Da li neko ima iskustva sa advokatom iz Toronta, Zoranom Kosticem???
Ja sam imao kontank sa doticnim gospodinom..
Ne bi da mu dajem neku anti reklamu ali cu napisati moje neko iskustvo.
Posle kraceg razgovora preko telefona dogovorili smo sastanak.
na tom sastanku mi je on rekao da ce pricati pola sata i da ce me posle toga pitati da li zelim da nastavi.
ako se odlucim da nastavimo pristajem da platim (mislim da je bilo 100e ali nisam 100% siguran, ali je bilo sigurno tu negde).
u tih prvih pola sata mi je on ispricao uopsteno o Kanadi i iseljenju, ali sam ja vec sve to i sam znao, citajuci jako malo na internetu.
s obzirom da nije ni saslusao moj slucaj ( bas nista) ja sam mu se zahvalio i rekao da trenutno nisam zainteresovan.
e sad moje je misljenje u tom trenutku da on zeli samo da zaradi tih "100" e, a ne da zeli da mi pomogne da se ja iselim u Kanadu. Jer po meni je totalno ne logicno da on ne zeli ni da cuje koju sam skolu zavrsio, i da li uopste znam da se predstavim na engleskom.
e sad ja sam njegov br dobio na preporuku od prijateljice, koja je zadovoljna za sada, ali je tek u fazi skupljanja papira. tako da ne mogu da kazem ni da valja, ni da ne valja...
Da ne bude zabune, ja sam aplicirao i veliku su mi pomoc pruzili "advokati" (savetnici) ali neki drugi. koji su me prvo dobro ispitali preko telefona, sve sto je bitno. i onda su mi predlozili da dodjem na konsultaciju koja se isto placa, ali je u ovom slucaju po meni to bilo simbolicno (2000 din ako se dobro secam). na toj konsultaciji su mi dali jako puno informacija nakon sto su i mene i devojku dobro ispitali. e sad ja sam kod njih isao 2 god kasnije i do tada sam procitao mnogo vise na internetu na temu iseljenja u Kanadu, i imao sam pre sastanka spisak pitanja. ali verujte mi na kraju nisam imao nista da ih pitam, toliko su detaljni bili da kad su zavrsili i dali mi priliku da ih nesto pitam, ja sam ostao nem.
cisto eto neko moje iskustvo sa "advokatima". Posto je to ovde tabu tema.
Salim se naravno. nego se jako malo pisalo o tome.
adje malo nekih vesti ljudi... ja izgore cekajuci medical!!!