Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Na zalost tako je...apsurdno i glupo...Cekali smo nominaciju 9 meseci...pa onda poslali aplikaciju u Sidney kao Ekonomic class,da bi oni proverili papire i dodelili nam File number i prebacili slucaj Becu...koji nas ponovo proverava i trazi dokumentaciju koju smo vec slali...i to traje vec od maja 2013.Postoje slucajevi u provinciju koji jos nisu reseni jos od pocetka 2013 godine...

Na zalost tako je...apsurdno i glupo...Cekali smo nominaciju 9 meseci...pa onda poslali aplikaciju u Sidney kao Ekonomic class,da bi oni proverili papire i dodelili nam File number i prebacili slucaj Becu...koji nas ponovo proverava i trazi dokumentaciju koju smo vec slali...i to traje vec od maja 2013.Postoje slucajevi u provinciju koji jos nisu reseni jos od pocetka 2013 godine...

Vidis... tvoj slucaj je odlican primer kada treba imati imigracionog savetnika.

Kao sto sam rekao u proslim postovima, ako savetnik moze da vam pomogne da nadjete posao, apsolutno ga treba angazovati. Naravnom pricam o savetnicima koji rade u Kanadi, te sto 'pomazu" iz Srbije necu da komentarisem..
PNP se obicno odobravaju lokalno, tj kao u mom slucaju u Vancouver-u, i PNP office je isto u Vancouver-u.
Moj savetnik (kod dobijanja moje trece work permit i aplikacije za PNP) je tacno znao ko je primio moj predmet i ko ga je obradjivao, i kasnije kada sam ja imao kratak intervju sa PNP officer oni su znali ko je popunjavao moju aplikaciju, sto nedosmisleno pokazuje da se oni medjusobno poznaju.
Savetnici vam naravno ne mogu pomoci da nesto muljate, ali s obzirom da oni godinama saradjuju sa ljudima iz PNP office oni tacno znaju sta treba biti minimum dokumentacije da bi vasa aplikacija bila primljena i odobrena. Pravi imigracioni savetnik ce odbiti da vas zastupa ako smatra da nemate sansu da vam aplikacija bude odobrena.
Mislim da savetnici ne mogu pomoci oko resavanja vremena aplikacije. Ja sam dobio za oko 9 ili 10 nedelja, ali sam pratio canadavisa forum i svi mi koji smo predali aplikaciju u slicno vreme, dobili smo "po redu voznje", niko pre ili kasnije..

Moje licno misljenje da cekanje od 9 meseci je krajnje nedopustivo, i da tu nesto nije u redu.

Kao sto sam rekao u proslim postovima, ako savetnik moze da vam pomogne da nadjete posao, apsolutno ga treba angazovati. Naravnom pricam o savetnicima koji rade u Kanadi, te sto 'pomazu" iz Srbije necu da komentarisem..
PNP se obicno odobravaju lokalno, tj kao u mom slucaju u Vancouver-u, i PNP office je isto u Vancouver-u.
Moj savetnik (kod dobijanja moje trece work permit i aplikacije za PNP) je tacno znao ko je primio moj predmet i ko ga je obradjivao, i kasnije kada sam ja imao kratak intervju sa PNP officer oni su znali ko je popunjavao moju aplikaciju, sto nedosmisleno pokazuje da se oni medjusobno poznaju.
Savetnici vam naravno ne mogu pomoci da nesto muljate, ali s obzirom da oni godinama saradjuju sa ljudima iz PNP office oni tacno znaju sta treba biti minimum dokumentacije da bi vasa aplikacija bila primljena i odobrena. Pravi imigracioni savetnik ce odbiti da vas zastupa ako smatra da nemate sansu da vam aplikacija bude odobrena.
Mislim da savetnici ne mogu pomoci oko resavanja vremena aplikacije. Ja sam dobio za oko 9 ili 10 nedelja, ali sam pratio canadavisa forum i svi mi koji smo predali aplikaciju u slicno vreme, dobili smo "po redu voznje", niko pre ili kasnije..

Moje licno misljenje da cekanje od 9 meseci je krajnje nedopustivo, i da tu nesto nije u redu.

Upravo tako, za takve slucajeve mozda i treba imigracioni savetnik. Ali definitivno one koji su licencirani i koji imaju dobru istoriju iza sebe. Slazem se u svemu botexag.

