Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa ljudi izgleda da cemo miklos87 i ja danasnji dana pamtiti dugo, dugo...:)
I nama je na mail danas stigao poziv za viziranje pasosa-konacno!! :worth: :D
Zelim da se zahvalim svim ucesnicima ovog foruma na nesebicnim informacijama i podrsci i da pozelim da vam se snovi ostvare
bas kao sto se polako stvaruju mojoj porodici i meni ;)z:dm5::vatromet:

:vatromet::vatromet::orkestar:

Cestitam, srusio se i vas Berlinski zid :klap:

Zelim da se zahvalim svim ucesnicima ovog foruma na nesebicnim informacijama i podrsci i da pozelim da vam se snovi ostvare

Cestitamo od srca....:) Zelimo vam puno srece u novom , boljem zivotu!!!

Za turisticku vizu pise da uz svaki dokument prilozimo i kratak prevod koji ne mora biti overen kod sudskog tumaca!Sta to znaci,ne treba prevoditi od reci do reci,mogu li ja da prevedem ili mora prevodioc,je li to zaista neophodno,suprugovi roditelji nisu nista prevodili pre par godina,ima li neko da je skoro trazio turisticku?!

Cestitam svim saborcima!
Ljudi, verujte da ste izabrali pravu stvar, evo ja sam 5 nedelja u Vankuveru sa zenom i cerkom i sunce vec greje! Svako ima sansu, tako su iskulirani i svi ti zele dobro, takvi su moji utisci!
Drzite se i idite ka cilju, necete se pokajati!
Srdacan pozdrav svim forumasima ovde i ljudima dobre volje!!!!

Pa zar ti nisi u Montrealu ?Nisam bas pratio forum ali znam da si bio Quebec imigrant sta bi?:think:

Cestitamo od srca.
Puno srece i sve najbolje !!!!
Pozdrav za buduce komsije :)

Za turisticku vizu pise da uz svaki dokument prilozimo i kratak prevod koji ne mora biti overen kod sudskog tumaca!Sta to znaci,ne treba prevoditi od reci do reci,mogu li ja da prevedem ili mora prevodioc,je li to zaista neophodno,suprugovi roditelji nisu nista prevodili pre par godina,ima li neko da je skoro trazio turisticku?!

Ja sam prosle godine u julu pravio prevod jedino izvoda iz katastra... Koliko se secam, tada je pisalo da sve sto nije u originalu na engleskom/francuskom treba da bude overeno kod sudskog tumaca. Potvrdu o zaposlenju u firmi su mi dali na engleskom. Izvod iz banke mislim da jedino nisam prevodio...
Ne znam, mislim da je bolje ne rizikovati, nisu to neke pare (bar nisu bile u mom slucaju).

Cuo sam da su za sada stopirali sve aplikacije za saskatchewan,da li je to tacno???

Da, nazalost i ja sam nacuo nesto tako od Krsturaca... nisu stopirali, Saskatchewan PNP je isti kao i do sada, ali sada provere traju mnogo duze, rigorozniji su i dosta veliki je broj odbijenih.
Ove godine je otislo mnogo manje porodica nego prosle. To je tako jer se gro njih prijavljivalo sa sumnjivim zanatskim diplomama i istim takvim referencama od poslodavca... znas i sam verovatno kako je to vec islo do sada...
Ali kontam, ako imas 100% ciste papire, tj. ponudu za posao koji stvarno radis i ovde, i za koji imas odgovarajucu diplomu, ne bi smeli da te odbiju. Ali da ce cimati za sitnice vise nego pre godinu dana, to sigurno.

He, svaka cast Dassal, odlican potez.
Kako ti se svidja Vancouver ?
:worth:

I ja imam isto pitanje za dassal/a
i jos da kazem Sinisi da su ovi njegovi malci toliko slatki da nemam rijeci. Ja sam uvijek htjela djevojcicu, ali posto sam dobila djecaka stalno gledam ove tvoje i razmisljam da li ce moji biti takvi. Kucam u drvo da ih ne ureknem, ali stvarnmo su super. Kako se samo grle, poziraju sa onim cvikama... Preslatki su

p.s. mozda sam ovo vec jednom i pisala ali ko ce znati. u svakom slucaju treba sve potvrditi dva puta

Poslednja izmena:
Sale!
Koje si ocene dobio na TEF-u?

Na pisanju eseja sam imao niveau intermediaire,kao i na delovima sa slusanjem i razumevanjem tekstova.Na intervju-u koji ima dva dela sam imao niveau superieur.Tacno koliko bodova sam imao ne mogu da ti kazem iz prostog razloga sto su sertifikati zadrzani od strane Quebec Immigration.Ako te bas precizno interesuje mislim da kod kuce imam fotokopije pa cu ti javiti.

I ja imam isto pitanje za dassal/a
i jos da kazem Sinisi da su ovi njegovi malci toliko slatki da nemam rijeci. Ja sam uvijek htjela djevojcicu, ali posto sam dobila djecaka stalno gledam ove tvoje i razmisljam da li ce moji biti takvi. Kucam u drvo da ih ne ureknem, ali stvarnmo su super. Kako se samo grle, poziraju sa onim cvikama... Preslatki su

p.s. mozda sam ovo vec jednom i pisala ali ko ce znati. u svakom slucaju treba sve potvrditi dva puta

Eh da.:D Stvarno divna porodica:)

Da, nazalost i ja sam nacuo nesto tako od Krsturaca... nisu stopirali, Saskatchewan PNP je isti kao i do sada, ali sada provere traju mnogo duze, rigorozniji su i dosta veliki je broj odbijenih.
Ove godine je otislo mnogo manje porodica nego prosle. To je tako jer se gro njih prijavljivalo sa sumnjivim zanatskim diplomama i istim takvim referencama od poslodavca... znas i sam verovatno kako je to vec islo do sada...
Ali kontam, ako imas 100% ciste papire, tj. ponudu za posao koji stvarno radis i ovde, i za koji imas odgovarajucu diplomu, ne bi smeli da te odbiju. Ali da ce cimati za sitnice vise nego pre godinu dana, to sigurno.

Cao

Evo i ja da navedem jedan primer:

Kada sam aplicirao za Quebec kod njihove imigracione sluzbe,tada sam slao pisma poslodavca i oni su to proveravali na intervju-u.Procedura je da kada te Quebec primi onda ti apliciras kod federalaca sa sertifikatom da si primljen u Quebec.Federalci treba samo da provere da nisi kriminalac i da ti urade medical i izdaju iseljenicku.Medjutim federalci su ponovo proveravali moju radnu istoriju tj kontaktirali su iz ambasade u Beogradu moju firmu i prvo se raspitivali o firmi.Bilo je pitanja tipa : Da li se firma nalazi u privatnom stanu i kada im je objasnjeno da smo mi jedna vrlo ozbiljna firma sa oko 60 zaposlenih onda je bilo pitanje:A da li kod vas radi taj i taj i na kojoj poziciji ?Posto sam tu od Novembra 2002 nije bilo problema.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back