Kako je kod vas?

Young Sheldon

Zainteresovan član
Poruka
272
Porodica nije prevazidjena kao ni institucija braka, samo se izopačio svetić.

maxresdefault.jpg

Nepoznati autor

Zainteresovan član
Poruka
201
Kod nas stvari stoje ovako!
Posljednja i najteža odluka bračnih parova je razvod braka, na koji se odlučuje sve veći broj supružnika u BiH.Godišnje se razvede i do 3000 parova.
Najčešći su razlozi ekonomske prirode, a uz njih se vežu i drugi problemi.
Kako je kod vas ? Izumire li institucija braka ?Zašto ?

https://hayat.ba/porazavajuci-podac...e_L1zb7iiDxfX2IldroeA_wjkNVs8rTSY09uU_ZiWaUy0
Brak izumire zbog međusobnog nepoštovanja i nedostatka tolerancije :) Kao i u svakom odnosu imaš onog ko više voli i kome je više stalo, ali nekada ni to nije dovoljno :)

Nepoznati autor

Zainteresovan član
Poruka
201
Za sve je potrebno dvoje ,sto bi se reklo. :)
Složio bih se samo delimično sa time. Po meni je žena stub porodice, neko ko igra odlučujuću ulogu u opstanku neke bračne zajednice. Kada je žena slaba, njenu ulogu preuzima muškarac. To priroda namesti ko je tu emotivno jači, a ko slabiji. Po meni su muškarci jači fizički, a žene emotivno i umno :)

RiadaT.

Buduća legenda
Poruka
43.343
Složio bih se samo delimično sa time. Po meni je žena stub porodice, neko ko igra odlučujuću ulogu u opstanku neke bračne zajednice. Kada je žena slaba, njenu ulogu preuzima muškarac. To priroda namesti ko je tu emotivno jači, a ko slabiji. Po meni su muškarci jači fizički, a žene emotivno i umno :)
Ja bih rekla da je žena emotivno jača, a umno je individualno.A što se ostalog tiče, ipak mislim da je podjednaka uloga muskarca i zene u očuvanju bracne zajednice.

Nepoznati autor

Zainteresovan član
Poruka
201
Mijenjas iskaz.Rekao si da je je žena ta koja je stub braka i porodice i da od njene snage zavisi sve, a sada drugacije govoris :)
Ništa ja nemenjam :) Najčešće je do opstanka bilo koje veze jednom više stalo. Slično je i u braku s tim što mislim da je ženina uloga u braku značajnija nego u vezi. I u braku važi to pravilo "kome je više stalo" ali ako su normalni odnosi, ako je žena jaka. Ipak je žena ta koja odlučuje o opstanku zajednice ma kolko da je muškarcu više stalo :)

RiadaT.

Buduća legenda
Poruka
43.343
Ništa ja nemenjam :) Najčešće je do opstanka bilo koje veze jednom više stalo. Slično je i u braku s tim što mislim da je ženina uloga u braku značajnija nego u vezi. I u braku važi to pravilo "kome je više stalo" ali ako su normalni odnosi, ako je žena jaka. Ipak je žena ta koja odlučuje o opstanku zajednice ma kolko da je muškarcu više stalo :)
Ako su normalni odnosi, onda je oboma podjednako stalo.

Nepoznati autor

Zainteresovan član
Poruka
201
Ali zar ne reče maloprije da od žene zavisi sve , bez obzira kome je stalo više :)
Jel ti to mene zezaš? :lol: Citiraj me(podvuci to gde sam rekao da od žene sve zavisi). Možda sam to mislio, ali nisam to tako otvoreno rekao :lol: Ipak mi muškarci vas žene osvajamo i kad smo vas već osvojili. Svaki dan je nešto novo :)

Poenta moje priče je bilo da uvek imaš nekoga ko tu više voli, i kome je više stalo da nešto opstane, što ne znači da će to i opstati. Muškarci se možda više pitaju u vezi, a žene u braku.

RiadaT.

Buduća legenda
Poruka
43.343
Jel ti to mene zezaš? :lol: Citiraj me(podvuci to gde sam rekao da od žene sve zavisi). Možda sam to mislio, ali nisam to tako otvoreno rekao :lol: Ipak mi muškarci vas žene osvajamo i kad smo vas već osvojili. Svaki dan je nešto novo :)

Poenta moje priče je bilo da uvek imaš nekoga ko tu više voli, i kome je više stalo da nešto opstane, što ne znači da će to i opstati. Muškarci se možda više pitaju u vezi, a žene u braku.
Malo sam se šalila.:lol: A sad ozbiljno.Slažem se s tim da uvijek neko više voli:ok: E sad, ko se vise pita u vezi ili u braku, to ne bih generalizovala.