Da se razumemo, ne znam zasto se toliko ceka na nominaciju,ja sam sama skupila potrebnu dokumentaciju,polozila ILTS,nasla prevodioce...popunila online applicaciju,kasnije uplatila fee za federal proceduru...sta je tu mogao savetnik da uradi bolje od mene?Ni ja nisam imala propuste.Jedino ako ima veze i poznanstva...kao sto kaze botexag...Mozda je proces brzi kad se aplicira iz Canade?

Konkretno je rec o MPNP.Mislis da sam ja nesto propustila?Da je tako oni bi trazili dopunu ili bi me odbili.Ovako sam samo cekala i cekala dok jednog dana nisu pozvali mog brata, koji zivi u Winnipegu malo popricali s njim i posle par dana meni poslali nominaciju sa daljim instrukcijama o proceduri...Mozda se u Vankuveru to radi drugacije?Koje godine si ti dobio permanent?

Konkretno je rec o MPNP.Mislis da sam ja nesto propustila?Da je tako oni bi trazili dopunu ili bi me odbili.Ovako sam samo cekala i cekala dok jednog dana nisu pozvali mog brata, koji zivi u Winnipegu malo popricali s njim i posle par dana meni poslali nominaciju sa daljim instrukcijama o proceduri...Mozda se u Vankuveru to radi drugacije?Koje godine si ti dobio permanent?

Niko od nas ne zna bas tacno sta se sve desava, ali mozemo da razmenjujemo iskustva..
Pretpostavljam da si isla na osnovu sponzorstva, to jest da nisi nasla poslodavca? Jer u suprotnom ti bi imala work permit sada pa ne bi morala na federal iskljucivo

Ja sam dobio PR 2013

To je family support stream,posto je moj brat od ujaka tamo,i on je podrzao moj settlement plan...pokusali smo da nadjemo poslodavca ali to je tesko islo....posto ja nisam tamo neki doktor nauka nego kuvar...ali i bez toga sam skupila dovoljno poena,recimo srednja skola plus jedna godina kao 5. stepen,jezik CLB 5,radni staz skoro 20 godina,dovoljno novca za nas cetvoro...malo srceparajuca prica u settlement planu...Tako je bilo 2013.god.A sada ko zna kako ce biti u 2015?Program zatvoren do 2015.Morden je nesto drugo...

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
To je family support stream,posto je moj brat od ujaka tamo,i on je podrzao moj settlement plan...pokusali smo da nadjemo poslodavca ali to je tesko islo....posto ja nisam tamo neki doktor nauka nego kuvar...ali i bez toga sam skupila dovoljno poena,recimo srednja skola plus jedna godina kao 5. stepen,jezik CLB 5,radni staz skoro 20 godina,dovoljno novca za nas cetvoro...malo srceparajuca prica u settlement planu...Tako je bilo 2013.god.A sada ko zna kako ce biti u 2015?Program zatvoren do 2015.Morden je nesto drugo...

- - - - - - - - - -

nadam se da ce ti se strpljenje na kraju isplatiti...

Slazem se u potpunosti. To je ono sto smo pisali i u privatnim porukama. U sustini, poenta price u zivotu je da znas ljude (koji znaju ljude), to jest u ovom slučaju savetnik zna službenika koji obrađuje predmet, što je veliki plus. Kada razmišljam ovako laički, logično je da i ti imigracini savetnici moraju od nečega da žive, sve je to uvezano i jasno je da to može pomoći nekim ljudima u procesu imigracije. Kada gledam one tabele o PNP-u i vidim broj odbijenica, nekada pomislim da je možda ipak bolje imati savetnika i dati lovu, nemam tačan podatak ali imam osećaj da je većina odbijenica predata bez pomoći imigr. savetnika.

Izvini, nisam izgleda bio dovoljno jasan :)
Proof of fund ti treba samo ako apliciras za PNP izvan Kanade, tj ne nalazis se i ne radis u trenutku aplikacije u toj pokrajini.
Ako si u Kanadi (kao sto sam ja bio) onda ti ne treba.

Stvar izmedju work permit and PNP application je veoma povezana.
Prakticno da bi ti PNP aplikacija bila odobrena, u vecini provincijskih programa ti treba ponuda za posao, sto prakticno znaci da ces imati (ili imas work permit)
Onda kada apliciras za PNP, samim time sto radis, dokazujes da se mozes izdrzavati i ne treba ti nikakav extra novac, osim izvod od plate.

