Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Sećam se da se neko ranje već žalio na cene u Zagrebu i da je išao u Sloveniju pošto je bilo mnogo jeftinije. Nije bila Ljubljana u pitanju već neko drugo mesto, ne sećam se koje. Imaš spisak lekara na cic sajtu.
Sada se već ozbiljno počinjem plašiti da nešto nije u redu pošto smo dobili per mesec dana pre vas i još uvek nemamo nikakvih informacija iz Beča.

evo da javim stigao zahtjev za Medicinski ..a per je bio 5-12...
btw u zg medicinski je 1800 kn ..cca 240 e
koliko je u sarajevu , netko je rekao oko 150 e??? eli mozemo uopce ici kod nekog drugom ili moramo u svoju drzavu?
tnx

- - - - - - - - - -

:klap:
Ljudi, stigao nam je PER!!!! Sreci nasoj nema kraja!!! Hvala vam svima!

Sećam se da se neko ranje već žalio na cene u Zagrebu i da je išao u Sloveniju pošto je bilo mnogo jeftinije. Nije bila Ljubljana u pitanju već neko drugo mesto, ne sećam se koje. Imaš spisak lekara na cic sajtu.
Sada se već ozbiljno počinjem plašiti da nešto nije u redu pošto smo dobili per mesec dana pre vas i još uvek nemamo nikakvih informacija iz Beča.

ja se nadam da mozemo i u sarajevu rjesit medicinski..probat cu ih zovnit pa da vidim koliko dode ??
a sto se tice PER-a neznam sto da ti kazen ...s tim da sam ja morala dodat bebu :heart: i onda mi je posta izgubila njegove dokumente :dash: te sam ih ponovno slala ..i stigli su im 6.2. i pravo da vam kazen bas sam se jutros ugodno iznenanadila kad sam vidila mail..neznan dali to ima sa NOC ..mi smo 1224 i koliko ja znam bilo jako malo prijava na taj noc mozda svega max 50

Sada se već ozbiljno počinjem plašiti da nešto nije u redu pošto smo dobili per mesec dana pre vas
Mislim da bi vas obavestili da nesto nije u redu, nemoj da panicis. Da ti nije muz bio u JNA, mozda tu nesto dodatno proveravaju?

I ja sam istog verovanja (ili da nesto jos proveravaju, mada moj muz nije ucestvovao u ratu, ili da smo zapali kod nekog "sporaca" sluzbenika), mislim da bi nam se do sada na ECAS-u pojavila linija "decision made" da je neka katastrofa u pitanju...Koliko se secam i na onom indijskom forumu je masa ljudi pisala da su ih preskakali, pa se onda vracali na njih...Ja jos uvek ne panicim, ali da sam flipnula sa zivcima, i nije da nisam...Pitam se da li uopste i imamo nekog izbora, osim da cekamo...Ako bismo im pisali, mislim da bismo dobili onaj standardizovani odgovor...vasa aplikacija je primljena, cekajte da budete obavesteni dalje, bla truc...Ako nema nista do kraja meseca, pocecu i ja da panicim :dash:
Ostalima sve cestitke, uzivajte u ovim divnim trenucima koji dolaze nakon mukotrpnog cekanja:bye:

ja se nadam da mozemo i u sarajevu rjesit medicinski..probat cu ih zovnit pa da vidim koliko dode ??
a sto se tice PER-a neznam sto da ti kazen ...s tim da sam ja morala dodat bebu :heart: i onda mi je posta izgubila njegove dokumente :dash: te sam ih ponovno slala ..i stigli su im 6.2. i pravo da vam kazen bas sam se jutros ugodno iznenanadila kad sam vidila mail..neznan dali to ima sa NOC ..mi smo 1224 i koliko ja znam bilo jako malo prijava na taj noc mozda svega max 50

Nema veze sa NOC-om, sigurno. Ja sam 1113, taj je pokazivao 0 do poslednjeg dana kada se mogla videti lista. Više mislim da ima veze sa datumom pošto niko +/- 15 dana oko moje prijave još nije dobio ništa. Ili smo upali kod neke extra lenštine ili se negde zagubio paket sa našim aplikacijama, ako je uopšte moguće da se tako nešto desi.
U koje doba dana ti je stigao mail? Onaj ecas mi se skoro sam loguje koliko ga proveravam..............

- - - - - - - - - -

Sada se već ozbiljno počinjem plašiti da nešto nije u redu pošto smo dobili per mesec dana pre vas
Mislim da bi vas obavestili da nesto nije u redu, nemoj da panicis. Da ti nije muz bio u JNA, mozda tu nesto dodatno proveravaju?

Jeste, bio je u vojsci 92/93/94 ali sve u Beogradu, i nekoliko rezervi posle toga u NS-u. Ali, da je to problem, tražili bi nešto dodatno. Brine me to što nismo jedini već, kao da "nedostaje" ceo jedan paket prijava sa kraja Juna i početka Jula.

Nema veze sa NOC-om, sigurno. Ja sam 1113, taj je pokazivao 0 do poslednjeg dana kada se mogla videti lista. Više mislim da ima veze sa datumom pošto niko +/- 15 dana oko moje prijave još nije dobio ništa. Ili smo upali kod neke extra lenštine ili se negde zagubio paket sa našim aplikacijama, ako je uopšte moguće da se tako nešto desi.
U koje doba dana ti je stigao mail? Onaj ecas mi se skoro sam loguje koliko ga proveravam..............

