Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:) Imam par sitnih ispravki. Pre svega CENE KANADA<<<<CENE SRBIJA :). Zatim prosecni radni mesec ima 174 radna sata tako da to ispada 1914 CAD. Sad neznam da li je to bruto ii neto. Ako je neto onda je ta cifra za zivot u CA sasvim ok. Nije za neko razbacivanje ali je daleko bolje nego u Srbiji pa cak i nekim zemljama EU. Samo da pojasnim jednacinu u prvoj recenici a vezano za cene je da 1914 CAD vredi skoro duplo više u CA nego iste te pare u Srbiji, ne uzimajući u obzir svakodnevne traume u ovoj drugoj pogadjate već i sami :). Sto se tiće iznajmljivanja stanova u Torontu se za 1000 CAD + troškovi mozete iznajmiti super dvosoban stan i to na super lokaciji. A sto se tice cene kvadrata stanova to je već sramota. Sramota je da je par godina star stan sa pogledom na jezero, i centar, sa bazenom, teretanom, solarijumom, saunom i pitaj boga cim vec u zgradi što je pri tome koriscenje istih vec uracunat u cenu odrzavanja zgrade, jeftiniji nego stan u zgradi u Zemunu ili Novom BG. staroj 40 i kusur godina bez naravno svega navedenog.... Mislim da je ovo sasvim dovoljno ili treba da nastavim :)

Ok,
nisma zelela nikoga da uvredim niti napadam samo sam iznela realno kako jeste.Pozdrav

Neznam koji si fakultet završila ali ja sam se raspitao na mašinskom u Beogradu a i imam i zakon o visokom obrazovanju koji je usvojen i po kojem svi koji smo završili fakultet, mislim univerzitet, po programu pre ove bolonjske konvencije, smo izjednačeni sa zvanjem Master. Iz toga sledi da svi dipl. ing. itd. imamo status Mastera i samim tim ko je završio fakultet ala mašinski tj. mu je školovanje trajalo najmanje 17 godina ima MAX bodova na obrazovanje. Tako barem piše u zakonu. Na zapadu ne poznaju taj naš boljševički magistarski rad koji je po sadašnjoj kfalifikaciji obrazovanja ukinut a za one koji ga već imaju to je svrstano u nešto izmedju Master i Doktorskog zvanja. Tako da predaj prijavu što pre i ne čekaj. Ko zna koliko će se još ovo čekanje razvući.

Za mene to ne vazi. Ja sam osnovne studije zavrsila u Bosni, to kod nas nije ni blizu tako. A magistrsku pisem na beogradskoj ekonomiji. I upravo sam sada shvatila da imam 69 poena. Ne mogu da vjerujem da sam zaboravila da pomjerim staz za godinu.
A magistarski uz sve procedure ce biti ko zna kad branjen, nekad u toku godine, ali kad to niko ne zna, a svakako cu im kasnije dodati i tu info i info o bebi kad se rodi.
Odlucila sam da se cim stignem prijavim. Nadam se u decembru, a IELTS mogu u januaru polagati u Sarajevu (tamo sam vec polagala i na academicu sam imala 9, 9, 8,5 i 7 sa mjesec dana pripremanja (trebalo mi nesto na brzinu) i to mi je na speakingu pozlilo pa sam u bunilu progovorila samo par rijeci, te sam dobila 7, inace ni to mi nije problem. A regular mi je sto puta laksi.
Zato me interesuje sa koliko ste se vi ostali bodova prijavljivali?????

:) Imam par sitnih ispravki. Pre svega CENE KANADA<<<<CENE SRBIJA :). Zatim prosecni radni mesec ima 174 radna sata tako da to ispada 1914 CAD. Sad neznam da li je to bruto ii neto. Ako je neto onda je ta cifra za zivot u CA sasvim ok. Nije za neko razbacivanje ali je daleko bolje nego u Srbiji pa cak i nekim zemljama EU. Samo da pojasnim jednacinu u prvoj recenici a vezano za cene je da 1914 CAD vredi skoro duplo više u CA nego iste te pare u Srbiji, ne uzimajući u obzir svakodnevne traume u ovoj drugoj pogadjate već i sami :). Sto se tiće iznajmljivanja stanova u Torontu se za 1000 CAD + troškovi mozete iznajmiti super dvosoban stan i to na super lokaciji. A sto se tice cene kvadrata stanova to je već sramota. Sramota je da je par godina star stan sa pogledom na jezero, i centar, sa bazenom, teretanom, solarijumom, saunom i pitaj boga cim vec u zgradi što je pri tome koriscenje istih vec uracunat u cenu odrzavanja zgrade, jeftiniji nego stan u zgradi u Zemunu ili Novom BG. staroj 40 i kusur godina bez naravno svega navedenog.... Mislim da je ovo sasvim dovoljno ili treba da nastavim :)

