Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Drugar,
Da se javim sa lepim vestima .Nako sto mi se pojavila treca linija na CIC sajtu za praćenje aplikacije 20.10. Surtadan su stigla dva e mail-a iz beča sa zahtevom da platim residence fee u roku od 60 dana i da im pošaljem pasoš ili da odem da lično viziram :) .Drugi e mail su mi poslali da im pošaljem noviju job offer .
Ja odo sad početkom decembra a vas očekujem uskoro ;)

Cestitke!!!:klap::klap::klap:
Neverovatno je da su cekali dve godine i nista nisu radili,dovodili nas do ocajanja,a sada za nekoliko meseci ce pocistiti sve i 2012. i 2013. pa cak i 2014.Znaci,mogli su,a nisu hteli.Nije mi jasno zasto.Sada nije ni bitno.....,samo napred VO Vienna!! :)

Pozdrav svima,

Moze li neko da mi kaze da li je prvi korak prilikom aplikacije evaluacija diplome, i da li moze da se posalje uvjerenje, s obzirom da jos uvijek nisam dobio diplomu? Ako neko zna na kojoj stranici se ovdje nalaze koraci za aplikaciju, neka mi napise :) Hvala unaprijed ;)

Moze. Ja sam za osnovne studije slala uverenje o diplomiranju i nije bilo problema.

Cestitke!!!:klap::klap::klap:
Neverovatno je da su cekali dve godine i nista nisu radili,dovodili nas do ocajanja,a sada za nekoliko meseci ce pocistiti sve i 2012. i 2013. pa cak i 2014.Znaci,mogli su,a nisu hteli.Nije mi jasno zasto.Sada nije ni bitno.....,samo napred VO Vienna!! :)

Cekaj,cekaj kako to mislite pocistili su 2013,ja znam x slucajeva iz 2013 ukljucujuci i sebe koji cekamo :confused:

Da li treba da se overava u opstini kopija vojne knjizice? Ja sam sva dokumenta overavala pre prevodjenja kad sam slala aplikaciju, a sad citam da nisu svi tako radili.

Hvala!

Nisam overavao kopiju vojne knjizice samo sam je preveo,tj.preveo samo strane na kojima nesto pise i popunio onaj formular koji su poslali mailom.Za sada nisu trazili bilo kakvu overu u opstini,ili bilo gde:)

Pozdrav svima,

Moze li neko da mi kaze da li je prvi korak prilikom aplikacije evaluacija diplome, i da li moze da se posalje uvjerenje, s obzirom da jos uvijek nisam dobio diplomu? Ako neko zna na kojoj stranici se ovdje nalaze koraci za aplikaciju, neka mi napise :) Hvala unaprijed ;)

Ja sam poslala uverenje za master, jer diploma nije gotova i uvazili su ga bez problema u WES-u :) Takodje, uverenje sam poslala i sa aplikacijom, uz dodatak jos jednog dokumenta na kome fakultet pise da garantuje da je uverenje jednako diplomi koju nisu izdali zbog novog zakona o obrazovanju blah blah...WES je, dakle, uverenje uvazio, ali da li ce i CIC, saznacemo ovih dana, posto cekam PER jos uvek :)

Ne znam tacno koliko se ceka, ima razlicitih slucajeva i primera...Kod mene se oduzilo, jer je bilo nekih komplikacija oko uplate, a i ja sam to slala pocetkom godine...Jedan moj prijatelj je poslao prosle nedelje papire u WES, evaluaciju su mu zakazali za sredinu novembra...mada, verujemo da ce biti i pre gotova...da ne lupim, posto ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim, ali neka bude da se ceka najkasnije do mesec dana, ako je sve u redu sa papirima...nisam razumela pitanje koje se odnosi na to gde se salje uverenje...salje se u WES a oni se nalaze u Torontu, ako si na to mislio... :)

Laura, pojavio se još jedan ovogodišnji sa MR.
12. Maj!
Za desetak dana zakazuješ date kod čika doce................
Kako su krenuli, slavićete novu godinu u CA!

