Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Forumasi moji,
potrebna mi je pomoc oko IELTSA. Kako doci do literature, ovdje kod nas u BIH kosta 20 eura pa me zanima jeli moze negdje da se skine ili nadje na site-u ili da se kupi jeftinije. Koja su pravila ili smernice kod polaganja? Molim onoga ko ima iskustva neka mi napise sta je najteze i na sta da se obrati paznja? Moj speaking je super ali zato writting malo losije.....Hvala !

Nase iskustvo i iskustva ljudi koji su ga zavrsili: knjige sa http://artefact.lib.ru/languages/eng_textbooks_ielts.shtml od 1 do 7 jer u njima je sadrzan - prikazan test onakav kakav on zapravo i jeste. Naravno i ostale knjige koje ces videti na ovom sajtu mogu biti od koristi. Mogu da se skinu sa neta i ''jedino'' sto treba je dobro se spremiti i imati dosta srece.
Nadam se da sam nesto pomogao, pozdrav

Forumasi moji,
potrebna mi je pomoc oko IELTSA. Kako doci do literature, ovdje kod nas u BIH kosta 20 eura pa me zanima jeli moze negdje da se skine ili nadje na site-u ili da se kupi jeftinije. Koja su pravila ili smernice kod polaganja? Molim onoga ko ima iskustva neka mi napise sta je najteze i na sta da se obrati paznja? Moj speaking je super ali zato writting malo losije.....I jos jedno pitanje -imam puno preporuka od Kanadjana za koje sam radila dali da to prilozim uz aplikaciju i sta da radim ako nemam nista upisano u radnu knjizicu nego samo ugovore od kanadskog ministarstva odbrane i njihove kompanije. Staz nam nisu placali ni ostale doprinose... Help me please!
Hvala !

Ovde imas sve
http://www.urch.com/forums/ielts/74849-i-hav-all-ielts-material.html

Cao :D

Kao prvo evo ti jedan koristan link sa koga sam ja radio pre nekoliko godina:

http://artefact.lib.ru/languages/eng_textbooks_ielts.shtml

Nemoj nista da kupujes jer ovde imas sve sto je potrebno.Sto se tice writing dela tu je bitno da vezbas formu kako se pisu eseji.U ovim knjigama postoje primeri eseja ,a takodje na Net-u mogu da se nadju primeri.Bitno je da kada pises moras da zadovoljis formu koja se trazi.Ja sam vezbao tako da sam pronalazio razne teme koje su bile zastupljene na prethodnim ispitima i uz pomoc tekstova iz knjiga pravio sebi sablon kako napisati esej.Sto vise budes vezbala pisanje ,ucices u stos tako da ces imati jedan unapred razradjen sistem koji mozes da primenis na svaku temu.Ostalo je stvar sirine tvog vokabulara i prpremljenosti za pisanje.Ja sam takodje imao rupu u radnoj istoriji sto se tice staza, ali sam napisao propratno pismo u kome sam naveo koji je razlog i oni me nisu nista pitali dalje.Moje je misljenje da ako ti imas te ugovore i napises im pismo sa objasnjenjem,moraju da ti to prihvate.Pa ipak si radila za njih, zar ne?Sve sto imas od kanadskog poslodavca obavezno prilozi.:ok: To ne moze nista da skodi.

Kada budes skidala literaturu,desno od knjige ti je link, na koji kada kliknes ti se otvara nova stranica gde treba u polje koje je levo od malog prozorcica sa natpisom download file upisati broj da bi se pokrenuo download.

Hajde sad polako da vezbas pisanje eseja:bye:

Moji buduci Kanadjani,

sta da vam kazem nego hvala vam mnogo i da sto prije preletite okean.
Evo vec pocinjem da spremam ispit i nadam se dobrom scoru.
Pozdrav svima!

Ljudi,mozda vam zvuci neverovatno,ali ja sam imao pogresnu informaciju da mi treba IELTS i za apliciranje u Quebec,pa sam seo i ucio do besvesti.Polagao i dobio 6.5 6.5 7 7 ,da bi na kraju ispalo da mi IELTS uopste nije trebao.Mislim, duga prica ali je stvarno tako.