Nemoj vise nastavljati, molim te.Kao sto rece Dassal pobeci ce svi iz Srbije pa nece imati ko da ide u vojsku.Kum od mog prijatelja na Niagara Falls placa za trosoban stan 850 CAD.U tu cenu su ukljucene sve komunalije.

Hvala Srna72, evo juce smo stigli u Toronto, idemo sad malo u razgledanje grada....izgubili su nam jedan od 5 kofera :( ali bice nam isporucen na adresu ovde danas ili u ponedeljak.
Prvi utisak : NE ZNAM GDE SAM !!!!

CAO. :)

Dragi Sinisa, nisam dugo posjecivala forum tako da nisam znala da si vec preko Bare.Veoma mi je drago zbog tebe i zelim ti da tamo uspijes da ostvaris zivot kakav zelis, a u to ne sumnjam, s obzirom na tvoje kvalitete.Puno srece tebi i porodici!

Cao

Da li verujes da smo juce Dassal i ja jedno drugom postavili isto pitanje vezano za Kliku.Sto je jos takodje neverovatno, to je da kada mi je Dassal juce poslao private sa konstatacijom da nema Klike, ja sam mu odgovorio da evo od pocetka citam Klikine postove na ovom forumu.Posle minut sam dobio odgovor da to isto i on radi.Neverovatno. :whistling:

Pa koliko se ovde "druzimo", nije ni cudo da smo poceli isto i da razmisljamo. U svakom slucaju - ni traga ni glasa od Klike. :eek: Nadam se da je OK.

I jos nesto

cisto onako da napomenem, ljudi iz R.Krstura se jako puno ispomazu i to je pohvalno, svaka im cast na tome, i jako je puno ljudi otislo kao varioci, bravari i uopste metalske struke, nikakva poljoprivreda nije u pitanju.

Vazno je da su ljudi otisli i to je to. Naravno da treba da pomazu jedno drugome - to je pohvalno. Inace ja licno ne poznajem nikog ko je odatle otisao i zaista ne znam na koji su fazon stigli do CAN. Mislim da je na ovom forumu, ali odavno, bilo reci o tome i da je neko napisao to za poljoprivredu-otuda i meni informacija. Srecno bilo njima, ali da mi usmerimo nase snage na nas koji jos "camimo i cekamo" i pokusamo jedni drugima biti podrska i razmeniti iskustva. Znaci da sumiramo: ukoliko se ide na Work Permit ili PNP struka, radno iskustvo i Job Offer MORAJU biti USKLADJENI.

Za mene to ne vazi. Ja sam osnovne studije zavrsila u Bosni, to kod nas nije ni blizu tako. A magistrsku pisem na beogradskoj ekonomiji. I upravo sam sada shvatila da imam 69 poena. Ne mogu da vjerujem da sam zaboravila da pomjerim staz za godinu.
A magistarski uz sve procedure ce biti ko zna kad branjen, nekad u toku godine, ali kad to niko ne zna, a svakako cu im kasnije dodati i tu info i info o bebi kad se rodi.
Odlucila sam da se cim stignem prijavim. Nadam se u decembru, a IELTS mogu u januaru polagati u Sarajevu (tamo sam vec polagala i na academicu sam imala 9, 9, 8,5 i 7 sa mjesec dana pripremanja (trebalo mi nesto na brzinu) i to mi je na speakingu pozlilo pa sam u bunilu progovorila samo par rijeci, te sam dobila 7, inace ni to mi nije problem. A regular mi je sto puta laksi.
Zato me interesuje sa koliko ste se vi ostali bodova prijavljivali?????

