Kako je moguće sačuvati Kosovo?

1-nikada ne priznati nezavisnost Kosmeta
2-truditi se u medjunarodnim okvirima da Kosmet nikada ne udje u medjunarodne organizacije
3-intenzivirati saradnju,politicke posete sa zemljama koje nisu priznale Kosmet ne bi li se odnos snaaga na globalnom planu ostao u nasu korist
4-na svim mogucim sastancima, medjunarodnim skupstinama, SB, UN naglasavati price koje nama idu u korist(250 000 porteranih, vise hiljada nestalih, vadjenje organa, 60% zemlje na Kosmetu je vlasnistvo Srbije, 700 000 albanskih imigranata...)
5-paralelno sa ovim jacati srpske institucije na Kosmetu, veze severa i enklava sa maticom
6-pozvati Ruse da vrate svojih 3000 mirovnjaka sto bi u potpunosti zastitilo nas narod dole
7-pokusati u saradnjim sa Rusima da vratimo 1000 svojih policajaca i carinika u skladu sa rezolucijom 1244
8-status gde bi Srbi kontrolisali 15%, a Vasington ostatak, ne odgovara nikom, pa bi se verovatno ovaj novi status kvo ponovo razmotrio i pokrenli pregovori

Sa druge strane uvek je tu preiskusna opcija ubacivanja nasih insajdera na Kosmet, isceniranje raznih napada na Srbe, Kfor, okrivljavanje Albanaca, satro pucanje na nasu vojsku i policiju u KZB, provociranje Albanaca u juznoj Srbiji, satro presecanje raznih posiljki oruzja, droge... Albanci ispadaju losi momci...

:ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok:

9-iz raznih budzeta koji bi se punili oporezzivanjem bogatasa,povecavati nivo zivota srba na kosovu i visestruko nagradjivanje povratka
10-organizovanje specijalnih jedinica tipa mossad koji ce takodje milom ili silom oporezovati svakog srbina u inostranstvu kao sto su albanci radili,i takodje za likvidaciju albanskih mafijasa koji finansiraju nezavisnost,njihovo oslabljivanje)i sve slicno u skladu sa mogucnostima)
10-posle ispunjavanja cilja normalnog zivota dole agresivno naseljavati srpsko stanovnistvo dole i naoruzavanje tog istog(potajno)
11-uputiti ultimatum hrvatskoj da povuce priznavanje ili da prizna nezavisnost srpske krajine,kao i svim drzavama koje nisu priznale krajinu a jesu kosovo
12-formirati resor u vladi i svim nasim ambasadama koji ce na svako upotrebljavanje rec srbin,srbija u losem kontekstu bilo da su u pravu ili ne nazvati ANTISRBIZAM i odmah okvalifikovati kao propagandu protiv srbije i to non stop ponavljati
13-a na kraju kada naravno sve ovo donekle ispunimo i ojacamo vojsku uz par namestenih provokacija napasti kosovo,malobrojne ubiti,a skoro sve proterati ,a pre toga obavezno napraviti vojni sporazum sa rusijom,pa ako ameri hoce da brane siptare neka izvole
14-naravno,pre svega moramo d abudemo SLOZNI, I nazalost ako se nekome ovo cini agresivnim,necemo da se lazemo samo se ratom moze vratiti kosovo

U predhodnim tektstovima ove interesantne teme ima tacnih i netacnih informacija. Zamolio bih ucesnike da se suzdrze od namerno netacnih informacija.

Republika Srbija ima pravdu na svojoj strani i mogucnosti da sacuva onu kolicinu realnog suvereniteta nad Kosovom i Metohijom (KiM) koji je nekad imala, srazmerno broju stanovnika koji su tamo tada ziveli 1990- 1999.god.

Drugo je pitanje da li Republika Srbija hoce da sacuva taj suverenite ili nece ( "Politika je *****", Jedno pricaju a drugo rade, itd.). Posebno su interesantne izjave lidera najvecih politickih stranaka u Srbiji koji naglasavaju da ce uvek braniti Kosovo ( napomena: ali niko ne kaze da ce odbraniti Kosovo. To je ozbiljna razlika)

Ako predpostavimo da Republika Srbija (RS) hoce da sacuva KiM u svom sastavu, treba da radi ono sto moze i u cemo je niko ne moze spreciti. Evo nekoliko pitanja koja su u isto vreme i odgovori .

