Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Izvini molim te... sta 'fali Azijcima? To su meni najbolje komsije. To su ti koji imaju najvise manira a i para. Da njih nema Kanada bi bila najveca rupa na svetu. Ja trazim sebi lepu Azijkinju za zenu. Ne daj boze da zavrsim sa nekom uobrazenom anglo saksonkom ili ne daj boze Srpkinjom koja stalno siri noge.

Uglavnom si surovo realan po pitanju zivota u Kanadi.Ali ok ,svako ima svoje vidjenje.Ali ovo sto si izjavio je totalna nebuloza i uvreda da prosto ne mogu da verujem!Zato mi i propadamo zbog takvih kao ti.Cuj Azijatkinje bolje nego Srpkinje!Ali to samo Srbi mogu da izjave za svoj narod.Ne verujem da ces cuti nekog Azijata da pljuje svoj narod.
Jadno!

Cak i kada se ispune svi uslovi to nije pravilo da cete dobiti vizu .
Drugim recima ovde treba otvoreno reci da sansa za dobijanje Kanadske vize je od sada manja nego sansa za dobijanje dv lutrije . Mislim da tamo mi sa Balkana nismo dobro dosli zelim im svu srecu sveta sa Filipincima i Indijcima posto njih primaju sakom i kapom od kako je tamo vise od 60 posto sluzbenika tog porekla (podatak njihovog ministarstva ) ,tako da kada Filipinac ili Indijac resavaju vasu aplikaciju znajte da ga bar 25 sunnarodnika zove ,sta mislite kako ce se zavrsiti ?

Mada ukoliko drzava Kanada cuti nasa je obaveza da preenesemo svoje gorko iskustvo i objavimo svima ,Vizu ili pravo na zivot i rad u Kanadi mozete dobiti ,ali su sanse vece da dobijete loto premiju ili green card na americkoj lutriji (i to onda kada ispunjavate uslove i potrosite more para ) nego to pravo u vidu vize .

Dakle ne aplicirajte jer nemate realne sanse ,oni koji su otisli otisli su ,ostatak mora da ide u Evropu sto verujte mi i nije tako lose ,mozda je i bolje

Slazem se.Ja sam ovde tek 6 meseci ali sam dovoljno shvatila.Filipinaca ima toliko da je to neverovatno.U bolnicama uglavnom rade oni.Sansa da se zaposlis tamo gde su oni vecina je vrlo mala...ali polako videcete.To je ono:Svako vuce svoga,osim Srba naravno

Da, čitao sam o tome na nekim stranim forumima gde Pakiji i Indusi koji idu na PR masovno idu na studijske programe u Saskatchewan, jer im je PNP najliberalniji....
Ali ja ipak ne bih da dajem ogromne pare za neki bezvezni koledž u Sask, koji čak ni nema program koji mene interesuje (u pitanju je postgrad program od 2 semestra!), da bi dobio PR. Nema ga čak ni jedan koledž u BC, što je vrlo indikativno, već isključivo koledži u Ontariju (valjda zato što je tamo finansijski centar Kanade!).

Malopre sam gledao Ontario PNP, isto ne treba IELTS, ali treba min 2 god radnog iskustva (može i onog van kanade!), ali da je u zadnjih 5 godina... Ako ja to dobro tumačim, faktički može se ući u proces PNP čim nađem poslodavca, i da se nadam da će slučaj biti rešen u vremenu dok traje open work permit!

Inače ovo za LMO sam pitao jer mi je nepoznato koliko je poslodavcima jednostavno da obezbede LMO, tj da li zaista samo treba dobra volja poslodavca ili možda nije uvek ni lako za bilo koji posao da se obezbedi LMO.

Što se tiče PGWP, na sajtu CIC stoji da se dobija u vremenu trajanja programa, e sad, nisam siguran ako program traje 2 semestra tj 8 meseci, da li izdaju na bukvalno 8 meseci ili na 1 godinu.

