Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sto se tice Low Season, ja bih odmaaaahhhhhhh da letim pa makar to bili i KRSTICI !!!! Ne mogu vise da cekam! Joj , pa kada ce vise da me pozovu!!!!!

Joj Sale koja si ti komedija!
Bice ne brini!
Onda kad te pozovu bice ti zao sto napustas ovu perspektivnu i blagorodnu drzavu koja nam je svima tako mnogo dala. Nadam se da ce te to osecanje drzati izmedju 1-3 sekunde a onda pravac Can!

Ljudi lakoćemo za karte, nego sta ste uradili vezano za rezultate IELTS-testa? Pitanje je namenjeno pre svega ovim srećnicima ;) koji su dobili poziv iz Beča. Kad smo već kod poziva imali još nekog da ga je dobio. Poslenje što znamo je da su iz Beča poslali dopise ljudima koji su predali aplikacije u septembru 2006.

Ljudi lakoćemo za karte, nego sta ste uradili vezano za rezultate IELTS-testa? Pitanje je namenjeno pre svega ovim srećnicima ;) koji su dobili poziv iz Beča. Kad smo već kod poziva imali još nekog da ga je dobio. Poslenje što znamo je da su iz Beča poslali dopise ljudima koji su predali aplikacije u septembru 2006.

Nista Gep, meni ne preostaje nista drugo nego da posaljem original, molim Boga da se posiljka ne izgubi, a onda jos jednom molim Boga da mi prihvate original od mene, i na kraju jos jednom molim Boga da mi ne traze da ponovo polazem, jer iskreno to ne bih podnela.
Cekam jos par dokumenata i onda saljem.

Nista Gep, meni ne preostaje nista drugo nego da posaljem original, molim Boga da se posiljka ne izgubi, a onda jos jednom molim Boga da mi prihvate original od mene, i na kraju jos jednom molim Boga da mi ne traze da ponovo polazem, jer iskreno to ne bih podnela.
Cekam jos par dokumenata i onda saljem.

Ne verujem da će tražiti ponovno polaganje obzirom da na njihovom sajtu piše da se IELTS priznaje ako je bio mladji od 1 godine u trenutku podnošenja aplikacije. Molim lepo to su njihova pravila, pa obzirom da je CA uredjena država ne bi bilo smila da ih sami krše. Veruj mi ni sam ne bih mogao to sve ponovo da podnesem. Nismo im mi krivi što su takva pravila postavili. Traže da se polaže IELTS pre slanja prijave a ovamo ne mogu da pošalju poziv za slanje dokumenata u roku kraćem od 2 godine koliko ovi iz Britisha čuvaju rezultate. Srećno i nadam se da će sve biti ok.

Ljudi lakoćemo za karte, nego sta ste uradili vezano za rezultate IELTS-testa?

Evo ja skupih sve papire. Predao sam prosle nedelje za nove pasose pa sad cekam jos to da stigne pa da saljem. Sto se tice IELTS-a poslacu original, nemam drugog izbora. Zamolicu ove u British Council-u da mi posalju potvrdu da sam polago a original na kome su rezultati poslacu ja. Naravno slacu DHL-om, necu da rizikujem nista, pa sad ako immigration officer prihvati dobro je ako bude frke moracemo da podignemo to na visu instancu ;).

Na kraju krajeva mogli smo rezultate da posaljemo odmah ali su oni insistirali da se nista ne salje pre nego sto oni to traze. Takodje jasno stoji na sajtu da IELTS mora biti polagan pre apliciranja najdalje godinu dana tako da stvarno ne vidim zasto bi sada pravili problem. Nikad se nezna birokratija je to.

Mislim da je neko vec kacio ovo ali evo ponovo. Ovo znaci stoji na CIC-u:

"If you apply under the simplified application process, the visa office will not accept any supporting documents. If you submit documents with your application, they will be returned to you.

Submit your language test results with your other supporting documents. The visa office will contact you to request these documents about four months before your application is processed. If you take the language test within one year of submitting your simplified application, the results remain valid and will be accepted as supporting documentation by the visa office."

Ja mislim da je prilicno jasno i da nece biti problema.......videcemo.