U svakoj pokrajini PNP aplikacija se moze ostvariti po nekoliko osnova. Na primer skill worker, semi-skill worker, self-assesment, bussines, iternational graduate..i svaki od njih ima razlicite uslove koje treba ispuniti. Jako je tesko da se u par recenica se sve to objasni.
A na primer u BC cak ni IELTS nije trebao za skill workers.

Sve ove informacije treba uzeti kao guideline, jer se pravila stalno menjaju, pa moguce da i nesto od ovoga sto ja pisem vise nije potpuno tacno. Ali je lako proveriti na provincijskom imigracionom sajtu.

I na kraju sto se tice Mordena.
Ta prica vec ide nekoliko godina...svi mi koji smo ovde bili na work permit smo diskutovali o tome. Iskreno ne znam nikoga ko je i uspeo da preko njih dobije PR.
Ja licno ne bih mnogo polagao nade u taj program.

Savet: saljite CV ne samo na oglase, nego idite direkno na sajtove firmi koje vas interesuju. Tako su vam daleko vece sanse da vas neko uzme u obzir.
Ja sam pre dobijanja PR aplicirao i dobio od tri razlicite firme work permit, sto je dovoljan dokaz da je moguce naci posao kao stranac i bez Kanadskog iskustva.

pozz i puno srece sa novim programom

Svojevremeno sam i ja pokusao da nadjem posao ali samo preko oglasa. Kako sam imao iskustva i preporuke iz Amerike iz dva razlicita Hyatt hotela, Metropola iz Beograda za kancelarijske poslove i za recepciju..., ocekivao sam da cu dobiti odgovore od poslodavaca. Ali od 50ak oglasa na koja sam se javio jedva me je 3 hotela/motela udostojilo odgovora da ne primaju strance bez papira...

Tako da mi mrka kapa od toga ali mozda negde gresim. Jel bolje javiti se vecim kompanijama ili manjim? Mozes li mi ti poslati privatnu poruku kako si ti to formulisao tvoj mail kako bih pokusao da naucim iz tvog iskustva? I meni je zelja Vankuver jednog dana.

PS. Ako imas neku kombinaciju kod nekog poslodavca, casticu te ko imigracionog savetnika. :)

Poslednja izmena:
Svojevremeno sam i ja pokusao da nadjem posao ali samo preko oglasa. Kako sam imao iskustva i preporuke iz Amerike iz dva razlicita Hyatt hotela, Metropola iz Beograda za kancelarijske poslove i za recepciju..., ocekivao sam da cu dobiti odgovore od poslodavaca. Ali od 50ak oglasa na koja sam se javio jedva me je 3 hotela/motela udostojilo odgovora da ne primaju strance bez papira...

Tako da mi mrka kapa od toga ali mozda negde gresim. Jel bolje javiti se vecim kompanijama ili manjim? Mozes li mi ti poslati privatnu poruku kako si ti to formulisao tvoj mail kako bih pokusao da naucim iz tvog iskustva? I meni je zelja Vankuver jednog dana.

PS. Ako imas neku kombinaciju kod nekog poslodavca, casticu te ko imigracionog savetnika. :)

Od ove godine posle nekih 'muljavina' sa LMO, poslodavci su mnogo manje zainteresovani za stranu radnu snagu.
Osnovni problem za njih je sato sto sada vise ne mogu da placaju strance minimalno za odredjeno zanimanje, nego mora da bude najmanje prosek ili visa tarifa u toj pokrajini, a za njih je to krajnje neisplatiovo. Trenutno hoteli najvise zaposljavaju one koji dolaze na work&travel, jer prema njemia nemaju nikakve obaveze.

Mislim da ces za recepcionistu jako tesko naci posao bez preporuke, cak se mogu usuditi reci trenutno ni sa preporukom. Poznajem nekoliko ljudi koji radi trenutno u hotelima, pokusavao sam za neku svoju rodbinu da sredim nesto, i na zalost niko od njih ne radi LMIA trenutno. Jednostavno su obustavili....

Posalji mi Resume i Cover letter, pa cu ti dati savete sta da ispravis

pozz

@marjanac, mislim da je relativno skoro na temi "Zivot u Kanadi" jedan decko napisao da je preko sajta (agencije, sta vec) globalhire.ca pronasao posao u Alberti iz Srbije. Detalje ne znam, ako te zanima istrazi malo taj sajt, a mozda i njegov post da pronadjes pa ga kontaktiraj. Pozdrav!

