Kako je nastao od majmuna covek?

ne znam,meni je vishe trip oko ovih godina sto pominju evolucionisti,kao pre tolko i tolko miliona godina su ziveli dinosaurusi,tada su nastali prvi ljudi i to...okle njima te informacije ili samo uz rostilj gadjaju cifre?

oni te cifre gadjaju od raznih izotopa...
to jeste vrlo sumnjiva metoda...odnosno postoji mnogo toga sto moze da poremeti stvar do tacnog ishoda, ali mislim da nema mnogo izbora dok ne otkriju vremeplov...

sto se tice teme, vrlo je mala veroatnoca da Darvin gresi, ali to jeste jos uvek nedokazana teorija i to je cinjenica...

jedino mi nije jasno sta ce ova tema na ovom pdf-u?? :lol:

Ja nisam cuo da celo covecanstvo i cela nauka govori da je Darvin u pravu!!!
Mozda ja govodim zadrto, ali ja govorim onako kako mislim, uopste se ne smatram konzervativnom osobom iako me poredis sa ljudima koji nisu bili spremni da shvate nesto jer su bili pritiskani od strane crkve... Mene niko ne pritiska i verujem u ono sto hocu, ono sto zelim i ono sto smatram da je racionalno i tacno!

Chobanica a ko kaze da je on jedan od "najbrilijantnijih umova" od nastanka covecanstva do danas? "politikin zabavnik"?

Alexanna

apsolutno sam protiv darvinizma i ideje da je covek nastao od majmuna medjutim..ne sumnjam da od coveka vrlo lako moze nastati majmun

Džindžera

E, sad, Istina je uvek na sredini, što će reći da je gosp. Darwin delimično u pravu o poreklu vrsta: jedan deo ljudi ima zajedničkog pretka sa majmunima a to su Crnci !

Weljko94

Logicno pitanje. Zasto majmuni u zoo vrtu ne postanu odjednom ljudi?
Ah da, zaboravio sam, sve je to teorija zavere.

Za sve ima jedan isti odgovor:

http://forum.krstarica.com/threads/397412

Cekaj, meni nije bas nije najjasnija poanta ove teme. Da li raspravljamo o tome koliko je Darwinova teorija tacna, o tome koliko su deca naucila u skoli, ili o tome gde je covek stigao u svojoj evoluciji (pominjao si da je pronalazak oruzja odvojio coveka od majmuna) ?

Moje misljenje o sve tri stvari se moze ukratko sazeti u jedno, jer mislim da je sve povezano. Svetskim mocnicima je cilj da drze covecanstvo u totalnom mraku. Darwinova teorija je pisana pre 150 godina, kada nikako nije mogla da se dokaze. Nametnuta je covecanstvu kao revolucionarno otkrice, a kako svetski mocnici pod svojim sapama drze sve, pa i nauku, od tada pa do danas se naucnici trude da sva otkrica ukaleme u tu teoriju. Razumete redosled ? Teorija, pa onda dokazi, a ne obrnuto. To je vec sumnjivo A vecina naucnika se i ne bavi zaista naukom, ne radi sopstvena istrazivanja i ne daje sopstveno misljenje, vec polazi od nekih vec postavljenih principa, pa se nadogradjuje na njih. Skolski sistem je napravljen tako da djaci i studenti sto manje uce, a ucenje se svodi na reprodukciju znanja - isprica im se neka oblast, sta je i kako je, a oni posle to treba da prepricaju da bi dobili dobru ocenu. Nema diskusije, nema sopstvenog misljenja, nema sumnje, nema istrazivanja, nema provere dobijenih informacija. Obican covek nikako nije u mogucnosti da proveri teoriju evolucije. I u nju moze samo da veruje ili ne (kao i u Boga). I mislim da nas je sve ovo i dovelo u situaciju da se pitamo da li je covek zaista evoluirao. Pritom ne mislim na to da li je zaista bioloski od majmuna postao covek, vec na to ko je na visem stepenu razvoja, ko je plemenitiji, ko je humaniji ? Majmun ili covek ?

Naravno.

Postoji i 5% ljudi sto na Zemlji veruje da je zemlja ravna ploca, 5% sto veruje da je Elvis Prisli ziv, mnogo je vise onih koji veruju da ce se Isus jednog dana vratiti...I td....