Vidim da si se u medjuvremenu vec slozio samnom ;)

Poslednja izmena:
Joj Sale koja si ti komedija!
Bice ne brini!
Onda kad te pozovu bice ti zao sto napustas ovu perspektivnu i blagorodnu drzavu koja nam je svima tako mnogo dala. Nadam se da ce te to osecanje drzati izmedju 1-3 sekunde a onda pravac Can!

Ma daj molim te!Kako mozes da kazes tako nesto za nasu drzavu.Sinoc sam definitivno odlucio da ne odlazim u Kanadu i da ostajem u Srbiji.Evo i zasto: ( mozda malo smaram, ali ovo moram da napisem)

Radi se o mom prijatelju koji zivi na Niagara Falls.Covek je radio na takvom radnom mestu, da mu je zbog specificnosti pokreta obolela tetiva na ruci..Morao je da je operise i sada mu je delimicno ogranicena funkcija te tetive.Zbog odredjenog stepena invalidnosti :think: dobija otkaz u firmi u kojoj radi i ostaje bez igde icega.Sada je poceo da klosari i pije pivo ispred prodavnice jer mu je invalidska penzija 250 dolara a mora da plati rezije, da se hrani, oblaci itd,itd.Na ivici je nervnog sloma......

E, pa nije.Situacija bi u Srbiji verovatno bila takva.Kod njega je situacija MALCICE drugacija.Zadnja satnica mu je bila 35 CAD na sat a posto je dobio otkaz , drzava mu daje 80% od te satnice tj 80% od plate koju je imao pre obolenja.E sada, posto je da kazemo invalid moraju da ga NAUCE :rotf: kako da zivi sa operisanom tetivom ????? Za takvu vrstu tretmana je zaduzen tim lekara koji se nalazi u bolnici u Torontu do kojeg ima 120 kilometara.U petak je morao da ode u Toronto na pregled i posto je sada na trosku drzave ,da ne bi morao da vozi ,oni mu lepo plate taxi za tih 240 kilometara.:hahaha:
Kod ovog dela razgovora ja polako pocinjem da padam ali mi d..e jos uvek u vazduhu.Zavrsio covek lepo konsultacije u Torontu i sada se verovatno postavlja pitanje gde ce se smestiti za vreme boravka u bolnici.Rekoh:Da li ces lezati svih 5 nedelja u bolnici ?A ne, kaze, bicu u hotelu.Pa sta , to je u bolnici smestaj hotelskog tipa?Ne , nije drzava mi placa hotel za vreme tretmana.E tada sam stvarno pao na dupe!

Eto Ministry zbog toga sam ti ja sinoc odlucio da ne odlazim iz Srbije u Kanadu gde se drzava tako odnosi prema svojim gradjanima.:rotf:

Ma daj molim te!Kako mozes da kazes tako nesto za nasu drzavu.Sinoc sam definitivno odlucio da ne odlazim u Kanadu i da ostajem u Srbiji.Evo i zasto: ( mozda malo smaram, ali ovo moram da napisem)

Radi se o mom prijatelju koji zivi na Niagara Falls.Covek je radio na takvom radnom mestu, da mu je zbog specificnosti pokreta obolela tetiva na ruci..Morao je da je operise i sada mu je delimicno ogranicena funkcija te tetive.Zbog odredjenog stepena invalidnosti dobija otkaz u firmi u kojoj radi i ostaje bez igde icega.Sada je poceo da klosari i pije pivo ispred prodavnice jer mu je invalidska penzija 250 dolara a mora da plati rezije, da se hrani, oblaci itd,itd.Na ivici je nervnog sloma......

