Kako je na vas delovala korona- ili da li ste malo pukli?

Meni se cini da smo svi malo flipnuli otkako je ova korona.

Da li delite moje misljenje?

Primecujem da su ljudi malo nervozniji nego inace a ni ja nisam mnogo bolje.

MUKA mi je od reci:" mere, vakcina, antitela, maska, respirator, dve nedelje, karantin, fajzer, sputnjik, Fauci, sinovac,........."
Pandemije traje predugo i ljudi su vec prezasiceni razno raznim informacijama i neizvesnostiuma , raznim zabranama i merama zastite i normalno je da ce se odraziti na nervozu i skracen fitilj,svima nama je vec dosta i svi bi da se vratimo našim životima i navikama od pre pandemije

Korona mi dođe nešto kao ona indijska serija Anandi... smeh, suze, čuđenje, gađenje, solidarisanje, bunt, sprdnja, karikiranje... i konačno pitanje: ''Ima li kraja?''.
Bilo je malo traumatično ono totalno zatvaranje, te nemogućnost da se ode u obližnju prodavnicu kad mi se prohte, prvi izveštaji o situaciji u svetu, ''italijanski scenario'', navikavanje na svakodnevno obraćanje kriznog štaba i sve one ljude iz njega... konstantno nabeđivanje da smo vrhu države krivi jer nam je tako kako nam je, a oni ulažu napore i bore se da nas prevaspitaju... nekim svojim duplim aršinima: Te nose maske, te ne nose, te brane grupna okupljanja, te se grupno okupljaju, te službeno-te privatno.

Do sad smo mnogi ukapirali ako ne pre da ''ipak se okreće'' istom brzinom ako ne i brže.
Krivo mi je jer neke ljude više nikada neću videti (u ovom životu?!) i jer se nekako taj pojam gubitka izvitoperio. Oni koji o(p)stanu, moraju brže nego ikada da ožale drage ljude, u što užem krugu ljudi... što je u neku ruku i pozitivno obzirom da ne dramimo više toliko... uz dobro vladanje i Božiju milost ćemo ih jednom opet sresti i biti zajedno.
Na sve to, eto radosti-dobili smo već 100e, sad ćemo još 30 i to dva puta (!), ali ne lezi vraže!
Država koja je prva-druga-treća u Evropi po BDP-u neke ljude koje je otpisala zauvek i čuvala samo za fenomen izlaznosti na izborima gleda okom sokolovim kako da sroza na nivo prosjaka ako to već nisu.

Ali suštinski ne mislim da sam pukla ili flipnula, imam vedar duh i veru u Boga!

Meni sad nije problem.

Ali pre godinu dana jeste. Slomio sam rame 2019-te i prakticno nisam radio ni izlazio iz kuce 6 meseci, onda cim sam poceo da radim i krenuo medju ljude dobio prvo neki stomacni virus, pa grip, pa koronu u februaru, pa lockdown u martu. Jedno 10-11 meseci sam bio kao u zatvoru. Tad sam bio u bas nekom losem mestu. Ali me je sticajem okolnosti mali andjelcic vratio u zivot, optimizam, zivotna snaga, dobre vibracije, love & light i tako sam se do jula vec oporavio.

Posle mi je bilo zeznuto kad sam drugi put dobio koronu i citokinsku oluju. Ne znam koliko sam bio daleko da bacim kasiku, ali je bilo bas gadno.

Ovo sad nista posebno. Nije mi neki problem psihicki. Jedino sto smaraju sa vakcinama i pasosima. I nervira me sto se jos nisam oporavio fizicki od ove druge korone.

Pandemije traje predugo i ljudi su vec prezasiceni razno raznim informacijama i neizvesnostiuma , raznim zabranama i merama zastite i normalno je da ce se odraziti na nervozu i skracen fitilj,svima nama je vec dosta i svi bi da se vratimo našim životima i navikama od pre pandemije

ne verujem, sad će više da terorišu "brigom za ekologiju" i raznim štednjama na tu temu, pa ako ne budemo dobri novi virus, ili nova bolest za koju se baš moramo svi vakcinisati da ne pukne zdr sistem itd ... ako kulturni događaji ne postanu npr ekskluziva
bašd a vidimo kako će i da li će da "vrate"

Meni sad nije problem.

Ali pre godinu dana jeste. Slomio sam rame 2019-te i prakticno nisam radio ni izlazio iz kuce 6 meseci, onda cim sam poceo da radim i krenuo medju ljude dobio prvo neki stomacni virus, pa grip, pa koronu u februaru, pa lockdown u martu. Jedno 10-11 meseci sam bio kao u zatvoru. Tad sam bio u bas nekom losem mestu. Ali me je sticajem okolnosti mali andjelcic vratio u zivot, optimizam, zivotna snaga, dobre vibracije, love & light i tako sam se do jula vec oporavio.

Posle mi je bilo zeznuto kad sam drugi put dobio koronu i citokinsku oluju. Ne znam koliko sam bio daleko da bacim kasiku, ali je bilo bas gadno.

