Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bice ti jasnije kad budes malo vise citao prethodne postove, imas odgovor na svako pitanje koje mozes da zamislis.
Potrosi nekoliko sati, prolistaj strane na ovom topiku i veruj mi postaces ekspert oko imigracijskog procesa.

ha, ha...srecno s tim....
hajde arabian reci sta si zavrsio pa cu ja odgovoriti... ipak je to obrazovanje beskonacna diskusija...

Poslednja izmena:
ej, dassal jesi se prijavio za ovaj child care subsidy????? kad budes javi sta bi i koliko ste love uspijeli dobiti za troskove vrtica? koliko sam shvatila morate najprije prijaviti dijete u neki vrtic. ako jeste kako vam se dopadaju vrtici?

Nismo jos upisali dete, ima vise opcija, vecina obdanista je ok, drzavna imaju mnogo dobar program, na cekanju smo u drzavnom kod zene na poslu ali cifra.............1037CAD, obdaniste savrseno, 2 minuta od zenine kancelarije, ali prvo platis a onda drzava ako zadovoljavas kriterijume plati max 750 CAD za drzavna i 600 za privatna, sto generalno nije uopste lose!! Periodicno rade reviziju okolnosti i ako prihodi porastu onda ti ukinu, ali nismo dotle dosli! E da, ovo je za decu ispod 3 godine, preko 3 je vec sama cifra manja 30-40 posto.....
Pozdrav:think:

Pa covek se potpisao أمريكا

WTF:zcepanje:

e bas. kako da ga zovem, ko zna sta to znaci... i ako nekog zoves po njegovoj nacionalnosti da li je to uvreda???? koliko ja znam nije, ali opet...
sem toga canada forever ja ti zivim u drzavi u kojoj su ti odnosi hiljadu puta osjetljiviji nego u kanadi, tako da ti nema potrebe da se brines.
ej, i hvala svima puno na cestitkama, bas sam ponosna:hvala::hvala::hvala::hvala::hvala:

Stvarna neznam zašto toliko polemike oko nečijeg (mojeg) potpisa.

Potpisao sam se tako zato što nisam mogao normalnim pismom jer šta god sam uzeo sve je bilo zauzeto, pa rekoh uzet ću nešto malo strano koje znam da nije tako često.

Bezveze se pune stranice s nečim što nije baš bitno, što se tiče ove teme.

ako može i meni netko pomoći. završila sam medicinu.
našla sam različiti info od 20 do 22???!!!

evo primer iz EG7.pdf:

Example 1: If you have a Master’s degree but have completed only 16 years of full-time study, award yourself 22 points.
Example 2: If you have a four-year Bachelor's degree and have completed 14 or more years of study, award yourself 20 points.

Master’s or PhD AND at least 17 years of full-time or full-time equivalent study
25

Two or more university degrees at the Bachelor's level AND at least 15 years of full-time or full-time equivalent study
22

A three-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 15 years of full-time or full-time equivalent study
22

A university degree of two years or more at the Bachelor's level, AND at least 14 years of full-time or full-time equivalent study
20

A two-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 14 years of full-time or full-time equivalent study
20

A one-year university degree at the Bachelor's level AND at least 13 years of full-time or full-time equivalent study
15

A one-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 13 years of full-time or full-time equivalent study
15

A one-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 12 years of full-time or full-time equivalent study
12

Secondary school (also called high school)
5

Moje tumacenje:
Medicina traje 6 godina pa sigurno imas ukupno 18 godina skolovanja (8+4+6).
Ako ti se diploma racuna kao master onda dobijas 25 poena,
Ako ti se diploma racuna kao bachelor imas dve opcije:
- ako si sa srednjom skolom dobila neko zvanje (three-year diploma, trade certificate or apprenticeship - tj. nije gimnazija) onda dobijas 22 poena,
- ako ti je srednja skola gimnazija onda 20 poena

Neka me slobodno isprave svi koji imaju drugacije tumacenje.

šmrc...
opet puno ako...
ali šta je od toga točno?!
imam 8 godina osnovne, 4 srednje (medicinska sestra) i 6 faksa. ukupno 18 godina školovanja. mislim da se ne računa po 1.stavci
Master’s or PhD AND at least 17 years of full-time or full-time equivalent study
25

ali ne znam niti da li ova dolazi u obzir
Two or more university degrees at the Bachelor's level AND at least 15 years of full-time or full-time equivalent study
22

- ako si sa srednjom skolom dobila neko zvanje (three-year diploma, trade certificate or apprenticeship - tj. nije gimnazija) onda dobijas 22 poena,

to znači da si mogu pridodati 22 poena?! jel to sigurno?

Poslednja izmena:
šmrc...
opet puno ako...
imam 8 godina osnovne, 4 srednje i 6 faksa. ukupno 18 godina školovanja. mislim da se ne računa po 1.stavci
25

22

Moj ti je savet da zaracunas sebi 20 poena za skolu kao najgoru varijantu, a da probas da navuces maksimum na nekim drugim stvarima.

Oni priznaju master samo ako ti na diplomi pise: master i ako ispunis godine skolovanja koje su propisali. (meni su tako rekli)

Posto si zavrsila medicinu, ti si lekar opste prakse, i bez obzira na broj godina skolovanja, uvek mogu da te stave u Bachelora (sto mu dodje nesto kao strucnjak opste prakse, tj nema specijalizacije-mastera)

Sa tom skolom je uvek lutrija, zavisi i od sluzbenika koji radi tvoj slucaj tj koji te boduje.

šmrc...
opet puno ako...
imam 8 godina osnovne, 4 srednje (medicinska sestra) i 6 faksa. ukupno 18 godina školovanja. mislim da se ne računa po 1.stavci
25

22

to znači da si mogu pridodati 22 poena?! jel to sigurno?

Treba da racunas ovo, jer si zavrsila za medicinsku sestru:

A three-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 15 years of full-time or full-time equivalent study
22

Tako sam ja sebi racunao (mada sam imao dovoljno bodova i sa losijom varijantom od 20 poena)
I moj savet je da racunas losiju varijanu, tj 20 poena.

nisam još išla na IELTS, ali ako računam 20 bodova onda moram IELTS naparaviti savršeno da dobijem maximum od 16 bodova. ako to ne uradim tako ne znam da li čekati novi IELTS ili aplicirati i staviti 22. nekako mi je nelogično da nakon toliko školovanja dobijem samo 20 bodova.

Nelogicno jeste ali to je stvarnost.

Problem je u nasem sistemu skolovanja koji je njima totalno nejasan.

Tako ispada da neko ko je zavrsio Braca Karic, Megatrend i sl. neki smesni menadzment u trajanju od 3 godine dobija poene kao i ti sa zavrsenom medicinom.

Sad but true.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back