Jao, legenda si :) Videla sam i ja to danas iiiiii....sta da ti kazem, odmah su mi bile kombinacije letova u glavi! :D Bas se malopre nas dvoje zezamo da ce nas po ubrzanom postupku oterati usred zime u CA, po principu, deco, dobili ste dugo zeljenu kanadsku grtal'cu u punom sjaju :D Nadam se da su se polako vratile zlatne godine brzeg resavanja slucajeva zbog veceg broja aplikacija. Kako tvoja CC? Je li spremna k'o zapeta puska? ;)

Po prvi put se aktiviram na ovom forumu. Imam 38 godina. Otac sam troje dece sa diplomom Visoke škole za Hotelski menadžment u BG(Bachelor nivo valjda) i supruga je diplomirani pravnik. Ja imam 10 godina iskustva u prodaji dok supruga ima oko 5 u struci. Zakazao sam sastanak sa nekom agencijom iz BG samo za savete oko iseljenja u Kanadu za 20 eura bez ikakvih dodatnih obaveza. Nov sam u svemu ovome. Potrebni su mi saveti. Kroz koji program je najlakše početi? U koju provinciju je najlakše otići? Sajtovi za posao?....... I supruga i ja odlično govorimo Engleski jezik. Ja imam dobru osnovu Francuskog jezika. Ovo su verovatno pitanja od kojih kreću svi novi učesnici foruma. Odakle krenuti? Bar me usmerite na neke prethodne objave na forumu...Hvala unapred:)

Jao, legenda si :) Videla sam i ja to danas iiiiii....sta da ti kazem, odmah su mi bile kombinacije letova u glavi! :D Bas se malopre nas dvoje zezamo da ce nas po ubrzanom postupku oterati usred zime u CA, po principu, deco, dobili ste dugo zeljenu kanadsku grtal'cu u punom sjaju :D Nadam se da su se polako vratile zlatne godine brzeg resavanja slucajeva zbog veceg broja aplikacija. Kako tvoja CC? Je li spremna k'o zapeta puska? ;)

Moja cc je kao ispražnjena puška, hvala na pitanju. Upravo sam saznala da su mi skinuli 122.000!

Po prvi put se aktiviram na ovom forumu. Imam 38 godina. Otac sam troje dece sa diplomom Visoke škole za Hotelski menadžment u BG(Bachelor nivo valjda) i supruga je diplomirani pravnik. Ja imam 10 godina iskustva u prodaji dok supruga ima oko 5 u struci. Zakazao sam sastanak sa nekom agencijom iz BG samo za savete oko iseljenja u Kanadu za 20 eura bez ikakvih dodatnih obaveza. Nov sam u svemu ovome. Potrebni su mi saveti. Kroz koji program je najlakše početi? U koju provinciju je najlakše otići? Sajtovi za posao?....... I supruga i ja odlično govorimo Engleski jezik. Ja imam dobru osnovu Francuskog jezika. Ovo su verovatno pitanja od kojih kreću svi novi učesnici foruma. Odakle krenuti? Bar me usmerite na neke prethodne objave na forumu...Hvala unapred:)

Moguce da ces kod advokata dobiti isti odgovor kao i @zara77, znaci da bi mozda ti ili zena mogli da upadnete na ovogodosnju FSW listu i da pozurite sa spremanjem dokumenata jer je taj put do PR nekako najsigurniji mozda. Da li imate vremena za sve do kraja godine, verovatno da da, ali za to stvarno nisam kompetentna da govorim jer je svako prica i situacija za sebe. Nakon razgovora sa advokatom ces verovatno imati neku siru sliku i sam odluciti sta je bolje za tebe. Sto se provincija tice, znam da Kvebek ima siroku listu zanimanja i da im je do kraja marta otvoren "konkurs" i posle ga koliko sam do sad imala prilike da vidim uvek produze, ali moras imati polozen B2 nivo francuskog. Bez toga nikako ne mozes. Do sad se ta procedura pokazala kao sporija, ali dobro, krajnji cilj je nekako vazniji.

