Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pitanje za jatavedas

mi smo oni biseri sto smo aplikaciju predali bez IELTS-a jos negde u aprilu, nismo polagali test. Imamo ideju da polazemo i TEF, ne ja vec zena.
Kako se spremate za TEF, ima li kakvih testova i knjiga za spremanje ovog ispita, da li je ispit tezak, koliko kosta i sve drugo sto bi nas moglo zanimati u vezi toga.
Hvala.
Mogli bi sa nama podeliti iskustva sa IELTS-a, kada ga odradite.
Nisam shvatio, da li vas oboje polaze i IELTS i TEF, i ako polazete oboje znaci li to onim carobnim visa officerima nesto iako je samo jedno principal aplikant.
Po drugi put hvala

ma sto ste biseri sto ste poslali aplikaciju bez IELTS-a. Ako ste sigurni da mozete dobiti dobre ocjene onda nista ne gubite.. zauzeli ste mjesto u redu cekanja.. i sad polazite..
Jedino je problem ako niste dobri sa engleskim i tesko ce vam biti uraditi IELTS.

I mene isto zanima ovo vezano za TEF, priprema iz koje knjige i sl. Ali nisam jos dobio niakav odgovor. Uglavnom svi koji se javljaju su otisli bez znanja francuskog jezika.

evo jos sam tu pa da odgovorim...
Nismo ni malo losi sa IELTS-om, ali da smo shvatili da ga trebamo polagati ne bi se zezali i odlagali ga za kasnije.
Kada smo shvatili da smo napravili gresku, pitali smo ambasadu i rekli su da ce nas obavestiti kada test treba polagati, mada mi necemo cekati njih, cisto da bi imali vremena ako kiksnemo da ga mozemo polagati ponovo.
Ipak, savetujem svima da to odrade pre, jer ovako ne znaju koliko bodova imaju na engleskom.
Pozdrav.

Pozz! Moze li neko da me uputi sta mi je bolje da ucim IELTS ili TEF.Ja sad trenutno radim Oxford (English file) za te njine diplome ( FCE ).Koja je ustvari razlika?

Hvala

Ti si pobrkao babe i zabe..:)

IELTS ti je test engleskog jezika koji je validan za Kanadu, a TEF test francuskog jezika.
Super je ako znas oba jezika, ali nije neophodno. Opredjelis se za onaj koji znas bolje usavrsis ga i spremis se za test. Na ovoj temi je bilo dosta toga o IELTS-u tako da mozes koristiti pretragu i saznati vise informacija.
FCE (First Certificate in English) ti je test engleskog, ali on ti za Kanadu ni malo nije validan. Batali to i uzmi knjige i spremaj IELTS.

Ako ne znas ruski site sa materijalom za spremanje IELTS-a javi se da ti posaljem na PP.

Mi smo uhvatili poslednji voz. Predali smo u martu 2006 i dosli ovde u maju 2007. Dobili smo odgovor posle 8.5 meseci. Prijatelji koji su predali 3 meseca posle nas jos uvek nisu dobili ni jednu informaciju. Nazalost, upali su u ovaj novi sistem koji je potupuno besmislen....

Na zalost, tako je, ali ja mislim da neke stvari moraju da krenu napred, jer svi nasi prijatelji koji su aplikacije predavali od maja/juna 2006 - nista.
Kada njihove aplikacije dodju na red, mi ostali mozemo da pocnemo da se nadamo.
Ne razumem sta se desava, ambasada u Becu jednostavno stoji.
Pozdrav svima

Gman,
kako si zadovoljan Kanadom, cime se bavis, kako je proslo sa zaposljavanjem, da li je zaista tako tesko pronaci posao?
Molim te, pisi bilo sta o svojim iskustvima i zapazanjima.. Verujem da svi koji posecuju ovaj forum zele da cuju sto vise informacija iz prve ruke.

ja nisam cula za takav slucaj. pre dva meseca su neki moji poznanici isli kod zastupnika preko koga je otisao njihov prijatelj i on im je rekao oko godinu dana da se ceka. ja nesto nisam poverovala u tu pricu.
Proslo je vise od godinu dana kako se primenjuje simplified i racunam da bi se proculo da je neko dobio papire. mislim na skilled worker bez arranged work.
Iako na sajtu http://www.cic.gc.ca/english/information/times/international/02a-skilled-fed.asp pise da je za bec 10-21 mesec

