Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Imam jedno pitanje za clanove koji su slali dokumentaciju u WES. Procitala sam nekoliko postova na tu temu ali mi i dalje nije jasno da li kopije dokumenata za WES treba da se overe u opstini ili je dovoljno samo poslati kopiju diplome i prevod sudskog tumaca. Meni su master diploma i supplement na engleskom, tako da tu saljem samo kopiju, bez overe sudskog tumaca, jer je fakultet izdao diplomu na engleskom. Potpuna konfuzija :confused:

Prevod sudskog tumaca, iz mog iskustva.Ne moras ovjeravati u opstini.

Poslednja izmena:
Sudeci po tvojim ostalim porukama na Forumu Krstarice ,ti imas zelju BILO GDE da odes(Kanada,Ausralija,Norveska,Svedska....) ,a Kanada nije iskljuciva zelja To je sasvim OK i razumljiva zelja mladog coveka.Prijateljski te savetujem da prvo odlucis gde bi zaista zeleo da se iselis.Nakon toga da se posvetis toj problematici,pazljivije se informises,raspitujes,trazis nacina,dublje udjes u stvar.....Ima dosta novih forumasa koji su ,,zagrizli'' i koji su vec blizu cilja,kao i onih koji idu ka njemu.Odlucni su i sigurno ce naci nacin,ili su ga vec nasli.Svaka im cast,a prepoznace se oni:).Ne ljuti se sto ti to kazem,jer govorim ti dobronamerno,ali da ti je stalo do odgovora na pitanje koje si postavio,nasao bi ga nedugo nakon sto je odgovoreno na njega,a ne bi ga ponavljao.dva puta .Ali nije poenta u tome,poenta je u tvojoj zelji i odluci i kad razmislis,siguran sam da ces se sloziti samnom:).Sve najbolje Milose!
MOJA GRESKA :D Izvinjavam se. Postavio sam to pitanje jer posedujem EU pasos, a nemam bodove za Kanadu, a imam ogromnu zelju da odem tamo. Britanija ubi.

Poslednja izmena:
Sudeci po tvojim ostalim porukama na Forumu Krstarice ,ti imas zelju BILO GDE da odes(Kanada,Ausralija,Norveska,Svedska....) ,a Kanada nije iskljuciva zelja To je sasvim OK i razumljiva zelja mladog coveka.Prijateljski te savetujem da prvo odlucis gde bi zaista zeleo da se iselis.Nakon toga da se posvetis toj problematici,pazljivije se informises,raspitujes,trazis nacina,dublje udjes u stvar.....Ima dosta novih forumasa koji su ,,zagrizli'' i koji su vec blizu cilja,kao i onih koji idu ka njemu.Odlucni su i sigurno ce naci nacin,ili su ga vec nasli.Svaka im cast,a prepoznace se oni:).Ne ljuti se sto ti to kazem,jer govorim ti dobronamerno,ali da ti je stalo do odgovora na pitanje koje si postavio,nasao bi ga nedugo nakon sto je odgovoreno na njega,a ne bi ga ponavljao.dva puta .Ali nije poenta u tome,poenta je u tvojoj zelji i odluci i kad razmislis,siguran sam da ces se sloziti samnom:).Sve najbolje Milose!

Ne ljutim se, naravno :) Pazi, ispitujem trenutno sta je najbolje, i najlakse. Evropa me ne privlaci nikako. Bio sam u Britaniji samo turisticki, ne dopada mi se nikako. Kanada i Australija su mi nekako broj 1. Pokusavam da saznam sta i kako ja mogu.

Postoji mnogo sajtova u Kanadi preko kojih mozes potraziti posao.Mozes pokusati i na zvanicnom sajtu videti potraznju za odredjenim poslom,u odredjenoj oblasti http://www.cic.gc.ca/english/newcomers/work/wic-tool.asp
Ipak,savetujem ti da se fokusiras na dobijanje papira.Budi spreman da na pocetku ne dobijes posao u struci,ali budi siguran da ces ga u dogledno vreme dobiti.Kanada je zemlja sa oko 7% nezaposlenih,posla za sve ima:) Naravno,moraces nostrifikovati diplomu i biti spreman na doskolovavanje,ali mislim da je poenta izaci,a tamo ces videti najbolje opcije....
hvala mnooogo,da li znas mozda kakva je potraznja za hidro inzenjerima,konkretno vodovod,kanalizacija,hidroelektrane
:D

Poslednja izmena:
mnogo ste mi od pomoci,samo mi je jedno problem,citala sam za expres entry 2015 da ce biti on line prijave i jos neke novine,pa ne znam sta ce trebati od dokumenta,da li isto kao i do sada,prevodjenje diplome WES,pa onda da fakultet salje ,pa IELTS,jaoooo na mukama sam,izvinite sto mnogo pitam ali vi ste mi podrska:hvala:

Dragi forumasi,
samo da vas pozdravim i obavestim da smo moja porodica (suprug i decak od 16 meseci) i ja poslali sredinom juna aplikaciju za program FSW. Nestrpljivo cekamo na PER, cim ga budemo dobili (moja procena je negde u periodu kraj septembra-sredina oktobra) javljamo, nadam se, lepe vesti :) Ukoliko neko ima pitanje, posebno od novijih clanova, rado cu odgovoriti, posto su nam "pripreme" sveze. Sve najbolje svima koji su u proceduri.

Laura sve cestitke. Zelim ti da sto pre uhvatis taj let i da osetis taj nezamenljivi adrenalin od pocetka nekog novog verovatno lepseg zivota. I da uzivas u svakom danu i neizvesnostima koje ce on doneti.
Hvala od srca na divnoj poruci! I ja vama zelim da ove godine polozite engleski i skupite sve sto treba od papira, a onda da sledece godine bude jedan dobar start za vas ;) Pored onog najlepseg i najvaznijeg koji vas ceka za par meseci :) :) :)

Veliki pozdrav forumasima. Citam ovu temu i dobio sam dosta informacija oko useljenja u kanadu. Kod mene je specifican slucaj.
Moja bliza rodica(znaci moja baba i njena baba rodjene sestre) zivi vec dugo u kanadi(calgary, alberta) i udata je za kanadjanina. Ima svoju kompaniju za racunovodstvo. Od skoro ja joj obavljam neke poslove online ali moja i njena zelja je da ja dodjem tamo i da radim i zivim. Sada mene zanima da li tako nesto uopste je moguce, tj. zanima me kakvu vizu trebam traziti. Ona bi meni ponudila posao kod nje kao i svoju kucu da stanujem dok se ne snadjem u pocetku. Da li bi bila najbolja opcija neko sponzorstvo ili radna viza. Ja sam zavrsio fakultet u sarajevu bas u oblasti racunovodstva a uskoro sam i magistar(vjerovatno oni ne priznaju tu skolu al hajd)
Unaprijed zahvaljujem

Back