- - - - - - - - - -

ej poz mail mi stigao jutros u 9 ...a da zaboravila sam napisati da sam i jutros provjeravala ecas(nakon sta smo dobili mail) i jos uvik mi samo pise 1 crta ....tako da po tome se mos ravnat ( bar sta se tice nas)

BTW jel itko isa na taj ljecnicki u IOM sarajevo ?? savjet neki???

Zbunjena jos uvek...Jel treba za sve vrste diplome(srednja skola,visa,fakultet) da se radi WES?Moja sestra kad je sredjivala papire pre devet godina to nije radila...

Ako radis nostrifikaciju fakulteta onda samo ta diploma,ako srednje (strucne) onda samo ta..podrazumeva se da si zavrsio srednju skolu ako imas diplomu fakulteta itd..za master saljes fakultet i master..procitaj na njihovom sajtu..

Pozdrav drugari,

Posle neuspelih pokusaja i/ili razocarenja u neke druge zemlje, resio sam da polako krenem da se raspitujem za detalje vezane za vec meni licno odavno poznatu imigraciju u Kanadu.

Konkretno, preko bodovnog sistema, odnsono za FSW

Imam 29. godina - tu je maksimalan broj bodova
Nisam jos polagao IELTS, ali sam ziveo u Kanadi, stalno citam literaturu na engleskom jeziku, tako da ne sumnjam u dobijanje maksimalnog broja bodova ("sestice")
dipl. sam psiholog, a imam i evropski sertifikatat za psiholosko savetovanje (trogodisnja specijalizacija, koja mi ne znaci nista prilikom aplikacije, koliko vidim)
Zavrsio sam 4. godinu srednje skole, tj gimnazije, tamo u Kanadi, ali koliko shvatam, samo se akademske studije racunaju, tako da na to ne dobijam bodove, nazalost
E sad... radnos iskustvo... sustinski ga imam i u struci, i van struke, ali ne i u "knjizici" - tako da ga tehnicki nemam, haha, i oko toga moram da se "potrudim" sada. Znaci ili da zavrsim drugu godinu mastera i potom/za vreme toga dobijem godinu dana radnog iskustva, ili dve godine iskustva (da bude dovoljno za prolaz).

Posto je u mojoj struci skoro nemoguce naci posao u Srbiji (bez teske veze), imam sl. pitanja:

1. Kako Kanadjani gledaju na posao koji je "sa liste", ali koji nema veze sa fakultetskom diplomom koju posedujem?
2. Kako se radno iskustvo moze dokazati? Da li je potrebno da je u "knjizici", ili je ok i ugovor o delu?
3. (OVO JE MOZDA I NAJVAZNIJE PITANJE, ALI JE VEOMA SPECIFICNO) Posto imam akreditaciju za psih.savetovanje/psihoterapiju, razmisljao sam da registrujem privatnu praksu. Ja vec radim sa klijentima/pacijentima, ali posto psihoterapija zakonski nije regulisana u Srbiji (da, ne posotji zakon o psihoterapji, jos uvek, nazalost) nikad se nisam ni bavio time, da se prijavim. Ono sto cujem od kolega, praksu mogu da registrujem na dva nacina. Prvi tako sto cu je registrovati kao "psiholosko savetovaliste" (pod sifrom zdravstvene zastite) i za to je potrebno jednogodisnje staziranje, polaganje drzavnog ispita i odobrenje ministarstva zdravlja. Sve zajedno, jedan dugotrajan i komplikovan proces. Takodje, mogu da registrujem praksu kao "psihoedukaciju" (pod sifrom ostalog obrzovanja) koji je mnogo manje komplikovan proces. Pod ostalo obrazovanje spadaju i razna tutorstva, privatni i pripremni casovi, casovi tenisa, racunarskih programa i sl. Da li je neko upoznat sa kojim kanandskim NOC kodom se to poklapa (tj da li se poklapa uopste sa nekim)? Bilo da je neki kolega (psihilog/psihoterapuet/psihoedukator) iz struke, bilo ako se neko bavio drzanjem casova engleskog, matematike, tenista ili kojih vec(legalno)? Kanadjani imaju zvanje "psihoedukator", ali ne znam kako bih dokazao da se ono sto bih ja radio poklapa sa "main job duties" pomenutog koda (jer psihoedukator je vise pezorativan naziv ovde, zvanicno je to "ostalo obrazovanje"). Nisam gledao bas svaki kod, ima ih na stotine, ako ne i hiljade. Ako neko zna bilo kakvu infomraciju, bio bih mu/joj puno zahvalan.
4. Kako funkcionise predaja? U becu? Koliko dugo traje? Ako sam dobro shvatio ide preko Beca, i traje 8-15 meseci. Jel to 8-15 meseci od kad se preda ili postoje neki tacno odredjeni datumi od kad pocinje da se racuna (npr. da je skoro svejedno da li se preda 1. januara ili 31. decembra)?

Sve u svemu, hvala puno!!

Negdje sam citao da ove godine planiraju oko 200.000 imigranata a kako su krenuli sa draw nece to skupit za 50god.
Sta mislite o ovim rez IELTS i da li ce biti dovoljni
L 6.5
R 7.5
W 6.0
S 6.5

Evo ga plan za 2015. godinu... ne zaboravi da i FSW2014 i CEC koji nisu procesuirani upadaju ovde... http://www.cic.gc.ca/english/department/media/notices/2014-11-06.asp

Za ocene niko sa sigurnoscu ne moze da kaze - i da su sve 9.0, a da nemas LMIA ili PNP - u dosadasnjim izvlacenjima ne bi bilo dovoljno jer je minimum ponea bio 818. a sta ce biti - to samo CIC zna...

Back