Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Koliko vremena daju da se uradi viziranje i uplata od poziva za slanje pasoša? Bliže se godišnji odmori pa se mora planirati

U mailu pise "You must submit your passport and the passport(s) of all accompanying dependent(s) to the visa office in Vienna (see address below) within 30 days of the date of this letter in order to finalize your application. "

Pa isli smo na dodatne testove posto je pila lekove za pritisak... Rekli su da oni salju i to tako da pretpostavljam da ce sve oni zavrsiti :) ;)
Malo smo se prepali kad nas je juce pozvala doktorka za to ali sam posle video na indijskom forumu da je to dodatno testiranje cesta pojava...

Srecno da sto pre traze pasos i vama i nama :D

Pozdrav, Djordje i cestitam. Imam pitanje za MR i dodatne testove... Posto je supruga imala probleme sa pritiskom da li je mogla jednostavno da precuti da pije lekove, mozda bi bilo jednostavnije. I reci mi molim te koji su to dodatni pregledi bili ?

Pozdrav i srecno

Pozdrav, Djordje i cestitam. Imam pitanje za MR i dodatne testove... Posto je supruga imala probleme sa pritiskom da li je mogla jednostavno da precuti da pije lekove, mozda bi bilo jednostavnije. I reci mi molim te koji su to dodatni pregledi bili ?

Pozdrav i srecno

Dodatni testovi su EKG i ultrazvuk srca kod kardiologa.... Prva stvar koju nas je sestra pitala pre vadjenja krvi je "da li pijete neke lekove?" jednostavno mislim da nije vredno rizika da se precuti za lekove posto ne znam da li mogu da uticu na rezultate testa na zarazne bolesti koje oni rade...

Koliko sam shvatila pise da doticna gospodja vec 20 godina radi ovaj posao i to u Beogradu. Ono sto ja mogu ovde da kazem je da ovo SIGURNO NIJE ISTINA. U periodu od 2010 do 2012 moj muz i ja smo obrnuli svaki kamen u ex Yu da nadjemo nekog ko bi nam pomogao da emigriramo u Kanadu. Da je ova gospodja u to vreme radila, neko bi cuo za nju, neko bi nam rekao. Ali niko nije. Igrom slucaja danas smo u USA a ne u Kanadi.

I sam post je smesan, ona nema puno detalja ali zna u koje vreme gospodja prima.

Nema gore sorte od one koja koristi tudju muku. Ja znam kako ljudi mogu biti ocajni (iskusili licno) i kako ovakve informacije mogu zvucati kao spas, ali u stvari nisu. Ovu temu pratim godinama unazad i ako malo prelistate naci cete sigurno stotinjak postova u kojima ljudi govore da posrednici ne rade nista sto vi ne mozete. Oni samo prate proceduru na zvanicnoj stranici kanadske vlade i to vam debelo naplacuju.

Ako ova gospodja moze da vam obezbedi posao pomocu kojeg cete dobiti radnu vizu i da vam to naplati NAKON sto dobijete vizu, onda je OK.

Poštovana Vessna, hvala Vam sto ste se uključili u razgovor, ta žena je samo opcija, naravno da sve treba ispitati i premeriti dva puta pre nego što se ulazi u sve to. Jednostavno sam htela samo da probam da kontaktiram Canada calling, da čujem malo više pojedinosti.

Jeli imamao neko povisen pritisak na pregledu? Mi sutra idemo, a mwni kao za inat danas nije dobro.

Ja ponovo mogu nase iskustvo da napisem. Supruga je popila lek i na pregledu su joj izmerili normalan pritisak. Sad posledica toga sto je pila lekove je dodatni pregled god kardiologa ( koji kosta 7500 din.)
Posto su nas iznenadili sa ovim pozivom za dodatni pregled ja sam celu noc citao na forumu (canada visa . com ) iskustva indijaca posto oni najvise pisu o svemu :)
Koliko sam video oni kojima je izmeren visok pritisak na samom pregledu su morali da urade dodatne testove kao i moja supruga...

evo kopiram odgovor jednog od njih:

Dear All,

High BP is no problem.
It happened to me.
They have send for furtherance tests-cardiologist report.
ECG an ECHO test which was normal.
************If your BP is above 140/90*************************
I have passed the medicals too.
If you are on medication and BP is under control, then that is fine.