Ovo sad nista posebno. Nije mi neki problem psihicki. Jedino sto smaraju sa vakcinama i pasosima. I nervira me sto se jos nisam oporavio fizicki od ove druge korone.

je l si inače fit fizički? bio si u bolnici to 2. put? :neutral:

ne verujem, sad će više da terorišu "brigom za ekologiju" i raznim štednjama na tu temu,
Ide se na potpunu digitalizaciju, tj. i sa koronom i bez nje bismo stigli ovde gde smo, stavise tu smo vec odavno.
Ja sam pukao jos 2016. gledajuci sve te ljudolike zombirane ljusture na ulicama, pa mi ova situacija nije nista novo.

Meni je dosadila odavno,ali nisam puko,trudim se da ne razmisljam o tome i da vodim neki normalan zivot koliko je to moguce u ovoj situaciji.

Danas je ovde Austrijski Ministar Zdravlja i socijalnih pitanja Rudolf Anšober podneo ostavku.Sazvao je vanredni sastanak i javno se obratio svima tako sto se prvo obratio Predsedniku Austrije da nadje novog Ministra Zdravlja.Kazao je kako se oseca dosta umorno i iscrpljeno od svega i da mu je vec sve dosadilo jer ovo vec predugo traje.Naglasio je jos da je od nekih poceo da dobija i pretnje smrcu i da vise ne zeli da ucestvuje u tome.

MUKA mi je od reci:" mere, vakcina, antitela, maska, respirator, dve nedelje, karantin, fajzer, sputnjik, Fauci, sinovac,........."
Mene to ne pogadja,kad nema Caplina dobri su ovi sa RTS-a da se malo nasmejem.Previse su glupi.I evo veceras Loncar na RTS-u,a naslov "Obavezna vakcinacija za sve medicinske radnike".Znaci da ni njih ne mogu da nateraju na vakcinaciju.:hahaha:

Ne gledam TV, to jest kanale sa bilo kakvim vestima. Sve vreme sam se družio sa prijateljima, išao kod rodbine i suseda.
Kavane naravno niti jednog trenutka nisam izbegavao. Kad vreme dozvoli, Can-Am 800, pravac Mogra Gora, Mitrovac.
Koronu preležao. Dva dana temperatura 38.7, bolovi u nogama, početak zapaljenja pluća.
Posle dva dana sve normalno, ali terapije sa lekovima sedam dana.
Nije bilo drugih simptoma, gubitka ukusa, mirisa, malaksalosti.
Posle sedam dana, kontrola. Rezultati normalni. Upala se povukla.
U kući drugi niko nije oboleo, iako smo svi bili zajedno. Eto.

ljudi su pukli jer nijedna drzhava nije imala plan za pandemiju!
iako su svi znali da je samo pitanje vremena niko nije bio pripremljen
usli smo u drugu godinu lokdownova, policijskih casova, stao nam je poznati zhivot! kao da nije dovoljno stvorio se sloj youtub epidemiologa, doktora, medicinskih radnika, politicharta i antivaksera koji tvrde da je ovo sve izmisljeno s druge strane sve vishe poznajemo osoba koji su teshko oboleli ili chak umrli.
ja sam postala jako alergichna na ove youtube-eksperte i toliko mi je kratak fitilj da odmah "vrisnem"

niko nema viseh zhivaca

Nervozniji da...
Sem toga, ja sam primetila da vec skoro 2 meseca mi je culo mirisa poremeceno. Prelezala sam koronu u novembru. Tada nisam imala ni culo mirisa ni ukusa jedno 3 nedelje.
Sad shvatam da mi kafa pogresno mirise. I moj omiljeni parfem. Ukus mi je ostao ocuvan.
😐

Od novembra je 6 meseci, a ne 2. :D

Meni su se oba puta brzo vracala cula. Mozda 7-10 dana ako je trajao prekid.

Culo mirisa nije bitno. Ali culo ukusa je mnogo veci problem. Prvi put je samo nestalo, a drugi put se nesto poremetilo i sve mi je bilo slano.
A ono sto je stvarno slano kao supa iz kesice na primer, to je kao da jedem cistu so kasikom. Uzas. Nisam mogao da jedem nista.
Jedino su domaci kolaci imali neutralan ukus, nisu bili slani. Ali ko da pravi kolace u takvom stanju. :D

Od novembra je 6 meseci, a ne 2. :D

Meni su se oba puta brzo vracala cula. Mozda 7-10 dana ako je trajao prekid.

Culo mirisa nije bitno. Ali culo ukusa je mnogo veci problem. Prvi put je samo nestalo, a drugi put se nesto poremetilo i sve mi je bilo slano.
A ono sto je stvarno slano kao supa iz kesice na primer, to je kao da jedem cistu so kasikom. Uzas. Nisam mogao da jedem nista.
Jedino su domaci kolaci imali neutralan ukus, nisu bili slani. Ali ko da pravi kolace u takvom stanju. :D
A da. To za ukus je bas gadno.

Sem sto me projekat korona smarala svakojakim glupavim vestima i vakcinama ,psihicki nisam od starta dozvolio da drugacije utice na mene.
u pocetku prošle godine su i na mene uticala desavanja oko korone i pravila me nervoznom, toliko da sam na kraju morala samoj sebi da kazem ..aloo..stani malo, iskljuci tv pre svega da ti ne ispiraju mozak , mucni malo glavom i vodi o sebi racuna, jer ce i to proci i bilo mi je ok posle toga

Back