Kako napraviti unutrasnje jedinstvo i mir u Srbiji?

Kako napraviti unutrasnje jedinstvo u Srbiji?

• Nista ne menjati

• Ukinuti sve stranke i lustracija

• Revolucija

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

gost 41782

Elita
Poruka
19.642
Danas kad sam razgovarala sa koleginicom Kineskinjom podstakla me je na razmisljanje o problemu jedinstva.
Kada mi je objasnjavala etnicku strkturu rekla mi je da pripada najvecoj grupi u Kini - Han Kinezima. Razgovor je izgledao ovako:Han Kinezi ...mi smo najveca etnicka zajednica u Kini....khm...... na svetu:lol:
bilo je tu pomalo nekog ponosa i to je super......

nego malo dalje smo krenuli u razgovor o jeziku situacija je mnogo komplikovanija....

Kinezi gotovo nerazumljive dijalekte izmedju sebe stavljaju u jedan jezik.
Oni zapravo gledano lingvisticki razlicite jezike nazivaju razlicitim "dijalektima".

Zarad velikog jedinstva promovise se jedinstvo na gotovo svakom planu.

Kada smo otvorili temu Tajvana nije bila narocito raspolozena da govori o tome a mene je zanimalo sta ona kao Kineskinja misli da li Tajvan treba da bude priznat. Nije mi mnogo rekla ali sam iz price otprilike zakljucila da je pozeljno reci da je Tajvan deo Kine ali je to tema o kojoj ne treba uopste raspravljati jer je osetljiva.

Ja se onda setih naseg Vucka koji nas svaki dan na TV podseti da mi nemamo nista na Kosovu...a dobar deo prozapadnjaka je Kosovo odavno otpisao i "priznao".

Poredjenja radi (koje je nemoguce) Tajvan ima neke "natives" koji su bili tamo pre Han Kineza ali Kinezi su to osvojili i tu se stavlja tacka. Ja izuzetno postujem taj njihov stav!

Zasto se mi na ovako maleckom komadu planete zemlje ovoliko delimo?????? Gde nam je nestalo dostojanstvo?

Zasto mi nemamo zakone koji ce one koji podrivaju ustav i vitalne nacionalne interese - kazniti?

Da li cemo mi jednom nestati ako ovako nastavimo?

I kada ce se nasi politicari ujediniti zarad nase bolje buducnosti?

Mi se ponasamo decenijama kao zemlja sa bipolarnim poremecajem.

Non - stop smo sami sa sobom u sukobu, niko ne zna sta od nas da ocekuje a ne zelimo sebi da pomognemo......
Politika postoji radi politike.

Partijanje je posebna grana privrede u Srbiji koja ima i svoj budzet u drzavnoj kasi te tako mi od poreza izdvajamo politicarima milione evra (??!)

Sta bi se desilo sa zemljom kada bi se ukinule sve stranke i prekinulo njihovo finansiranje a kada bi narod direktno birao Predsednika/ Premijera i ministre?
Da li je to izvodljivo?

Ovakav partijski sistem kod nas NE FUNKCIONISE
bande se smenjuju
i nikog ne zanima narod koji radi za pisljivih 300 evra

Ja nisam nikakav promoter komunizma ali vidim da njih ovakav sistem spasava haosa u kom mi zivimo decenijama.....

Лустрација би помогла. Нека постоје партије али нека их воде људи који нису компромитовани. На жалост, догодиће се никада.

Што се тиче нејединства, оно је нормална појава у слободним и демократским земљама. Сто људи, сто ћуди, каже наш народ. Тај кинески модел по коме сви треба да мислимо као један под претњом силе за мене је неприхватљив. Где је ту достојанство, читав живот да проживим као нечији роб. Е сад, кога политика не занима и хоће само да ради и ћути, њему такав систем може да одговара и то разумем.

Na to pitanje ima samo jedan odgovor,naseliti neki pametniji narod u Srbiju.
Dok se mi ne promenimo,nece nas menjati ni pet revolucija,ni lustracija,ni zabrana stranaka,smrtna kazna,ni ko zna sta vise.
Sve dok se ljudi dele (vidis i sama na forumu) na zute,crne,novosrbijance,zelene,ljubicaste,bivse komuniste,buduce komuniste...i imaju mogucnost biranja izmedju dva loza izbora,nece nama krenuti.

Srbija je Wild Wild West. Neka tako i ostane. I neka poslednji Indijanac/Mohikanac ugasi svetlo.
attachment.php

_nobody_

Samo autokratijom.

- - - - - - - - - -

Te lustracije i gluposti se mogu odmah obrisati, jer zasto bi bilo ko postovao te skojevske komisije koje bi vrsile lustraciju?