Srecno sutra na pregledu!

Jeli imamao neko povisen pritisak na pregledu? Mi sutra idemo, a mwni kao za inat danas nije dobro.
Mozda si se samo malo vise uzbudio zbog pregleda, opusti se i ne razmisljaj o tome, jer videces sutra, sve je to jedna velika formalnost i nista vise...Ja sam, inace, poznati panicar, meni svaka sitnica izazove stres, a tek tako velika stvar kao sto je "lekarski pregled". Imam utisak da sam cele prosle godine samo o tom danu razmisljala i da me na samu pomisao hvatala panika sta cu i kako cu...A nista se nije dogodilo, bukvalno usli i izasli, najsmornije je cekanje i popunjavanje papirologije, kod same doktorke cete najmanje biti, plus prilicno su ljubazni, tako da nikakvih problema nije bilo...Posle sam se cak zapitala...tjah, kakav im je ovo lekarski pregled uopste?!? Sve najbolje sutra, bice to sve oket :klap:

Evo, ja ći ti odgovoriti koliko znam. Ti, tj, devojka treba da pošalje diplomu. Ja sam je prevela kod tumača, fotokopirala diplomu i prevod i to spakovala (i venčani list, ali to još uvek nemate). Fakultet mi je izdao ispis svakog ispita koji sam položila, sa fondom časova i ocenama. To sam, takođe, prevela i fotokopirala. Nisu mi izdali taj Diploma supplement, verovatno ima veze sa tim što sam studirala dok nisu uveli Bolonju. Takođe su mi overili i obrazac koji se nalazi na WES-ovom sajtu, a ja sam naknadno dopunula gornji deo koji se odnosi na studenta. Pošto živim (i radim) u Novom Sadu a fakultet je u Subotici, žene sa studentske službe su mi sve pripremile, uključujući i kovertu koja je bila pečatirana gde treba ali je nisu zalepile (bile su vrlo precizne pošto se ništa nije primetilo kada sam kovertu zatvarala) kako ne bih morala da dolazim više puta zbog iste stvari. Prethodno sam uplatila 2.600 din za tu uslugu. Rekle su mi da imaju dosta iskustva sa tim i da, do sada, nije bilo problema. Obe koverte sam poslala u utorak oko 12.00, s' tim da sam tražila da se kod druge koverte nigde ne spominje moje ime. I žena u FedEx-u je, definitivno, imala iskustva sa ovom vrstom pošte. Već sam ranije napisala da je ukupna cena slanja bila 7.200 din. Pošiljke su im stigle u petak u 11.30 po njihovom vremenu ali mi još uvek stoji status da čekaju dokumenta. Valjda je i njima tamo navala trenutno. Pre slanja dokumenata sam izvršila uplatu, registruj se i videćeš da je to jedan od koraka. Sa brzom poštom i porezom sve košta $300. Platila sam putem kreditne kartice. Imala sam problema sa plaćanjem pošto prvom prilikom nisam dobila nikakvo obaveštenje da je uplata prošla, a bilo me je strah da klikam više puta. Poslala sam im mail sa pitanjem da li se vidi ali mi nikad nisu odgovorili. Drugi put sam pokušala par dana od kuće (prvi put sam slala sa posla pa je možda bilo problema zbog raznih lokada koje imamo) i prošlo je. Uplatu skinu istog momenta, bez obzira što nisi ni poslao papire. Malo sam se tu isprepadala pošto sam mislila da neće proći kreditna kartica moje banke ili samo moja kartica koja ističe u Junu. Osim toga, žena u banci mi je strogo preporučila da ne vršim plaćanja te vrste pošto su imali jako puno slučajeva krađe identiteta, ali nisam imala izbora.
Što se tiče promene prezimena, hmmm, ako se venčavate sredinom Jula, izgubićete najmanje mesec dana posle toga za menjanje dokumenata. Ja bih, da sam na vašem mestu, sve slala sa devojačkim a, ako vas uzmu u proceduru slala nove isprave. I ja ću slično morati da radim sa mlađim detetom kome pasoš ističe u Septembru, a nemam nameru da čekam sa prijavom do Oktobra (pod uslovom da sve bude kako treba sa testom). Čak, možda, možete i da se "registrujete" kod matičara ranije da ne gubite te dve nedelje, kada već pravite veliku svadbu (svatovima je dovoljna i crkva, tako smo mi uradili, ali iz drzgih razloga).
I, da se ne ljute stari forumaši, ali ova tema je zaista ogromna. Ja sam je prošle godine pročitala od početka, da bih shvatila da su ta prethodna iskustva teško primenljiva pošto Kanađani svake godine menjaju propise, a tema je započeta pre 5,6 ili 7 godina....

