Kako je kod vas?

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Porodica nije prevazidjena kao ni institucija braka, samo se izopačio svetić.

maxresdefault.jpg

Kod nas stvari stoje ovako!
Posljednja i najteža odluka bračnih parova je razvod braka, na koji se odlučuje sve veći broj supružnika u BiH.Godišnje se razvede i do 3000 parova.
Najčešći su razlozi ekonomske prirode, a uz njih se vežu i drugi problemi.
Kako je kod vas ? Izumire li institucija braka ?Zašto ?

https://hayat.ba/porazavajuci-podac...e_L1zb7iiDxfX2IldroeA_wjkNVs8rTSY09uU_ZiWaUy0
Brak izumire zbog međusobnog nepoštovanja i nedostatka tolerancije :) Kao i u svakom odnosu imaš onog ko više voli i kome je više stalo, ali nekada ni to nije dovoljno :)

Za sve je potrebno dvoje ,sto bi se reklo. :)
Složio bih se samo delimično sa time. Po meni je žena stub porodice, neko ko igra odlučujuću ulogu u opstanku neke bračne zajednice. Kada je žena slaba, njenu ulogu preuzima muškarac. To priroda namesti ko je tu emotivno jači, a ko slabiji. Po meni su muškarci jači fizički, a žene emotivno i umno :)

Složio bih se samo delimično sa time. Po meni je žena stub porodice, neko ko igra odlučujuću ulogu u opstanku neke bračne zajednice. Kada je žena slaba, njenu ulogu preuzima muškarac. To priroda namesti ko je tu emotivno jači, a ko slabiji. Po meni su muškarci jači fizički, a žene emotivno i umno :)
Ja bih rekla da je žena emotivno jača, a umno je individualno.A što se ostalog tiče, ipak mislim da je podjednaka uloga muskarca i zene u očuvanju bracne zajednice.

Mijenjas iskaz.Rekao si da je je žena ta koja je stub braka i porodice i da od njene snage zavisi sve, a sada drugacije govoris :)
Ništa ja nemenjam :) Najčešće je do opstanka bilo koje veze jednom više stalo. Slično je i u braku s tim što mislim da je ženina uloga u braku značajnija nego u vezi. I u braku važi to pravilo "kome je više stalo" ali ako su normalni odnosi, ako je žena jaka. Ipak je žena ta koja odlučuje o opstanku zajednice ma kolko da je muškarcu više stalo :)

Ništa ja nemenjam :) Najčešće je do opstanka bilo koje veze jednom više stalo. Slično je i u braku s tim što mislim da je ženina uloga u braku značajnija nego u vezi. I u braku važi to pravilo "kome je više stalo" ali ako su normalni odnosi, ako je žena jaka. Ipak je žena ta koja odlučuje o opstanku zajednice ma kolko da je muškarcu više stalo :)
Ako su normalni odnosi, onda je oboma podjednako stalo.

Ali zar ne reče maloprije da od žene zavisi sve , bez obzira kome je stalo više :)
Jel ti to mene zezaš? :lol: Citiraj me(podvuci to gde sam rekao da od žene sve zavisi). Možda sam to mislio, ali nisam to tako otvoreno rekao :lol: Ipak mi muškarci vas žene osvajamo i kad smo vas već osvojili. Svaki dan je nešto novo :)

Poenta moje priče je bilo da uvek imaš nekoga ko tu više voli, i kome je više stalo da nešto opstane, što ne znači da će to i opstati. Muškarci se možda više pitaju u vezi, a žene u braku.

Jel ti to mene zezaš? :lol: Citiraj me(podvuci to gde sam rekao da od žene sve zavisi). Možda sam to mislio, ali nisam to tako otvoreno rekao :lol: Ipak mi muškarci vas žene osvajamo i kad smo vas već osvojili. Svaki dan je nešto novo :)

Poenta moje priče je bilo da uvek imaš nekoga ko tu više voli, i kome je više stalo da nešto opstane, što ne znači da će to i opstati. Muškarci se možda više pitaju u vezi, a žene u braku.
Malo sam se šalila.:lol: A sad ozbiljno.Slažem se s tim da uvijek neko više voli:ok: E sad, ko se vise pita u vezi ili u braku, to ne bih generalizovala.

Back