Kako do Kanadske iseljeničke vize?

@dado9
Dobar score na ielts i godine nisu bitne, a ako si jos ozenjen i sa decom jos jedan veliki plus. Zato samo napred!

Jos jednom da ponovim moje pitanje od ranije. Da li je neko imao iskustava sa slanjem dopune aplikacije, kakve su stvari trazili? Ja sam dobio zahtev za dopunu, a da predhodno nisam dobio AOR. Poslao sam im taj dokument emailom i posle toga nikakvog daljeg odgovora nije bilo.
Jel neko imao slicnih iskustava???

Pozdrav svima. Maj se priblizava a nadamo se i malo lepsih vesti uskoro.

Ja sam im slao dopunu i nisu mi nista pisali... Pa sam se malo raspitivao, ne obavestavaju da su primili dopunu...
Sta su ti trazili?

Ja sam im slao dopunu i nisu mi nista pisali... Pa sam se malo raspitivao, ne obavestavaju da su primili dopunu...
Sta su ti trazili?
Meni su se oni prvo javili iz Beca i trazili neke sitnice za adrese na kojima sam bio zadnjih 10 god. Odmah sam im odgovorio na mail, al nisu mi javili da su dobili moj odgovor. A sto je jos interesantno, ove sve a da mi nisu poslali AOR pre toga. Pa sam zato pitao da li je neko imao slicnih iskustava. Znaci nisam im se ja samoinicijativno javio i poslao dopunu, nego su oni meni trazili tu dopunu. ;)

Da, uglavnom medicinari i inžinjeri, ali ima po koji izuzetak, mene su baš uboli, 1112 Financial and investment analysts, najpreciznije... A nisam planirao da idem preko FSW.

E sad sam u dilemi, da li aplicirati ili ne!?
Jer ja sam trenutno u procesu aplikacije za kanadsku studentsku vizu, plan mi je da idem od septembra, i od toga ne bih odustajao .... Jer nakon završetka studija sam hteo da idem preko PNP programa itd.

Ali sad razmišljam da i paralelno idem kroz FSW, jer imam sve uslove, zanimanje na listi, dosta godina radnog staža u struci itd.
Samo bih morao taj IELTS general polagati, a inače sam u toku sa spremanjem TOEFL-a, jer mi treba za koledž.

E sad pitanje za iskusne, ako bi se odlučio za obe varijante, da li je moguće uopšte paralelno aplicirati za studentsku vizu i za FSW ? Pretpostavljam da su to odvojeni procesi, al opet....

Svaki savet je dobrodošao!

http://www5.hrsdc.gc.ca/noc/english/noc/2011/QuickSearch.aspx?val65=0211

Ljudi jel bi mogao neko da mi pojasni sta je enginering manager ? Sta je njegov posao?

0211 Engineering managers

Engineering managers plan, organize, direct, control and evaluate the activities of an engineering department, service or firm. They are employed by a wide range of private sector and government establishments and by consulting engineering and scientific research companies.

Example Titles

director, engineering research and development
electrical engineering service manager
engineering department manager
engineering manager
manager, telecommunications engineering service
production engineering manager

View all titles

Main duties

Engineering managers perform some or all of the following duties:
Plan, organize, direct, control and evaluate the activities and operations of an engineering department, service or firm
Develop and implement policies, standards and procedures for the engineering and technical work performed in the department, service, laboratory or firm
Consult and negotiate with clients to prepare specifications, explain proposals and present engineering reports and findings
Assign, co-ordinate and review the technical work of the department or project teams
Recruit personnel and oversee development and maintenance of staff competence in required areas
May participate directly in the design, development and inspection of technical projects or in the engineering work of the department.

Employment requirements

A bachelor's degree in engineering is usually required.
Extensive experience in an engineering discipline, including supervisory experience, is required.
Registration as a Professional Engineer (P. Eng.) by a provincial or territorial association of professional engineers is usually required.
Additional information

Mobility to other technical managerial positions, or to research or senior management positions is possible with experience.
Classified elsewhere

Architecture and science managers (0212)
Computer and information systems managers (0213)
Construction managers (0711)
Engineers and supervisors of engineers (in 21 Professional occupations in natural and applied sciences )
Managers in transportation (0731)
Manufacturing managers (0911)
Utilities managers (0912)

Pretpostavio sam da ce biti teze doci do vize ali ovo sa 24 zanimanja i 300 aplikacija po zanimanju je vise nego katastrofalno. Kao da namerno guraju ljude da se prijavljuju za Manitobu, Albertu...

