Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, pogresno si me shvatio.Rekao sam da ne vazi prag bodovanja od 67 bodova.Oni takodje rangiraju aplikante, sto sam u jednom od postova i naveo , ali po nekim drugim kriterijumima.Recimo boduju se deca do 12 godina starosti ,sto kod federalaca nema.Kada se aplicira, oni takodje gledaju kvalifikacije i radno iskustvo, pa onda odluce da li ce zvati nekoga na intervju .Zanimanje takodje mora da se nalazi na NOC(The National Occupational Classification listi ).Inace da im dolaze crnci iz Afrike, dolaze im.Pre mene su u ambasadi bila dvojica na intervjuu, i obojica su primljeni.Naravno, imali su kvalifikacije koje su u Kvebeku trazene.Svakome ko zeli da aplicira za Kvebek bih preporucio da prvo poseti link

http://www.form.services.micc.gouv.qc.ca/epi/index.jsp?languageCode=en

I vidi kakve su mu sanse. To je preporuka i njihove imigracione sluzbe.

Pozdrav i

Bienvenue Au Québec

Auuu kkav dobar razlog za odbijanje !!! Uslovna zbog saobracajke?? A kako su oni saznali za to?

Raymond-e , pa svi mi podnosimo Police Certificate tj. kod nas je to Uverenje o nekaznjavanju, u okviru Security Check.Tamo se vidi da li si osudjivan ili ne.Izdaje ga policijska uprava za Beograd , odeljenje u 29.Novembra.Zahtevi se podnose u opstinskim stanicama policije, ali se obradjuju u 29.Novembra.Ta informacija stoji na sajtu imigracionog.Znaju oni dobro sta da traze.Znaci ako je neko osudjivan to predstavlja veliki problem.

Eh, pa evo da vas sve pozdravim, i zelim puno srece svima, mi nazalaost dobili danas ODBIJENICU, razlog je sto je moj dragi na uslovnoj zbog saobracajke....nije fer al sta je tu je , valjda neko mora ostati i na ovom brdovitom Balkanu. Jos jednom puno srece svima, al' ipak cu ostati na forumu, jer je stvarno super...

AAAAA, kakav bedak, zbog saobracajke.....
Ipak je tacno da rade security and criminal check posle lekarskog i to u Otavi, to su mi ljudi pricali, ja nisam verovao, ali evo, u vasem slucaju se ispostavilo kao istina.
Znaci i posle lekarskog postoji mogucnost dobijanja odbijenice, a da to nema veze sa zdravstvenim problemima.
Jos jedan dokaz da ne treba pokusavati mutne radnje sa Kanadjanima, kad-tad doznaju sve...i pored uv. o nekaznjavanju imali su nacina da saznaju da je covek na uslovnoj (pretpostavljam da je uslovnu zaradio posle vadjenja uverenja o nekaznjavanju).
Ne znam sta da kazem, bolje nista....bas bez veze, ali ne klonite duhom.
Idemo dalje, nema druge...

Pozdrav za zemljake iz Doboja.

Ne, pogresno si me shvatio.Rekao sam da ne vazi prag bodovanja od 67 bodova.Oni takodje rangiraju aplikante, sto sam u jednom od postova i naveo , ali po nekim drugim kriterijumima.Recimo boduju se deca do 12 godina starosti ,sto kod federalaca nema.Kada se aplicira, oni takodje gledaju kvalifikacije i radno iskustvo, pa onda odluce da li ce zvati nekoga na intervju .Zanimanje takodje mora da se nalazi na NOC(The National Occupational Classification listi ).Inace da im dolaze crnci iz Afrike, dolaze im.Pre mene su u ambasadi bila dvojica na intervjuu, i obojica su primljeni.Naravno, imali su kvalifikacije koje su u Kvebeku trazene.Svakome ko zeli da aplicira za Kvebek bih preporucio da prvo poseti link

http://www.form.services.micc.gouv.qc.ca/epi/index.jsp?languageCode=en

I vidi kakve su mu sanse. To je preporuka i njihove imigracione sluzbe.

Pozdrav i

Bienvenue Au Québec

Evo uradio sam test za svoju porodicu i nismo ga prosli.

Stavio sam minimalno znanje francuskog. Takodje je problem sto smo zavrsili humane nauke koje im izgleda ne trebaju iako se pojavljuju na onim listama.. a takodje ne vidim jasno sta toliko utice tu na prolaznost.. koliko kontam francuski najvise. ?!?!

