Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav Darya.

Osnovnu skolu biras na osnovu adrese stanovanja, znaci najblizu. Imas na [SIZE=-1]www.tdsb.on.ca sve informacije vezane za skolu, osnovnu i srednju. Bar kad je Toronto u pitanju.
Klinci su se prilagodili bez vecih problema. Sad jedva cekaju sledece jutro da idu u skolu. Ovde nalaze skolu mnogo zanimljivijom nego u Srbiji :)
Prihodi i rashodi...ma nema problema, sa najmanjom platom (samo ja radim zasad) placamo dvosoban stan u centralnom Torontu i imamo za zivot, onako opusteno. Da, tu je i deciji dodatak koji nije mali uopste (635 CAD za dvoje dece).
Samo ako ti prohtevi nisu preveliki, bar u pocetku. Posle, kad se nadje bolji posao ili kad dvoje rade, prohtevi mogu slobodno da rastu. To je privilegija ljudi koji su ovde, sto od plata mogu dosta toga da urade.
Za razliku od Srbije gde prezivljavas od plate.

Toliko.

Pozdrav i puno srece. :)

[/SIZE]

z:dm5:z:dm5:z:dm5:z:dm5:

Sinisa, hvala ti puno. Drago mi je sto cujem da se deca raduju skoli. Ovde je pala kisa i naravno poplavila skolsko dvoriste pa nam kazu da postavimo neke skele da bi deca mogla da prodju. Urbani N. Beograd. I tako godinama...
Nego vi ste odavde otisli pa necu da smaram.
Pisite kad nadjete vremena, lepo nam je da slusamo o Kanadi, prosto je nekako lekovito i deluje kao otvoren prozor u mracnoj i zagusljivoj sobi.

Svako dobro,
Darija

Na trackitt sajtu, tip pod nickom laidback4, aplicirao u maju 2008 FSW, zanimanje na cuvenoj listi 38, trazili mu docs!!!
Zainteresovani, cimajte ga za informacije!!
Pozdrav

Mislis da je zbog toga sto je na listi? Ja sam pretpostavila da ima arranged employment. + nationality mu je UK....
Mada...za arranged employment bi ga, pretpostavljam, zvali i ranije. Cudno...:think:

jos nista iz Dec 08 / Jan 09, osim njega...

:rida:

pozz svima....

imam nekih nedoumica i informacija koje mogu svima, koji planiraju da tek vrse slanje aplikacija, budu interesantne...

tacnije, procitala sam temeljno novo uputstvo za slanje aplikacije i ima nekih izmena.... naravno, ovo govorim za Federal Skilled Worker Visa program, tacnije za one koji nemaju arranged employment...

naime, izgleda da vise aplikacije ne bi trebalo da se salju u Bec, nego u Sydney, Nova Scotia (Canada)... zasto to kazem... evo citiram:

"3. Determine where to submit your application

Send your application and processing fee to the appropriate office. One of these three scenarios should apply to you:

1. If you have arranged employment, you will apply to the visa office responsible for your country of nationality or residence.
2. If you are a foreign national who has been living legally in Canada for one year as a temporary foreign worker or an international student, you will apply to the visa office in Buffalo, New York (United States) or at the visa office responsible for your country of nationality. see the list of Canadian Visa Offices to find out where to submit your application.
3. All other federal skilled worker applicants will apply to Sydney, Nova Scotia (Canada). You will receive a letter advising you whether or not your application will be further assessed by a visa office.

For more detailed information, consult the Federal Skilled Worker Application Package."

izvor: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-how.asp (negde na sredini strane)

takodje, u adekvatnom uputstvu (videti ovde: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/EG7TOC.asp, ili ako je lakse da skinete celo uputstvo ovde: http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/EG7.pdf) pise da se sada popunjavaju neke 3 forme.... ranije je bila samo jedna...

nigde vise ne pise da Application Fee mora da se uplati u onoj Komercijalnoj banci od ranije...

takodje, nigde se vise ne pominje Simplified program...

sve mi je jasno, ali mi nista nije jasno... jel treba aplikaciju da saljemo u Kanadu ili u Bec.... ispada da bi trebalo da se salje u Sydney :) doduse u Sydney, u Novoj Skotskoj u CA :) vau...

Poslednja izmena:
evo jos par korisnih informacija vezanih za IELTS i TEF....

naime, izgleda da vise ne vazi da je za High Proficiency (IELTS) potrebna bar ocena 7 iz svakog modula, vec vazi malo drugacije ocenjivanje....

takodje, tu je i bodovanje za TEF...

u attachment-u su slicice tabela gde se sve lepo vidi.

inace, tabele su preuzete iz novog uputstva za apliciranje za FSW Visa program (uputstvo mozete preuzeti ovde: http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/EG7.pdf)

pozz i srecno svima :)

Prilozi

• proficiency_en.jpg
    proficiency_en.jpg
    57,8 KB · Pregleda: 49
  • proficiency_fr.jpg
    proficiency_fr.jpg
    46,6 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:

naime, izgleda da vise ne vazi da je za High Proficiency (IELTS) potrebna bar ocena 7 iz svakog modula, vec vazi malo drugacije ocenjivanje....