E pa dragi moj Micicu, da ti samo kazem da su Dodik i Pesic prevaranti i to klasicni. Oni pocinju pricu od starta pogresno, jer se predstavljaju kao legal advisori, a to nisu. Njih nigde nema u aplikaciji, a sam znas da tamo ima deo gde se unose podaci imigracionog savetnika. Zatim njihovo postupanje je krajnje neodgovorno i strahom upravljaju svojim klijentima. Informcije su na kasicu i to uglavnom pogresne. Za svoje greske ne podnose nikakav racun, a iz licnog iskustva i iskustva meni bliskih prijatelja pravili su katastrofalne greske, sa izgovorm da imaju veli obim posla i da ne stizu sve. A mogu da stignu da uzmu 800$ i to zovi na svakih 5 min na mobilni da im se donese rata.
Al necu da trosim reci, nek svak ide gde mu volja. Ako ne znaju da je gde je Sidnej ili dal mora da se polaze engleski, onda treba da idu i kod vecih prevaranata od Pesica i Dodika ;)

Svako ima svoja iskustva, moja su skroz pozitivna. Tvoja ocigledno nisu (iako nisi napisao konkretno koja su). To da se predstavljaju kao legal advisori, po meni jesu, jer ti daju pravne savete. A da li su akreditovani to je vec druga prica.
Samo cu reci jos jedno, kome god platite, ili date neki ovakav posao da uradi za vas, to ne znaci da treba da sednete kuci i uzivate, a da ce oni uraditi sve za vas. Ja sam moje papire sve detaljno proverio, jer racunam da znam bolje svoj zivot od bilo kog savetnika, pa sam sitne greske koje su postojale ispravio i ukazao na njih. Sve papire sam naravno sam skupljao, ali sam imao olaksicu time sto sam dobio prave i tacne informacije, u koje nisam sumnjao. Sve je na kraju zavrseno odlicno, i ja nemam ni jednu losu rec da kazem o ljudima. I kao sto sam rekao, znam jos mnogu ljudi koji isto tako nemaju losu rec da kazu, a nisu svi zavrsili svoj proces odlicno. I znam dosta ljudi koji su pricali sa njima i koje su odbili da vode jer nisu ispunjavali uslove, neke su odbili vec posle telefonskog intervjua (koji je besplatan), a nekima su rekli da se jave kad rese neke stvari bez kojih ne mogu da apliciraju.

Ali da ne sirimo pricu. Svako ima pravo na svoje misljenje. Sustina mog posta je da ljudi znaju da postoji i ova strana, koja je vise nego zadovoljna i srecna sto je uzela savetnike, a ne da demantujem tvoj post, verujem i da ima ne zadovoljih ljudi, ali je i pitanje zasto. I ja bih voleo da svi koji su imali i losa i pozitivna iskustva sa svi savetnicima to podele na fourum, jer zato i postoji ovaj forum, da bi pomogli drugima.

pozdrav i Srecni praznici svima, da vam se procesi zavrse u rekordnom roku, i da svi nadjete svoje mesto pod Suncem.

Svako ima svoja iskustva, moja su skroz pozitivna. Tvoja ocigledno nisu (iako nisi napisao konkretno koja su). To da se predstavljaju kao legal advisori, po meni jesu, jer ti daju pravne savete. A da li su akreditovani to je vec druga prica.
Samo cu reci jos jedno, kome god platite, ili date neki ovakav posao da uradi za vas, to ne znaci da treba da sednete kuci i uzivate, a da ce oni uraditi sve za vas. Ja sam moje papire sve detaljno proverio, jer racunam da znam bolje svoj zivot od bilo kog savetnika, pa sam sitne greske koje su postojale ispravio i ukazao na njih. Sve papire sam naravno sam skupljao, ali sam imao olaksicu time sto sam dobio prave i tacne informacije, u koje nisam sumnjao. Sve je na kraju zavrseno odlicno, i ja nemam ni jednu losu rec da kazem o ljudima. I kao sto sam rekao, znam jos mnogu ljudi koji isto tako nemaju losu rec da kazu, a nisu svi zavrsili svoj proces odlicno. I znam dosta ljudi koji su pricali sa njima i koje su odbili da vode jer nisu ispunjavali uslove, neke su odbili vec posle telefonskog intervjua (koji je besplatan), a nekima su rekli da se jave kad rese neke stvari bez kojih ne mogu da apliciraju.

