Imamo skoro istu uzrecicu, ja samo volim da kazem: Dobro dosli u liberalni kapitalizam! Volim to liberalni, sta ces

Prvo bih zeleo da pohvalim momka koji je ovo podelio samnom i sa forumom, malo ljudi to zeli, mislim da je ovo nesvakidasnji potez i svaka mu cast.
Ocekujem da sledeci mejlovi budu malo optimisticniji, videcemo

Posao je sigurno prilicno tezak, posto to nije klasicno skladiste, vec hladnjaca. Ali, slazem se da je sve znao pre nego sto je krenuo.
Ovaj post je zanimljiv i sa aspekta toga sto pokazuje prve reakcije nekoga ko je tek dosao i koga je zapljusnuo pravi kapitalizam.
Drugo, treba da bude pokazatelj potencijalnim emigrantima sta ih ceka, posto ima i jako obrazovanih ljudi kojima su prvi poslovi u Kanadi bili ovakvi, skladiste, rad na traci u fabrici, ili slicno.
Dakle, ko nije spreman na nesto ovakvo, nisam siguran da je pametno da ide u Kanadu.
Kod njih su u opticaju samo brojevi i produktivnost, a to najbolje pokazuje key performance indicator, koji ti meri sve zivo kao radniku. Dakle, ako firma ima npr. 82 radnika, i treba otpustiti 12, a ti si po ovoj racunici medju njima, onda pa-pa

Ko ne moze da se privikne na to da je maltene samo broj i da ga niko ne je.e dva posto, isto treba da razmisli da li je materijal za Kanadu.
Pokusavam i ljudima u svojoj okolini da objasnim, a i nekima ovde ranije na forumu, da moraju da shvate sta je zapravo taj anglosaksonski kapitalizam i njihovo shvatanje biznisa. Dok mozes da radis, vredis, sve se gleda kroz brojke i novac. Ko nema u sebi nekakav impuls samoinicijative, takodje treba da promisli da li mu je pametno da ide za CAN.
Takodje, pisao sam ljudima, ucite engleski, stalno,stalno, svaki dan, jer ako ne znate jezik, upadate u grupu sa onim nesrecnicima iz Avganistana, Indije, Pakistana, koji ce vecito raditi u Meku, Hortonsu i slicno, jer ne znaju da beknu engleski. Dakle, ako ne mozete da prevedete vecinu stvari sa CIC sajta, onda ozbiljno morate poraditi na engleskom jeziku ili ste nadrapali.
Isto tako, dobro se informisati o programima emigracije, narocito oko PNP-a, stalno pratiti CIC sajt, cak sam i ja pogresno shvatio neke stvari, pa su me ispravljali ljudi na forumu (hvala Botex

).
I neko moje generalno razmisljanje....Kada god radim nesto vezano za CAN, bilo da je CIC sajt, forum, stalno imam na umu da u isto vreme hiljade ljudi lista i pretrazuje isto sto i ja, svi sa istim snovima i zeljama.... dakle nema opustanja, nema podcenjivanja ili precenjivanja ni drugih ni sebe..... Takodje, mislim da je pametno i ne ocekivati previse, jer cete se mozda previse i razocarati. Nekako treba biti realni optimista
Sto se tice samog posla skladistara, upravo sam gledao i tesko da se moze do PNP nominacije preko toga, jedino da je prijavljen kao 1521 Shippers and Receivers, u sta cisto sumnjam
http://www.albertacanada.com/AINP-ED-EligibleManufacturingOccs.pdf.
Tih 18 dolara je bruto, tako da to i nije neka ludilo plata. Daleko od toga da je losa, ali s obzirom da se raspadnes i rizikujes zdravlje, ne znam bas....
Ne da sam se raspisao, na.rah se za medalju

Izvinjavam se ako sam smorio, ali sta znam, mozda nekome i bude od koristi....