cao emiiuki, ja se izvinjavam sto upadam ovako, ali sam nova na forumu i treba da poslajem dokumente WES-a, samo bih da pitam, ako nije problem, da li sam dobro razumela sta treba da se shalje:
JA saljem, kopije original diplome, kopije prevedene diplome, kopije prevedenog vencanog lista;
FAX salje: kopije prevedene liste polozenih predmeta i ocena i overen i populjen obrazac (prevod naravno obezbedjujem ja).
Takodje fax ne treba da salje kopije originalne liste polozenih predmeta (znam da je pitanje glupo ali ipak da pitam :D)

Da li treba jos nesto da ja saljem...kako je tvoja procena prosla, hvala puno unapred :D, pozz

Mi smo slali preko Fedexa, nismo imali nikakav problem sa time, a i jeftinije je. I muz i ja smo radili evaluacije, razliciti fakulteti su u pitanju. U jednu kovertu ide tvoja diploma, tu se potpisujes ti, kao da je znaci ti licno saljes, a druga koverta je sa transkriptima sa faksa, ona mora da bude pecatirana sa prednje strane, tamo gde se zatvara, kao i na poledjini. Te pecate ti daje sekretar fakulteta, a on takodje mora da ti potpise i pecatira i onaj WES obrazac koji si skinuo sa interneta... Treba da stavi kontakt telefon i svoj mejl, tako ce sto posto izgledati kao da salje fakultet. Nadam se da sam ti pomogla! Ako jos nesto treba pitaj slobodno ;)

cao Laura 86, ja se izvinjavam sto ovako upadam, nova sam tu pa da pitam nesto ako nije problem. Trebalo bi da posaljem dok WES-a ali nisam sigurna da li sam dobro razumela:
JA saljem: kopiju original diplome, kopiju prevede dilpome, kopiju prevedog vencanog lista
FAX salje: kopiju prevedene liste ispita sa ocenama (ne treba kopjia neprevedenog takov lista), overen WES obrazac, stim sto ja obezbedujem prevod liste ispita.
Da li treba jos nesto da se salje, hvala puno unapred :D

cao Laura 86, ja se izvinjavam sto ovako upadam, nova sam tu pa da pitam nesto ako nije problem. Trebalo bi da posaljem dok WES-a ali nisam sigurna da li sam dobro razumela:
JA saljem: kopiju original diplome, kopiju prevede dilpome, kopiju prevedog vencanog lista
FAX salje: kopiju prevedene liste ispita sa ocenama (ne treba kopjia neprevedenog takov lista), overen WES obrazac, stim sto ja obezbedujem prevod liste ispita.
Da li treba jos nesto da se salje, hvala puno unapred :D
Koliko se ja secam, fakultet salje i kopiju liste ispita na srpskom i kopiju prevoda. Za vencani list ne znam, ali smo mi uz aplikaciju slali original medjunarodnog obrasca (WES sam radila pre promene prezimena). Meni je logicno da, ako ne saljes medjunarodni, treba da posaljes i srpsku i englesku verziju.

