Kako izmiriti indijske Vede sa naukom?

разум води освајачки рат.

То је тачно, односно разум доведен до религије, вредности по себи и сл, води освајачке ратове - у виду утопијских идеологија.
Наравно, ја немам ништа против разума као средства. Само треба имати у виду
1) ниједан људски разум не може бити објективан, универзалан, итд.
2) воља претходи разуму.

То је тачно, односно разум доведен до религије, вредности по себи и сл, води освајачке ратове - у виду утопијских идеологија.
Наравно, ја немам ништа против разума као средства. Само треба имати у виду
1) ниједан људски разум не може бити објективан, универзалан, итд.
2) воља претходи разуму.

милосрдни анђео те подржава.

* Vimanas - Many Sanskrit epics, which were written in India more than two millennia ago, contain references to mythical flying machines called vimanas.There seems to be similarities between descriptions of vimanas and reports by people who claim to have seen UFOs. Ancient alien theorists have suggested that astronauts from other planets visited India during ancient times."

ancient-aliens_vimanas_hm5b.jpg

1zp2np1.jpg

Simbolika u pitanju..

No eto bukvalizam nosi žrtvu da se ismijava nešto što se ne zna tumačiti..

Треба га разумети.
Он своју Књигу тумачи буквално и никако другачије, по цену да испада смешан и глуп у друштву.
Није му јасно значење речи метафора.

Треба га разумети.
Он своју Књигу тумачи буквално и никако другачије, по цену да испада смешан и глуп у друштву.

U Bibliji ne pise da Zemlju nose slonovi,ni bukvalno,ni metaforicki.
NEgo,meni je interesantno ovo oko udaljenosti Meseca i SUnca od Zemlje. Izgleda da tom vedskom bogu nije bas isla astronomija.:think:

Треба га разумети.

Jako teško je razumjeti stare spise pogotovo ako se promatraju kroz um materijalizma 21st onda se upadne u takav bukvalizam i što je najžalosnije takvi se bukvalisti ismijavaju sebi u biti a ne vide.

U Bibliji ne pise da Zemlju nose slonovi,ni bukvalno,ni metaforicki.
NEgo,meni je interesantno ovo oko udaljenosti Meseca i SUnca od Zemlje. Izgleda da tom vedskom bogu nije bas isla astronomija.:think:

У Библији пише да змија говори, да је свет стар 6.000 година, да за прељубу треба каменовати, исти онај који каже не убијај хвали се својим убиствима, пише да треба окренути образ кад те неко ошамари (није контрадикторно само непримењиво, а да не пише оно што вели твој другар Слуга да се образ окреће само зато што је окупација, мада би то тек била небулоза); исти онај ко проповеда праштање доноси мач, Бог каже како (између осталог, наравно) ствара зло, пише како су сви људи потомци једног јединог пара, дакле сво размножавање до сада је инцест, па онда дегенерација; пише како жена треба да робује мужу, пише о Египту оно што историчари данас знају да није истина, пише историја јеврејског народа за коју нема ниједног доказа ван Библије, пишу ствари које су преузете из мрских религија које ти сматраш сатанистичким...

Ето, сам си то тражио!
Наравно, и Библија и Веде се могу читати симболички. Ти то не желиш и испадаш глуп у друштву. Зато те све мање има овде, да ниси можда признао пораз ;)
И да. Ипак ми се више свиђају Веде.

Jako teško je razumjeti stare spise pogotovo ako se promatraju kroz um materijalizma 21st onda se upadne u takav bukvalizam i što je najžalosnije takvi se bukvalisti ismijavaju sebi u biti a ne vide.

Наравно, протестантска калвинистичка школа на овом форуму је најбољи доказ тога.
Осим тога, да је та религија тако добра не би те земље (Америка, Енглеска, Холандија) одавно биле секуларне, а догме (нажалост!) преведене у убилачке идеологије супремације Запада.

Back