Srecno svima koji su ostali na listi - mi smo otpali sa nje :dash: :sad2:

Sad cemo da gledamo ostale provincije, pa me interesuje da li se dobijaju poeni (valjda 5 poena) na rodjake ako nisu u toj provinciji za koju se podnosi aplikacija?

Dobro vece svima....

Treba uskoro da predam dokumente za iseljenicku vizu za Kanadu,oblast Manitoba...
Interesuje me da li neko zna i koliko je to sigurno da se trazi radna knjizica radi uvida u radno sikustvo koje opet utice na boddovanje prilikom aplikacije.
Ili,moze biti amo dovoljno preporuka poslodavca sa kontakt telefonom i emailom.
Shodno tome gledam i na to da svoje iskustvoo opet ispratim i poklopim sa datumima u pasosu,posto sam radio letnje sezone van Srbije u protekle 3 godine.
U formularu na on line sajtu za Manitobu ima opcija kada se racunaju poeni za radni iskustvo,konkretno za najvise poena...RADNO ISKUSTVO 4 GODINE ILI VISE U ZADNJIH 5 GODINA.
Meni se manje vise poklapa da udjem u tu grupu,stim da svaka godina je manje 3 poena sto je bas dosta.
Ako se daje radna knjizica na uvid verovatno cu imati manje poena.

Nadam se da cete mi odgovoriti.

Ziveli !!

Dobro vece svima....

Treba uskoro da predam dokumente za iseljenicku vizu za Kanadu,oblast Manitoba...
Interesuje me da li neko zna i koliko je to sigurno da se trazi radna knjizica radi uvida u radno sikustvo koje opet utice na boddovanje prilikom aplikacije.
Ili,moze biti amo dovoljno preporuka poslodavca sa kontakt telefonom i emailom.
Shodno tome gledam i na to da svoje iskustvoo opet ispratim i poklopim sa datumima u pasosu,posto sam radio letnje sezone van Srbije u protekle 3 godine.
U formularu na on line sajtu za Manitobu ima opcija kada se racunaju poeni za radni iskustvo,konkretno za najvise poena...RADNO ISKUSTVO 4 GODINE ILI VISE U ZADNJIH 5 GODINA.
Meni se manje vise poklapa da udjem u tu grupu,stim da svaka godina je manje 3 poena sto je bas dosta.
Ako se daje radna knjizica na uvid verovatno cu imati manje poena.

Nadam se da cete mi odgovoriti.

Ziveli !!

nisam siguran da sam te najjasnije razumeo
ali ako podnosis aplikaciju u Kanadi (ne u ambasadu u Becu) sigurno ti nece traziti radnu knjizicu da dokazes radno iskustvo, vec je dovoljno da prilozis nekoliko pisma preporuka

Ljudi, posto sam svo ovo vreme skupljao informacije o tome sta nam treba za FSW, nisam bas obracao paznju sta treba za provincije?
Interesuje me za Albertu, isli bi na radnu (poziv za posao od poslodavca) pa sad ne znam da li i u tom slucaju treba IELTS?

p.s. i ako moze neko da mi odgovori i na prethodno pitanje... Hvala :D

Ljudi, posto sam svo ovo vreme skupljao informacije o tome sta nam treba za FSW, nisam bas obracao paznju sta treba za provincije?
Interesuje me za Albertu, isli bi na radnu (poziv za posao od poslodavca) pa sad ne znam da li i u tom slucaju treba IELTS?

p.s. i ako moze neko da mi odgovori i na prethodno pitanje... Hvala :D

AKo konkurises za PR onda ti je IELTS obavezan. Dok u slucaju da LMO iskoristis za radnu dozvolu, a to je skroz drugaciji tip vize, imaces intervju u ambasadi i tu ce ti utvrditi znanje engleskog.