Nisi verovatno citala sve postove ovde, jer je o bodovima vec bilo reci, no nema veze-zato smo tu mi streberi da prepricamo sta sve napred pise. Elem, bitno je da imas tih famoznih 67 bodova. Ako imas npr.80 bodova, a otkriju ti nesto da si krila ili lazno napisala u aplikaciji, nema sanse da dobijes vizu. Isto tako, ako ti zanimanje nije na listi potrebnih-to je posebno sada po ovoj novoj proceduri vazno, jer koliko sam ja shvatila vise se ne ide po redu, vec oni pustaju ljude koji njima trebaju. Fakultet jeste vazan, ali nije presudan jer mnoge zanatlije brze odu upravo zato sto im trebaju ti profili. Ukratko, jako je vazno da imas 67 bodova koliko je minimum, a ako imas vise to ti ne garantuje da ces pre da odes, niti da ces sigurno proci, vec samo da ispunjavas uslove i da ce da obradjuju tvoj zahtev - isto kao i onih koji imaju minimum bodova. Moj ti je savet da sto pre predas, posebno sto imas vise od dve godine radnog iskustva, a mislim da je to vaznije za njih. Srecno:cao:

A ja se jadan ponadao.....Ja trebam sledece nedelje da idem u isti taj vilajetttttt trista mu m....i j...m:dash:

Ej a kakvo je tek baronisanje i muvanje sa tim biometrijskim slikama.Pa svaki pristojna fotografska radnja moze da napravi sliku po odredjenom uputstvu koja moze da posluzi za biometrijske svrhe.Imate primer sa Shengen vizama.Doneses im sliku koja je napravljena po njihovim pravilima i oni ti je stava sa vizom u pasos.Pa sve zemlje clanice Shengen-a insistiraju na biometrijskim slikama, ali ne moram da dodjes u ambasadu da te snimaju magnetnom rezonancom.Ne moraju da postoje specijalni softveri niti kakvi bakraci.

Ne mora da znaci da ces isto da prodjes, mozda je u tvom gradu cela ta procedura bolje organizovana. Ma kakav biometrijski postupak, to samo zavisi od pismenosti ovih likova u SUP-u, na zalost, ko sto dassal rece, do juce su popunjavali zahteve mastiljavom olovkom a sad ti isti ljudi treba da uzimaju podatke za biometrijske pasose. Reko im neko tako se to radi i nema mrdanja, cik skeniraj sliku ako smes.

2/ Freeze, normalno je da bi te žena streljala kad je u 5 ujutro izvodiš u SUP, umesto......razmisli!

Hvala ti brateee nisam znao, ti mora da si neki guru, hvala ti sto mi otvori oci i pokaza pravi put. Znaci u tome je bio problem :idea: :hahaha:

3/ Ovo je najjače objašnjenje koje sam u životu čuo, zapravo opravdanje za potencijalno ne snalaženje u tudjini: ......, ako je u Kanadi bolje ostacu tamo ako nije nikom nista eto me nazad malo smo se salili i to je to.", hvala ti do neba za ovo, ja mislio šta ću ako se ne snadjem, kuku, a sve sam oko mene smorio kako eto idem tamo, a alternative nema.....
Hvala ti, hvala ti, tako jednostavno, a genijalno!! Ulepšao si mi dan, majke mi!!!!!!!!!

Vidi ovako niti se kome pravdam niti sam nekome nesto duzan, jednostavno pokusavam da ne budem iskljuciv, generalno, ne samo kad je Kanada u pitanju. Iskljucivost "prijatelju" vodi u ocaj a ocaj u neka patoloska stanja al' ne bi sad da zalazim dublje u tu problematiku, a i nije mesto. Ima vremena, naucices.........mozda:?:. ENDE

Dragi Sinisa, nisam dugo posjecivala forum tako da nisam znala da si vec preko Bare.Veoma mi je drago zbog tebe i zelim ti da tamo uspijes da ostvaris zivot kakav zelis, a u to ne sumnjam, s obzirom na tvoje kvalitete.Puno srece tebi i porodici!

Hvala "Snjezana", i ja se nadam i verujem da cemo uspeti. S obzirom koliko je ovo sredjena drzava, uspeh tesko moze da izostane, jedino ako neces da radis, pa makar radio i najlosije poslove.Toliko poslova ima koje mozes da dobijes u jednom danu da nikad nemozes da budes gladan i na ulici.

Hvala ti jos jednom na lepim recima i zeljama i nadam se da cemo se sresti ovde SVI s ovog foruma u mom "komsiluku".

Pozdrav,

Sinisa.