:zcepanje: Sale, ako ce ti biti lakse, ja sam polagala IELTS dva puta jer prvi put nisam dobila ni jednu sedmicu, a ona mi je bila neophodna. Polagala sam TEF da bi imala bodova koliko mi treba. Na kraju sam nasla job offer i ispalo je da sam nepotrebno polagala i IELTS (taj drugi put kada sam dobila sedmicu) i TEF jer mi je job offer doneo sasvim dovoljno poena. :besna: Eto, to je moje iskustvo, ali ne zalim jer sam stigla ovde gde sam sad, a stara dobra izreka kaze da "od viska glava ne boli".
Svima savetujem da sto bolje savladaju jezik, jer ni najprostije poslove ne mozete obavljati bez znanja engleskog (bolje reci da slabo placaju ako ne znas jezik, jer znaju da im se moze). Zato ne zalite ni jedan dinar koji date za ucenje ili usavrsavanje jezika.
Srecno svima.

Pozdrav koshava i molim za pojasnjenje oko job offer-a.
U kontaktu smo sa "poznanicima" iz Kanade koji su "mozda" raspolozeni da pomognu oko pronalazenja posla, ali treba da im damo sto preciznije informacije. Prosledili smo im link koji je neko sa foruma dao o tome cega poslodavac treba da se pridrzava, ali ni njima ni nama nije do kraja jasno sledece:
*da li "job offer " podrazumeva obostrano potpisan ugovor poslodavca i mene (gde su navedeni svi potrebni elementi) :think: ili
*potvrdu/izjavu od strane poslodavca da ce mene da zaposli na "tom i tom" radnom mestu ,pod "tim i tim" uslovima ,od "tog i tog" datuma...:dontunderstand:

Posto si jedan od malobrojnih srecnika koji iz prve ruke znaju odgovor, please explain...

Tako je.Mi ti preksinoc bili u komsiluku na 1.5 km od tebe u Harvest Crescent.Prva desno kad predjes Lundy's Ln.Doduse samo sa Skype-om,ali doci ce i nasih pet minuta.

Pa dobro Sale bre, mislis ti vec doci??!! :worth::worth::worth:
Pa koliko da se vise molimo za tebe??? Stvarno si "seniorski senior"! Ja se iskreno nadam da cemo te docekati, pa makar i sa grtal'com i tri metra snega. Samo dolazi bre vec jednom......gde da se obratimo i kazemo im da te puste na miru sa background-om?
Znaci, kad dodjes (a to ce biti very soon), slobodno svrati kod nas u Kalar Rd. Javi se, pa da :zurka::snesko:z:dm:

bitno je da ti je to bilo dovoljno i da si na odlicnom putu da ides odavde..... ja s druge strane sitno brojim na radnom iskustvu, a ne brojim uopste na ovim ostalim poljima. meni je english bio spas...

U svakom slucaju je bitno da ste presli magicnu granicu poena i da idete odavde.

Moj zakljucak (i posle jednogodisnjeg boravka u stranoj zemlji): samo jezik, jezik i jezik. Svaki dan kad imam prilike ucim po malo engleski, sva dokumenta na poslu su na engleskom (srecom), a savet za sve koji idu: ako gledate divx i dvd engleske filmove, gledajte ih sa engleskim titlom, odlicno za usavrsavanje, a kasnije i bez titla.
Takodje ako ste u prilici citajte knjige na engleskom, trenutno citam Zahir na engleskom i mogu reci da je vrlo osvezavajuca.

Moja prijateljica je davno otisla u Kanadu i nije htela sebi priznati da joj engleski nije jaca strana (otisla je tamo udajom tako da nije ni polagala IELTS). Zbog toga u pocetku nije ni mogla naci dobar posao. Tek kada je sebi priznala da joj to slabi pozicije, i kad je sela i naucila, onda joj je krenulo bolje.

Srecno :bye:

Poslednja izmena:
bitno je da ti je to bilo dovoljno i da si na odlicnom putu da ides odavde..... ja s druge strane sitno brojim na radnom iskustvu, a ne brojim uopste na ovim ostalim poljima. meni je english bio spas...

Bitno je da si uspela.Ja nisam imao dovoljno bodova za federal,ali postoje i druga vrata koja se zovu Quebec.Jedino sto sam morao malo vise da poradim na francuskom , ali isplatilo se.

Pozzz...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back