Pozdrav svima.
Prvi put sam ovde.Prelistao sam sve postove i cini mi se da nije bas toliko komplikomano(naravno uz puno srece) odseliti za Kanadu.Da ne duzim,moja nevencana supruga(33 god) i ja(35god) (zivimo vise od 10 god zajedno) bez dece krecemo da prikupljamo papire za iseljenje.Ja sam po zanimanju elektrotehnicar pogona 8 god iskustva,i 2god kao varilac ali nemam atest,Ona je zavrsila za inkorespodenta engl.jezik i ima Cambridge Proficiency i ima vise od 2 god iskustva.Interesuje me sledece:
-Da li je pametnije da se prvo vencamo pre podnosenja svih zahteva?
-Da li postoji neka sansa da se ode preko rusinske crkve,posto sam ja rusin?ako postoji koga da kontaktiram?
Unapred zahvalan

Gorane, posto smo u slicnim dilemama evo da ti odgovorim kao sto su meni vec odgovorili vezano za vjencanje / common low relaciju. Ako vam nije frka da se vjencate vjencajte se pa posaljite aplikaciju. Ako jos ne planirate da se vjencate onda vam trebaju dokazi da zivite skupa, neprekidno bar 12 mjeseci. Tipovi dokaza su zajednicki racun u banci, placanje racuna, i slicne stvari..

Ja i moja vjerenica smo zakazali vjencanje u januaru, pa vjerovatno isacekamo da se vjencamo pa onda posaljemo aplikaciju (mada mi je jedna osoba sa foruma preporucila da u aplikaciji stavim da smo zakazali vjencanje u januaru i da sada odma posaljemo).

Ako si zavrsio Elektrotehnicki fakultet, uz 8 godina radnog iskustva, ne bi ti trebao biti problem dogurati do 67 bodova. Bez fakulteta nema sanse da ti budes nosilac aplikacije.
Dakle ko ce biti nosilac aplikacije odlucujete na osnovu zavrsenog faksa, radnog iskustva i znanja jezika.

Pozdrav svima.
Prvi put sam ovde.Prelistao sam sve postove i cini mi se da nije bas toliko komplikomano(naravno uz puno srece) odseliti za Kanadu.Da ne duzim,moja nevencana supruga(33 god) i ja(35god) (zivimo vise od 10 god zajedno) bez dece krecemo da prikupljamo papire za iseljenje.Ja sam po zanimanju elektrotehnicar pogona 8 god iskustva,i 2god kao varilac ali nemam atest,Ona je zavrsila za inkorespodenta engl.jezik i ima Cambridge Proficiency i ima vise od 2 god iskustva.Interesuje me sledece:
-Da li je pametnije da se prvo vencamo pre podnosenja svih zahteva?
-Da li postoji neka sansa da se ode preko rusinske crkve,posto sam ja rusin?ako postoji koga da kontaktiram?
Unapred zahvalan

Mi smo predali kao common-law zajednica posto je kanadjanima (kao i ostatku sveta) to totalno nevazno. Inace se u postupku sakupljanja 67 poena to nigde ni ne boduje. Ako imate potrebne poene nema potrebe da se opterecujete ovim, nece vam niko zameriti sto ste niste vencali.
Istina, mi smo se vencali nekoliko meseci nakon predaje aplikacije.
Bolje predajte sto pre, vidite kakvi se redovi gomilaju! a vencajte se posle, imacete dovoljno vremena!
Pozdrav!

Molim da mi neko odgovori na pitanje koliko je vremena potrebno da postom posalju Permanent Resident Card i Social Insurance No. ako se prijavite odmah po dolasku u Kanadu? Znam da prvo ide jedno, pa drugo, samo me zanima koliko to traje.

Hvala.

PR card obicno 4-5 nedelja, po SIN moras ici sama , dobijes prvo onaj privremeni papiric a ne secam se koliko im treba da ti kasnije posalju karticu ali to i nije bitno jer ti ovaj privremeni vazi prilikom zaposljavanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back