Ne mora da znaci da ces isto da prodjes, mozda je u tvom gradu cela ta procedura bolje organizovana. Ma kakav biometrijski postupak, to samo zavisi od pismenosti ovih likova u SUP-u, na zalost, ko sto dassal rece, do juce su popunjavali zahteve mastiljavom olovkom a sad ti isti ljudi treba da uzimaju podatke za biometrijske pasose. Reko im neko tako se to radi i nema mrdanja, cik skeniraj sliku ako smes.

Jao, na zalost situacija u SUP-u na mojoj opstini nije uopste dobra.Juce je prijatelj stajao 6 sati u redu.Inace da su presli sa mastiljave olovke to je tacno.Drzao sam obuku za mrezne administratore po opstinama u Srbiji i susretao se sa slicnim problemom. Jedan deo tih ljudi je samo znao da upali racunar i pojmovi oko mreze,domena, mail servera su za njih bili nesto vanzemaljsko.Odredili ga po partijskoj duznosti da bude admin pa ti sad vidi.:dash:

Samo da dodam da se placa porez i ako kupis stan (kondominijum u zgradi) a ne samo za kucu a maintenance fee (condo fee ovde u Alberti)moze biti jako jako veliki i nema granica koliko visok moze biti.

Sonja,

1. Koliko moze da bude mesecni condo fee (raspom od - do)? Ovako kad kazes jako jako velik nemamo pravu sliku.
2. Ako stan na primer kosta 100.000 kanadskih dolara, koliko je godisnji porez?

Pozdrav!

Cao svima
E pa kako bi zaposlili sve te radnike da nije novog postupka, biometrijskog...Ipak je ministarstvo rada nacinilo veliki korak i zaposlilo nove ljude :) Deo njih je do nedavno mastiljava tetka koja sada pravi biometrijske slike, ipak je to usavrsavanje na poslu i ne moze tako lako da se savlada ta misticna nova materija...
Redovi redovi..e ljudi moji ja sam letos bio u Indiji i verovali ili ne tamo u bankama dobijete broj i kulturno cekate svoj red sedeci na udobnim stolicama...ko bi rekao, zar ne?
Juce namje bila u poseti prijateljica koja je konstantno u Vancouver-u kod dece koji su otisli pre 3 ipo godine...naravno nisam mogao zasati do kasno u noc od utisaka...Slike grada su fantasticne, gledate i samo se divite. Sve je sredjeno i uredjeno. Oni yive od jedne plate, imaju dvoje male dece, nova kola, u centru Vanocuvera sa pogledom na okean..sta reci..osim da se nadamo bryom odlasku.
Trenutno smo u procesu menjanaj adrese...nista manje bolno od pravljenja novih pasosa :)
P.s. da li neko ima ideju koliko je veliki plus znati i francuski pored engleskog? Da li da se bacam u ozbiljnu vatru ucenja i francuskog pored odlicnog znanja engleskogi nemackog (koji verujem nece mnogo znaciti u Can)
Puno pozdrava, Bojan

Morao sam da promenim sliku.Deca me ubise u pojam.Pa ko ti je bio taj Tito ? Pa sta je on radio?Dobro de, evo menjam sliku.:hahaha:

Cao svima
E pa kako bi zaposlili sve te radnike da nije novog postupka, biometrijskog...Ipak je ministarstvo rada nacinilo veliki korak i zaposlilo nove ljude Deo njih je do nedavno mastiljava tetka koja sada pravi biometrijske slike, ipak je to usavrsavanje na poslu i ne moze tako lako da se savlada ta misticna nova materija...
Redovi redovi..e ljudi moji ja sam letos bio u Indiji i verovali ili ne tamo u bankama dobijete broj i kulturno cekate svoj red sedeci na udobnim stolicama...ko bi rekao, zar ne?
Juce namje bila u poseti prijateljica koja je konstantno u Vancouver-u kod dece koji su otisli pre 3 ipo godine...naravno nisam mogao zasati do kasno u noc od utisaka...Slike grada su fantasticne, gledate i samo se divite. Sve je sredjeno i uredjeno. Oni yive od jedne plate, imaju dvoje male dece, nova kola, u centru Vanocuvera sa pogledom na okean..sta reci..osim da se nadamo bryom odlasku.
Trenutno smo u procesu menjanaj adrese...nista manje bolno od pravljenja novih pasosa
P.s. da li neko ima ideju koliko je veliki plus znati i francuski pored engleskog? Da li da se bacam u ozbiljnu vatru ucenja i francuskog pored odlicnog znanja engleskogi nemackog (koji verujem nece mnogo znaciti u Can)
Puno pozdrava, Bojan

Citat:
Original postavio sale0509
Morao sam da promenim sliku.Deca me ubise u pojam.Pa ko ti je bio taj Tito ? Pa sta je on radio?Dobro de, evo menjam sliku.

