Guede
Buraz
- Poruka
- 11.277
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tacno, pogotovo ako je rijec o ukusnoj hrani. Mozak kasni sa informacijom da ste se prejeli, a hrana ukusna vi ne mozete prestati. Kada imam vremena uzivam u hrani, ne zbog prejedanja i iz razloga koji ti pomenula (iako je brutalno tacan) nego jer jednostavno , volim ukus hrane, i volim da kuvam i uzivam u hrani i dobrom vinu. Jedan sam od onih ljudi koji ce kuvati dva sata da bih jela pola sata. Ali zato kad nemam vremena, mogu da jedem za dva minuta najnezdraviju hranu.Kažu psiholozi koji povezuju odnos prema hrani koja je jedan od elementarnih ljudskih potreba sa kvalitetom naših života.
Na pitanje kako jedete vecina nas ce odgovoriti „ brzo“ , posebno u današnje vreme kada se brzo živi umesto da na miru sednemo, pojedemo i uživamo u hrani ,mi samo ubacimo hranu u sebe i idemo dalje
Da bi do mozga dosla informacija o kolicini unete hrane, potrebno je najmanje 20 minuta .Sto znaci da ako brzo jedemo unosimo vise hrane nego sto nam je potrebno.Sve ispod tih 20 minuta moze dovesti i do zdravstvenih problema.kao što su: dijabetis,gojaznost ,gorušica, nadimanja i oštecenje sluzokože želuca.
Kako vi jedete , brzo, sporo, uzivate li u svakom zalogaju ili sabijete u par minuta hranu u sebe ili se i ne setite posle dva sata šta ste jeli ?
Јок.Ima li neko ko postavi sto , sipa casu vina, sedne za taj sto sipa hranu u tanjir i jede opusteno i sa uzivanjem uz muziku i gutljaje vina
Ni jednog hedoniste prema vasim postovima nema![]()
Једино у колима и ја не волим, јела сам, али ми не прија.Ако не могу у миру да једем, лепо постављено, нећу ни да једем.
Не могу да једем на послу, у ходу, у колима,... Нећу да бацам храну за врат и таложим калорије без ужитка.
Otprilike tako u poslednje vreme.Ima li neko ko postavi sto , sipa casu vina, sedne za taj sto sipa hranu u tanjir i jede opusteno i sa uzivanjem uz muziku i gutljaje vina
Ima li neko ko postavi sto , sipa casu vina, sedne za taj sto sipa hranu u tanjir i jede opusteno i sa uzivanjem uz muziku i gutljaje vina
necu nista da kazem..Е, сад још Нина да ми каже како живим, пошто сам написала како једем![]()
dobro de, pobedio siSada me i uvredi još
Hedonizam je uživanje u aspektima nekog čina koja ti čini zadovoljstvo ali nema opšte "uputstvo" po kome se dostiže. Ako uživam u izboru namirnica,samoj kreaciji,uparivanju sa pićem i naravno degustaciji pa i tom nesu posle ručka pa i kada tako izvaljen gledam fudbal,jer tako volim..... ja ispunjavam sve uslove da se nazovem hedonistom, i bez muzike ili postavljanja stola. Hedonizam je i kada otputujem negde na kraj sveta izvaljen na ležaljci na plaži naručim pivo ili kokosov orah i samo slušam talase satima.Ili jednostavno rano ujutru leti izađem na osunčanu terasu i pijem prvu jutarnju onako u polusnu. Dakle kada se prepuštam stvarima u kojima uživam i kada posvećeno istražujem nove stimuluse čiji je cilj zadovoljstvo potpuno nebitno da li je telesne ili duhovno prirode. A ja to radim,čak iako je za druge to besmisleno i ne znači im ništa jer ne uživaju u tome i treba im nešto drugo da bi postigli efekat(eto recimo postavljen sto i bluz u pozadini),za mene je to čist užitak. I zato sebe beskompromisno zovem hedonistomPri tom ne negirajući tebi pravo da svoje zadovoljstvo postigneš drugom putanjom i tvoj hedonizam.
necu nista da kazem..![]()
Jedem po dva sata...zato sam i skratila obroke na dva. Ne večeram,osim vikendom. Izbegavam hranu koja mi smeta(ljuta,začinjena i teška hrana).Retko kad preterujem s hranom, osim kad su u pitanju riba, voće i sveže salate. Tu znam da se "udavim"!Kažu psiholozi koji povezuju odnos prema hrani koja je jedan od elementarnih ljudskih potreba sa kvalitetom naših života.
Na pitanje kako jedete vecina nas ce odgovoriti „ brzo“ , posebno u današnje vreme kada se brzo živi umesto da na miru sednemo, pojedemo i uživamo u hrani ,mi samo ubacimo hranu u sebe i idemo dalje
Da bi do mozga dosla informacija o kolicini unete hrane, potrebno je najmanje 20 minuta .Sto znaci da ako brzo jedemo unosimo vise hrane nego sto nam je potrebno.Sve ispod tih 20 minuta moze dovesti i do zdravstvenih problema.kao što su: dijabetis,gojaznost ,gorušica, nadimanja i oštecenje sluzokože želuca.
Kako vi jedete , brzo, sporo, uzivate li u svakom zalogaju ili sabijete u par minuta hranu u sebe ili se i ne setite posle dva sata šta ste jeli ?