Evo da se i ja javim posle pregleda. U IOM smo imali zakazano u 9:30 a završili smo u 11:20. Išli smo nas četvoro. Deca su mlađa od 5 godina pa nisu davali ni krv ni urin, samo su pregled imali. Čekaonica je bila puna zato što IOM radi i druge zemlje. Za Kanadu smo bili samo mi. Inače je atmosfera vrlo relaksirana, pa ni deca nisu bila toliko nemoguća . Prvo se daje urin, pa onda sestra meri pritisak i vadi krv. Lik koji je radio papire je čak deci dao flomastere da crtaju, što je mnogo uticalo da se deca ne unervoze. Slikanje se obavlja na licu mesta. Ko ima naočare na slici u pasošu treba da se slika sa naočarima. Pregled kod doktorice je brz. Članove porodice proziva pojedinačno i skidanje je do gaća. Sluša pluća, pipa stomak i žlezde. Posle pregleda dobili smo uput da snimamo pluća. U Skederbegovoj (IOM) smo našli parking bez problema i radi se o parking zoni 3 u kojoj je dozvoljeno 3 sata parkiranja, dok se
pluća snimaju na Institutu za reumatologiju, Resavska 69 na prvom spratu. Tu nije bilo čekanja ali ni parkinga, pa je problematično naročito sa malom decom. Snimak pluća može da se dobije na cd-u ako je nekome potrebno, samo treba tražiti. Na institutu treba pokazati pasoše, radi identifikacije, a mogu i lične karte.

Evo da se i ja javim posle pregleda. U IOM smo imali zakazano u 9:30 a završili smo u 11:20. Išli smo nas četvoro. Deca su mlađa od 5 godina pa nisu davali ni krv ni urin, samo su pregled imali. Čekaonica je bila puna zato što IOM radi i druge zemlje. Za Kanadu smo bili samo mi. Inače je atmosfera vrlo relaksirana, pa ni deca nisu bila toliko nemoguća . Prvo se daje urin, pa onda sestra meri pritisak i vadi krv. Lik koji je radio papire je čak deci dao flomastere da crtaju, što je mnogo uticalo da se deca ne unervoze. Slikanje se obavlja na licu mesta. Ko ima naočare na slici u pasošu treba da se slika sa naočarima. Pregled kod doktorice je brz. Članove porodice proziva pojedinačno i skidanje je do gaća. Sluša pluća, pipa stomak i žlezde. Posle pregleda dobili smo uput da snimamo pluća. U Skederbegovoj (IOM) smo našli parking bez problema i radi se o parking zoni 3 u kojoj je dozvoljeno 3 sata parkiranja, dok se
pluća snimaju na Institutu za reumatologiju, Resavska 69 na prvom spratu. Tu nije bilo čekanja ali ni parkinga, pa je problematično naročito sa malom decom. Snimak pluća može da se dobije na cd-u ako je nekome potrebno, samo treba tražiti. Na institutu treba pokazati pasoše, radi identifikacije, a mogu i lične karte.

Znaci sve je proslo OK? nadam se da jeste pa ubrzo i poziv za pasose da stigne...

Mi smo danas poslali pasose preko IOM-a :) rekli su da mozemo da ih ocekujemo nazad u roku od 10 radnih dana.

Nadamo se da će sve biti ok. Ja sam malo imao neredovan pritisak (130/70) ali doktorica nije ništa rekla. Samo je pitala koje lekove uzimam. Samo koristim ventolin zbog astme, rekla je da je to ok. Mi imamo nameru da odemo lično u Beč. Nama je to 4 sata kolima iz Subotice. Čitam da su neki isto lično išli. Đorđe, kad planirate da putujete?