Što se tiče znanja francuskog u svakom slučaju je plus. Jedino smatram da u Torontu i Ontariju nije baš puno od koristi niti je to tamo uslov za posao. U Ontariju je engleski No.1 u Kvebeku je već obrnuto, tamo je francuski jezik broj jedan i bez znanja francuskog je mnogo teže dobiti posao.

Nego Sale dobro je da si promenio sliku jer je odgovor na naizgled banalno pitanje izuzetno teško :) I ja bih voleo da znam kao i mnogi drugi ko je stvarno bi "drug" Tito ;)

Pre par dana sam citajuci onaj drugi forum u recenici jedne osobe pronasla ustvari osnovni i sustinski razlog zbog kojeg zelim da odem, pored jos mnogo drugih naravno.
Kaze nisam se( kako se to popularno u Srbiji kaze) " nisam se snasao" (odvratnog li izraza, ali pogadja u sustinu)...a onda sam otisao da vidim da li je to bilo do mene. Nije bilo!
Ne znam kako je sa vama ali ove reci su i mene pogodile u sustinu(a nisu vezane za materijalne razloge).
Moram jos samo nesto od utisaka moga supruga da podelim sa vama.
Nas dvoje od zavrsetka skolovanja radimo iskljucivo u privatnim firmama i sada on kaze da smo mi definitivno istrenirani za kapitalizam vec u Srbiji, ali kaze da mu sad u Kanadi posao uopste ne pada tesko, sve mu se nesto cini da mu je mnogo lakse (verovatno zato sto trenutno radi za 7 puta veca primanja nego sto ih je imao ovde).
Tako da to sto misle nasi koji su godinama napolju kako svi mi u Srbiji i dalje nista ne radimo vise ne vazi, jer su se okolnosti umnogome promenile ovde u Srbiji.Mislim, meni je ovo bitno jer sam mislila pa koliko jos treba da radim...kad je dosta.
Medjutim Sale kaze kako oni rade svojevoljno, niko im ne brani da rade i 4h ili 8h dnevno, ali su vise nego odlicno placeni, osetili komfor koji mogu imati sa vise novca-rada i to je to.
Kaze, nije ni cudo sto ljudi u Srbiji radije sede po kaficima jer im se svakako isto pise radili- ne radili...opet nece zaraditi.
Takodje kod nas i dalje imas mogucnosti za"lov u mutnom", sivu ekonomisanja i sl.i to na pretek....tako da je ljudima to radije izbor nego da rade za nulu.

Juce sam se videla sa drugarom koji je prvi put posle 5 godina dosao iz Toronta....kaze da se toliko sigurno, bezbedno oseca tamo da npr. nema nikakve bojazni u gradskom busu da bi mu i pored sirom otvorene torbe nestao novcanik ili nesto slicno.
Jednom prilikom je zaboravio da uzme 200CAD sa bankomata i kad je unezveren dojurio nazad, nije mogao da veruje...novac ga je uredno u koverti cekao kod sluzbenika.
Ja ga pitam...a deca...pricaju da nije bezbedno za decu....on kaze: mozda nasi srpski paranoici....Kanada je definitivno raj za decu!:zurka:

supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!

:cao:

Sledece nedelje saljem aplikaciju za Skilled Worker klasu. Konacno imam ispunjene sve uslove. Ponovo sam po ko zna koji put sve proverio na zvanicnom CIC sajtu i skinuo Application Form i ostale dokumente. Imam jednu nedoumicu u vezi popunjavanja aplikacije, pa vas molim da mi pomognete. Zanima me sta ste upisali u polje Identity card number. Da li je to broj nase licne karte ili nesto drugo? I jos me samo zanima kako ste vrsili uplatu u Komercijalnoj banci, da li u dinarskoj protivvrednosti ili u kanadskim dolarima?
Inace pomno pratim ovaj forum svakodnevno, samo nisam imao nekih konkretnih pitanja do sada. Pozdrav svima!