E, pa nije.Situacija bi u Srbiji verovatno bila takva.Kod njega je situacija MALCICE drugacija.Zadnja satnica mu je bila 35 CAD na sat a posto je dobio otkaz , drzava mu daje 80% od te satnice tj 80% od plate koju je imao pre obolenja.E sada, posto je da kazemo invalid moraju da ga NAUCE kako da zivi sa operisanom tetivom ????? Za takvu vrstu tretmana je zaduzen tim lekara koji se nalazi u bolnici u Torontu do kojeg ima 120 kilometara.U petak je morao da ode u Toronto na pregled i posto je sada na trosku drzave ,da ne bi morao da vozi ,oni mu lepo plate taxi za tih 240 kilometara.
Kod ovog dela razgovora ja polako pocinjem da padam ali mi d..e jos uvek u vazduhu.Zavrsio covek lepo konsultacije u Torontu i sada se verovatno postavlja pitanje gde ce se smestiti za vreme boravka u bolnici.Rekoha li ces lezati svih 5 nedelja u bolnici ?A ne, kaze, bicu u hotelu.Pa sta , to je u bolnici smestaj hotelskog tipa?Ne , nije drzava mi placa hotel za vreme tretmana.E tada sam stvarno pao na dupe!

Eto Ministry zbog toga sam ti ja sinoc odlucio da ne odlazim iz Srbije u Kanadu gde se drzava tako odnosi prema svojim gradjanima.

Ma ne ovo je čudo. Prosto ne znam šta da kažem ni da verujem ni da ne verujem ...Da mi neko drugi priča ne bih mu verovao :) E daj da pošaljemo ovo našem ministarstvu rada i ministarstvu dijaspore da prosledi vladi Srbije. Da vidimo samo reakciju zbunjenih ministara.

Ma ne ovo je čudo. Prosto ne znam šta da kažem ni da verujem ni da ne verujem ...Da mi neko drugi priča ne bih mu verovao :) E daj da pošaljemo ovo našem ministarstvu rada i ministarstvu dijaspore da prosledi vladi Srbije. Da vidimo samo reakciju zbunjenih ministara.

Ne moze ovo da dodje do ministara, jer prvo mora da prodje kroz ruke referenta koji okrece papire sa leva u desno , pa zatim kroz ruke referenta koji okrece papire sa desna u levo a onda ce visi refrent koji je zaduzen da NADGLEDA rad levaka i desnjaka to da baci u korpu za smece da se neko slucajno time ne otruje jer kako kaze Petar Bozovic u jednom filmu:
"TO SU OPASNE FREKVENCIJE"!!! :rtfm:

Predpostavio sam da ce ljudi gledati na ovo sa nevericom.Covek ima adresu na Skype-u, pa ko je voljan moze o ovome da poprica licno sa njime.:D

Sale, ti si subverzivni element, gde to ima sto kazes? Nijedna drzava se ne odnosi tako prema gradjanima, bio sam u Bosni, Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji, Hrvatskoj......nema nigde takvog odnosa, nego ti hoces da sve ljude napalis da odu, niko majci Srbiji vojnika da ne ostavi!!!!
Sramota, ali ipak cu da odem da proverim, sta ako je istina?
Pozdrav svima

Sale, ti si subverzivni element, gde to ima sto kazes? Nijedna drzava se ne odnosi tako prema gradjanima, bio sam u Bosni, Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji, Hrvatskoj......nema nigde takvog odnosa, nego ti hoces da sve ljude napalis da odu, niko majci Srbiji vojnika da ne ostavi!!!!
Sramota, ali ipak cu da odem da proverim, sta ako je istina?
Pozdrav svima

Ma nije.Lazu! A ako jeste,onda lepo jednog dana negde raspalimo rostilj i :zurka:

U partizane,ha???Joj, pa zivce su mi pojeli u istima.Septembar 1991, ajmo kllinci pravo iz skolske klupe u klanicu.Ne ponovilo se.Znas prijatelju sta hocu da kazem.

Poslednja izmena:

Radi se o mom prijatelju koji zivi na Niagara Falls.Covek je radio na takvom radnom mestu, da mu je zbog specificnosti pokreta obolela tetiva na ruci..Morao je da je operise i sada mu je delimicno ogranicena funkcija te tetive.Zbog odredjenog stepena invalidnosti :think: dobija otkaz u firmi u kojoj radi i ostaje bez igde icega.Sada je poceo da klosari i pije pivo ispred prodavnice jer mu je invalidska penzija 250 dolara a mora da plati rezije, da se hrani, oblaci itd,itd.Na ivici je nervnog sloma......

E, pa nije.Situacija bi u Srbiji verovatno bila takva................

E a sad malo kako je stvarno u Srbiji, mozda cu da smaram ali mislim da je bitno ispricati ovo.