Da , upravo francuski.Ja sam prvo polagao TEF (francusjki IELTS)u Beogradu i kada sam dobio visoku ocenu (niveau supérieur) na intervjuu , koji je sastavni deo ispita( kao speaking test na IELTS-u), odlucio sam da apliciram za Kvebek.Inace radim u IT oblasti i imam odlicne reference u tom poslu tako da sam bio siguran da ce me pozvati u Bec na intervju.Sav trud oko ucenja francuskog se isplatio.Veruj mi poceo sam da ga sanjam.Bitno je doci do intervjua.Posle je sve lakse.Inace tesko je naci informaciju da oni nece da prime ljude bez znanja francuskog.Svi zvanicno tvrde da je Kanada dvojezicna i da su engleski i francuski egal.Medjutim u pozadini je to drugacije.Probaj za kvebek da konkurises samo sa engleskim i dace ti obavestenje da ne zadovoljavas neki faktor 2C tj. da neces biti sposoban da najdes posao u Kvebeku.Verij mi meni su to uradili 2005.Onda sam ih zvao u Bec da mi objasne sta to znaci da nezadovoljavam faktor 2C, i sluzbenik mi je fino, umotano objasnio da je to francuski jezik.Pa dobro, hocete francuski, dobicete francuski.Ucio sam tri godine kao lud.Na intervju u Bec sam otisao da sam bez problema sa sluzbenikom ambasade pricao o ekonomiji ,istoriji, poslu kojim se bavim.Covek nije mogao da veruje da sam ulozio toliko truda, jer je iz evidencije video da su me odbili 2005.
Ipak eto, uspeo sam.To bi bila prica za Kvebek.Prvi put sam odbijen jer sam po savet prijatelja iz Kanade da moze samo sa engleskim da se aplicira.Pa na pozivu na intervju stoji da je intervju na francuskom i da mozes da povedes prevodioca???? , ako nisi sposoban da komuniciras.To je totalno bez veze, jer zamisli hoces u Kvebek gde se govori francuski a setas sa sobom prevodioca.Mozda ga povedes sa sobom!!!
Uglavnom francuski je broj jedan od uslova

Pozdrav

A sto se tice odnosa yavrsene skole i struke u odnosu na realno radno iskustvo? Sta je tu bitnije.. Jer kad konkurises klasicno, oni imaju NOC listu koja odredjuje da li je tvoje zanimanje potrebo (a ne skola)... kakva je ovde stvar?

I gde moze da se skine ta NOC list.. na CIC sajtu nikako da nadjem sve samo neki uvodi i tumacenja a liste nigde...

A sto se tice odnosa yavrsene skole i struke u odnosu na realno radno iskustvo? Sta je tu bitnije.. Jer kad konkurises klasicno, oni imaju NOC listu koja odredjuje da li je tvoje zanimanje potrebo (a ne skola)... kakva je ovde stvar?

I gde moze da se skine ta NOC list.. na CIC sajtu nikako da nadjem sve samo neki uvodi i tumacenja a liste nigde...

Ne znam da li je moguce imati iskustvo nevezano za struku i koliko godina.Inace lista je na

http://www23.hrdc-drhc.gc.ca/ch/e/docs/ch_detailed_search.asp#index

Pa da a krivicno saobracajno delo je domen neodgovornosti. Voznja u pijanom stanju, krivica za sudar... onda to i nije bez veze.

Da naravno.Zavisi od kategorije ucinjenog dela.Uglavnom prekrsajna dela se ne unose u evidenciju o osudjivanosti tako da ako je neko nekada i imao saobracajku a za to bio samo prekrsajno kaznjen, ne krivicno, ili vozio pijan i takodje bio prekrsajno kaznjen , evidencija koja je potrebna za Kanadjane ce mu biti cista.

Poz, moze mala pomoc

U pismu iz beca, traze mi ovo?

A print-out from the Serbian Social Security regarding the social insurance contributions paid by your employer for you

Da li je iko dobio zahtev od beca da vadi ovo? I ako jeste gde i kako se dolazi do toga..

Bio sam direkno u penzionom fondu, dali su mi neki listigg o uplatama, za koji kazu da to nije ono sto meni treba i da na listingu nemaju uplate u poslednjih 1.5god jer se obradjuju....

Nista ne znam......

Stvarno mi je jako zao, :(

Ko je bio nosilac, vi ili vas suprug?

Mogu samo da zamislim kako vam je, neki polupismeni rutinski dobijaju vize, a neki ....ma nemojte da se predate! Kad mu istekne uslovna, probajte ponovo!

Veliki pozdrav!

Nemoj tako. Oni nisu dobili odbijenicu sto su pismeni ili ne, vec zato sto imaju problema sa zakonom.

Svakako im je interesantniji neko polupismen sa urednim dosijeom nego neko pismen neuredan.

Stvarno mi je jako zao, :(

Ko je bio nosilac, vi ili vas suprug?

Mogu samo da zamislim kako vam je, neki polupismeni rutinski dobijaju vize, a neki ....ma nemojte da se predate! Kad mu istekne uslovna, probajte ponovo!

