Kako je u Lazi Lazareviću

Jel ta tuca ko ono u zatvoru cim te vidi opali te bio kriv ili ne, ili tuku samo po potrebi? I jel bi smeo da kazes koliko dugo u zasto si bio tamo?
Sta se radi na tom gornjem odeljenju po ceo dan, i daj nam jos svojih utisaka, kapiram da je pakao al bar si video doope

Inace svaka cast za doprinos forumu i tvoje teme

Tuku samo po potrebi. Bio sam 58 dana jer nisam hteo 7 meseci da izađem iz kuće jer sam verovao da svi Zele da mi naude i da me ismeju, mnogi i da me ubiju. Posle toga još 21 dan jer sam rekao doktorku da kad sam na terasi neka nebeska sila me tera da skočim. Po ceo dan se leži na krevetu, šeta hodnikom, i gleda muzika na televizoru. GRAND ili IDJ Videos ili MTV. Hteo sam da poludim samo od te muzike.

Tuku samo po potrebi. Bio sam 58 dana jer nisam hteo 7 meseci da izađem iz kuće jer sam verovao da svi Zele da mi naude i da me ismeju, mnogi i da me ubiju. Posle toga još 21 dan jer sam rekao doktorku da kad sam na terasi neka nebeska sila me tera da skočim. Po ceo dan se leži na krevetu, šeta hodnikom, i gleda muzika na televizoru. GRAND ili IDJ Videos ili MTV. Hteo sam da poludim samo od te muzike.
Za koje gluoposti te sve salju u lazu, a ko te je prijavio?

Jel ima jos nekih prica iz laze

Ma bilo je i dosta normalnih ljudi. Jednom čoveku isekli struju i on izjavio elektrodistribucija na telefon da će da se ubije. Sutradan ga pokupe i odvedu u Lazu. Jedan se napio, nije dolazio kući celu noć, majka pozvala policiju, prijavila nestanak, u zoru ga našli ga kako leži pored bandere i poslali ga u Lazu. Jedan se pobio na splavu jer mu ovaj drugi rekao da se odmakne od njega jer smrdi, došla policija odvela ga u Lazu. Za najmanje stvari se leži u Lazu. Ovaj što je vikao da je pilot, ima 52 gofine, nije hteo da se kupa 3 meseca, stara majka pozvala ga hitnu pomoć, odvezli ga u Lazu

Ma bilo je i dosta normalnih ljudi. Jednom čoveku isekli struju i on izjavio elektrodistribucija na telefon da će da se ubije. Sutradan ga pokupe i odvedu u Lazu. Jedan se napio, nije dolazio kući celu noć, majka pozvala policiju, prijavila nestanak, u zoru ga našli ga kako leži pored bandere i poslali ga u Lazu. Jedan se pobio na splavu jer mu ovaj drugi rekao da se odmakne od njega jer smrdi, došla policija odvela ga u Lazu. Za najmanje stvari se leži u Lazu. Ovaj što je vikao da je pilot, ima 52 gofine, nije hteo da se kupa 3 meseca, stara majka pozvala ga hitnu pomoć, odvezli ga u Lazu
Svašta!Pokupe te jednog dana s ulice i odvedu u "Lazu", jer si komšiju preko pogledao.Da li je ovo realno😁? I ko je stvarno "lud", ako to tako funkcioniše?

Užasna priča. I moram reći da me dodatno ubeđuje u razmišljanju koliko su gotovo svi oblici ljudskog društvenog organizovanja i institucionalizovanja loši i štetni za čoveka. Dakle, treba živeti što dalje od civilizacije i ljudskih društava i institucija, ne baš u potpunoj izolaciji, ali svakako na rubu civilizacije i imati što manje posla sa njom i njenim "blagodatima".

Što se tvog lično slučaja tiče, bio si u pravu kada si mislio da mogu da te povrede, ali što imaš više sopstvene mentalne snage to mogu da te povrede manje. Znači radi na sebi, ojačaj sebe mentalno, odredi sam sebi šta ćeš raditi i gde ćeš biti i nikako ne dopusti da ti to određuju drugi.

Pa nije vam on sad razvijao strahove od prisilne institucionalizacije...
Ne funkcionise psihijatrijski sistem tako.
Po novom zakonu , imaju dosta prava na samostalno odlucivanje ljudi koji imaju problema...a nije valjda Laza puna amatera...
Toponica kao najjaca psihijatrijska ustanova u Srbiji stvarno ima strucan kadar...ne znam ih licno ali sam gledao izvestaje a znam ljude koji su izvor za te izvestaje...Dobro su ih skenirali iako nisu klasicnim psihoanalizama, nego preko testova..
U sustini daleko su od lecenja, ali su blizu dijagnostike..

Ali bolje nego da pojedinacno tumace pacijenta pa ako nisu zainteresovani samo lupe neku dijagnozu i spucaju pacijenta...

Jos uvek je veca sansa da zavrsite u istraznom zatvoru nego u ludari , iako je Srbija prepuna poluludih ljudi, izvinjavam se na upotrebi reci lud...
A i ljudi sa problemima treba da budu svesni , da kriterijumi ostalih ne da su opali , nego su neki i gori od njih...
Ovo pricam zbog osecaja stida i manje vrednosti..

Uostalom, eto vam svaka konferencija za stampu kao primer...

Back