Ko sto rekoh, u prethodnom post-u, prosle nedelje predali smo zahteve za nove pasose. Ako ste mislili da je bilo jednostavno grdno se varate. Posto su redovi neverovatni morali smo ja i supruga da ustanemo u 4:30 kako bi bili u redu oko 5:00 i tako bar malo povecali stepen verovatnoce da cemo zavrsiti tog dana. U 8:00 kad su se vrata SUP-a napokon otvorila toliko smo promrzli da nisam osecao prste na rukama i nogama, zenu nisam smeo da pogledam je bi me "streljala", mislim nisam ja kriv ali sam mogo da stradam cisto kao kolateralna steta :).

Cekamo tu ispred vrata ko zadnji bednici, mi i jos njih dvadesetak, sistem radi pa ne radi, ljudi koji udju u "tamni vilajet" ne izlaze po vise od sat vremena. Pitamo sta se desava kazu pao sistem.

Nekako smo se dokopali namrstenog sluzbenika oko 14:00. Kazem dosli smo da predamo za pasose, evo tu su dokumenta i za decu, kaze on mora licno. Covece deca imaju dve i cetiri godine kako licno!?, kaze mora licno. Istrcimo ja i zena po decu, vidim da ne vredi da se raspravljam sa budalom, sva sreca zivimo na dvadesetak minuta busom od "tamnog vilajeta", vratimo se i utrcimo preko reda, neki razumni ljudi nisu ni trazili da cekamo sa decom ponovo sto me je jako iznenadilo. Krenemo u proceduru slikanja, uzimanja otisaka itd. Kad sam video kako to ide, posto je supruga prva hrabro krenula na tu golgotu, shvatim da smo naj****li. Softver radi tako da moras vise od minut da sedis nepomicno da bi te uopste slikali. Imam slike, predlazem da ih skeniraju bar za decu, kaze lik ne moze ovo je biometriski postupak. U jeeeee......, biometriski kazes. Kako breee da objasnim detetu od dve godine da mora mirno da sedi dva minuta. Kaze, nemam pojma, nisam ja smisljao postupak. Da ne pricam o "cerecenju" da mu uzmu otiske prstiju. Na kraju sam toliko popizdeo da sam oterao sve u p****u materinu uzeo dete i izaso napolje neobavljena posla. Na vratima me stigla jedna zena i rekla mi da dodjem sutra bez cekanja sto sam i uradio. Ne moram da vam objasnjavam da sam zbog toga morao da trpim psovke besnog naroda ali sta da radim valjda zadnji put u zivotu prolazim kroz "blagodeti" Srpskog sistema.
Sutradan smo ipak uspeli. Doduse morao sam da se valjam po podu kabine za slikanje da bih zabavio malog ali smo ipak uspeli. Ne mogu da vam opisem kakvo sam olaksanje osetio u tom momentu.

Imam ovakvih primera gomilu, neko je skoro pisao da ne ide u Kanadu zbog para, evo mog odgovora zbog cega ja idem odavade.

Ne mogu bree vise da trpim ovo maltretiranje, ako je u Kanadi bolje ostacu tamo ako nije nikom nista eto me nazad malo smo se salili i to je to.

Pozdrav ljudi, samo napred :ok:

E a sad malo kako je stvarno u Srbiji, mozda cu da smaram ali mislim da je bitno ispricati ovo.

Ko sto rekoh, u prethodnom post-u, prosle nedelje predali smo zahteve za nove pasose. Ako ste mislili da je bilo jednostavno grdno se varate. Posto su redovi neverovatni morali smo ja i supruga da ustanemo u 4:30 kako bi bili u redu oko 5:00 i tako bar malo povecali stepen verovatnoce da cemo zavrsiti tog dana. U 8:00 kad su se vrata SUP-a napokon otvorila toliko smo promrzli da nisam osecao prste na rukama i nogama, zenu nisam smeo da pogledam je bi me "streljala", mislim nisam ja kriv ali sam mogo da stradam cisto kao kolateralna steta :).

Cekamo tu ispred vrata ko zadnji bednici, mi i jos njih dvadesetak, sistem radi pa ne radi, ljudi koji udju u "tamni vilajet" ne izlaze po vise od sat vremena. Pitamo sta se desava kazu pao sistem.