Zdravo drugari.
Imao bih jedno pitanje koje do sada nisam vidjao ni ovde a ni na drugim forumima vezanim za Kanadu.Naime,dve godine cekamo poziv za intervju za Quebec Skilled i jos uvek od poziva nista.Njihova je obaveza bila da u roku od 12 meseci to urade,oni to nisu uradili.Znaci,nisu ispunili ono na sta su se obavezali.Pitanje glasi mogu li zbog toga na neki nacin traziti povracaj svog novca koji su mi skinuli sa kartice i povlacenje svoje aplikacije?Nisam zadovoljan i nisam dobio nikakvu uslugu od njihovog biroa,a obavezali su se na to.Znam da nekome mozda ovo zvuci suludo.....U svom ovom odugovlacenju,verovatno cu uskoro otputovati na drugu stranu(Evropa) i ne bih zeleo da mi taj novac propadne na ovakav nacin.
Hvala

Zdravo drugari.
Imao bih jedno pitanje koje do sada nisam vidjao ni ovde a ni na drugim forumima vezanim za Kanadu.Naime,dve godine cekamo poziv za intervju za Quebec Skilled i jos uvek od poziva nista.Njihova je obaveza bila da u roku od 12 meseci to urade,oni to nisu uradili.Znaci,nisu ispunili ono na sta su se obavezali.Pitanje glasi mogu li zbog toga na neki nacin traziti povracaj svog novca koji su mi skinuli sa kartice i povlacenje svoje aplikacije?Nisam zadovoljan i nisam dobio nikakvu uslugu od njihovog biroa,a obavezali su se na to.Znam da nekome mozda ovo zvuci suludo.....U svom ovom odugovlacenju,verovatno cu uskoro otputovati na drugu stranu(Evropa) i ne bih zeleo da mi taj novac propadne na ovakav nacin.
Hvala

Na žalost, mislim da od povraćaja novca nema ništa, jer kada provere da ti je kompletna dokumentacija i povuku novac smatra se da si ušao u proceduru, nakon čega nema povraćaja novca, bez obzira na krajnji rezultat tvoje aplikacije. Pri tom, nigde nisu naveli rok od 12 meseci za koji moraju da reše tvoju aplikaciju, krajnji rok ne postoji, možeš samo da pratiš prosečno vreme obrade aplikacija na sajtu prema državi iz koje apliciraš. Najbrže se rešavaju aplikacije iz Quebeca, Kanade i Amerike, zatim zapadne Evrope, a indijci, kinezi, tunižani i slični čekaju još od 2009 na CSQ. Mi smo negde na sredini.

The fees required must be paid in full, in Canadian currency only, by you or by a third party, at the time the application is dropped off or mailed. These fees are not reimbursed, even if your application is refused.

Da li si od njih dobio ikakav odgovor od kada si predao aplikaciju (AOR, neki mail, poziv za dopunu dokumentacije,...)?

Da li si ih zvao telefonom da pitaš za status svoje aplikacije? Mi smo ih zvali 4 puta, uvek su bili ljubazni, pronašli naš fajl u bazi i dali nam potrebne odgovore (na žalost, odgovori su uvek bili loši po našu aplikaciju :()

Cao.
Za ove dve godine zvao sam ih mislim 3 ili 4 puta i uvek sam dobio ljubazan odgovor da smo u procesu i da cemo biti obavesteni o daljem toku.Novac sa kartice su nam skinuli posle 10 meseci i od tada nikakav dokument ili informaciju nemamo.Razumem da ovo ovako moze u nedogled i znam da se ceka....mislim,ali nisam siguran pa ne mogu da tvrdim, da je negde na njihovom sajtu tada pisalo da je 12 meseci krajnji rok za neki njihov decision.Da li je to zakazan intervju za CSQ ili nesto drugo,ne znam,morao bih da pogledam i potrazim.Nikakvu dopunu dokumenata nisu trazili,apsolutno nikakvu informaciju nemam.
Na žalost, mislim da od povraćaja novca nema ništa, jer kada provere da ti je kompletna dokumentacija i povuku novac smatra se da si ušao u proceduru, nakon čega nema povraćaja novca, bez obzira na krajnji rezultat tvoje aplikacije. Pri tom, nigde nisu naveli rok od 12 meseci za koji moraju da reše tvoju aplikaciju, krajnji rok ne postoji, možeš samo da pratiš prosečno vreme obrade aplikacija na sajtu prema državi iz koje apliciraš. Najbrže se rešavaju aplikacije iz Quebeca, Kanade i Amerike, zatim zapadne Evrope, a indijci, kinezi, tunižani i slični čekaju još od 2009 na CSQ. Mi smo negde na sredini.

The fees required must be paid in full, in Canadian currency only, by you or by a third party, at the time the application is dropped off or mailed. These fees are not reimbursed, even if your application is refused.

Da li si od njih dobio ikakav odgovor od kada si predao aplikaciju (AOR, neki mail, poziv za dopunu dokumentacije,...)?