A da ne bi bilo da samo ulepsavamo (mada razumite nasu potrebu za ulepsavanjem, pa mi ipak zivimo u Srbiji)....jos par reci
Obzirom da nikada nisam krocila na tlo Kanade, sve moje impresije, utisci, mesljenje...iskljucivo su se zasnivali na pricama drugih ljudi (ok citala sam nesto i saznavala o Kanadi...ali o zivotu tamo ipak najvise saznate od ljudi koji u njoj zive).
I utisci su bili toliko razliciti i u vecoj meri negativni da sam se ja dugo mucila u analizama svoje odluke i samim tim bila veoma nemirna(posebno zbog nepostojanja potpunog konsenzusa sa bracnim partnerom).
Ali napokon mi je sve mnogo jasnije, naravno i to sto je on tamo i moze da vidi i prica mnogo znaci.
Ono sto izaziva poprilican kulturoloski sok je to sto Amerika uopste za razliku od Evrope nema strogi centar grada, nema klasican centar svih centara sa trgom koji je po pravilu odsecen od saobracajnica i gde ljudi lepo setaju, uzivaju, gde je po pravilu centralizovana i trgovina, radnje, shopping, restorani, kafici, muzeji...bla,bla.
Ljudi se uglavnom okupljaju i setaju i tamo gde imaju mogucnosti da ujedno obave shooping.
I u Evropi je u poslednjih 50 godina doslo do decentralizacije trgovinskih centara, ali su stara jezgra grada i centralni tgovi ostali i dalje mesta okupljanja.
S.Amerika je novije, moderno, materijalno i nadasve potrosacko drustvo, pa i ne cudi sto se najvise okupljaju po trznim centrima.
Sto ne znaci da nema milion sadrzaja i mogucnosti za one koji ih vide. Ja bih npr. dala sva kafenisanja ovoga sveta za dobar kurs yoge, a i draze mi je da mi se dete druzi sa vrsnjacima na baletu nego da me vuce za suknju dok ja bezbrizno razmenjujem sa koleginicom najnovije traceve.
Taj drugar kaze, druzenja je neuporedivo manje, ali sa druge strane mi ta distanca u odnosu daje ono sto je meni preko potrebno( a u Srbiji i nisam imao) a to je da mi ne trpaju nos u moju privatnost da u kompaniji niko nije opterecen mojim bracnim statusom i sl.
Iako kaze da su Evropljani generalno zanimljiviji ljudi, i da Evropa ima puno toga da ponudi i kada je u pitanju umetnost, arhiterktira, istorija ...ipak se nikada nece vratiti jer ima ono sto mu je najvaznije a to je
TAMO SMO SVI ISTI . Ljudi se ne osecaju diskriminisano zato sto su imigranti, svi imaju ista prava i slobode,
nema separatista,iredentista,nacionalista,ljoticevaca,gardista,arkanovaca,obrzovaca,klerofasista,egomanijaka,shtolcovasha,seseljevaca.....

:cao:

Sledece nedelje saljem aplikaciju za Skilled Worker klasu. Konacno imam ispunjene sve uslove. Ponovo sam po ko zna koji put sve proverio na zvanicnom CIC sajtu i skinuo Application Form i ostale dokumente. Imam jednu nedoumicu u vezi popunjavanja aplikacije, pa vas molim da mi pomognete. Zanima me sta ste upisali u polje Identity card number. Da li je to broj nase licne karte ili nesto drugo? I jos me samo zanima kako ste vrsili uplatu u Komercijalnoj banci, da li u dinarskoj protivvrednosti ili u kanadskim dolarima?
Inace pomno pratim ovaj forum svakodnevno, samo nisam imao nekih konkretnih pitanja do sada. Pozdrav svima!

Da to je broj licne karte, mislim da, ako tako zelis, mozes da ostavis polje prazno zato sto pise "Your identity card number if applicable". Broj pasosa je najvazniji. Na kraju krajeva sve ces to ponovo da saljes kad dodjes na red za processing. Naoruzaj se strpljenjem.

Pare u svakom slucaju konvertuju u CAD. Znaci ako pones dinare ide direktno u CAD a ako kojim slucajem placas u evricima onda ih konvertuju prvo u dinare pa onda u dolare.
Mislim da bese tako, ipak je to bilo pre vise od dve godine ;)

Pozdrav

Poslednja izmena:
@freeze

Hvala puno, tako sam i mislio, samo sam hteo da budem 100% siguran. Posle sve sto nam preostaje je ceeeeeeeekanjeeeee.... A povrh svega i ona neizvesnost vezana za februar ove godine. Tek cemo videti da li ce to ubrzati proces ili ga nazalost u nekim slucajevima u potpunosti obustaviti.