Nekako smo se dokopali namrstenog sluzbenika oko 14:00. Kazem dosli smo da predamo za pasose, evo tu su dokumenta i za decu, kaze on mora licno. Covece deca imaju dve i cetiri godine kako licno!?, kaze mora licno. Istrcimo ja i zena po decu, vidim da ne vredi da se raspravljam sa budalom, sva sreca zivimo na dvadesetak minuta busom od "tamnog vilajeta", vratimo se i utrcimo preko reda, neki razumni ljudi nisu ni trazili da cekamo sa decom ponovo sto me je jako iznenadilo. Krenemo u proceduru slikanja, uzimanja otisaka itd. Kad sam video kako to ide, posto je supruga prva hrabro krenula na tu golgotu, shvatim da smo naj****li. Softver radi tako da moras vise od minut da sedis nepomicno da bi te uopste slikali. Imam slike, predlazem da ih skeniraju bar za decu, kaze lik ne moze ovo je biometriski postupak. U jeeeee......, biometriski kazes. Kako breee da objasnim detetu od dve godine da mora mirno da sedi dva minuta. Kaze, nemam pojma, nisam ja smisljao postupak. Da ne pricam o "cerecenju" da mu uzmu otiske prstiju. Na kraju sam toliko popizdeo da sam oterao sve u p****u materinu uzeo dete i izaso napolje neobavljena posla. Na vratima me stigla jedna zena i rekla mi da dodjem sutra bez cekanja sto sam i uradio. Ne moram da vam objasnjavam da sam zbog toga morao da trpim psovke besnog naroda ali sta da radim valjda zadnji put u zivotu prolazim kroz "blagodeti" Srpskog sistema.
Sutradan smo ipak uspeli. Doduse morao sam da se valjam po podu kabine za slikanje da bih zabavio malog ali smo ipak uspeli. Ne mogu da vam opisem kakvo sam olaksanje osetio u tom momentu.

Imam ovakvih primera gomilu, neko je skoro pisao da ne ide u Kanadu zbog para, evo mog odgovora zbog cega ja idem odavade.

Ne mogu bree vise da trpim ovo maltretiranje, ako je u Kanadi bolje ostacu tamo ako nije nikom nista eto me nazad malo smo se salili i to je to.

A ja se jadan ponadao.....Ja trebam sledece nedelje da idem u isti taj vilajetttttt trista mu m....i j...m:dash:

Ej a kakvo je tek baronisanje i muvanje sa tim biometrijskim slikama.Pa svaki pristojna fotografska radnja moze da napravi sliku po odredjenom uputstvu koja moze da posluzi za biometrijske svrhe.Imate primer sa Shengen vizama.Doneses im sliku koja je napravljena po njihovim pravilima i oni ti je stava sa vizom u pasos.Pa sve zemlje clanice Shengen-a insistiraju na biometrijskim slikama, ali ne moram da dodjes u ambasadu da te snimaju magnetnom rezonancom.Ne moraju da postoje specijalni softveri niti kakvi bakraci.

Poslednja izmena:

1/ Taj "sistem" koji je stalno "down" a ne "up" je došao glave nama, bolje da je ostala mastiljava olovka, mislim da bi manje čekali!!
2/ Freeze, normalno je da bi te žena streljala kad je u 5 ujutro izvodiš u SUP, umesto......razmisli!
3/ Ovo je najjače objašnjenje koje sam u životu čuo, zapravo opravdanje za potencijalno ne snalaženje u tudjini: ......, ako je u Kanadi bolje ostacu tamo ako nije nikom nista eto me nazad malo smo se salili i to je to.", hvala ti do neba za ovo, ja mislio šta ću ako se ne snadjem, kuku, a sve sam oko mene smorio :whistling: kako eto idem tamo, a alternative nema.....
Hvala ti, hvala ti, tako jednostavno, a genijalno!! Ulepšao si mi dan, majke mi!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
A ja se jadan ponadao.....Ja trebam sledece nedelje da idem u isti taj vilajetttttt trista mu m....i j...m:dash:

Ej a kakvo je tek baronisanje i muvanje sa tim biometrijskim slikama.Pa svaki pristojna fotografska radnja moze da napravi sliku po odredjenom uputstvu koja moze da posluzi za biometrijske svrhe.Imate primer sa Shengen vizama.Doneses im sliku koja je napravljena po njihovim pravilima i oni ti je stava sa vizom u pasos.Pa sve zemlje clanice Shengen-a insistiraju na biometrijskim slikama, ali ne moram da dodjes u ambasadu da te snimaju magnetnom rezonancom.Ne moraju da postoje specijalni softveri niti kakvi bakraci.