Nadamo se da će sve biti ok. Ja sam malo imao neredovan pritisak (130/70) ali doktorica nije ništa rekla. Samo je pitala koje lekove uzimam. Samo koristim ventolin zbog astme, rekla je da je to ok. Mi imamo nameru da odemo lično u Beč. Nama je to 4 sata kolima iz Subotice. Čitam da su neki isto lično išli. Đorđe, kad planirate da putujete?

Pa da to je najbolja varijanta vama bi za 4 pasosa IOM bio preskup. Sto se tice putovanja najverovatnije kraj avgusta pocetak septembra. Sad bas gledamo avionske karte pa kad bude neka povoljnija tad idemo :)

DA LI NEKO ZNA, AKO SE IDE U BEČ LIČNO, KOJA JE PROCEDURA? KAKO SE NAJAVIM I ZA KOLIKO DANA SE OBAVI U TOM SLUČAJU VIZIRANJE PASOSA OD MOMENTA KADA DOBIJEM MAIL?

E o ovome je pisao Bobokan na nekoj od prethodnih strana:

"Kao što vidite, nigde se ne navodi opcija o ličnom odlasku u Beč, ali vas oni tamo svakako neće odbiti.
Tako da smo mi poslali mail, u kome smo pitali možemo li da dodjemo. Odgovorili su nam potvrdno. Tamo se pojavite u 9 ujutru sa pasošima, RPRF uplatnicom, fotografijom i odštampanim mailom(koji smo mi zaboravili). Nakon obrade rečeno nam je da dodjemo u 15 časova po pasoše. I to je to. Nema nikakve mistifikacije. Uz pasoše se dobijaju još neki papiri koji potvrđuju vizu i neka uputstva."

Ako ti treba nesto jos detalja mozda je najbolje da mu posaljes privatnu poruku ako vise ne prati temu :)
Ja sam se ipak odlucio da posaljem preko IOM-a najvise zbog nedostatka vremena za odlazak u Bec.

- - - - - - - - - -

Lepo :) welcome i uzivajte

Hvala :) nadam se da hocemo :)

E o ovome je pisao Bobokan na nekoj od prethodnih strana:

"Kao što vidite, nigde se ne navodi opcija o ličnom odlasku u Beč, ali vas oni tamo svakako neće odbiti.
Tako da smo mi poslali mail, u kome smo pitali možemo li da dodjemo. Odgovorili su nam potvrdno. Tamo se pojavite u 9 ujutru sa pasošima, RPRF uplatnicom, fotografijom i odštampanim mailom(koji smo mi zaboravili). Nakon obrade rečeno nam je da dodjemo u 15 časova po pasoše. I to je to. Nema nikakve mistifikacije. Uz pasoše se dobijaju još neki papiri koji potvrđuju vizu i neka uputstva."

Ako ti treba nesto jos detalja mozda je najbolje da mu posaljes privatnu poruku ako vise ne prati temu :)
Ja sam se ipak odlucio da posaljem preko IOM-a najvise zbog nedostatka vremena za odlazak u Bec.

- - - - - - - - - -

Hvala :) nadam se da hocemo :)

Hvala puno na odgovoru, nisam ja bas raspolozen da idem u Bec ali mislim da necu imati vremena da cekam da mi vrate pasos DHL-om ili slicno. Razmislicu jos sta cu i kako cu :D

Ja sam slala diplomu osnovnih studija (4 god, zvanje dipl) i master diplomu (1 god, zvanje master). Prvu su preveli na Bachelor (4 years) a drugu na Master. Sve spakujes u istu kovertu, cena je ista. Koliko se secam, popunjavala sam samo dva formulara, jedan za osnovne a jedan za master studije.

Molim Vas, da li mozete da mi odgovorite iz kog razloga ste slali obje diplome? Ja sam takodje bila na domasterizaciji i imam sada dvije diplome, obicnu diplomirani i master diplomu. Da li moram da saljem obje?

Back