Inače savet za mala mesta je na 'na mestu', ali samo treba ući u Kanadu nekako, što nije lako. Ja sam već 2 puta pokušao preko TRV ali slaba vajda, pa sam sada u tripu da li će mi uopšte odobriti Study permit posle tih odbijanja, no videćemo...

radno iskostvo...kad budes aplicirao za PNP oni ce traziti pisma preporuke tvojih poslodavaca, to niko ne proverava tako da ne sirim temu, to apsolutno nije problem nabaviti
Za LMO poslodavcu ne treba preterano muke, vise je pitanje da li hoce ili ne

Vreme procesa je relativno, ali recimo da kazemo da je 12 meseci u proseku. Ja znam slucajeve da su dobili i za 6 meseci.
Inace za sve vidove PR je potreban policijski sertifikat o neosudjivanosti u svim zemljamau kojima ste ziveli duze od 6 meseci

CEC je za one koji imaju jednu godinu kanadskog iskustva i jos mora da polazu IELTS test. Ne znam tacne troskove ali mislim da je $500 aplikacija, oko $300 IELTS, oko $250 medical i oko $550 Landing Fee
Za PNP ti ne treba radno iskustvo u Kanadi. Moze da se konkurise na dva nacina.
Ako vec imate Work Permit (radite u Kanadi) onda odobernje za PNP daje lokalni organ, a ako konkurisete van Kanade onda je zaduzena ambasada u Becu.
Kad se to radi u Kanadi odobrenje se dobija za odprilike 10 nedelja i posle toga treba jos oko 2 meseca da se dobije WP. Od pokrajine zavisi da li treba da se polaze engleski jezik, u BC ne treba.
Za BC troskovi PNP aplikacija $550, WP $150, aplikacija za PR $550, Medical $230, Landiing Fee $550

Za Bec ne znam proceduru i vreme, mozda zna neko od clanova....

Kada zavrsis skolu ti dobijes Open Work Permit sa kojim treba da odradis 1 godinu da bi mogao da konkurises za CEC.
posle toga mozes kod tog ili bilo kog drugog poslodavca pokusati ponovo da izdejstvujes LMO i novu radnu dozvolu, cak ne moras da radis ni isto zanimanje.... jedino sto ne znam je da li za studente sada daju 1 godinu iili 2 godine Work Permit (za Skill Worker sada je 2 god)
Ti u Kanadi mozes legalno boraviti dok ti traje WP, posle toga moras napustiti zemlju. Medjutim to ti nista ne kvari proceduru CEC, jer ces je ti zapoceti u Kanadi, i posle toga mozes cekati PR u Kanadi ili van nje, oni ne prave razliku. Papiri ce se resavati u Kanadi a ne u Becu.
Obicno kada radis kod nekoga i on je zadovoljan sa tobom posle godinu dana je voljan da ti radi LMO
PGWP i ja mislim da se ne moze produzavati....
Koliko znam ne posltoji legalan nacin da se ostane u zemlji dok se ceka PR a da nemas validan WP

Ono sto ja predlazem svojim prijateljima, (a verujte mi vec sam par njih doveo ovde), kada dodjete u Kanadu (a niste FSW program koji vec umaju PR kad dodju) idite u mala mesta, skijaske i turisticke centre, tu su apsolutno voljni da vam rade LMO jer je potreba za radnicima ogromna..lepo odradite svojih godinu, dve.... uradite PR...pa onda nastavite sa svojim planovima

Kad kazes 12 meseci, da li mislis do medicala ili ukupno do dobijanja vize?

