Kako je nastao od majmuna covek?

a kako je doslo do evolucionog pritiska:rumenko:

bla bla bla???:lol:

Tako sto je jedinka morala da se prilagodi u okolini u kojoj prethodno nije bila prilagodjena. Sad ili ce se prilagoditi, ili ce umreti. Na ljudskom primeru, to je kao kada se ti preselis iz nekog sela u velegrad ili obrnuto pa moras da se naviknes. E upravo to se zove evolucioni pritisak, koji uslovljava promene. U stvari, do promena ce doci kako god da okrenes, posto uvek ces imati neke abnormalne jedinke u nekoj vrsti. Sad ako su one bolje prilagodjene, one ce se vise razmnozavati i potisnuce one do tada "normalne" ako nisu, prosto ce odumreti nakon nekog vremena.

Tako sto je jedinka morala da se prilagodi u okolini u kojoj prethodno nije bila prilagodjena. Sad ili ce se prilagoditi, ili ce umreti. Na ljudskom primeru, to je kao kada se ti preselis iz nekog sela u velegrad ili obrnuto pa moras da se naviknes. E upravo to se zove evolucioni pritisak, koji uslovljava promene. U stvari, do promena ce doci kako god da okrenes, posto uvek ces imati neke abnormalne jedinke u nekoj vrsti. Sad ako su one bolje prilagodjene, one ce se vise razmnozavati i potisnuce one do tada "normalne" ako nisu, prosto ce odumreti nakon nekog vremena.

a kako je nastala ta okolina i kako je doslo do stvaranja te jedinke:roll:

a kako je nastala ta okolina i kako je doslo do stvaranja te jedinke:roll:

Uuuuu preeekompleksno pitanje. Vidi TE uopste ne govori o nastanku zivota. Ona samo govori o mehanizmima promene koji su neminovni. Sad kako je nastala okolina- to je i suvise komplikovano da bih ti ovde pisao. Od nastanka kosmosa, preko solarnog sistema pa sve do nase planete, pa onda razvoj te planete. A kako je nastao zivot- jos uvek nije tacno utvrdjeno. Postoji nauka o tome- abiogeneza. Vrlo je mlada, ali ima napretka. Govori o tome kako zivot moze nastati iz nezive materije.

Uuuuu preeekompleksno pitanje. Vidi TE uopste ne govori o nastanku zivota. Ona samo govori o mehanizmima promene koji su neminovni. Sad kako je nastala okolina- to je i suvise komplikovano da bih ti ovde pisao. Od nastanka kosmosa, preko solarnog sistema pa sve do nase planete, pa onda razvoj te planete. A kako je nastao zivot- jos uvek nije tacno utvrdjeno. Postoji nauka o tome- abiogeneza. Vrlo je mlada, ali ima napretka. Govori o tome kako zivot moze nastati iz nezive materije.

eh da...to je odgovor kakav sam i ocekivala
potpitanje...a kako je nastalo ovo sto sam boldovala:think:

eh da...to je odgovor kakav sam i ocekivala
potpitanje...a kako je nastalo ovo sto sam boldovala:think

Pa, prema nauci, kosmos je u pocetku bio prostor beskonacno male zapremine i ogromnog pritiska i temperature koji je u jednom momentu eksplodirao i poceo da se siri i mi to znamo kao Veliki Prasak. Sad koliko je to tacno i sta je bilo pre toga, ne znam. Ne kazem da ti ne mozes reci da je Bog stvorio kosmos. Tehnicki mozes. Mozes "Boga" stvoriti, prakticno u bilo kojoj situaciji. Samo ja u tome ne vidim znacaj. Ono sto ne mozes doduse, je reci da je kreacionizam tacan a da TE nije.

a kako je doslo do evolucionog pritiska:rumenko:

bla bla bla???:lol:

Stalno postavljas ono NAJGLUPLJE RELIGIOZNO PITANJE "A kako je...."

Trebas da ima s jedno malo SIRE OBRAZOVANJE pa da razumes KAKO JE...

Sva pitanja jos uvek nemaju odgovore.

Pre 300 godina je mnogo manje pitanja bilo ODGOVORIVO, pre 200 godina mnogo vise, pre 100 godina jos vise, a danas mnogo, mnogo vise...

Ali, jos uvek nema na sva pitanja odgovor.

Ali bice u sladecih 100 godina..

Medjutim nikada ne na SVA pitanja.

POSTOJE NEODGOVORIVA PITANJA.

Nauka NIKADA nece moci da resi sva pitanja, jer onda ne bi trebala vise ni da postoji.

Stalno postavljas ono NAJGLUPLJE RELIGIOZNO PITANJE "A kako je...."

Trebas da ima s jedno malo SIRE OBRAZOVANJE pa da razumes KAKO JE...

Sva pitanja jos uvek nemaju odgovore.

Pre 300 godina je mnogo manje pitanja bilo ODGOVORIVO, pre 200 godina mnogo vise, pre 100 godina jos vise, a danas mnogo, mnogo vise...

Ali, jos uvek nema na sva pitanja odgovor.

Ali bice u sladecih 100 godina..

Medjutim nikada ne na SVA pitanja.

POSTOJE NEODGOVORIVA PITANJA.