Zasto RS neinsistira na stalnim pregovorima sa Pristinom do zvanicnog ukidanja Rezolucije 1244?
Zasto RS nije zvanicno zatrazila vracanje svoih sluzbenika kako je to predvidjeno rezolucijom 1244?
Zasto Srbija ne sprovodi medijsku kampanju na KiM i o svojim pravednim politickim stavovima neinformise Albansko stanovnistvo na KiM na Albanskom jeziku? Isto treba omoguciti i predstavnicima Albanaca sa KiM da rade i u Srbiji, pa da vidimo javno sta ko hoce i koliko.
Zasto RS ne zatrazi ratnu ostetu od onih koji su nas bombardovali nepravedno ?
Zasto RS ne tuzi drzave koje su priznale nezavisnost Kosova , jednu po jednu, i zapreti tuzbama i ogromnim odstetnim zahtevima drugima , kako to Medjunarodno pravo predvidja ?
Zasto RS namerno kvari odnose sa UMNIKOM na Kosovu , a odnosi sa njima treba da budu korektni?
Zasto zvanicnici RS negovore o jasnim razlozima zasto traze KiM pod svoj suverenitet, vec umesto toga , u metaforama, "Kosovo je srce Srbije", "Kosovo je prvo ime Srbije", Tamo su nase Svetinje, itd.
Ako ne mogu da formulisu precizno svoje razloge i argumente, neka zamole Smilju Avramov za pomoc.
Zasto RS ne definise zvanican dokument sta je to suverenitet RS na KiM koji hoce da povrati?

To su samo neka pitanja i odgovori koji se ilustrativno mogu ovde pomenuti, a ima ih jos.

U ovom momentu RS ima maksimalne mogucnosti da ostvari svoje pravedne politicke ciljeve na KiM, pod uslovom da stvara tamo bolji zivot za sve .

Ne mozemo se ljutiti na ljude sa KiM sto vole slobodu i zele da zive od svog rada i imovine koja im pripada. Cak sta vise ja ih vrlo cenim zbog toga, ali za slobodu im nisu potrebni NATO i USA, i za pravedan sporazum sa Srbijom, Srbiji nije potrebna Rusija.

Svi koji govore o ratu za Kosovo , grubo manipulisu sa masama u Srbiji sto nije korektno.

Voleo bih da Saban i drugi ucesnici na ovoj temi odgovore na ova pitanja koja sam naveo , i navedu razloge zasto se to neradi.

sa albancima nema mira i kada to shvatis bice u redu,covece oni nas ubijaju od 1389 do danass,svako shiptarce kada progleda prvo nauci da mrzi srbe i tu nema leka,oni nas ubijaju i jos mrze,a sta je sa tuzbom protiv albanije I SANKCIJA ALBANIJI koja je sa svoje teritorije izvrsila napad ns yugoslaviju sa 15 000 terorista i redovnih pripadnika njene vojse na nasu granicu i mali ulazak u nju?zbog toga je srbija dobila sankcije 91

ajde vec kada se ispunjavaju zelje de mi pokazi dusanovo carstvo da imam o cemu da sanjam veceras,
mogao bi i demografsku kartu srebrnice pre i posle mladica,
ili demografsku strukturu vojvodine pod madjarskom i pod nama,

a ti sabane kada napadas srbe tako lepo,trebao bi da znas dema=ografsku kartu srebrenice pre mladica ubijeno 3.200 srba -an posle 4 000 muslimana,razliku sam saberi

