Idem na odmor. Kako da moje biljke prežive?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.205
Leto može biti izazovno za sobne biljke jer letnje temperature i jaki sincevi zraci znace da biljke brze gube vlagu.
Treba da idete na odmor i pitate se kako ce vaše biljke da prežive.
688z387_green-plant-with-water-drops.jpg

Našla sam ovih nekoliko saveta:

Pre nego što odete, temeljno zalijte biljke, a zatim ih premestite dalje od direktne sunčeve svetlosti da biste smanjili isparavanje.
Grupisanje biljaka i postavljanje plitkih posuda napunjenih vodom i kamenčićima u blizini obezbediće dodatnu vlažnost.

Ako planirate duža putovanja, razmislite o korišćenju uređaja za samozalivanje kao što su kugle za vodu ili sistemi sa kanapom.
Ili - zamolite prijatelja da ih periodično zaliva. Diskretno pokrivanje biljaka providnim plastičnim kesama takođe pomaže u zadržavanju vlage.

Daa,.. za 4/5 dana,..
a komšinica i ja meračimo 42 dana :) ...
de-de znam preterujemo,.. ali može da bidne ,.. Ako se ništa neoredviđeno ne desi ostajemo dugoo,.
Mora osoba da zaliva,.. a i bolje je,.. inače puno više biljaka umre od previše vode nego od nedovoljno,.. i zalivanje na 3/4 će održati biljku ako nije na suncu,.. znači sklonite sa sunčanih pozicija.

infizuja
U infuzuju sipajte vodu u i podesite kapanje na minimum
To je nepouzdano.... sve i da probušite rupicu na flaši odozgo i tada je nepouzdano.
Otpor (trenje) tečnosti zavisi od gustine, a ukupan otpor oticanju vode od promera i dužine cevčice.
Da li bi Infuzija curela da krv ne teče ?

Probali ? (Ja jesam..) treba veći fi (poprečni presek) pa eliminasati fino sito, pa podesiti i visinu boce i regulator protoka.
.
Nepouzdano probajte..

Najbolji način je naravno da cveće zaliva osoba (trenutno sam na odmoru a biljke (u saksijama - mobilne) sam preneo kod prijatelja, koji će ponekad nevratiti da zalije i one druge biljke koje su ostale u kući.

Od "automatskog" zalivanja (bez elektro ventila i programatora) meni se ovaj način najviše sviđa:

1751220799419.jpeg

KONOP (svitnjak za lampe) mora biti higroskopan.. da mu je struktura takva da VUČE VODU.

Prilozi

• 1751221018396.jpeg
    1751221018396.jpeg
    93,5 KB · Pregleda: 2

Back