Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hvala na informaciji :) Koliko je vremena proslo od slanja papira iz Sidneja do prve komunikacije tj. prvih zahteva iz Beca? Da znam da li da se pripremim za duze cekanje :)

U Sidnju je aplikacija bila 3 meseca pa su aplikaciju poslali u Bec.Onda je proslo 4 meseca i Beclije su trazile dodatne papire.Imam utisak da sada malo brze rade...A i kolko vidim za FSW je malo brza procedura.Prateci razne forume shvatila sam da nema pravila ko ce koliko da ceka, imam primer prijateljice koja je poslala papire 8 meseci pre mene,a obradjuju nam aplikacije u isto vreme...

Pozdrav svim forumasima!
Ja sam se tek prikljucila i molila bih ako neko moze da mi pomogne oko pronalazenja informacija!
Planiramo da konkurisemo za iseljenicku vizu za Kanadu, suprug,ja i dvoje maloletne dece.
Interesuje me koja su sad zanimanja na listi trazenih gde mogu da vidim?
Ako nasa zanimanja nisu na listi kakve su nam onda sanse?
Hvala unapred!

Cula sam da moze da se trazi iseljenje ukoliko imam para za pocetak zivota tamo oko 20000 i neka hiljada $?
Da li je to tacno i da li mi se uvazava ja nemam kes u rukama al imam stariju kucu koju bi mogla prodati a imam i radnju (STR) u kojoj imam robe dosta pa kad bi sve unovcila bilo bi preko 20000$?
Nebi to da prodajem dok nebude bilo da idem,da li se tu moze nabavit neka potvrda i od koga?
Ako je neko imo slicnu situaciju molim da mi pomogne?
Kuca je na muzu i vlasnik radnje je muz,a muz bi bio nosilac aplikacije?
Hvala

Pozdrav @bumbaric,

Dobrodosli na forum.
Sve informacije koje su validne se nalaze samo i iskljucivo na CIC sajtu - http://www.cic.gc.ca/ . Tu mozete pronaci apsolutno sve informacije o svih 60-70 programa koji su put do Kanade.
Na ovom forumu se u poslednje vreme prica uglavnom o programima za emigraciju i dobijanje boravisne vize (PR) u Kanadi... iako postoje razni nacini, od family sponsorship programa do "kupovine" boravista posedovanjem odredjene kolicine novaca i ulaganjem u kanadsku ekonomiju, ipak vecina ljudi konkurise na 4 programa - FSWP, FSTP, CEC ili PNP. Na sve ove programe se aplicira putem Express Entry sistema (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/express/express-entry.asp) .
Kada razumete najpre vase zelje, zatim ih uklopite u ono sto Kanada nudi, iscitajte informacije o specificnim programima i pitajte sve ono sto vam nije jasno. Takodje, na vecinu pitanja i nedoumica je ovde vec odgovoreno po nekoliko puta, tako da predlazem da procitate najmanje poslednjih 100 strana foruma nakon citanja CIC informacija.

Sto se tice novaca, siguran sam da cete tu informaciju pronaci na samom CIC sajtu... tacan iznos koji trazite za cetvoroclanu porodicu je minimum $21,971, ali to se odnosi na odredjene programe i u odredjenim situacijama... takodje, pronaci cete i informaciju da u obzir dolaze samo "easily transferable funds", tj da nekretnine ili roba ne dolaze u obzir, vec samo kes, akcije, cekovi koji mogu da se unovce, isl...

Zelim vam svako dobro u procesu koji je pred vama, ako se za njega odlucite.

pozdrav,
B

Pozdrav @bumbaric,

Dobrodosli na forum.
Sve informacije koje su validne se nalaze samo i iskljucivo na CIC sajtu - http://www.cic.gc.ca/ . Tu mozete pronaci apsolutno sve informacije o svih 60-70 programa koji su put do Kanade.
Na ovom forumu se u poslednje vreme prica uglavnom o programima za emigraciju i dobijanje boravisne vize (PR) u Kanadi... iako postoje razni nacini, od family sponsorship programa do "kupovine" boravista posedovanjem odredjene kolicine novaca i ulaganjem u kanadsku ekonomiju, ipak vecina ljudi konkurise na 4 programa - FSWP, FSTP, CEC ili PNP. Na sve ove programe se aplicira putem Express Entry sistema (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/express/express-entry.asp) .
Kada razumete najpre vase zelje, zatim ih uklopite u ono sto Kanada nudi, iscitajte informacije o specificnim programima i pitajte sve ono sto vam nije jasno. Takodje, na vecinu pitanja i nedoumica je ovde vec odgovoreno po nekoliko puta, tako da predlazem da procitate najmanje poslednjih 100 strana foruma nakon citanja CIC informacija.

Sto se tice novaca, siguran sam da cete tu informaciju pronaci na samom CIC sajtu... tacan iznos koji trazite za cetvoroclanu porodicu je minimum $21,971, ali to se odnosi na odredjene programe i u odredjenim situacijama... takodje, pronaci cete i informaciju da u obzir dolaze samo "easily transferable funds", tj da nekretnine ili roba ne dolaze u obzir, vec samo kes, akcije, cekovi koji mogu da se unovce, isl...

Zelim vam svako dobro u procesu koji je pred vama, ako se za njega odlucite.

pozdrav,
B

Hvala!
Mnogo ste mi pomogli,na pocetku mnogo znace prave smernice.

Mislim da bi mogao da mi da odgovor neko ko je kompetentan, jer pouzdano znam da bez problem moze da se zavrsi work and travel, a kasnije nije tesko ni radnu vizu, pa me detalji zanimaju..:)

...ako mislis samo na pasos EU nemas nikakve povlastice oko dobijanja radne dozvole i pR, osim nekih tehnickih procedura koje su pojednostavljene.

...ako mislis na Work&Travel jer tvoja zemlja ima potpisan ugovor sa Kanadom, onda je moguce doci u Kanadu uz neka ogranicenja, tipa koliko godina imas i da li je vec ispunjena kvota iz tvoje zemlje.
Sto se tice radne vize, ti ustvari konkurisanjem za taj program automatski dobijas otvorenu radnu dozvolu, nema nikakve naknadne aplikacije

Napomena: moras ziveti u zemlji iz koje konkurises, tj ne mozes na primer ziveti u Srbiji a posedujes Hrvatski pasos i konkurises u Hrvatskoj za taj program

Poslednja izmena:
Mislim da bi mogao da mi da odgovor neko ko je kompetentan, jer pouzdano znam da bez problem moze da se zavrsi work and travel, a kasnije nije tesko ni radnu vizu, pa me detalji zanimaju..:)

Pozdrav Milose,

S obzirom da te zanima misljenje "kompetentne" osobe, mislim da si na pogresnom mestu... Kompetentni ljudi su "authorized representatives", i njih mozes pronaci preko CIC sajta - http://www.cic.gc.ca/english/information/representative/rep-who.asp .

Smatram da ce im biti zadovoljstvo da ti uzmu par stotina dolara da bi ti rekli isto ono sto ti kazemo i mi "nekompetentni" - da EU pasos nije nikakva olaksica pri imigraciji u Kanadu... nije bitno da li si iz US, Madjarske, Hrvatske ili Zimbabvea - lepota sistema je sto je za sve ljude isti, i gledaju se drugi kvaliteti osobe, a ne pasos koji osoba poseduje.

Pozdrav,
B

Back