Kako izlazite na kraj sa ( sopstvenim ) perfekcionizmom ?

I dalje veca za mnom pravi red...
Inače volim da mi stvari stoje uvek na istom mestu,da ih lakše nađem...
Ribolovni pribor mi veca čačka (mislim da to radi iz seksualnih pobuda!:evil:),a stoput sam joj
rekao da ne dira I ne premešta ništa! Kaže da se I jakna I pantalone osete na ribu! To mora tako!
(Neće nikad saznati koje mirise to prikriva...:mrgreen:)
Kad ipak smota te moje pecaroške stvari u veš mašinu,tog dana isturim crnu zastavu kroz prozor!:mrgreen:
Inače I u firmi I u radnoj sobi mi zečije yebalište! Veci tamo nije dozvoljeno da sprema!:lol:

Što sam stariji - sve teže preskačem higijenske rituale.
Može da mi se žuri koliko hoćeš,
ali ja moram za sobom da posvršavam sve redno ili započeto.

Da okačim odelo na vešalicu,
da pospremim sto iza sebe,
da namestim krevet,
da operem ruke, zube ...

Nije tako bilo dok sam bio mlad !
oerfekcionizam je cesto potreba za kontrolom a ovo sto ti radis je skoro pa normalno sasvim..red stvari...sto ce reci postao si boljiXD

ja sitnicarim jer mi to pruza radost kad su stvari na svom mestu al umem i da preteramXDtako da ti si jos divan;)

- - - - - - - - - -

msm st ti fali bolje sve natenane nego da si u haosu i panicar ko mnogi;)
u sv sl osim ako osecas izuzetnu nelagodu ako kojim sl presocis neku radnju ili imas osscaj kompulsivnosti moram ovo moram...tj ako ti tako neki stres nine povezan za preskakanje obaveza msm da ti nista ne fali..
s dr str ko zna sta ti sve nisi napisaoXD

Da li je to izlečivo ?

Nadal ima gomilu para,
ali izgleda nema leka ?! :(

Ima leka ali je fora sto on misli da je to nesto odgovorno sto je napravio uspeh u tenisu, i ko onda to da mu izleci, pogotovo silom, a u ovom demokratskom vremenu gde ljudi imaju i pravo da budu "ludi" dokle god ne ugrozavaju sebe ili svoju okolinu, i to na onaj najgori moguci nacin kada nastupa smrt.

Slicno bi bilo, samo na jos nizem nivou, kada bi npr sportski psiholog "lecio" i zabranjivao bilo kom sposrtisti ili timu sportista koji disu kao jedno, raznorazne okp radnje i mantre, koje se vise ubrajaju u red "sijeverja koje donosi srecu" nego u neki pocetni stadijum nekog psihickog poremecaja (kada se izgovori ovako deluje uvredljivo i diskriminatirski, strasno).

Zanimljivo je kada sportisti pocnu da gube, pa cak i redom, vezano, nikada racionalno ne pomisle - "ovo je sranje, ova moja mantra/OKP/verovanje ne donosi ni srecu ni pobedu niti sam objektivno bolji zbog nje,", nego bas nasuprot tome pomisle "mora da negde gresim, mora da nisam sve isto bas radio kao prosli put, moram sledeci put tacnije, i vise psihicke energije da uradim da odradim istu mantru, samo pazljivije, preciznije i posvecenije" i tada nece izostati uspeh.
I na ovaj nacin, ovim miskoncepcijama i deluzijama jos vise utvrdjuju svoj poremecaj.

Ako mnogo bude covek izlozen tome, onda jbg moze da postane u krajnjem stadijumu kao i onaj Duci Simonovic, koji na "prvu loptu" moze da zvuci kao da covek prica istinu i zaista tacne stvari a ne da je totalno odlepio sa mozgom i da je na korak od paranoidne psihoze. hahahahah

Ima leka ali je fora sto on misli da je to nesto odgovorno sto je napravio uspeh u tenisu,
i ko onda to da mu izleci,
pogotovo silom, ...

Pokušao je Nole da ga duhovitošću opomene,
imitirao je više puta onaj njegov niz češkanja "od dupeta do glave" - nije pomoglo !

Izgleda si u pravu da je tu radnju dubinski povezao sa svojim uspehom ...

da namestim krevet,
da operem ruke, zube ...

Imam dobru vest! Otkrili su da manje grinja preživi u krevetu koji ostane nenamešten. :D

...nego OKP u nastanku...

:hahaha::rotf:

:p
Lupis pa ostanes ziv.

Koji si ti lik. Ti stvarno mislis da si velika faca kada tako ljudima olako dajes F?! Da ne razmislis da li moze to da ima uticaja na njih?!

- - - - - - - - - -

da namestim krevet,
da operem ruke, zube ...

Svako vreme ima svoje breme. Ako ne osecas neku nelagodu sto nisi neku radnju izvrsio onda je ok.

...nego OKP u nastanku...
...

...
Ti stvarno mislis da si velika faca kada tako ljudima olako dajes F?!
...

Neka lupa, to je ( ponekad ) dobro !
Sećam se kad me je drugar izlečio jednom prostoproširenom rečenicom :

Ne sećam se šta sam ja rekao,
ali znam da mi je odgovorio :
" Pa to ti je čista paranoja !"

Hvala mu zauvek ( on ni ne zna da me je izlečio )
jer ja sam u to vreme zaista imao maniju gonjenja !
( ustvari me i jesu proganjale neke udavače !) :rumenko:

...
Ako ne osecas neku nelagodu sto nisi neku radnju izvrsio onda je ok.
...

Ma kakva nelagoda,
ja sve uradim što treba i ništa ne propustim ! ;)

Poslednja izmena:
oerfekcionizam je cesto potreba za kontrolom a ovo sto ti radis je skoro pa normalno sasvim..red stvari...sto ce reci postao si boljiXD

ja sitnicarim jer mi to pruza radost kad su stvari na svom mestu al umem i da preteramXDtako da ti si jos divan;)

- - - - - - - - - -

msm st ti fali bolje sve natenane nego da si u haosu i panicar ko mnogi;)
u sv sl osim ako osecas izuzetnu nelagodu ako kojim sl presocis neku radnju ili imas osscaj kompulsivnosti moram ovo moram...tj ako ti tako neki stres nine povezan za preskakanje obaveza msm da ti nista ne fali..
s dr str ko zna sta ti sve nisi napisaoXD

ti si sine kreten:lol:

da namestim krevet,
da operem ruke, zube ...

U mladosti smo uvereni da samo stanje haosa znači da smo kreativni i živimo punim plućima. U zrelim godinama svaka pruga mora da legne na svoje mesto :lol:

Back