Da li si ih zvao telefonom da pitaš za status svoje aplikacije? Mi smo ih zvali 4 puta, uvek su bili ljubazni, pronašli naš fajl u bazi i dali nam potrebne odgovore (na žalost, odgovori su uvek bili loši po našu aplikaciju :()

Znam da se ceka,nije to do sada bio nikakav problem,ali su u medjuvremenu iskrsle neke druge stvari dok se ovo oteglo pa zato i pitam.Spletom nekakavih okolnosti krajem godine cu vec biti u jednoj EU zemlji,radicu i porodica ce biti sa mnom,tako da mi sva ta prica oko Quebeca i cekanje na njih verovatno nece ni trebati(tesko mi je dok to i pisem,a kamoli izgovaram).Zato sam pitao da li je moguce traziti povracaj novca,cekali smo,niste nista uradili,za to vreme sam ja vec negde drugde itd....u tom smeru sam mislio

Znam da se ceka,nije to do sada bio nikakav problem,ali su u medjuvremenu iskrsle neke druge stvari dok se ovo oteglo pa zato i pitam.Spletom nekakavih okolnosti krajem godine cu vec biti u jednoj EU zemlji,radicu i porodica ce biti sa mnom,tako da mi sva ta prica oko Quebeca i cekanje na njih verovatno nece ni trebati(tesko mi je dok to i pisem,a kamoli izgovaram).Zato sam pitao da li je moguce traziti povracaj novca,cekali smo,niste nista uradili,za to vreme sam ja vec negde drugde itd....u tom smeru sam mislio

Generacijo, i mi smo u istoj situaciji, januara 2011 poslali aplikaciju, rodilo nam se i drugo dete, skucili se i sve vreme cekali, a onda je suprug dobio posao u Skotskoj, mi naravno prihvatili a onda se Kanadjani javljaju posle tacno dve god.Traze dodatnu dokumentaciju.Poslali im, preselili se u Skotsku i cekamo, ali i zivimo i planiramo zivot ovde, pa ako bude Kanada super ako ne barem zivimo u normalnoj i lepoj zemlji.Savet, prihvatite sve dobro sto vam se nudi.
Pozdrav svima sa foruma

Generacijo, i mi smo u istoj situaciji, januara 2011 poslali aplikaciju, rodilo nam se i drugo dete, skucili se i sve vreme cekali, a onda je suprug dobio posao u Skotskoj, mi naravno prihvatili a onda se Kanadjani javljaju posle tacno dve god.Traze dodatnu dokumentaciju.Poslali im, preselili se u Skotsku i cekamo, ali i zivimo i planiramo zivot ovde, pa ako bude Kanada super ako ne barem zivimo u normalnoj i lepoj zemlji.Savet, prihvatite sve dobro sto vam se nudi.
Pozdrav svima sa foruma

Zdravo generacijo,hvala za info.Razumem da se ceka,mnogi cekaju po 4-5 godina,sve mi je to jasno.Za sve to vreme,ljudi su u iscekivanju,ima i razocarenja,i ovoga i onoga....ali ok,cilj je jedan.Ali zivot ide dalje, neki ljudi su se skucili ovde ili negde drugde,osnovali porodicu,krenuli na drugu stranu...to je mene interesovalo.Sta ako je neko u medjuvremenu resio sve svoje probleme i poceo normalno da zivi i radi,sta sa tim papirima i Kanadom?Jel bacio i vreme i novac na to?Moze li se onda odustati od aplikacije itd?Video sam da moze,ali da novac ne vracaju.Kad je tako,nek to stoji i neka to rade jos 5 godina sto se mene tice.....Ne zamerite mi sto sam ovo pitao,dugo sam na forumu,svi smo ovde iz jednog jedinog razloga i pomagali smo savetima jedno drugima,mnogi su otisli,mnogi ce otici....jednostavno,dosta sam se razocarao u Kanadu i svu tu pricu oko nje,ohladio sam se,vise nema onog entuzijazma kakvog sam ga pre imao i to je to...

Pozdrav svima sa foruma

Zelim vam da vam sto pre to rese pa da vas stave pred neke sladje muke:Scotland or Canada?:)

Polako ulazim i ja u postupak Iseljenicke vize. Citala sam, citala, pa se boga mi i nacitala ove teme. Krenuh od prve stranice, ko velim da se informisem ko covek o svemu, da ne zapitkujem badava ako vec ima napisano. Negde oko 10-te se umorih, pa preskocih bar do decembra 2012, radi svezijih informacija.
E ovako, da ne duzim. Kakve su sanse za nekoga ko je po profesiji profesionalno vojno lice ( policija) i nekoga ko je Trgovacki menadzer?

