Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na radno iskustvo se kupi od 15-21 bod , u zavisnosti od godina iskustva.

imam 4,5 godine radnog iskustva u struci, do aplikacije će biti i 5g.

godine -10 bodova
radno iskustvo - 21 bod
jezik - ? moram polagati, računam na 14, nadam se 16
obrazovanje - 20, u najboljem slučaju 22

na ostalom ne mogu skupiti bodove, osim ako ne nađem neki posao.

u principu sa jezikom prelazim granicu od 67 bodova, čak i ako računam 20 za obrazovanje

imam 4,5 godine radnog iskustva u struci, do aplikacije će biti i 5g.

godine -10 bodova
radno iskustvo - 21 bod
jezik - ? moram polagati, računam na 14, nadam se 16
obrazovanje - 20, u najboljem slučaju 22

na ostalom ne mogu skupiti bodove, osim ako ne nađem neki posao.

u principu sa jezikom prelazim granicu od 67 bodova, čak i ako računam 20 za obrazovanje

da li se struka u kojoj radis 4,5 godina nalazi na listi 38?

Super, cestitamo! Kako je bilo na razgovoru?

Grozno,thanks for asking!:sad2:
Ja se spetljala,kao i uvek kad su u pitanju ti sluzbeni razgovori,a tek kad mi se usred razgovora obratila na engleskom,u momentu sam zaboravila sve sto znam!Bas sam ljuta-gledam filmove bez titla,razumem svako pitanje,prevela sam nasa dokumenta,mislim da znam jako puno reci-ali kad treba da pricam sa nekim-zaboravim sve,pocnem da zamuckujem,da se tresem,ne mogu da nadjem odgovarajucu rec,da sklopim normalnu recenicu!
Kaze zena da zbog ove krize ne pustaju celu porodicu,samo ako su milioneri ili cesto putuju,a mi ni jedno ni drugo!
Gmina,koliko ste mogli da ostanete u Kanadi?!

Kaze zena da zbog ove krize ne pustaju celu porodicu,samo ako su milioneri ili cesto putuju,a mi ni jedno ni drugo!

He he cuvena demagogija njihovih sluzbenika....

Kriza nema veze sa tim, nikad nisu pustali celu porodicu od bojazni da se nece vratiti i da ce ostati tamo, raditi na crno i sl..

Milionere pustaju jer ti sigurno ne predstavljaju opasnost po kanadsko trziste rada!

Uglavnom super da ides, srecno na ispitu!

Ja se spetljala,kao i uvek kad su u pitanju ti sluzbeni razgovori,a tek kad mi se usred razgovora obratila na engleskom,u momentu sam zaboravila sve sto znam!Bas sam ljuta-gledam filmove bez titla,razumem svako pitanje,prevela sam nasa dokumenta,mislim da znam jako puno reci-ali kad treba da pricam sa nekim-zaboravim sve,pocnem da zamuckujem,da se tresem,ne mogu da nadjem odgovarajucu rec,da sklopim normalnu recenicu!

Ma cuti i uzivaj.Bitno je da su te pustili.

Sve najbolje :D

Ljudi, zanima me vase misljenje o sledecem:
Imam radno iskustvo 4+ u jednoj od oblasti sa liste od 38, ali sam naziv radnog mesta nije identican. Cak sta vise, ako izlistam po nazivu-dobijem NOC broj koji nije na listi (imam preporuke i dokaz o uplati doprinosa ) :think:
Kako li visa officeri gledaju na to?

Takodje, zanima me da li je neko po novoj/staroj proceduri imao preporuke/ugovor za odgovarajuce zanimanje, a da su mu trazili dokaz o uplatama PIO kao dopunu dokumenata i da se ispostavilo da doprinosi nisu uplacivani - radio je neprijavljen (imam preporuke,a nemam dokaz o uplatama)? :think:
Sta se desava u tom slucaju, da li to automatski diskriminisuci faktor.......? :dash:

Pa,mi smo ostali onoliko koliko smo naveli u aplikaciji (3 meseca), mada viza tece od onog dana kad odes po nju, tako je barem nama bilo.U maju smo dobili vizu, otisli u junu-vratili se pocetkom septembra, a viza nam je trajala do kraja oktobra(nekih 6 meseci).

Sjetila sam se danas svih ljudi iz Srbije koji su pisali o komplikaciji uplate u komercijalnim bankama sirom zemlje, sem naravno cuvene filijale u K. Milosa. Cekanja, kompikovanja, ne znam, ne mozemo mi to itd... Ista stvar mi se danas dogodila.
Sada postoji nova procedura placanja za drzavljanje srbije, kosova i bosne. Po toj novoj proceduri u bosni se placanje moze izvrsiti samo preko devizne doznake na racun u Bank Austria, ali instrukcije koje su oni dali ne mogu da izvrse nase banke jer u njima nema imena primaoca sredstava, a oni bez toga nece da prihvate uplatu. I tako ti ja poslije visecasovnog obilaska svih banaka kod nas se uputim u Srbiju ka famoznoj Komercijalnoj banci jer se tu i dalje sredstva samo polazu na racun...

A tu dvaaaa saaattttaaa... Tesko meni, jos mi glava trne... Srecom ja se sjetih te filijale o kojoj ste svi pricali i nagovorim sluzbenike da ih pozovu i konsultuju se. Ovi od tamo su odmah rijesili problem i napokon je operacija uspjela. Mada moram napomenuti da su svi bili ljubazni...

Sada se te uplate salju u Bec u ambasadu da ih oni pregledaju pa ti iz Beca salju potvrdu o placanju sredstava i onda se aplikacija sa tom potvrdom salje u CIO u Kanadu... Eto, dakle ima novih momenata, pa ako neko aplicira da se pripremi...

Sjetila sam se danas svih ljudi iz Srbije koji su pisali o komplikaciji uplate u komercijalnim bankama sirom zemlje, sem naravno cuvene filijale u K. Milosa. Cekanja, kompikovanja, ne znam, ne mozemo mi to itd... Ista stvar mi se danas dogodila.
Sada postoji nova procedura placanja za drzavljanje srbije, kosova i bosne. Po toj novoj proceduri u bosni se placanje moze izvrsiti samo preko devizne doznake na racun u Bank Austria, ali instrukcije koje su oni dali ne mogu da izvrse nase banke jer u njima nema imena primaoca sredstava, a oni bez toga nece da prihvate uplatu. I tako ti ja poslije visecasovnog obilaska svih banaka kod nas se uputim u Srbiju ka famoznoj Komercijalnoj banci jer se tu i dalje sredstva samo polazu na racun...

A tu dvaaaa saaattttaaa... Tesko meni, jos mi glava trne... Srecom ja se sjetih te filijale o kojoj ste svi pricali i nagovorim sluzbenike da ih pozovu i konsultuju se. Ovi od tamo su odmah rijesili problem i napokon je operacija uspjela. Mada moram napomenuti da su svi bili ljubazni...

Sada se te uplate salju u Bec u ambasadu da ih oni pregledaju pa ti iz Beca salju potvrdu o placanju sredstava i onda se aplikacija sa tom potvrdom salje u CIO u Kanadu... Eto, dakle ima novih momenata, pa ako neko aplicira da se pripremi...

Luda kuca :dash:

Mi smo uplatili svojevremeno kod nas u banci, nije bilo problema, zvali su samo Bgd. da im kazu kako jer nisu imali te vrste uplate i to je to...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back