Veliki pozdrav!

Stvarno mi je zao sto se ljudima ovo dogodilo.Jedino je sada problem sto i kada istekne uslovna kazna, postojace i dalje u evidenciji da je krivicno kaznjavan.Bojim se da, ako bi ponovo aplicirali, ne dozive razocarenje.Nije stvar da nekome prodje uslovna kazna , vec da nije krivicno gonjen.Ne znam samo, a to treba ispitati, kako oni gledaju na nekoga ko je krivicno osudjivan zbog saobracajke.Ocito je da se ne radi o kriminalnom delu.Mozda posle nekog vremena to nema uticaja.Ne znam.Treba na neki nacin proveriti.

Poz, moze mala pomoc

U pismu iz beca, traze mi ovo?

A print-out from the Serbian Social Security regarding the social insurance contributions paid by your employer for you

Da li je iko dobio zahtev od beca da vadi ovo? I ako jeste gde i kako se dolazi do toga..

Bio sam direkno u penzionom fondu, dali su mi neki listigg o uplatama, za koji kazu da to nije ono sto meni treba i da na listingu nemaju uplate u poslednjih 1.5god jer se obradjuju....

Nista ne znam......

Pozdrav Jugoslave.Ja sam takodje dobio da im to dostavim.Medjutim jedan od zahteva je bio takodje da im dostavim i kopiju vojne knjizice, da bih dokazao da sam se kao pripadnik JNA vratio 1992 iz Bosne.Posto sam te 1992 , posle povratka iz Bosne radio kao neprijavljen, a naveo kod imigracionog da sam ipak radio, obavestio sam ih da nemam trazene podatke iz penzionog jer me poslodavac drzao neprijavljenog.Jedino sam im poslao kopiju vojne knjizice, pa koristim ovu priliku da pitam da li su je jos nekom trazili.Za sada i dalje cekam, jer posle toga , a to je bilo 22.05.2008, me nisu kontaktirali.

Pozdrav Jugoslave.Ja sam takodje dobio da im to dostavim.Medjutim jedan od zahteva je bio takodje da im dostavim i kopiju vojne knjizice, da bih dokazao da sam se kao pripadnik JNA vratio 1992 iz Bosne.Posto sam te 1992 , posle povratka iz Bosne radio kao neprijavljen, a naveo kod imigracionog da sam ipak radio, obavestio sam ih da nemam trazene podatke iz penzionog jer me poslodavac drzao neprijavljenog.Jedino sam im poslao kopiju vojne knjizice, pa koristim ovu priliku da pitam da li su je jos nekom trazili.Za sada i dalje cekam, jer posle toga , a to je bilo 22.05.2008, me nisu kontaktirali.

Hvala puno.. znaci josh odgovor nisi dobio? Jesi imao AEO? Posto, koliko sam shvatio oni koji nemaju AEO ne dobijaju u pismu tu opciju da dokazu da im poslodavac uplacuje penziono i socijalno...
Da i meni su trazili kopiju vojne knjizice ali sam ja mladji (81g) te nemam nikakve vojne aktivnosti....Ali sam im i to kopirao...

Ja nemam AEO niti AOR jer se iseljavam u Kvebek.Procedura je malo drugacija , tako da se ne dobija nista od potvrda o prijemu.Eventualno ako trebaju neka dodatna dokumenta, sto je moj slucaj , onda posalju obican zahtev na memorandumu ambasade.Do momenta dobijanja poziva za lekarski se prakticno nista ne dobija.Meni su trazili potvrdu iz penzionog da bi dokazao moje prisustvo u Srbiji 1992.godine.Sad sam verovatno na nekoj proveri da vide da nisam ucestvovao u nekim ratnim zlocinima u Bosni.Sta da radim.Mora i to da prodje, samom me to cekanje ubija.Znas da nisi nista radio ali moras da prodjes proceduru provere.