Pozdrav svima

Dragi forumasi,
Ljubazna teta iz Kvebeka se javila sinoc, hahahaha, trebalo im je 2 god i 2 meseca i jos i dve dopune - ocigledno da se nesto zagubilo u medjuvremenu, posto su trazili i neka dokumenta koja smo im ranije vec poslali.I kaze da smo na listi za intervju, kada? jos uvek ne znaju, javice nam.Nadam se da im nece trebati jos dve god.
Pitanje za one koji su vec prosli intervju :kako izgleda intervju?Koja su cesta pitanja?
Da li je moguce promeniti mesto intervjua? s obzirom da trenutno zivimo u Skotskoj, blizi nam je London od Beca.
Da li jos nesto traze od papira posle intervjua, tu mislim na vojnu knjizicu, izvod da nismo osudjivani i sudski gonjeni - i gde se uzima isti?

Hvala unapred

Dragi forumasi,
Ljubazna teta iz Kvebeka se javila sinoc, hahahaha, trebalo im je 2 god i 2 meseca i jos i dve dopune - ocigledno da se nesto zagubilo u medjuvremenu, posto su trazili i neka dokumenta koja smo im ranije vec poslali.I kaze da smo na listi za intervju, kada? jos uvek ne znaju, javice nam.Nadam se da im nece trebati jos dve god.
Pitanje za one koji su vec prosli intervju :kako izgleda intervju?Koja su cesta pitanja?
Da li je moguce promeniti mesto intervjua? s obzirom da trenutno zivimo u Skotskoj, blizi nam je London od Beca.
Da li jos nesto traze od papira posle intervjua, tu mislim na vojnu knjizicu, izvod da nismo osudjivani i sudski gonjeni - i gde se uzima isti?

Hvala unapred

sto se tice intervjua, to moze da bude i 5 minuta
cudi sto vam do sada nisu vec trazili vojnu knjizicu (kopije na uvid)
sto se tice policijskog sertifikata, morate ga izvaditi za svaku zemlju gde ste ziveli duze od 6 meseci.
znaci srpski u Srbiji, skotski u Skotskoj. Svakako mozete srpski traziti u nasoj ambasadi, ali ima da vas kosta ko karta do Srbije :)

Dragi forumasi,

Hvala unapred

Draga mdm77, super vesti, makar i nakon toliko vremena. Pokusacu nesto da odgovorim iz svog iskustva, cega se secam.
Na intervju smo nosili originale svega sto smo im slali - radnu knjizicu, diplome, izvode itd. Pitanja su bila vezana za skolovanje, posao, nas zivot u srbiji, kakav posao radimo, sta planiramo tamo, sta ako ne budemo mogli u struci i slicno. Vecinom na francuskom, a nesto malo i na engleskom jeziku. Nije nam postavljao neka trik pitanja, tako da pricas kako jeste, i sve ok.
Sto se tice mesta intervjua, to ne znam kako funkcionise.
Nakon intervjua, kada dobijete CSQ, u okviru federalnog dela prijave salje se izvod da niste osudjivani, uzima se u SUP-u, ne u sudu. Prevod i kopiju vojne knjizice su trazili naknadno kao dopunu, i to ne u Sidney vec u Bec. Ovo su vam detaljne instrukcije za federalni deo prijave http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/EQ7TOC.asp

Srecno!!!

Mi smo aplicirali po programu FSW2,arranged employment,dakle sa overenom ponudom za posao od strane HRDSC.Aplikaciju smo poslali 06.01.2013. a 13.01.2013.je stigla u Intake Office
20.02.2013. smo dobili mail u kom nas obavestavaju da su primili aplikaciju,da su 06.02.2013 skinuli pare sa racuna za procesuiranje aplikacije,da je sve OK i poslali su nam Immigration file number
Nase pitanje je koji je sledeci korak?Treba li da ocekujemo mail u kom nas obavestavaju da je slucaj prebacen u Bec,ili da ocekujemo dokumentaciju za lekarski.ili mozda poziv za intervju?.
I kada bi mogli ocekivati poziv na lekarski?
Unapred se zahvaljujemo na odgovorima,a svima vama koji ste aplicirali zelimo uspeh !!!!

Poslednja izmena:

Back