[

Vidi ovako niti se kome pravdam niti sam nekome nesto duzan, jednostavno pokusavam da ne budem iskljuciv, generalno, ne samo kad je Kanada u pitanju. Iskljucivost "prijatelju" vodi u ocaj a ocaj u neka patoloska stanja al' ne bi sad da zalazim dublje u tu problematiku, a i nije mesto. Ima vremena, naucices.........mozda:?:. ENDE[/QUOTE]

Mislio sam sve pozitivno, iskreno.
Izvini ako si drugacije shvatio,
Pozdrsv

Pozdrav!
Pazljivo sam citao mnoge stranice na ovu temu, ali ne sve, i mogu vam reci da sam veoma pozitivno iznenadjen.
Do kraja studija mi je ostao jos jedan ispit i ako ne bude bilo problema, mislim da cu zavrsiti do nove godine.
Na proljece sam mislio polagati IELTS, ali me jedna stvar brine, a to se tice staza!

Za vrijeme studija sam ucestvovao godinu dana na jednom projektu od strane fakulteta, zatim godinu dana sam radio kod jednog poslodavca na crno, u svojoj struci, logicno, jer nije me mogao prijaviti kao dipl.ing.
Sto se tice projekta na faksu i rada kod poslodavca mogao bih dobiti potvrde u vidu nekakvih uvjerenja da sam radio.
Konkretno pitanje, moze li se racunati projekat i taj rad na crno kao part-time work i samim time dobiti bodove za dvije godine staza?
Sta se priznaje kao dokaz, od dokumenata, za rad? Samo ugovor o radu ili nekakvi drugi vidovi dokumenata(potvrde, uvjerenja,...)!?
Ako bi mi to vazilo mogao bih na proljece aplicirati za Skilled W.,
jer je trenutna potraznja za mojom strukom u provincijama Manitoba, Saskatchewan i u nekim dijelovima Ontaria.
Naravno nisam ni pomisljao da trazim posao u Kanadi iz Republike Srpske putem interneta, jer je to skoro nemoguce.
Ako ima neko da mi pomogne oko ove problematike bio bih mu zahvalan?
Hvala,
Pozdrav!:think:

Aleksandre, a hoces li ti predati prije mastera? Jer ja nemam dovoljno poena bez magistarske. Engleski sam davno polagala, iz nekih drugih razloga i tu uvijek mogu da uzmem maksimum, radni staz od zavrsetka faksa (odmah sam pocela da radim) 3,5 godine, muz ima visu skolu i to je to. Sa ovim imam tacno 67 ili 66, ne mogu da se sjetim. E sa magistraskom bi bilo bas sigurno, pa sam mislila da cekam. Mada, mi je jos jedna djevojka rekla da je predala iako jos nije magistrirala, kao bice gotovo sve za 4-5 mjeseci. Da li to oni uvazavaju????
Malo postanem nestrpljiva... Ovo sa magistrskom se oduzilo, pa mi dosadilo da cekam.

Nisam bio nekoliko dana na forumu,radio sam 84 sata za zadnjih 10 dana.

Nisam ja principal applicant nego zena,mi smo predali cim je ona skupila 67 bodova, sada ima 71 jer ima 2 godine staza vise,postupak se bas oduzio.
Moj savet je da predajete papire sto pre,bitno je samo da imate 67+ bodova, i naravno ostale uslove.:D

I mi smo slicno prosli na vadjenju pasosa,namrsteni sluzbenik,dva puta dolazili, a ja bio iz nocne smene mrtav umoran ali jedan korak napred smo napravili.

Pozdrav:D.

[Pare u svakom slucaju konvertuju u CAD. Znaci ako pones dinare ide direktno u CAD a ako kojim slucajem placas u evricima onda ih konvertuju prvo u dinare pa onda u dolare.
Mislim da bese tako, ipak je to bilo pre vise od dve godine ;)

Pozdrav[/QUOTE]

A zasto tamo kaze: Pay Serbian dinars into account 400702-0070200003304?????

Ili mislis da se ponesu dolari, pa ti ih oni konvertuju i uplate... Ne razumijem. Mozete li molim vas pojasniti???

I da li svi placaju bas u toj filijali koja je tamo navedena i koju smo pominjali vec nekoliko puta, u Kneza Milosa???

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back