Kako dokazati parazite?

dugmence

Zainteresovan član
Poruka
122
Dobar dan. Već par godina unazad imam povremeno osećaj vrpoljenja u anusu, kao i svrab. I svrab u nosu, pa izvlačim beličaste niti dužine oko 1cm,a širine 1-2mm.Ako su to gliste, nisu žive. Ja sam mislila da su to samo slinci, ali pošto uvek ovako izgledaju već dugo, skoro svaki dan, bilo mi je sumnjivo. U poslednjih pola godine otprilike simptomi su se umnožili i ne prolaze kao pre već kulminiraju. Povremeni nalet slabosti do nesvestice, ogromna naduvenost stomaka, konstantno podrigivanje, a nisam nikad pre. Povremeni trenutni bolovi u mišićima, na svim mogućim delovima tela i pojava do sad jedno 7-8čvorića. Sve sam oduvek pripisivala gastritisu, ali sada već ne. Čak mi je i vid jako oslabio, a osećam u korenu nosa i u uglu oka povremeno kao da se nešto sitno koprca, migolji. Užasan osećaj.
Doktorka me je iskulirala i rekla da joj liči na helikobakteri i dala mi da uradim nalaz solice koji čekam, a u među vremenu sam u radila privatno i sve je ok. Ja sam milion posto ubeđena da imam nešto, jer i anemična sam sa eritrocitima smanjenog volumena,a i radila sam u jednoj klinici u Bg pregled kapi krvi pod mikroskopom gde su videli dosta larvi parazita u i na eritrocitima kao i kandidu i njene spore. Moja dr tvrdi da su to gluposti i da kandida ne može biti u krvi, a ja čitala da može. Ko je ovde lud i kome da se obratim? Od pre par dana tupi bolovi se proširili i na bubreg i donji stomak.
Stolica uvek uredna i redovna i apetit dobar, ali gubim na težini i malaksala sam. Izvinite na ovoj opširnosti, ali kako drugačije.
Da, kupila sam i soltrik ali ga ne pijem jer ne znam šta je pa da ne zeznem nešto, da postanu rezistentne. Imam i psa i mačku, da ne zaboravim.

da li cistis ljubimce od parazita?
promeni doktora
za pocetak sama mozes da odneses uzorak stolice na analizu na parazite i neka ti urade test na jaja parazita uzimanjem brisa sa anusa u laboratoriji
kad stignu rezultati imas polaznu tacku, pa na lecenje

Kad nisam povratila, posle ovog sto sam procitala.Mislim da si pre svega neodgovorna prema samoj sebi, svojim ukucanima ako imas porodicu a verovatno i prema svojim kucnim ljubimcima

Ako imas sve simptome koje si nabrojala a koje se mogu procitati na internetu..i tvoja doktorka opste prakse nije u stanju da da dijagnozu ..ono sto treba da uradis je da promenis doktora ili pravac na Infektivnu kliniku, ako si iz Beograda znas gde je

Čistimo ljubimce i nosila sam uzorak na analizu i sve je u redu po tome. Na infektivnu sam htela, ali treba uput, a moja dr... pročitali ste. Razmišljala sam da odem tamo i bez uputa i zamolim pregled i platim kolko treba. Čekam samo da vidim sutra rezultate poslednjeg uzorka. Ako ima valjda će neki pokazati šta je u pitanju.

I još nešto, započela sam temu zbog glavnog... htela sam da kupim jedan ruski preparat, tačnije više njih koji se primenjuju kao komplet, zove se gelmo stop i navodno ubija sve što se parazita tiče i jaja i larve, a ne naudi čoveku. Samo košta 200e i trebali bi ga koristiti i ukućani, pa se može izračunati koja je cifra u pitanju. Ne žalim za zdravlje nikad, samo bih volela da znam da li je neko od vas to koristio, ili znate nekoga ko jeste. Hvala

Ako vadis gliste iz nosa kako si napisala....to je vec akutno stanje koje trazi hinu lekarsku intervenciju a ne lecenje preko interneta
Mnogo manje ce te kostatiu pregled kod lekara na Infektivnoj klinici nego da platis internet lek 200 evra

Iskreno nisam sigurna da su gliste. Nego setila sam se šta ću da uradim... Odneću kod infektologa i to nešto, pa nek on vidi jel su, ili ne. Nikad nije bilo ništa živo, ni u stolici, a ni u nosu, ako su to gliste. U pravu si sutra sa sve nalazom iz doma zdravlja odoh tamo. 'beš stid i neprijatnost.

Dobar dan. Već par godina unazad imam povremeno osećaj vrpoljenja u anusu, kao i svrab. I svrab u nosu, pa izvlačim beličaste niti dužine oko 1cm,a širine 1-2mm.Ako su to gliste, nisu žive. Ja sam mislila da su to samo slinci, ali pošto uvek ovako izgledaju već dugo, skoro svaki dan, bilo mi je sumnjivo. U poslednjih pola godine otprilike simptomi su se umnožili i ne prolaze kao pre već kulminiraju. Povremeni nalet slabosti do nesvestice, ogromna naduvenost stomaka, konstantno podrigivanje, a nisam nikad pre. Povremeni trenutni bolovi u mišićima, na svim mogućim delovima tela i pojava do sad jedno 7-8čvorića. Sve sam oduvek pripisivala gastritisu, ali sada već ne. Čak mi je i vid jako oslabio, a osećam u korenu nosa i u uglu oka povremeno kao da se nešto sitno koprca, migolji. Užasan osećaj.
Doktorka me je iskulirala i rekla da joj liči na helikobakteri i dala mi da uradim nalaz solice koji čekam, a u među vremenu sam u radila privatno i sve je ok. Ja sam milion posto ubeđena da imam nešto, jer i anemična sam sa eritrocitima smanjenog volumena,a i radila sam u jednoj klinici u Bg pregled kapi krvi pod mikroskopom gde su videli dosta larvi parazita u i na eritrocitima kao i kandidu i njene spore. Moja dr tvrdi da su to gluposti i da kandida ne može biti u krvi, a ja čitala da može. Ko je ovde lud i kome da se obratim? Od pre par dana tupi bolovi se proširili i na bubreg i donji stomak.
Stolica uvek uredna i redovna i apetit dobar, ali gubim na težini i malaksala sam. Izvinite na ovoj opširnosti, ali kako drugačije.
Da, kupila sam i soltrik ali ga ne pijem jer ne znam šta je pa da ne zeznem nešto, da postanu rezistentne. Imam i psa i mačku, da ne zaboravim.

U strahu su velike oči . Ispada da sam ipak hipohondar. "Ono" je ipak samo sasušeni sekret iz nosa, a ne gliste, a imam helikobakteri koja mi je pravila sve probleme. Pila sam čudo lekova i sad sam ok. Izvinite na širenju panike

Pozdrav, znam da je malo starija tema ali me zanima kakve preporuke imate za lijecenje parazita prirodnim putem. Ja sam sebi skoro narucio jedno pakovanje Parazol caja protiv parazita . Da li je neko ranije kupovao ovakve proizvode?

Poslednja izmena od moderatora:

Back