Nauka NIKADA nece moci da resi sva pitanja, jer onda ne bi trebala vise ni da postoji.

nesto mi se tu ne uklapa bas....kuda zuris pa lupetas tako...:lol:

Darwin, "ORIGEN DE LAS ESPECIES":

"U SUROVOJ BORBI ZA OPSTANAK NECE PREZIVETI NI NAJVECI, NI NAJJACI NI NAINTELIGENTNIJI...PREZIVECE ONI KOJI SE NAJBRZE BUDU MOGLI PRILAGODITI PROMENAMA!"

Deda Mraz je izmisljena licnost.Bog je entitet.

I Bog je ISTO TAKO IZMISLJENA LICNOST KAO DEDA MRAZ.

Ne postoji NI JEDAN DOKAZ da ni jedan od njih dvoje POSTOJI.

Ni jednog ni jedan covek nikada nije video i ne mogu se eksperimentalno dokazati.

A da te ja pitam tebe nesto:Sta ako su i "bogovi" postovali Boga i sa njima je dosla vera u Boga?

Boga su izmislili SVESTENICI I VRACEVI: da manipulisu ljudskim strahovima i nadanjima i lepo zive na njima.

kada su zivotinje izvalile "da im trebaju oci" pa su prve okolike zivotinje "vrsile evoluciju" dok nisu zvekli po oko?

kada su zivotinje izvalile da im treba mozak,pa se javio mozak kod prvih zivotinja,tj kako su se to prilagodile sredini da roknu mozak posle?

Imas li ti 13 godina kada su ti ogovori tako ...filozofski?

Ne duso,ja se ovde samo zabavljam. I da..vidis,tesko da pitanje KAKO JE moze biti religijsko a jos manje je glupo, ne bi smo nikada mogli ocekivati odgovor kad ne bi smo pitali a sto se tice religije..onaj ko veruje taj ne pita vec naprosto..veruje. Sve sto je usadjeno u moju glavu usadjeno je iskustvom i dozivljenim a ono sto ne znam pa..pitacu..kako,zasto..i nece imati religijsku formu vec naucnu jer nigde nisam ni tvrdila da sve znam. Mislim da se vise filozofija i nauka pitaju KAKO JE a ne religija.

Ne duso,ja se ovde samo zabavljam. I da..vidis,tesko da pitanje KAKO JE moze biti religijsko a jos manje je glupo, ne bi smo nikada mogli ocekivati odgovor kad ne bi smo pitali a sto se tice religije..onaj ko veruje taj ne pita vec naprosto..veruje. Sve sto je usadjeno u moju glavu usadjeno je iskustvom i dozivljenim a ono sto ne znam pa..pitacu..kako,zasto..i nece imati religijsku formu vec naucnu jer nigde nisam ni tvrdila da sve znam. Mislim da se vise filozofija i nauka pitaju KAKO JE a ne religija.

Sa ovim se slazem.

Parola religije je: "VERUJ, DA BI RAZUMEO !"

A parola nauke je: "RAZUMI, DA BI VEROVAO !"

I Bog je ISTO TAKO IZMISLJENA LICNOST KAO DEDA MRAZ.

Ne postoji NI JEDAN DOKAZ da ni jedan od njih dvoje POSTOJI.

Ni jednog ni jedan covek nikada nije video i ne mogu se eksperimentalno dokazati.

Boga su izmislili SVESTENICI I VRACEVI: da manipulisu ljudskim strahovima i nadanjima i lepo zive na njima.

Daj bre, ne pricaj svasta...BOG izmisljen...A sta mislis da drzi svemir i sve u smeiru u harmoniji?A?Masoni?Reptili?Ili pak naucnici?Bog nije izmisljen, vec ga je crkva lose predstavila, zarad sopstvenog interesa.
Vidis, vracevi ili su bili mnogobozci ili su pak velicali prirodu i duhove prirode.

Daj bre, ne pricaj svasta...BOG izmisljen...A sta mislis da drzi svemir i sve u smeiru u harmoniji?A?Masoni?Reptili?Ili pak naucnici?Bog nije izmisljen, vec ga je crkva lose predstavila, zarad sopstvenog interesa.
Vidis, vracevi ili su bili mnogobozci ili su pak velicali prirodu i duhove prirode.

Lepo rečeno :super:
Čak je i Ajnštajn rekao da što više istražuje svemir, sve je sigurniji da iza postanka stoji super intelegencija. U svakom slučaju više volim da mi kažu kako je Bog stvorio čoveka po svom obličju, a ne kako sam postala od majmuna samo zato što volim da jedem banane.

A sta po tebi drzi kosmos na okupu? Neki matori gromovnik sa bradicom? :bye:
Dokaza da Bog postoji ima svuda oko nas ali da bi ih covek video treba prvo da pronadje Boga u sebi.
Daj mi jedan.
Lepo rečeno :super:
Čak je i Ajnštajn rekao da što više istražuje svemir, sve je sigurniji da iza postanka stoji super intelegencija. U svakom slučaju više volim da mi kažu kako je Bog stvorio čoveka po svom obličju, a ne kako sam postala od majmuna samo zato što volim da jedem banane.

Netacno. Ajnstajn je bio panteista. Samim tim on je verovao da je sam kosmos Bog i da kosmos sam sobom upravlja.
"Ja kada vidim jednu lepu bastu, ja ne pomislim kako je Bog stvorio tu bastu, nego kako je upravo ta basta Bog."- Ajnstajnov citat.

Back