Kad kazes 12 meseci, da li mislis do medicala ili ukupno do dobijanja vize?

ukupan period od AOR do dobijanja pasosa je oko 12 meseci

razlika je sto kod PNP kad dobijete AOR odmah zatim za mesec dana (odprilike) dobijete poziv za medical, pa onda ide u process i tu se nacekate do PPR
a kod CEC medical ide na kraju i cim njega uradite dobijete PPR

ovi podaci su za one koji apliciraju iz Kanade

Zvuči jednostavno, u jednoj rečenici sve lepo rečeno, samo treba dobiti turističku vizu, što je prilično težak posao, pogotovo ako nemaš tamo nikoga. Meni čak ni pozivno pismo prijatelja iz Kanade nije pomoglo da je dobijem!
Stvari bi bile mnogo jednostavnije da Srbija ima status ko Hrvatska, pa nam ne bi ni trebala turistička...

Društvo, vidim da su u odsustvu neki od vas napredovali pa ovom prilikom želim da vam čestitam od srca! Nadamo se da ćemo svi otići tamo u željenom periodu :)

Nego, nešto mi pade na pamet...možda je glupo a možda i nije (kasno je :D ) ali, da li možemo da podnesemo papire i za dve provincije u isto vreme? Recimo Ontario i Manitoba/Alberta... Pa gde prvo upali tamo idemo? Da li moramo da budemo, npr. u Alberti neki određeni period ako bi upali kod njih u Albertu/Manitobu?

@micicv11

da li ste dobili odgovor iz beca na Case Specific Enquiry ?

Vidim da su jednom liku pocetkom Marta poslali ovaj odgovor, pa rekoh da vidim da li su Vama rekli drugacije ili cemo da cekamo novih 3-6 meseci ?

"You will be informed about the further steps in due course - in the course of the coming 3-6 months approximately."

Ukoliko te interesuje imigracija u Quebec, morao bi prvo da pogledaš njihov sajt, tu su sve informacije koje su ti potrebne.

Što se tiče samog francuskog, mogu svi ispiti koje si nabrojao, prihvataju TEF, TEFaQ, DELF, DALF, TCF i TCF Quebec.
hvala,evo i ovo sam našao-The TCF certificate – Test de Connaissance de Français – proves general French language skills. This proof is usually required by French universities for admissions purposes, by international organisations or by immigration authorities in Quebec.

Sto se tice LMO i pitanja koliko je jednostavno dobiti ga, reci cu iz svog iskustva. Moj advokat iz Vankuvera koji je zasluzan za to sto sam trenutno Permanent Resident mi je rekao da je lako dobiti ga ako je firma koja vam ga pravi malo jaca, da ima najmanje cetiri full time radnika ili ekvivalentan broj part time radnika. Prvo se stavlja oglas najmanje dve nedelje da taj poslodavac trazi radnika, pa ako je u nemogucnosti da nadje Kanadskog drzavljanina onda ima pravo da trazi LMO za stranog drzavljanina. U mom slucaju je firma imala dovoljan broj radnika, pa sam bez problema dobila LMO i odmah zatim aplicirala za PNP, dobila ga nakon cetiri nedelje i aplicirala za stalni boravak koji sam dobila nakon ukupno godinu i po dana. Kad je manja firma teze ide, malo vise peripetija.

Sto se tice LMO i pitanja koliko je jednostavno dobiti ga, reci cu iz svog iskustva. Moj advokat iz Vankuvera koji je zasluzan za to sto sam trenutno Permanent Resident mi je rekao da je lako dobiti ga ako je firma koja vam ga pravi malo jaca, da ima najmanje cetiri full time radnika ili ekvivalentan broj part time radnika. Prvo se stavlja oglas najmanje dve nedelje da taj poslodavac trazi radnika, pa ako je u nemogucnosti da nadje Kanadskog drzavljanina onda ima pravo da trazi LMO za stranog drzavljanina. U mom slucaju je firma imala dovoljan broj radnika, pa sam bez problema dobila LMO i odmah zatim aplicirala za PNP, dobila ga nakon cetiri nedelje i aplicirala za stalni boravak koji sam dobila nakon ukupno godinu i po dana. Kad je manja firma teze ide, malo vise peripetija.

od kada racunas tih godinu i po dana?

Back