Biometrijska fotka.....pa to je na latinici, zato je tako z........o za slikanje!!

Potpuno se slazem da treba bezati prvenstveno od ovog sistema,mogu samo da zamislim koliko je potrebno energije da pravilno vaspitas decu(i mi cekamo bebu),ovde.Kako da mu objasnim da ide na fakultet kada sam ga ja zavrsio,a radim sa srednjom,i pevam jer da sam presao u drugu firmu gde mi drugar radi sa faksom sada bi bio na ulici jer su je zatvorili.
A i kod nas ce uskoro privatizacija svi se tresu,uzeli ljudi kredite, a ja se smejem, em sam u najcrnjoj proizvodnji(na boljem radnom mestu ali i dalje u proizvodnji) a to valjda nece dirati,em sam u medjuvremenu zavrsio faks,a jos ako bog da da odemo u Kanadu bice dobro.
Vec sam zamislio sebe bez posla sa malim detetom, tuga, a u Kanadi se nadam da i ako izgubim posao imam sanse da nadjem novi...
I ja sam sada na master studijama i trebalo bi da zavrsim do juna,tako da slobodno predaj papire i dok dodjete na red taman,ionako imate posle viziranih pasosa jos jednu godinu za ulazak u Kanadu.
Pozdrav.

Aleksandre, a hoces li ti predati prije mastera? Jer ja nemam dovoljno poena bez magistarske. Engleski sam davno polagala, iz nekih drugih razloga i tu uvijek mogu da uzmem maksimum, radni staz od zavrsetka faksa (odmah sam pocela da radim) 3,5 godine, muz ima visu skolu i to je to. Sa ovim imam tacno 67 ili 66, ne mogu da se sjetim. E sa magistraskom bi bilo bas sigurno, pa sam mislila da cekam. Mada, mi je jos jedna djevojka rekla da je predala iako jos nije magistrirala, kao bice gotovo sve za 4-5 mjeseci. Da li to oni uvazavaju????
Malo postanem nestrpljiva... Ovo sa magistrskom se oduzilo, pa mi dosadilo da cekam.

Sale, jel to biometrijska?

Kad iznajmis stan, obicno je sve uracunato u kiriju (struja,voda,grejanje)...............a kad kupis stan (kondominijum u zgradi) e onda placas maintenance fee koji zna da bude povelik (cudno ali istinito), a ako kupis kucu, onda placas komunalije i porez naravno.

Pozz

Samo da dodam da se placa porez i ako kupis stan (kondominijum u zgradi) a ne samo za kucu a maintenance fee (condo fee ovde u Alberti)moze biti jako jako veliki i nema granica koliko visok moze biti.

Moja drugarica koja radi u Niagara Falls u prodavnici nase robe (hrana,pice iz bivse SFRJ) ima 11 CAD na sat.

Maintenance Fee placas kada kupis stan u zgradi.To ti je mesecno odrzavanje zgrade.

Satnica od 11 CAD je mala satnica ali je to normalno za tu vrsta posla. Tako se krecu satnice i u velikim prodavnicama kao sto su Walmart, Safeway, SuperStore, Zellers, Sears, The Bay,.....Sa tom satnicom ako radi 160 sati mesecno (40 sati nedeljno) zaradi 1760 CAD od kojih drzava uzima svoji deo (sto zavisi od provincije do provincije) tako da cisto ostane najvise 1500 CAD.Ovde u Edmontonu to nije dovoljno za zivot jer je stan od 1000 CAD pa na gore plus ostali troskovi.Mozda ako osoba deli stan sa cimerom/cimerkom moze da prezivi ali ako zivi sama/sam mora raditi jos jedan posao.pozdrav iz Edmontona

