Izvini, nisam izgleda bio dovoljno jasan

Proof of fund ti treba samo ako apliciras za PNP izvan Kanade, tj ne nalazis se i ne radis u trenutku aplikacije u toj pokrajini.
Ako si u Kanadi (kao sto sam ja bio) onda ti ne treba.
Stvar izmedju work permit and PNP application je veoma povezana.
Prakticno da bi ti PNP aplikacija bila odobrena, u vecini provincijskih programa ti treba ponuda za posao, sto prakticno znaci da ces imati (ili imas work permit)
Onda kada apliciras za PNP, samim time sto radis, dokazujes da se mozes izdrzavati i ne treba ti nikakav extra novac, osim izvod od plate.
U svakoj pokrajini PNP aplikacija se moze ostvariti po nekoliko osnova. Na primer skill worker, semi-skill worker, self-assesment, bussines, iternational graduate..i svaki od njih ima razlicite uslove koje treba ispuniti. Jako je tesko da se u par recenica se sve to objasni.
A na primer u BC cak ni IELTS nije trebao za skill workers.
Sve ove informacije treba uzeti kao guideline, jer se pravila stalno menjaju, pa moguce da i nesto od ovoga sto ja pisem vise nije potpuno tacno. Ali je lako proveriti na provincijskom imigracionom sajtu.
I na kraju sto se tice Mordena.
Ta prica vec ide nekoliko godina...svi mi koji smo ovde bili na work permit smo diskutovali o tome. Iskreno ne znam nikoga ko je i uspeo da preko njih dobije PR.
Ja licno ne bih mnogo polagao nade u taj program.
Savet: saljite CV ne samo na oglase, nego idite direkno na sajtove firmi koje vas interesuju. Tako su vam daleko vece sanse da vas neko uzme u obzir.
Ja sam pre dobijanja PR aplicirao i dobio od tri razlicite firme work permit, sto je dovoljan dokaz da je moguce naci posao kao stranac i bez Kanadskog iskustva.
pozz i puno srece sa novim programom