Ali da ne sirimo pricu. Svako ima pravo na svoje misljenje. Sustina mog posta je da ljudi znaju da postoji i ova strana, koja je vise nego zadovoljna i srecna sto je uzela savetnike, a ne da demantujem tvoj post, verujem i da ima ne zadovoljih ljudi, ali je i pitanje zasto. I ja bih voleo da svi koji su imali i losa i pozitivna iskustva sa svi savetnicima to podele na fourum, jer zato i postoji ovaj forum, da bi pomogli drugima.

pozdrav i Srecni praznici svima, da vam se procesi zavrse u rekordnom roku, i da svi nadjete svoje mesto pod Suncem.

Micic,
Razumem tvoj razlog da branis advokate, ipak ti si dao tolike pare. Da ih ne branis ispalo bi da si dao bezveze. Oni su ti posluzili vise kao moralna podrska, jer kako kazes sve si sam pribavljao i ti si cak njih ispravljao. No takodje isto ti mozda nije bilo zao para, a takodje ni vremena, tako da se delimicno slazem sa tobom. Samo mozda nisu svi u istoj situaciji kao ti.

Pozdrav svima.
Da li moze neko da mi kaze kako se zovu ti savetnici ili advokati u Srbiji,i gde ja mogu da ih nadjem da pricam sa njima vezano za EE.

Pozdrav,

EE program jos nije zvanicno startovao - mislim da pre toga ti niko ne moze dati ni priblizno sazvakanih informacija kao sto mozes procitati iz mojih nekoliko postova na ovom forumu... sve do kraja januara, dok se ne obavi prvi draw, niko nece znati nista vise od toga.
Sa druge strane, ja mislim da u Srbiji ne postoji nijedan registrovani savetnik za imigraciju - covek koji je ima dozvolu od strane CICa da vodi proces imigracije u klijentovo ime, tako da ni ja necu, a verujem ni velika vecina odavde, da te upucuje bilo gde osim na zvanicnu stranicu CICa, i njihov spisak registrovanih predstavnika.

Puno srece u novoj 2015. i EE....

Pozdrav svim učesnicima foruma koji dijele informacije i pomažu drugima oko veoma komplikovane procedure emigracije u Kanadu.
Prvi put sam na ovom forumu, a u velikim sam pripremama za permanent residence kroz novi Expres Entry program kao Federal Skilled Worker. Kako je veoma kompllikvana čitava procedura pokušavam da pokupim što je više informacija da izbjegnem što je više moguće grešaka. Na više mjesta našao sam da je ovo pravo mjesto za to i eto me tu.
Kako budem prolazio kroz cijelu proceduru pokušaću da ovdje opišem svoje iskustvo kako bih doprinijeo znanju na ovom forumu.
Nadam se da ću dobiti i pomoć od drugih članova, ako bi mi trebala.

Pozdrav svim učesnicima foruma koji dijele informacije i pomažu drugima oko veoma komplikovane procedure emigracije u Kanadu.
Prvi put sam na ovom forumu, a u velikim sam pripremama za permanent residence kroz novi Expres Entry program kao Federal Skilled Worker. Kako je veoma kompllikvana čitava procedura pokušavam da pokupim što je više informacija da izbjegnem što je više moguće grešaka. Na više mjesta našao sam da je ovo pravo mjesto za to i eto me tu.
Kako budem prolazio kroz cijelu proceduru pokušaću da ovdje opišem svoje iskustvo kako bih doprinijeo znanju na ovom forumu.
Nadam se da ću dobiti i pomoć od drugih članova, ako bi mi trebala.

Pozdrav ssasadu,

Dobar forum daleko se cuje !!! :D
Procedura nije toliko komplikovana koliko je stresna - nista se ne moze uraditi brzo, i za sve je potrebno prilicno strpljenja, upornosti i novaca...

Sad, sa EE, manje-vise je sve pojednostavljeno (iako je EE u stvari dodatni korak i unosi kompleksnost, povratna informacija od strane samog CICa ce biti vise nego jasna posle prvih nekoliko izvlacenja), tako da cemo svi znati jesmo li mi za tu Kanadu ili nismo... pre, sa FSW, kriterijum je bio 67/100, i onda cekanje do iznemoglosti - godinama... sada - kriterijum je i dalje 67/100, plus jos ceo CRS deo... kakvi ce CRS pragovi biti, videcemo, zavisi od strukture poola, i broja ljudi u istom... ali u svakom slucaju ce se jasno videti koliko CRS bodova je "siguran" prolaz, koliko je "mozda nekad", a koliko je "nikad"...
To "nikad" uvek moze da se promeni sa dobijanjem LMIA posla ili PNP, ali otom potom...

za pocetak - najbolje sto mozes da uradis je da procitas ceo CIC sajt vezan za EE i FSW, jer su oboje i dalje obavezni, da vidis kakva dokumentacija treba, i da se samoocenis... takodje, ovde na forumu mozes naci specificne informacije vezane za nase podneblje, i kako se npr ECA i IELTS rade na Balkanu, police checks, i sve ostalo... do tad - vec ce biti prvo izvlacenje krajem januara, program ce se zahuktati, pa cemo svi znati malo vise...