inace, tabele su preuzete iz novog uputstva za apliciranje za FSW Visa program (uputstvo mozete preuzeti ovde: http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/EG7.pdf)

pozz i srecno svima :)

ovo novo cjenjivanje je super. tu je to negdje, ali u stvari su spustili malo kriterijum na tezim dijelovima testa. bas cool.

pozz i srecno svima

Pretpostavljam da ovo važi samo za one koji tek treba da predaju prijave, dok za nas koji smo predali odavno važe pravila od tada kada smo predavali aplikaciju. Da li sam u pravu?

iskreno, ne znam.... pretpostavljam da, za one koji su ranije predali, vaze strara, tadasnja, pravila....

ali nikada se ne zna... mozda su jednostavno resili da generalno spuste kriterijume (jer i jesu prilicno strogi, sto se jezika tice) i da to vazi za sve, za one koji su aplicirali ranije i za one koji bi tek trebalo da apliciraju.

don't know :)

Poslednja izmena:
iskreno, ne znam.... pretpostavljam da, za one koji su ranije predali, vaze strara, tadasnja, pravila....

ali nikada se ne zna... mozda su jednostavno resili da generalno spuste kriterijume (jer i jesu prilicno strogi, sto se jezika tice) i da to vazi za sve, za one koji su aplicirali ranije i za one koji bi tek trebalo da apliciraju.

don't know

Biće zanimjlivo, obzirom da po starom načinu bodovanja ja imam više bodova nego po novom. Kapiram da i za ovo važi isto kao i za broj bodova potrebnih za iseljenje, pa i za ostale kriterijume, uslovi koji su važili u trenutku kada je predata aplikacija. Ima li nekog ko zna nešto više, pa da me demantuje ili potvrdi ovo.

pozdrav svima, a cestitke onima koji su resili svoj statut sto se tice vize.

evo nesto sto bi moglo da bude odgovor na gep-ovu dilemu.
Pozdrav

Visa officers should also assess applications and test reports which pre-date November 28, 2008
against the above correlation table if it is to the applicants advantage, i.e., resulting in more points
for language proficiency.

odgovor za djazzy

Koliko sam se informisao putem neta, uplata za FSW ide i dalje preko Komercijalne Banke,u dinarima po najnovijem to je oko 31900 din.za aplikanta,ove tarife mozes na'ci na sajtu Kanadske Ambasade u Becu.Interseuje me da li je neko po ovom novom poslao papire za Sydney- Kanada..Nije valjda ljudi da niko ne salje.Primetio sam da nema vise starih clanova foruma koji su bili od neprocenjive vaznosti i koji bi i sad siguran sam nama koji se tek spremamo puno pomogli svojim savetima.Veliki pozdrav.

hvala na info-u za banku, nine22yu... u svakom slucaju ne smeta da se uplati u pomenutoj Komercijalnoj banci..

ako ni zbog cega drugog, onda zbog toga sto ljudi vec imaju iskustva sa takvim vrstama uplata i znaju proceduru i brojeve racuna...

ja aplikaciju planiram da saljem u toku sledece nedelje i to u Kanadu... pa cemo videti :)

ako iko ima iskustva sa ovom novom procedurom oko slanja aplikacije, molim da napise iskustva....

unapred zahvaljuem :)

Mi smo obisli par agencija da vidimo sta nude kad smo poceli da razmisljamo o iseljenju.I onda smo shvatili da nude jako malo za taj silan novac koji traze-da bismo im rekli nesto o nama i da bi oni to pazljivo saslusali i procenili kakvo je nase stanje treba od 4 do 5 hiljada dinara,i svaki sledeci razgovor toliko ili vise!No,thank you!!!Nije se tesko snaci u svemu ovome ako znas malo vise od basic english,bar ja tako mislim!

A sta je Adriatic? Kakva je to agencija? Uglavnom agencije nude da ti popune aplikaciju za silne pare.Licno nikada ne bih aplicirao preko agencije.:lol::lol::lol:

Ovo ti je citata iz Grandicevog posta negde na sredini foruma:

Nije mi jasno kako ti prevaranti smeju da se pojave ponovo u Srbiji, Mr. Michael Popovich i njegove zgodne sekretarice, aaa, koliko su ljudi ojadili pre 2 godine to je cudo. Jedino sto su radili, to je da su "sredjivali" IELTS testove za 500E, mada su i to bili lazirani testovi, predpostavljam, ko moze da ti "sredi" IELTS covece to su Englezi, nisu nasi pa da mozes za pare da kupis SVE, kad su nakupili dovoljno para, samo su se izgubili, bila je opsta hajka. Malo je falilo i meni da se navucem na pricu (ne zbog IELTS-a, nego job offer-a), srecom provalio sam ih u zadnji cas kad su poceli da insistriraju da bih trebao da platim za IELTS (!!!!!) inace kao nema sansi da ga polozim, a polozio sam ga i bez njih odlicno, 7.5. Dva moja druga su ostala i bez para i bez IELTS-a i bez vize, a koliko ih jos ima........BEZITE OD NJIH I AKO NEKO ZNA GDE JE SEDISTE DOTICNE "AGENCIJE" , NEKA NAPISE OVDE, IMA DOSTA LJUDI KOJI BI DA IH PRIUPITAJU ZA ZDRAVLJE... .
Stvarno me cudi otkud im smelost, bezobrazno smelo su pokvareni, kako bre smeju da se pojave opet i da rade istu stvar, mozda su provalili koliko su nasi ljudi zaslepljeni( glupi ) pa ne vide, a sve od silne zelje da odu odavde....