Bojim se da je Quebec do Aprila 2015 zatvorena prica http://www.canadim.com/quebec-skilled-worker-quota-reached-2014-options/ .Uzgred,nikome ne bih preporucio taj program ,jer se na njega najduze ceka,iako ima i on svoje dobre strane.A znanje francuskog moze samo pomoci u dobijanju dodatnih poena kao second official language.Kao sto Laura86 kaze,najbolje je da pokusate aplicirati ove godine.Dakle,ubacite u sestu brzinu :)
Moguce da ces kod advokata dobiti isti odgovor kao i @zara77, znaci da bi mozda ti ili zena mogli da upadnete na ovogodosnju FSW listu i da pozurite sa spremanjem dokumenata jer je taj put do PR nekako najsigurniji mozda. Da li imate vremena za sve do kraja godine, verovatno da da, ali za to stvarno nisam kompetentna da govorim jer je svako prica i situacija za sebe. Nakon razgovora sa advokatom ces verovatno imati neku siru sliku i sam odluciti sta je bolje za tebe. Sto se provincija tice, znam da Kvebek ima siroku listu zanimanja i da im je do kraja marta otvoren "konkurs" i posle ga koliko sam do sad imala prilike da vidim uvek produze, ali moras imati polozen B2 nivo francuskog. Bez toga nikako ne mozes. Do sad se ta procedura pokazala kao sporija, ali dobro, krajnji cilj je nekako vazniji.

Bojim se da je Quebec do Aprila 2015 zatvorena prica http://www.canadim.com/quebec-skilled-worker-quota-reached-2014-options/ .Uzgred,nikome ne bih preporucio taj program ,jer se na njega najduze ceka,iako ima i on svoje dobre strane.A znanje francuskog moze samo pomoci u dobijanju dodatnih poena kao second official language.Kao sto Laura86 kaze,najbolje je da pokusate aplicirati ove godine.Dakle,ubacite u sestu brzinu :)

Moguce da nisam pazljivo citala, bacila sam oko na njihovu zvanicnu stranicu sinoc http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/informations/rules-procedures.html pa reko' da napisem i to kao opciju za razmatranje. Mislim da ima sanse da se stigne sve oko pripreme dokumenata do kraja godine i upadne u ovogodisnji ciklus, ali to vec svako mora za sebe da proceni i odluci. Ono sto ja uvek kazem, kad vas je vec dvoje odraslih na aplikaciji, jedno neka sprema IELTS da nikako ne omane tu i rezervise termin sto pre, a ovo drugo neka se cima oko ostalih dokumenata i bude zaduzeno za to. Taman pravedna podela jer je sve to isto bitno spremiti i poslati ;) I mislim da se uz dobru organizaciju zaista i moze, kad su vec ispali ovako fini i "darezljivi" sa FSW listom ove godine :)

Hvala na pocetnim informacijama. Jedva cekam konsultacije u agenciji da vidim koje opcije imam. Supruga I ja imamo strah da smo mozda prestari. Hteo bih da se pripremim I za agenciju. Pokusao sam da na forumu saznam koja je dokumentacija potrebna I koliko to sve kosta. Ima mnogo razlicitih odgovora. Ako sam shvatio laura86 ti si uspela sve. Trebao bi mi I link za WES. Quebec definitivno nije opcija jer su popunili kvotu. Hvala orange juice.

Hvala na pocetnim informacijama. Jedva cekam konsultacije u agenciji da vidim koje opcije imam. Supruga I ja imamo strah da smo mozda prestari. Hteo bih da se pripremim I za agenciju. Pokusao sam da na forumu saznam koja je dokumentacija potrebna I koliko to sve kosta. Ima mnogo razlicitih odgovora. Ako sam shvatio laura86 ti si uspela sve. Trebao bi mi I link za WES. Quebec definitivno nije opcija jer su popunili kvotu. Hvala orange juice.

Zasto bi bili prestari?:) Uzgred,mladji ste od nas. Jedina negativna stvar koju nose vase godine je sto na njih dobijate 9 poena od mogucih 12,ali to cete nadoknaditi poenima na second official language tj. francuskim.Sto se tice dokumentacije i troskova sve imate na zvanicnom sajtu i u vezi toga ne slusaj nikoga sa foruma. http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp
A u vezi ovogodisnjeg FSW programa najbolje informacije ti mogu dati oni koji su aplicirali po ovogodisnjem programu Laura86,emiiuki i ostali.....

Poslednja izmena:

Back