословије нешто попут Хогвортса и тамо се изучавају разне мађионичарске вјештине, а главни уџбеници су стрипови о Загор-те-неј-у и његовим илузијама за заваравање становника Дарквуда. :tajna: :klap::hahaha:

Иначе су православне Богословије нешто попут Хогвортса и тамо се изучавају разне мађионичарске вјештине, а главни уџбеници су стрипови о Загор-те-неј-у и његовим илузијама за заваравање становника Дарквуда. :tajna: :klap::hahaha:
A ti si kao čitao serijal o Hariju Poteru? Nešto sumnjam u to... Da si čitao ili bar gledao film onda bi znao da je Roling napisala taj svet kao mesto gde stvarno postoiji magija a ne čarobnjački trikovi...Inače da,u tom svetu iz Rolingovih knjiga bi imalo smisla da neki tako nebeski plamen postoji stvarno.

A ti si kao čitao serijal o Hariju Poteru? Nešto sumnjam u to... Da si čitao ili bar gledao film onda bi znao da je Roling napisala taj svet kao mesto gde stvarno postoiji magija a ne čarobnjački trikovi...Inače da,u tom svetu iz Rolingovih knjiga bi imalo smisla da neki tako nebeski plamen postoji stvarno.
Tи не вјерујеш у натприродно, како онда објашњаваш да су се научници под покровитељствима влада САД-а, СССР-а, нацистичке њемачке бавили проучавањем "натприродног", парапсихологије, окултног, итд?

Tи не вјерујеш у натприродно, како онда објашњаваш да су се научници под покровитељствима влада САД-а, СССР-а, нацистичке њемачке бавили проучавањем "натприродног", парапсихологије, окултног, итд?
pa zašto da objasnim to što su neki trošili vreme da na osnovu nekog uvrnutog verovanja u paranormalne stvari toga ko im je platio istražuju to...i da se ne lažemo ako ti imaš dovoljno para da platiš nekom ima da se uvek nađe neko ko će da ti uzme te pare da ti "istražuje" šta god hoćeš.
kako kreacionisti skupljaju grdne pare od vernika da "istražuju" sve i svašta...čak tvrde da su našli ostatke nojeve barke(naravno ne daju nikom ko je stručan da to ispita jer znaju šta će da im kažu pravi načnici i da onda gube kredibilitet)

pa zašto da objasnim to što su neki trošili vreme da na osnovu nekog uvrnutog verovanja u paranormalne stvari toga ko im je platio istražuju to...i da se ne lažemo ako ti imaš dovoljno para da platiš nekom ima da se uvek nađe neko ko će da ti uzme te pare da ti "istražuje" šta god hoćeš.
kako kreacionisti skupljaju grdne pare od vernika da "istražuju" sve i svašta...čak tvrde da su našli ostatke nojeve barke(naravno ne daju nikom ko je stručan da to ispita jer znaju šta će da im kažu pravi načnici i da onda gube kredibilitet)
Па ти си стварно духовит, мислиш да тамо сједе неке наивчине и глупани, које је неко шишао тек тако. Пусти креационисте, они су само волонтери, ови други имају и новац и моћ, а дио тога користили су за истраживање наведеног, колико год то теби било смијешно.

Па ти си стварно духовит, мислиш да тамо сједе неке наивчине и глупани, које је неко шишао тек тако. Пусти креационисте, они су само волонтери, ови други имају и новац и моћ, а дио тога користили су за истраживање наведеног, колико год то теби било смијешно.
i šta su našli?

Gde to kreacionisti skupljaju te pare i gde to ne daju nikome konje strucan da ispita nesti?
Cista izmisljanja
Institut Za Kreacionistička Istraživanja(institute for creation research) se finansira donacijama vernika...evo ti i link njihove stranice gde se tačno vidi "donate" dugme koje te vodi na stranicu gre treba da se popune informacije sa kreditne kartice.
I da,tvde da su pronašli savakojake i fosile i artefakte koji dokazuju sve i svašta iz Biblije ali odbijaju da puste paleontologe i arheologe da ispitaju autentičnost i datiraju njihove nalaze.

Institut Za Kreacionistička Istraživanja(institute for creation research) se finansira donacijama vernika...evo ti i link njihove stranice gde se tačno vidi "donate" dugme koje te vodi na stranicu gre treba da se popune informacije sa kreditne kartice.
I da,tvde da su pronašli savakojake i fosile i artefakte koji dokazuju sve i svašta iz Biblije ali odbijaju da puste paleontologe i arheologe da ispitaju autentičnost i datiraju njihove nalaze.
Gde tu pise dobacije vernika,?
To su donacije ko gid hoce.
Cak itii mozes.
Nema nikakve donacije vernika.
Nisi baveo gde to zabranjuju strucnjacima da pregledaju nadjeno.

Gde tu pise dobacije vernika,?
To su donacije ko gid hoce.
Cak itii mozes.
Nema nikakve donacije vernika.
Nisi baveo gde to zabranjuju strucnjacima da pregledaju nadjeno.
Pa jeste,važi,neko ko neveruje u te gluposti baš će da im donira novac za to što se igraju naučnika a pored nauke nisu prošli.
Taj institut postoji da uvaljuje vernicima ono u šta ti vernici već veruju da bi im uzeo pare u vidu donacija,knjiga...imaju čak i muzej koji liči na zabavni park iz kog izađeš gluplji nego što si ušo ako im nešto od toga poveruješ.
A što se tiče tih falsifikovanih i loše dastiranih fosila i artefakta,pa ima ih previše da se nabrajaju...ali ih nikad ni jedan pravi naučnik nije ispitao.Jednostavno odbijaju da im ih proslede jer tvrde da će ih oni nekako ošetiti(pošto ih mnogo mrze) ili da će koristiti "pogrešnu" metodu datiranja...jer kreacionisti imaju neku metodu za datiranje koja ne daje tačne rezultate ali odbijaju kritike na račun toga iako znaju da im je metoda falična,bitno da daje rezultate koje oni traže.
Muljaju i mandaju nešto stalno a ljudi koji hoće da veruju u to prihvataju njihove gluposti samo zato što im potvrđuju njihova verovanja,ne bitno što koriste metode koje nemaju veze s pravom naukom.
Vidiš,ljudi mnogo vole kad im se potvrde njihova uverenja,ne bitno da li su tačna ili nisu...Tako ljudski ego funkcioniše...

Čuda ne rade ljudi, nego Bog Otac JHVH po ljudima, kroz ljude.

Znači – stvarni Čudotvorac je uvijek Bog Otac JHVH.

Porijeklo čuda je Od Boga Oca JHVH.

Mojsije i Aron nisu sami po sebi ti koji su činili čuda.

Kroz njih, preko njih – ta čuda je činio Jedini Čudotvorac.

Mojsije i Aron nisu Bog da bi mogli činiti čuda.

Proroci nisu čuda sami po svojoj snazi činili.

Sve je Od Boga Oca JHVH Jedinoga.

Proroci nisu Bog da bi mogli činiti čuda.

Isus nije činio niti jedno čudo samostalno, jer nije Bog.

Isus sam kaže da sve što čini – čini onako kako ga je Njegov Bog JHVH ovlastio.

Znači – Sin nema nikakve vlasti – do one koje mu Bog JHVH dade.

Zato jer G Yehošua nije Bog.

Back