Toliko o AGENCIJAMA :bye::bye::bye:

Cao svima! Zelim sve da vas pozdravim i da vam se zahvalim na mnostvu korisnih informacija koje nesebicno delite na ovom forumu a koje mi puno znace u mom procesu iseljenja.
Ja sam jedan od onih nesrecnika cije zanimanje vise nije na listi, tako da sad ozbiljno razmisljam o iseljenju u Kvebek provinciju, mada cu morati za to da usavrsim francuski, ali je i to mnogo bolje nego ostanak u Srbiji.
Ono sto me zanima je da li je u slucaju iseljenja u Kvebek potrebno imati ugovoren posao ili je to samo prednost?
Takodje me zanima da li je neko imao iskustva ili zna nekoga ko je imao iskustva sa nostrifikacijom diplome pravnika u Kanadi ili vec nekim drugim procesom/dodatnim skolovanjem i sl. , a koji mu je omogucio da i u Kanadi radi kao pravnik, advokat i sl.? Znam da je proces komplikovan, ali me zanima da li bi neko mogao da mi pojasni koje korake bi bilo potrebno preduzeti da se tako nesto ipak realizuje?

Cao svima! Zelim sve da vas pozdravim i da vam se zahvalim na mnostvu korisnih informacija koje nesebicno delite na ovom forumu a koje mi puno znace u mom procesu iseljenja.
Ja sam jedan od onih nesrecnika cije zanimanje vise nije na listi, tako da sad ozbiljno razmisljam o iseljenju u Kvebek provinciju, mada cu morati za to da usavrsim francuski, ali je i to mnogo bolje nego ostanak u Srbiji.
Ono sto me zanima je da li je u slucaju iseljenja u Kvebek potrebno imati ugovoren posao ili je to samo prednost?
Takodje me zanima da li je neko imao iskustva ili zna nekoga ko je imao iskustva sa nostrifikacijom diplome pravnika u Kanadi ili vec nekim drugim procesom/dodatnim skolovanjem i sl. , a koji mu je omogucio da i u Kanadi radi kao pravnik, advokat i sl.? Znam da je proces komplikovan, ali me zanima da li bi neko mogao da mi pojasni koje korake bi bilo potrebno preduzeti da se tako nesto ipak realizuje?

Cao

Ja sam prosao citav proces okko Kvebeka tj dobio CSQ i sada cekam poziv za medicinski pregled..Moj ti je savet da pre svega proveris na http://www.form.services.micc.gouv.qc.ca/epi/index.jsp?languageCode=en
da li zadovoljavas uslove.Nije potrebno imati ugovoren posao ako prodjes The Preliminary Evaluation for Immigration.Imati ugovoren posao je samo prednost, jer oni takodje imaju bodovanje koje se malo razlikuje od federalnog.Moras da budes sto posto siguran da ti se zanimanje (pravnik)nalazi na njihovoj listi koju ces videti kada budes radio The Preliminary Evaluation for Immigration.Koliko znam njihov pravni sistem je Anglosaksonski za razliku od naseg Evropsko-kontinentalnog,tako da bi mozda imao problem da ti njihovo imigraciono prizna nasu diplomu.Za ovo zadnje nisam sto posto siguran ali mislim da je negde neko na ovom forumu pisao o tome.

:ok:

odgovor za djazzy

Koliko sam se informisao putem neta, uplata za FSW ide i dalje preko Komercijalne Banke,u dinarima po najnovijem to je oko 31900 din.za aplikanta,ove tarife mozes na'ci na sajtu Kanadske Ambasade u Becu.Interseuje me da li je neko po ovom novom poslao papire za Sydney- Kanada..Nije valjda ljudi da niko ne salje.Primetio sam da nema vise starih clanova foruma koji su bili od neprocenjive vaznosti i koji bi i sad siguran sam nama koji se tek spremamo puno pomogli svojim savetima.Veliki pozdrav.

Ma ja pripremam papire, taman sam proucila ono staro sve kad sad novi guide. Bas su dosadni... I mene interesuju komentari. Sad jos dva puta saljemo aplikaciju. Prvo u Sydnez, pa kad oni odobre u odgovarajucu ambasadu. Jeste li vi shvatili vi koja nam je sad nadlezna, nisam jos dotle stigla. Je li jos uvijek Bec nadlezan???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back