Da nece poludeli akademik Teodorovic da lustrira, on je merodavan? :lol:

Да, академици нису меродавни, треба тај посао поверити шоферима и осталим пролетерима.

Na to pitanje ima samo jedan odgovor,naseliti neki pametniji narod u Srbiju.
Dok se mi ne promenimo,nece nas menjati ni pet revolucija,ni lustracija,ni zabrana stranaka,smrtna kazna,ni ko zna sta vise.
Sve dok se ljudi dele (vidis i sama na forumu) na zute,crne,novosrbijance,zelene,ljubicaste,bivse komuniste,buduce komuniste...i imaju mogucnost biranja izmedju dva loza izbora,nece nama krenuti.

Koljega, sve dok 70% Sra dobija 300 evra mesecno bez rada, ljopate, motiqe i pijuqa, situacija se promeniti nece. Jer Srbin voli 'leba bez motiqe. To iebe nase srpske koke, a petao nije! :kez:

_nobody_

Ако не спроведемо лустрацију и забрану већине странака- револуција нем је извесна.
Политика је потпуно криминализована, запрљана интересима уских кругова, личним интересима и издајом, мање више...
И као што смо сад под мекм окупацијом- из ње нас може извући мека револуција, или ћемо имати брло "тврду".
И не бих у детаље.

poput Vuciceve ?Vucic je autokrata koji bi da trguje srpskim teritorijama

Danas u Srbiji nema nikakve autokratije. Ima samo previse raspojasanih kojima se svasta dozvoljava, cesto na ustrb drugih.

- - - - - - - - - -

Да, академици нису меродавни, треба тај посао поверити шоферима и осталим пролетерима.

Ako je Teodorovic merodavan, treba iseliti sve gradjane sa ove teritorije.

Ако не спроведемо лустрацију и забрану већине странака- револуција нем је извесна.
Политика је потпуно криминализована, запрљана интересима уских кругова, личним интересима и издајом, мање више...
И као што смо сад под мекм окупацијом- из ње нас може извући мека револуција, или ћемо имати брло "тврду".
И не бих у детаље.

ja mislim da nama nije u interesu nikakva revolucija
moramo da se ponasamo kao odrasla zemlja
ja volim mir

ja licno nemam nista protiv tvrdje vladavine ako je standard dobar i ako vlada red

ali ako ti imas ministra odbrane koji nije odsluzio vojsku ima stan tipa od 200 000 evra i kaze da mu dala tetka tako sto je unosio 9 po 9 hiljada i sve super a s druge strane uhapse mamu sestoro dece zbog vakcinacije onda tu nesto ne stima......nesto je jako trulo
meni licno je bilo drago kad su naprednjaci smenili zute koji su svi postali vlasnici nekakvih firmi i dzipova a onda sta se desava - isto

nije mi jasno ZASTO LJUDI PRISTAJU DA RADE ZA 250 EVRA?????

I da li postoji stranka koja bi izglasala zakon o zabrani finansiranja stranaka iz budzeta
ja bih za njih glasala

svi treba da se isele iz Srbije -egzodus
pa da vidim koga ce da oporezuju i da stavljaju besmislene parafiskalne namete

A NAJVECI PARADOKS JE UZETI DETE RODITELJU KOJI NEMA PARA I DATI STARATELJU I TOM STARATELJU DATI PARE DA CUVA DETE

DATI SUBVENCIJE STRANCU A NE DATI SVOM GRADJANINU

DAVATI GRADJANIMA PO HILJADU DVE DINARA (SLUCAJ PALMA) ZASTO SE PONIZAVAJU LJUDI TAKO?

zasto i dokle

Poslednja izmena:
Sve podele i sukobi potiču od zloupotreba. Izvori zloupotreba su u političkim partijama. Zato politiku treba učiniti daleko manje primamljivom i profitabilnom i onemogućiti razne Jutke i ostale smradove da rade šta hoće.

Stvoriti nešto približno sistemu u kojem će svi da imaju jednake šanse za uspeh i da samo od pojedinca i njegovog stručnog znanja i sposobnosti zavisi gde će i šta da radi, a ne od toga kojoj partiji pripada, ko mu je ćale, burazer ili s kim se okumio.

Vremenom bi narod shvatio da mora da se trudi od prvih dana osnovne škole a ne da se fakulteta sete tek kad im partijske kolege ponude bolje plaćeno radno mesto samo uz uslov da imaju fakultetsku diplomu. Ko neće da se bavi umnim radom, zna se - proizvodnja zdrave hrane, građevinski radovi, rudnici...

Kad za sve budu važila ista pravila, niko neće imati opravdanje da se žali i stvara tenziju.

Back