Svi oni postoje i ne mozemo tu cinjenicu prenebeci, ali joj se mozemo smejati....:lol:

Ovo deluje malo uvredljivo, ali ok :roll:
Ne pričamo ovde o Elvisu, planeti zemlji i Isusu. Pričamo o čoveku i majmunu, a po mom mišljenju (na koje, naglašavam, imam puno pravo), ta dva ne treba mešati. Verujem ja u to da je primitivni čovek bio sličan majmunu, ali ne vidim da je taj isti pećinski čovek održavao familijarne odnose sa njima, jer majmuni su ostali majmuni i to je i danas slučaj. Jedino srodstvo koje vidim je da smo svi stanovnici ove lepe planete i majmuni se odnose prema njoj sa više poštovanja nego čovek, te im odajem priznanje za to, ali kao što se da videti, ni to nam nije zajedničko. Ako je Darvin u pravu, a opet ne tvrdim da nije, onda evolucija nije bila baš naklonjena šimpanzama, orangutanima, gorilama ...
Ne želim ovde da se šamaram načitanošću i da citiram brilijantne umove, ovo je moje mišljenje i ono ne mora biti isto kao mišljenje većine. Ako spadam u onih 5%, meni to ne smeta i vrlo sam otvorena za konstruktivne razgovore, pa čak i rasprave, mada mi je ono prvo draže. Ovde pričamo o misterijama i natprirodnim pojavama i ja sam što se tih tema tiče otvorenog uma i spremna da ispoštujem svačije mišljenje kao potencijalnu istinu.

:hahaha:
Kako je nastao od majmuna čovek?
Prvo, naslov teme je napisan nepismeno.
:mrgreen:
Drugo, čovjek NIJE nastao od majmuna.
:rtfm:
Treće,sve zanimljive teorije,pa i kontra pravca imate u Planeti majmuna.
:heart:
Znači, o nekim stvarima možemo da raspravljamo,blah,blah,slobodna volja...
Ali o nekima ne možemo.
Još jedna tema koja je mlaćenje prazne slame.
Da je čovjek nastao od majmuna, to, istom nazovi evolucijom bi slabije biće izumrlo.
Tačka.
:eek:

Zhenske mi smo od rebra... :rebro:

Zar vas ne vredja da vam neko kazhe da ste nastali od majmuna?!

Sveshtenik koji nam je predavao veronauku rekao je da Darvin na nekom brodu kad je osetio da cje da umre rekao/napisao da sve shto je do tada istrazhivao i zapisao lazh, i da Bog postoji...
Sad kol'ko je ovo istina ja ne znam... :S

Joj koliko neznanja ovde. Mi nismo nastali od majmuna. Mi i majmuni samo imamo zajednickog pretka. Uputio bih vas na temu "Teorija Evolucije" na Prirodnim naukama, da ne moram ja sam da pisem. I najvise mi se gade osobe koje tu teoriju, koja je danas prakticno cinjenica, ne mogu da prihvate zbog svog ega (uvredljivo im je) ili neznanja (crkva im je autoritet pa to ti je) :confused:

Joj koliko neznanja ovde. Mi nismo nastali od majmuna. Mi i majmuni samo imamo zajednickog pretka. Uputio bih vas na temu "Teorija Evolucije" na Prirodnim naukama, da ne moram ja sam da pisem. I najvise mi se gade osobe koje tu teoriju, koja je danas prakticno cinjenica, ne mogu da prihvate zbog svog ega (uvredljivo im je) ili neznanja (crkva im je autoritet pa to ti je) :confused:

Sta je starije, koka ili jaje?

Naj naslov, umesto ovog nepismenog, bi bio: "Čovek je i dalje majmun"

al to bi onda potvrdilo da smo nastali od majmuna. :confused:

Zhenske mi smo od rebra... :rebro:

Zar vas ne vredja da vam neko kazhe da ste nastali od majmuna?!

Sveshtenik koji nam je predavao veronauku rekao je da Darvin na nekom brodu kad je osetio da cje da umre rekao/napisao da sve shto je do tada istrazhivao i zapisao lazh, i da Bog postoji...
Sad kol'ko je ovo istina ja ne znam... :S

Zasto bi vredjalo? :neutral:
a i na kraju krajeva,zar je toliko vazno od cega smo nastali ili ko nas je stvorio?

covek je jedno intaligentno,snazno i lepo bice (ili barem bi trebalo da bude) koje je sposobno i da misli a ne samo da radi po instinktima i osnovnim emocijama...
i ti,kao takvo bice,da li bi bila uvredjena da ti neko kaze da si nastala od majmuna?
ako da,zasto?

:worth::worth::worth:

Back