Posto je pravni poredak urusen,naravno da je jedino resenje rat!
Da je pokojni Sloba zvani izdajnik izdrzao jos nekoliko nedelja,danas bi sve bilo drugacije!
Onaj ko nije za rat,neka ne ide u rat a znam licno u ovom momentu dosta ljudi koji bi isli i te kako,neki zbog patriotizma,ostali zbog otimacine ali cilj je isti,razbiti siptarsko separatisticko,teroristicko gnezdo!
Kada se kaze rat ne misli se odmah da posaljemo 100 000 vojnika u juris nego polako bomba po bomba,raketa po raketa,mina po mina,istao kao i u Iraku,pa da vidis majstore moj! :grin:

sloba bi izdrzao ali koliko mislis da bi prestali???nebi sigurno,a i ta 72 bilo je zaista dugo,svaka cast vj

“Srpski lideri moraju agresivnije da insistiraju na svojim suverenim pravima i ne treba previše da se udvaraju SAD-u“, rekao je predsednik “Rokford” Instituta i urednik mesečnika “Chronicles” Tomas Fleming.

On je kazao da Srbi “ne smeju da nasednu na američka finansijska obećanja, kako bi zaboravili šta im je sve ta zemlja loše uradila, jer to će biti kolektivno ubistvo za srpsko nacionalno biće”.

:ok::ok::ok::ok::ok:

1-nikada ne priznati nezavisnost Kosmeta
2-truditi se u medjunarodnim okvirima da Kosmet nikada ne udje u medjunarodne organizacije
3-intenzivirati saradnju,politicke posete sa zemljama koje nisu priznale Kosmet ne bi li se odnos snaaga na globalnom planu ostao u nasu korist
4-na svim mogucim sastancima, medjunarodnim skupstinama, SB, UN naglasavati price koje nama idu u korist(250 000 porteranih, vise hiljada nestalih, vadjenje organa, 60% zemlje na Kosmetu je vlasnistvo Srbije, 700 000 albanskih imigranata...)
5-paralelno sa ovim jacati srpske institucije na Kosmetu, veze severa i enklava sa maticom
6-pozvati Ruse da vrate svojih 3000 mirovnjaka sto bi u potpunosti zastitilo nas narod dole
7-pokusati u saradnjim sa Rusima da vratimo 1000 svojih policajaca i carinika u skladu sa rezolucijom 1244
8-status gde bi Srbi kontrolisali 15%, a Vasington ostatak, ne odgovara nikom, pa bi se verovatno ovaj novi status kvo ponovo razmotrio i pokrenli pregovori

Sa druge strane uvek je tu preiskusna opcija ubacivanja nasih insajdera na Kosmet, isceniranje raznih napada na Srbe, Kfor, okrivljavanje Albanaca, satro pucanje na nasu vojsku i policiju u KZB, provociranje Albanaca u juznoj Srbiji, satro presecanje raznih posiljki oruzja, droge... Albanci ispadaju losi momci...

Слажем се са свих 8 тачака а нарочито је важна тачка1. Не подржавам последњи пасус.
Треба додати и тачку 9. Разбити нос сваком оном ко покуша да покрене било какву причу о томе да Косово и Метохија НИСУ српски.

Слажем се са свих 8 тачака а нарочито је важна тачка1. Не подржавам последњи пасус.
Треба додати и тачку 9. Разбити нос сваком оном ко покуша да покрене било какву причу о томе да Косово и Метохија НИСУ српски.

Ok deveta tacka se podrazumeva, ali ovaj pasus sto sam napisao mislim da mora da stoji kao opcija. Nadam se da vec na Kosmetu postoje nasi ljudi spremni da odreguju ako Albanci pokusaju neko novo ciscenje. Ova opcija se mora uzeti u obzir, u slucaju pokusaja da se nasilno zatvore granice i onemoguci veza Srba sa Kosmeta sa ostatkom Srbije. Koliko je veliki americki interes na Kosmetu ne znam ali ukoliko bi se evropske drzave i pokolebale i zatrasile nove pregovore, pitanje je kako bi ameri reagovali.

Ajde lepo da se nadjemo negde u BG da vidimo da li mozes da mi rabijes nos. Imas 2 miliona Siptara dole koji nece da zive u Srbiji. Jeste se 500,000 doselilo iz Albanije kada su pobedili 1999. ali oni sad zive dole. Da povratimo Kosovo i M. morali bi da pocinimo genocid na nivou Holokausta ili Turskog genocida nad Jermenima. A to bi se lepo zavrsilo sa atomskom bombom iznad Beograda.

