Kako naučiti macu na ogrlicu

• Začetnik teme Začetnik teme jelaA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mackama ogrlica nije bas prijatna. Moj macor se ne buni za ogrlicu ali vidim da mu smeta jer se ceska oko ogrlice a i dlaka oko vrata mu je slepljena.Zato kad god mogu da mu skinem ogrlicu ja to uradim. Problem je u tome sto moram da mu stavljam ogrlicu protiv buva ali i nju povremeno skidam da se jadnicak malo odmori od stezanja oko vrata. Sto se tice povodca, treba macki staviti povodac u kuci da ide sa njim i da ga vuce za sobom. U pocetku se po malo plasi kad se vuce za njim ali posle pocne da se igra i tako se navikne. Samo treba biti strpljiv i uporan. Kada sam Carlija ucila da ide na povodcu, plasio se mojih koraka iza sebe, posebno ako on krene da trci a ja za njim. Zato u pocetli treba ici uporedo sa mackom. Sada se Carli toliko navikao na povodac da je poput nekog psa. Naucio je i komanda "hajde, idemo" i ne njiska sve redom kao u pocetku vec se slatko isetamo. Puno srece svima koji zele da nauce macku na povodac. Macke su srecne kada mogu napolje, tako da kad prvi put izadjete sa njima htece opet, iako ce ih biti strah u pocetku. Ako vidite da se macka uplasila uzmite je u narucje i smirite je recima, pa opet pustite. :super:

Jel rano macu od dva meseca navikavati na ogrlicu i povodac? Moja Drugarica Duda (reaguje na Duda ovo Drugarica kad joj se kaze zna da je nesto zeznula i da treba da se smiri) jako voli da setamo a da ona viri iz kengur duksa (ako neko brine nije mi hladno jer je od mog debelog bate pa ga nosim preko jakne)...mozda bi bila dobra ideja stavljati joj ogrlicu svaki put kad krenemo u setnju, po principu - neces ogrlicu, nema setnje... ?

macka Micka "nagovorim" da nosi ogrlicu? Nije bas presrecan kad mu je stavim, iako mu prelepo stoji :)
On je skitara, cesto je napolju, i osecala bih se sigurnije kad bi imao ogrlicu, jer bi ulicni dripci ( i bahata deca) znali da macak nekome pripada...
Imate li neki predlog?

ставиш му огрлицу и кажеш "Сматрај се наученим на огрлицу". :)

Setila sam se priče o jednom sad već odavno pokojnom pudlanu, kako je teško podneo prvo šišanje i kako su ga jedva ubedili da mu je lepša nova frizura... Možda bi mačkama značili komplimenti kako im lepo stoji ogrlica i možda ogledanje... Naš Bili izlazi sam, kolje se sa mačorima (mimi's dad je protiv kastracije) pa ogrlica ne dolazi u obzir ali verujem da bih ga lako ubedila kad bi trebalo da je nosi.

Back