Hvala za zapaženi privi post. Uspio sam pročitati većinu informacija sa CIC sajta i mislim da imam dobru predstavu kako to treba sve da izgleda. Hvala Boske83 za potvrdu tih informacija. I dalje ostaje prag 67/100, ja bih trebao da imam 69/100, a mislim da ispunjavam i ostale uslove za FSW. Planiram da u budućem periodu uradim verifikaciju diploma i položim IELTS (minimum je za ovu kategoriju 6 band). Ima dosta stvari koje moram još da saznam (npr. šta je LMIA?), Ovaj forum je ogroman, ali daću se u isčitavanje, Oprostite ako bih postavio pitanje koje je već dobro sažvakano, znam da je to veliki grijeh, pa ću se truditi da to ne radim.

Poslednja izmena:
Hvala za zapaženi privi post. Uspio sam pročitati većinu informacija sa CIC sajta i mislim da imam dobru predstavu kako to treba sve da izgleda. Hvala Boske83 za potvrdu tih informacija. I dalje ostaje prag 67/100, ja bih trebao da imam 69/100, a mislim da ispunjavam i ostale uslove za FSW. Planiram da u budućem periodu uradim verifikaciju diploma i položim IELTS (minimum je za ovu kategoriju 6 band). Ima dosta stvari koje moram još da saznam (npr. šta je LMIA?), Ovaj forum je ogroman, ali daću se u isčitavanje, Oprostite ako bih postavio pitanje koje je već dobro sažvakano, znam da je to veliki grijeh, pa ću se truditi da to ne radim.

Nema problema, nikad nije problem usmeriti ljude koji su voljni da se potrude....
za Labour Market Impact Assessment, ili LMIA - postoji mnooogo informacija sto na CIC sajtu, sto po forumima. Ja ti necu pisati u detalje o toj proceduri iz razloga sto je dobijanje LMIA na ivici moguceg za FSW kategoriju imigranata... pozitivan LMIA izvestaj uglavnom dobijaju FST i CEC kategorije, i ukupan broj pozitivnih LMIA ocena je npr u 2014. bio 1200 - to je cifra koja svodi FSW LMIA na desetine, i po meni to treba posmatrati kao poslednju opciju.

Da, prvi koraci su definitivno ECA i IELTS... takodje, obavezno je da se nabavi proof of work experience, ukoliko je moguce da ce njegovo pribavljanje trajati duze od par dana... :)

ja mozda gresim, ali ako se prouci tabela za CRS bodovanje, FSW kandidati mogu da osvoje znacajne bodove na 2 faktora - samo poznavanje engleskog, tj CLB9+, i Skill Transferability bonus koji je moguc kao kombinacija Education + CLB9 ili foreign work experience + CLB9. To u principu znaci da je EE takmicenje u poznavanju engleskog jezika izmedju FSW kandidata, i da samo oni FSW kojima je engleski CLB9+ (IELTS 8,7,7,7) imaju neke sanse da pariraju CEC klasi, koje je MNOOOOGO... Taj zakonski minimum je upravo to - zakonski minimum, kao sto je upis na fakultet zakonski minimum 40 bodova na prijemnom, a da bi upao na budzet moras da imas 90+...

Eto, toliko od mene sada, cekamo da vidimo kako ce to u praksi da izgleda, startuje za 2 dana - do tad su sve ovo nagadjanja, mislim mozda prag prolaznosti bude i na 850 poena, a mozda bude ispod 400... videcemo kad krene...

Pozdrav svima.
Da li moze neko da mi kaze kako se zovu ti savetnici ili advokati u Srbiji,i gde ja mogu da ih nadjem da pricam sa njima vezano za EE.

Čitati i pratiti šta drugi pišu... Samo dva koraka unazad i lepo stoji crno na belo: Dodik i Pešić... Prosto bode oči... A potom na google i eto ih...
Dragi Filipe, pročitaj bar 10 poslednjih strana, tu se uveliko pisalo o EE - mnogo korisnih podataka ćeš naći. I srećno:zskace:

Back