Satnica od 11 CAD je mala satnica ali je to normalno za tu vrsta posla. Tako se krecu satnice i u velikim prodavnicama kao sto su Walmart, Safeway, SuperStore, Zellers, Sears, The Bay,.....Sa tom satnicom ako radi 160 sati mesecno (40 sati nedeljno) zaradi 1760 CAD od kojih drzava uzima svoji deo (sto zavisi od provincije do provincije) tako da cisto ostane najvise 1500 CAD.Ovde u Edmontonu to nije dovoljno za zivot jer je stan od 1000 CAD pa na gore plus ostali troskovi.Mozda ako osoba deli stan sa cimerom/cimerkom moze da prezivi ali ako zivi sama/sam mora raditi jos jedan posao.pozdrav iz Edmontona

Cao

Ne, ona je u drugom polozaju.Udala se za naseg coveka koji je vec sebi stvorio pristojan zivot u Kanadi.Pre mesec dana su kupili novu kucu.Ona ide u jezicku skolu i radi ovaj posao jer joj je blizu, a i da ne bi bez veze sedela kod kuce.Pre samo 11 meseci je radila isti taj posao u Srbiji kod nekog naseg novokomponovanog biznismena, ali je jedina mala razlika u tome sto ga je radila za 350 CAD.Tih 350CAD na zalost, ne da nisu dovoljni za stan vec nisu dovoljni ni za prosto prezivljavanje. Cene Kanada=Cene Srbija :bye:

Cao,narode,ja sam clan od pre par dana,ali pre toga sam redovno pratila vase druzenje i stosta naucila,hvala vam puno na tome!Pocetkom decembra polazem IELTS,i nadam se da cu nakon toga predati aplikaciju!Imacu puno pitanja za vas,nadam se da cete biti tu kao i do sada!Veliki pozdrav za sve,a posebno za Kliku,Grandica,Sala0509,Dassal,Ministry,Srnu,i jos nekoliko drugih-vase informacije su mi puno pomogle da shvatim ceo proces!

Aleksandre, a hoces li ti predati prije mastera? Jer ja nemam dovoljno poena bez magistarske. Engleski sam davno polagala, iz nekih drugih razloga i tu uvijek mogu da uzmem maksimum, radni staz od zavrsetka faksa (odmah sam pocela da radim) 3,5 godine, muz ima visu skolu i to je to. Sa ovim imam tacno 67 ili 66, ne mogu da se sjetim. E sa magistraskom bi bilo bas sigurno, pa sam mislila da cekam. Mada, mi je jos jedna djevojka rekla da je predala iako jos nije magistrirala, kao bice gotovo sve za 4-5 mjeseci. Da li to oni uvazavaju????
Malo postanem nestrpljiva... Ovo sa magistrskom se oduzilo, pa mi dosadilo da cekam.

Neznam koji si fakultet završila ali ja sam se raspitao na mašinskom u Beogradu a i imam i zakon o visokom obrazovanju koji je usvojen i po kojem svi koji smo završili fakultet, mislim univerzitet, po programu pre ove bolonjske konvencije, smo izjednačeni sa zvanjem Master. Iz toga sledi da svi dipl. ing. itd. imamo status Mastera i samim tim ko je završio fakultet ala mašinski tj. mu je školovanje trajalo najmanje 17 godina ima MAX bodova na obrazovanje. Tako barem piše u zakonu. Na zapadu ne poznaju taj naš boljševički magistarski rad koji je po sadašnjoj kfalifikaciji obrazovanja ukinut a za one koji ga već imaju to je svrstano u nešto izmedju Master i Doktorskog zvanja. Tako da predaj prijavu što pre i ne čekaj. Ko zna koliko će se još ovo čekanje razvući.

