Kako je nastala vakcinacija i koliko je života odnela ova “inovativna” metoda?

Posto si dosadan kao tesne gace, ajde da se opkladimo ja i ti lepo da vidimo ko je bot ili nije. Ako sam uclanjen u SNS dodjem ti 500e, ako nisam onda ti meni? Ajde sta sada?
Pa pametan covek ne moze da hvali *******og,a da nema neku korist.Ne moras da budes uclanjen da bi dobio kilo praska ili voznju autobusom po Srbiji.

Samo u periodima rata, moj deda je imao 1 sestru i 6 brace i svi su doziveli preko 70 godina.
U svim periodima pre vakcinacije je smrtnost dece do pete godine bila vrlo visoka.Režim ishrane u to vreme je obuhvatao samo organski uzgajanu hranu jer drugačija nije ni postajala,a u to vreme su imali visoke stope smrtnosti za decu i novorođenčad...u određenim delovima evrope sve do devetnaestog veka je postojala i tradicija da se deci daje ime tek posle sedme ili osme,ponegde i desete godine jer su roditelji čekali da vide da li će da preživi.

U svim periodima pre vakcinacije je smrtnost dece do pete godine bila vrlo visoka.Režim ishrane u to vreme je obuhvatao samo organski uzgajanu hranu jer drugačija nije ni postajala,a u to vreme su imali visoke stope smrtnosti za decu i novorođenčad...u određenim delovima evrope sve do devetnaestog veka je postojala i tradicija da se deci daje ime tek posle sedme ili osme,ponegde i desete godine jer su roditelji čekali da vide da li će da preživi.
Donekle tacno, zbog manjka higijene. Kasnije se to sredilo. Nego reci ti meni sto li se 90 posto medicinskog osoblja ne vakcinise? Sta li je tu u pitanju, hm..

Donekle tacno, zbog manjka higijene. Kasnije se to sredilo. Nego reci ti meni sto li se 90 posto medicinskog osoblja ne vakcinise? Sta li je tu u pitanju, hm..
Medicinski radnici se vakcinišu kao i svi ostali kad i ako je to neophodno...Znaš,u ovom kraju sveta se ljudi uglavnom vakcinišu protiv onih,osnovnih stvari kao deca tako da su zaštićeni za ceo život...za grip nije potrebna ako neko nemam ličnu potrebu jer se vakcinišu rizične grupe...osim ako neko ne radi sa autoimunim pacijentima onda definitivno mora da se vakciniše i na grip i na sve na šta se nije vakcinisao kao dete a ne prestavlja nikakv rizik po njega...Za tetanus se prima na svakih deset godina po nekoliko doza i to svako ko nije baš mauman da misli da "Pihhh ma šta je rizik od jako bolne,vrlo,VRLO neprijatne,grčevite smrti,vakcine su štetnije." . A za besnilo se vakcinišu psi,mačke i tako te životinje da ne bi morali ljudi jer doktor neće da te ujede(za sestre na šalterima već ne garantujem al između njih i tebe je obično šalter tako da ako ih ne čačkaš mnogo bićeš bezbedan)

Medicinski radnici se vakcinišu kao i svi ostali kad i ako je to neophodno...Znaš,u ovom kraju sveta se ljudi uglavnom vakcinišu protiv onih,osnovnih stvari kao deca tako da su zaštićeni za ceo život...za grip nije potrebna ako neko nemam ličnu potrebu jer se vakcinišu rizične grupe...osim ako neko ne radi sa autoimunim pacijentima onda definitivno mora da se vakciniše i na grip i na sve na šta se nije vakcinisao kao dete a ne prestavlja nikakv rizik po njega...Za tetanus se prima na svakih deset godina po nekoliko doza i to svako ko nije baš mauman da misli da "Pihhh ma šta je rizik od jako bolne,vrlo,VRLO neprijatne,grčevite smrti,vakcine su štetnije." . A za besnilo se vakcinišu psi,mačke i tako te životinje da ne bi morali ljudi jer doktor neće da te ujede(za sestre na šalterima već ne garantujem al između njih i tebe je obično šalter tako da ako ih ne čačkaš mnogo bićeš bezbedan)
Pitaj bilo kog doktora u poverenju i svi ce ti reci da se ne vakcinisu. Ja se nisam vakcinisao 20 godina a virus ni grip niti bilo kakvu slicnu bolest nisam imao oko 5 godina bar, mozda i vise.

:rotf:
Ti iz dana u dan pobedjues sebe u tupavim izjavama...
Pitaj bilo kog doktora u poverenju i svi ce ti reci da se ne vakcinisu. Ja se nisam vakcinisao 20 godina a virus ni grip niti bilo kakvu slicnu bolest nisam imao oko 5 godina bar, mozda i vise.
Pa ni ja se nisam nikad vakcinisao protiv gripa,sta je tu cudno?To sto nisi imao bolest je ocigledno,ili ne izlazis medju narod,sto je vrlo verovatno ako ovakve gluposti pricas i u RL,ili virus kad dodje do tebe pobegne da ne slusa/cita gluposti.Pa ima i grip neki nivo,nije snsovac.

Procitaj tekst. Vakcine su stetne po zdravlje u svakom pogledu.
Неупитно је да су вакцине штетне, око тога нема расправе. Једино је питање да ли је већа штета од невакцинације.
Како је уопште могуће организовати живот у данашње време, да избегнеш вајкцинацију, а не угрозиш здравље још више?

Неупитно је да су вакцине штетне, око тога нема расправе. Једино је питање да ли је већа штета од невакцинације.
Како је уопште могуће организовати живот у данашње време, да избегнеш вајкцинацију, а не угрозиш здравље још више?
Imuni sistem je taj koji bi trebao da nas stiti od svakakvih bolesti a efikasnost vakcina je pod znakom pitanja. Vakcine protiv svake bolesti su uvedene onda kada je ta bolest vec bila u naglom opadanju i prakticno bi nestala i sama. Evo da uzmemo koronu za primer i da kazemo da su svi podaci koji se iznose tacni. Imali smo oko 8000 zarazenih dnevno sada imamo manje od 6 a u nekom trenutku ce biti i manje od hiljadu i tako dalje. Ako se tokom odredjenog vremenskog perioda broj zarazenih drzi ispod nekog nivoa logicno je da ce u nekom trenutku i nestati, i sad ako uvedes vakcine na 200 zarazenih ili 5 umrlih dnevno ne mozemo da kazemo da su nas vakcine spasile jer bi bolest svakako nestala a vakcine su uvedene onda kada je broj novozarazenih vec znacajno opao. Niko nece pricati kako smo od 8000 dosli do 200 ali ce zato da kazu da smo od 200 do 0 stigli zahvaljujuci vakcinama. Kada dovoljan broj ljudi stekne imunitet na neku bolest ona ce nestajati jer nece imati ko vise da se zarazi. Postojale su i opasne bolesti koje su skoro ili u potpunosti iskorenjene a vakcine za te bolesti nikad nisu ni napravljene.

Kada dovoljan broj ljudi stekne imunitet na neku bolest ona ce nestajati jer nece imati ko vise da se zarazi. Postojale su i opasne bolesti koje su skoro ili u potpunosti iskorenjene a vakcine za te bolesti nikad nisu ni napravljene.
Prehladu i grip si prelezao samo jednom u zivotu?
Koje su to bolesti iskorenjene bez lekova i vakcina?Same od sebe?

Prilozi

• neprskana_jagoda-sastav.jpg
    neprskana_jagoda-sastav.jpg
    221,6 KB · Pregleda: 5

Back