Poslednja izmena:
Za Dassal:
Situacija je sledeca:Ja uopste nisam dobio AOR.Ne salju ga onima koji idu u Kvebek.Poslao sam zahtev za federalnu vizu 21.02.2008.Na E-Cas mi stoji da su poceli obradu moje aplikacije 03.03.2008.U aprilu su me kontaktirali u vezi vojne knjizice, tako da sam se mucio do kraja maja da im dostavim duplikat jer sam original izgubio.Imao sam problem jer vojni odsek nije imao prazne vojne knjizice da bi mi izdali duplikat.Sve u svemu ceo proces oko dolaska u Kanadu je mojim prijateljima trajao oko 10 meseci, pocevsi od momenta apliciranja kod Quebec Immigration , pa preko poziva na intervju u Bec,dobijanja CSQ(certificat de sélection du Québec) i dobijanja federalne imigracione vize.Koliko sam upoznat , oni imaju posebnu proceduru obrade klijenata koji idu u Kvebek.Prema sporazumu izmedju Vlade Kvebeka i Vlade Kanade, aplikanti koji su odabrani od strane Service d'immigration du Québec[/B] prolaze samo security i medical check i dobijaju iseljenicku vizu.Ne vazi prag od 67 bodova.Sto se tice tice francuskog za tebe, reci cu ti da moja supruga barata samo osnovnim pojmovima koje je naucila za dva meseca, i covek na intervjuu nije ni insistirao na njenom francuskom.Pitao je kako se zove, gde radi, a mogu ti reci da je bilo malo i suza.Na samom intervjuu je atmosfera divna,.Sluzbenik je krajnje opusten , i maksimalno se trudi da ti pomogne tj. da te prime.Intervju traje oko sat vremena i svodi se na pitanja o Kvebeku, o tome sta tamo planiras da radis, sta trenutno radis i da to opises,sta znas o ekonomiji Kvebeka tj. o mogucnostima da tamo nadjes posao.Sve u svemu, jedan razgovor o svakodnevnim temama.Na kraju intervjua ti odmah saopstavaju da li si primljen ili ne,i izdaju ti gore pomenuti serifikat.Veruj mi da Bec izgleda potpuno drugacije kad izadjes iz ambasade a neko ti je 5 minuta pre toga saopstio da si primljen.Dobro je procitati iz Wikipedi-e podatke o Kvebeku.Sve u svemu , na intervju pozivaju ljude koje odaberu na osnovu kvalifikacija i znanja francuskog.Testiraju oni i Engleski, ali samo sa nekoliko pitanja.Recimo u sred razgovora na francuskom ti postavi pitanje na engleskom i gleda kako reagujes.Moje misljenje je da svako ko govori francuski treba da aplicira za Kvebek.Montreal je divan grad.
Nadam se da sam bio od pomoci

Sale, veliko hvala, upravo nam je stiglo i pismo iz Beca (federal skilled proc.) da nas pitaju odustajemo ili ne, tako da imamo mesec dana da se odlucimo, pomogao mi je tvoj odgovor. Znam o Montrealu dosta (preko neta), jer smo se pre apliciranja lomili izmedju federal i Quebec i tada odlucili za BC zbog mog francuskog, ali evo me vec sutra na upisu francuskog u F. kult. centru, pa cemo videti, hvala jos jednom, puno srece...mozda se i vidimo tamo za godinu dana....

Pozdrav

Eto nesto se desava.Moje iskustvo je da francuski treba uciti privatno.Jedino je problem sto pojedinci koji daju oglase nisu bas preterano sposobni da nekoga nauce onome sto je potrebno.Ja sam sa time imao puno problema.Jedva sam uspeo da ,sasvim slucajno, naletim na tipa koji je u to vreme bio sluzbenik ambasade.Covek mi je tako pomogao.Uciti sa njime je bilo pravo zadovoljstvo.Ne znam za CKF i kurseve kod njih.Verovatno su dobri, stim sto ja insistiram na stranim predavacima.Isti slucaj mi je bio kad sam spremao IELTS.Radio sam sa jednom amerikankom koja nije imala pojma srpski.Daleko je bolje raditi sa strancima.

Pozdrav

Eto nesto se desava.Moje iskustvo je da francuski treba uciti privatno.Jedino je problem sto pojedinci koji daju oglase nisu bas preterano sposobni da nekoga nauce onome sto je potrebno.Ja sam sa time imao puno problema.Jedva sam uspeo da ,sasvim slucajno, naletim na tipa koji je u to vreme bio sluzbenik ambasade.Covek mi je tako pomogao.Uciti sa njime je bilo pravo zadovoljstvo.Ne znam za CKF i kurseve kod njih.Verovatno su dobri, stim sto ja insistiram na stranim predavacima.Isti slucaj mi je bio kad sam spremao IELTS.Radio sam sa jednom amerikankom koja nije imala pojma srpski.Daleko je bolje raditi sa strancima.

Sale, razumem te, ali je pitanje na koga cu privatno naleteti, a osim toga, sve sto predjem u FKC, svaku lekciju ce me zena ispitati:rtfm: (razumes?), ali stvarno moze puno da mi pomogne jer je studirala u Francuskoj....pozz

Ma OK.Ja bih se pre odlucio za CFK jer je privatno tesko naci strance.Imao sam lose iskustvo sa nasima.Kreni polako u CFK , radi svaki dan i bez obzira sto ce ti u pocetku verovatno delovati smesno, pokusavaj da jedno vreme razgovaras sa zenom samo na francuskom.Ako imas TV5 , oni su ti dobri da posle odredjenog vremena vezbas slusanje.Samo napred i puno srece.Svaki trud se na kraju isplati.

Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back