Nisu vise Srpski, bili su, nisu vise. Izgubili smo ih i politicki i vojno i demografski.

Ajde lepo da se nadjemo negde u BG da vidimo da li mozes da mi rabijes nos. Imas 2 miliona Siptara dole koji nece da zive u Srbiji. Jeste se 500,000 doselilo iz Albanije kada su pobedili 1999. ali oni sad zive dole. Da povratimo Kosovo i M. morali bi da pocinimo genocid na nivou Holokausta ili Turskog genocida nad Jermenima. A to bi se lepo zavrsilo sa atomskom bombom iznad Beograda.

Nisu vise Srpski, bili su, nisu vise. Izgubili smo ih i politicki i vojno i demografski.

Fajt, fajt, fajt!!!

Ne daj se Mito...

sloba bi izdrzao ali koliko mislis da bi prestali???nebi sigurno,a i ta 72 bilo je zaista dugo,svaka cast vj

Moras da pratis sve arhive da bi saznao istinu!
Plan bombardovanja je bio svega 7 dana i to iskljucivo bombardovanje vojnih ciljeva da bi se kasnije produzilo u neplanskom haosu i raspravama medju celnim liderima SAD i EU!
Kasnije je NATO konstatovao nakon dva meseca bombardovanja da se cilj nije ostvario!
To se najbolje vidi u dokumentarnom filmu "Smrt Jugoslavije - Pad Milosevica"!
Pogledaj taj film i sve ce ti detaljno biti jasno zasto je pokojni Sloba na kraju popustio i povukao vojsku sa Kosova! :ok:

Moras da pratis sve arhive da bi saznao istinu!
Plan bombardovanja je bio svega 7 dana i to iskljucivo bombardovanje vojnih ciljeva da bi se kasnije produzilo u neplanskom haosu i raspravama medju celnim liderima SAD i EU!
Kasnije je NATO konstatovao nakon dva meseca bombardovanja da se cilj nije ostvario!
To se najbolje vidi u dokumentarnom filmu "Smrt Jugoslavije - Pad Milosevica"!
Pogledaj taj film i sve ce ti detaljno biti jasno zasto je pokojni Sloba na kraju popustio i povukao vojsku sa Kosova! :ok:

da da dokumentarac ce mi sve reci,neka hvala ujak mi je tada bio general pa cu pre njega da pitam kao sto sam ga verovatno do sada i pitao.

Ovo pitanje sam postavljao na jednoj od tema "patriotskim" snagama, ali nisam dobio zadovoljavajući odgovor. Primera radi, eremita mi je odgovorio: "LEPO!"
Dakle, voleo bih da mi neko, ko smatra da Kosovo nije završena priča, kaže na koji način je moguće sačuvati ovu teritoriju u sastavu Srbije, a pritom ne prepustiti naš narod na Kosovu gladnim psima.
Ili, preciznije, kako naterati daleko brojnije Albance da nas zavole i požele da žive sa nama?
Pošto to smatram nemogućim, jedino mi na pamet pada RAT!!! Koliko znam, niko od nas nije za to...

Dakle?

Drzavnom strategijom adaktiranja i ignorisanja svih zahteva evrope i amerike, ulaskom u BRIK savez (Brazil, Rusija, Indija, Kina), formianjem snazne i AKTIVNE drzavne bezbednosti, koja ce aktivno da deluje na teritoriji celog Kosova i Metohije, finansijsko jacanje srpskih enklava, ukljucivanjem siptara u vrh politickog zivota Srbije, USPOSTAVLJANJEM TEHNICKOG DOGOVORA O SARADNJI PRAVOSLAVLJA I ISLAMA, PROGLASAVANJEM PRISTINE ILI GRACANICE ZA GLAVNI GRAD SRBIJE I SMENOM VLADIKE ARTEMIJA, A POSTAVLJANJEM IGUMANA PETRA ULEMEKA NA CELO EPARHIJE, jer jeArtemije inatan i pravi jos veci jaz izmedju nasih i siptara, a otac Petar sa svima ume, pomirljiv je, saradjuje, najvise je ucinio za obnovu manastira i JEDINI JE KOJI IDE BEZ PRATNJE I U SIPTARSKE DELOVE I POSTUJU GA JEDNAKO I SRBI I SIPTARI.

:ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok::ok:

9-iz raznih budzeta koji bi se punili oporezzivanjem bogatasa,povecavati nivo zivota srba na kosovu i visestruko nagradjivanje povratka
10-organizovanje specijalnih jedinica tipa mossad koji ce takodje milom ili silom oporezovati svakog srbina u inostranstvu kao sto su albanci radili,i takodje za likvidaciju albanskih mafijasa koji finansiraju nezavisnost,njihovo oslabljivanje)i sve slicno u skladu sa mogucnostima)
10-posle ispunjavanja cilja normalnog zivota dole agresivno naseljavati srpsko stanovnistvo dole i naoruzavanje tog istog(potajno)
11-uputiti ultimatum hrvatskoj da povuce priznavanje ili da prizna nezavisnost srpske krajine,kao i svim drzavama koje nisu priznale krajinu a jesu kosovo
12-formirati resor u vladi i svim nasim ambasadama koji ce na svako upotrebljavanje rec srbin,srbija u losem kontekstu bilo da su u pravu ili ne nazvati ANTISRBIZAM i odmah okvalifikovati kao propagandu protiv srbije i to non stop ponavljati
13-a na kraju kada naravno sve ovo donekle ispunimo i ojacamo vojsku uz par namestenih provokacija napasti kosovo,malobrojne ubiti,a skoro sve proterati ,a pre toga obavezno napraviti vojni sporazum sa rusijom,pa ako ameri hoce da brane siptare neka izvole
14-naravno,pre svega moramo d abudemo SLOZNI, I nazalost ako se nekome ovo cini agresivnim,necemo da se lazemo samo se ratom moze vratiti kosovo

добра основа:)
још га треба дорађивати, али ОК је за почетак;)

KOSOVO se ne moze sacuvati nikako.
Jer ne mozes da cuvas nesto sto si odavno izgubio

Bice da ti jedan deo organa nisi imao. Kosovo i Metohija i danas, u tapijama, vecinski je srpsko. Da je po pravdi, napravila bi se opsta mobilizacija,pohapsili svi koji su ilegalno u bilo kom vremenu usli na taj deo nase zemlje i PROTERALI.

Poslednja izmena:
ajde vec kada se ispunjavaju zelje de mi pokazi dusanovo carstvo da imam o cemu da sanjam veceras,
mogao bi i demografsku kartu srebrnice pre i posle mladica,
ili demografsku strukturu vojvodine pod madjarskom i pod nama,

Ne lupetaj za Mladica. A pametnije bi ti bilo da vidis demografsku kartu srpskog stanovnistva oko Bratunca i Srebrenice pre i posle Nasera Orica.

To samo ukoliko verujes da olokaust nije izreziran zlocin jevreja da bi kasnije vrsljali po svetu, a mi nemamo tu vrstu kalkulacije i surovosti. Ne mora da se cini nikakav genocid, dovoljnon je da im otvorimo granice za slobodno sibanje planirane droge ka evropi i da im pomognemo oko iseljavanja u istu, uz dobar ugovor o poslovno-tehnickoj saradnji, naseljavanju Kineza na kosovo i Metohiju, povratak ruskih vojnika na KiM itd.

zasto kineze...
treba preseliti sve patrijote na Kosovo; ustvari oni ce ici dobrovoljno koliko ga vole, tamo se zeniti i radati dijeccu i za 20-ak godina kosovo je ponovo srpsko...
patrijote, pravac Kosovo

шта тебе боли ку*ац за "ПАТРИјОТЕ" и Косово???
...................................................................................
ја нпр. бих ишао на Косово и да живим, ако је потребно, ако тиме нешто могу да промјеним и учиним добро за Србију и Србе.
али не морамо ми да идемо на Косово да живимо, има ко ће! они који су и протјерани са своје земље!!!:!:

Back