Citat:
Original postavio sonja2009

Cao

Ne, ona je u drugom polozaju.Udala se za naseg coveka koji je vec sebi stvorio pristojan zivot u Kanadi.Pre mesec dana su kupili novu kucu.Ona ide u jezicku skolu i radi ovaj posao jer joj je blizu, a i da ne bi bez veze sedela kod kuce.Pre samo 11 meseci je radila isti taj posao u Srbiji kod nekog naseg novokomponovanog biznismena, ali je jedina mala razlika u tome sto ga je radila za 350 CAD.Tih 350CAD na zalost, ne da nisu dovoljni za stan vec nisu dovoljni ni za prosto prezivljavanje. Cene Kanada=Cene Srbija

:) Imam par sitnih ispravki. Pre svega CENE KANADA<<<<CENE SRBIJA :). Zatim prosecni radni mesec ima 174 radna sata tako da to ispada 1914 CAD. Sad neznam da li je to bruto ii neto. Ako je neto onda je ta cifra za zivot u CA sasvim ok. Nije za neko razbacivanje ali je daleko bolje nego u Srbiji pa cak i nekim zemljama EU. Samo da pojasnim jednacinu u prvoj recenici a vezano za cene je da 1914 CAD vredi skoro duplo više u CA nego iste te pare u Srbiji, ne uzimajući u obzir svakodnevne traume u ovoj drugoj pogadjate već i sami :). Sto se tiće iznajmljivanja stanova u Torontu se za 1000 CAD + troškovi mozete iznajmiti super dvosoban stan i to na super lokaciji. A sto se tice cene kvadrata stanova to je već sramota. Sramota je da je par godina star stan sa pogledom na jezero, i centar, sa bazenom, teretanom, solarijumom, saunom i pitaj boga cim vec u zgradi što je pri tome koriscenje istih vec uracunat u cenu odrzavanja zgrade, jeftiniji nego stan u zgradi u Zemunu ili Novom BG. staroj 40 i kusur godina bez naravno svega navedenog.... Mislim da je ovo sasvim dovoljno ili treba da nastavim :)

Стручни, академски и научни називи
Члан 95.
Лице које заврши основне академске студије стиче стручни назив са назнаком звања првога степена академских студија из одговарајуће области.
Лице које заврши основне струковне студије стиче стручни назив са назнаком звања првога степена струковних студија из одговарајуће области.
Лице које заврши специјалистичке академске студије стиче стручни назив специјалиста са назнаком звања другог степена академских студија из одговарајуће области.
Лице које заврши специјалистичке струковне студије стиче стручни назив специјалиста са назнаком звања другог степена струковних студија из одговарајуће области.
Лице које заврши дипломске академске студије стиче академски назив дипломирани, са назнаком звања другог степена дипломских академских студија из одговарајуће области - master.
Лице које заврши докторске, односно академске студије трећег степена, стиче научни назив доктор наука, односно доктор уметности, са назнаком области.
Листу звања из одговарајућих области и скраћенице стручних, академских и научних назива утврђује Национални савет, на предлог Конференције универзитета, односно Конференције академија струковних студија.
Скраћеница стручног назива се ставља иза имена и презимена, а скраћеница академског назива се ставља испред имена и презимена.

У међународном промету и у дипломи на енглеском језику, назив који је стекло лице из става 1. овог члана је bachelor, назив који је стекло лице из става 2. овог члана је bachelor (appl.), назив који је стекло лице из става 5. овог члана је master, а назив који је стекло лице из става 6. овог члана је Ph. D., односно одговарајући назив на језику на који се диплома преводи.
Усклађивање стечених академских, стручних, односно научних назива
Члан 127.
Лице које је стекло, или стекне одговарајући академски, стручни или научни назив (у даљем тексту: назив) према прописима који су важили до ступања на снагу овог закона, задржава право на његово коришћење у складу са прописима према којима их је стекло.
Лице из става 1. овог члана може тражити од високошколске установе у којој је стекло назив да му у поступку и под условима прописаним општим актом високошколске установе, а у складу са критеријумима за усклађивање стечених назива које прописује Конференција универзитета, односно Конференција академија струковних студија, утврди да раније стечени назив одговара неком од назива из члана 95. овог закона.

U službenom glasniku broj 38 iz novembra 2007 ima i autentično tumačenje zakona o visokom obrazovanju u kojem piše: Lica koja su stekla VII-1 stepen stručne spreme ( diplomirani pravnik, diplomirani inženjer itd. ) izjednačena su sa licima koja steknu naziv master.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back