Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Пошто су многи скренули са теме... ја бих само да се вратим на прави пут и поновим своје питање које се није видело...

надам се да ћу имати више среће овај пут :)

www.cic.gc.ca/
U principu sve sto ti treba od informacija ti je tu! :bye:

Ћао свима колико вас има :)
Требало би ускоро да аплицирамо вереница и ја...тј будућа жена и ја за канадску исељеничку визу али ме интересује да ли нам је боље да тражимо за Алберту или Онтарио-Торонто пошто ми у њему живе тетка и теча који би били јаки гаранти (не спонзори) и није им фрка за то. Е сад, ми би одавде што пре (као и сви :) ) па нас интересује шта мислите да се краће чека Алберта или Торонто са јаким гарантима?

Иначе, да се представим мало:
Она је зубни техничар и стоматолошка сестра са трогодишњим искуством и стажом а ја дипл.тренер пливања и ватерпола са шестогодишњим искуством али без стажа :(

Ето толико за сада да не тупим даље...
Поздрав

Pregledaj pazljivo zvanican imigracion sajt pre svega.
Kao destinaciju mozes navesti Toronto, ali ne moras tamo sleteti, ako se prijavljujes sa FSW programom. I to pise negde, probaj naci.
Takodje nisam siguran da li to ima ikakve veze pri imigracionoj selekciji.

po najavama, ove godine ce biti velikih promena u imigracionom zakonu

FSW:
According to the Minister, the current points-based system for granting Canadian work visas will be changed to attract skilled tradespeople, rather than the traditional university educated workers.

"People who are skilled tradespeople have an almost impossible job of coming to Canada under our current system because the skilled worker program basically selects people with advanced university degrees," said the Minister.

CEC:
To make Canada’s immigration system more flexible and even more responsive to our labour market needs, Citizenship and Immigration Canada intends to reduce the work experience requirement for eligible temporary foreign workers applying to stay permanently. One major benefit of the change would be to make it easier for skilled tradespersons working in Canada to transition to permanent residence as their work is often project-based and can be seasonal.

Currently, to be eligible to apply, applicants under the temporary foreign worker stream of the Canadian Experience Class (CEC) must have acquired 24 months of full-time work experience within the last 36 months. Under the proposed regulatory changes, the requirement would be reduced to 12 months of experience.

Poslednja izmena:
Jos jedan dokaz koliko se skolovanje ovde ceni.

Izgleda da je vlada shvalita... poste sta... jedno 20 godina da vecina magistara i doktora koji dodju u Kanadu voze taksi.

ljude se skoluju zarad sebe, a zarad drzave... kad to sagledas na taj nacin onda sve u Kanadi oko toga postaje savrseno logicno :)
skolovanje se itekako ceni, samo sto su ovde ljudi pragmaticni, nisu metafizicari i tako to :D

Dobar dan svima.
Posto sam vec mesecima pokusao da procitam sve strane ove teme, ali mi vreme to nikako ne dozvoljava, resio sam da se javim, i usput nastavim da citam.
Poslali smo aplikaciju za skilled worker devojka i ja 23.04.2012. (ja sam nosilac) i dobili 28.04.2012 UCI i Application number. Bio sam prijatno iznenadjen vec 1.05.2012 sa novim mailom koji moze da se sumira

Based on a review of the information you have provided, your application has received a positive final determination of eligibility for processing on the basis of work experience in an occupation specified in the Instructions issued by the Minister of Citizenship, Immigration and Multiculturalism and published in the Canada Gazette on June 25, 2011.

Your application will be forwarded to a visa office for further processing.

e sad mene interesuje ako moze neko da mi kaze kako ide dalje proces? vremenski i korak po korak da znam sta i kada da ocekujem.
za sada toliko, vec sam dosta procitao ovde i stvarno mislim da je forum super. Nasao sam ga pre par godina i kada sam i poceo da razmisljam o Kanadi.
da neduzim.

Unapred Hvala.. i poz svima

Poslednja izmena:
Dobar dan svima.
Posto sam vec mesecima pokusao da procitam sve strane ove teme, ali mi vreme to nikako ne dozvoljava, resio sam da se javim, i usput nastavim da citam.
Poslali smo aplikaciju za skilled worker devojka i ja 23.03.2012. (ja sam nosilac) i dobili 28.04.2012 UCI i Application number. Bio sam prijatno iznenadjen vec 1.05.2012 sa novim mailom koji moze da se sumira

Based on a review of the information you have provided, your application has received a positive final determination of eligibility for processing on the basis of work experience in an occupation specified in the Instructions issued by the Minister of Citizenship, Immigration and Multiculturalism and published in the Canada Gazette on June 25, 2011.

e sad mene interesuje ako moze neko da mi kaze kako ide dalje proces? vremenski i korak po korak da znam sta i kada da ocekujem.
za sada toliko, vec sam dosta procitao ovde i stvarno mislim da je forum super. Nasao sam ga pre par godina i kada sam i poceo da razmisljam o Kanadi.
da neduzim.

Unapred Hvala.. i poz svima

Uh, baš su brzi. Mi smo poslali aplikaciju za Quebec 3 dana posle Vas, ali do danas nema odgovora :(

Pozdrav svima,

ja također čitam i čitam i čitam... ovo je zaista nemoguće pročitati sa malo vremena koje prosječan radni čovjek ima nakon radnog dan :), ali uvijek nađem neke nove i korisne informacije.
Sad se javljam jer hoću da pitam micicv11 za koje zanimanje si se prijavio kao FSW?.

Da li je moguće da je cap reached za neka zanimanja dostignut od 01.07.-11/19.07.2011. To je 11 do 19 dana od dana objave liste, kako uopšte upasti u ta zanimanja, pripremiti sve i slati odmah 01.07. (pod uslovom da je zanimanje još uvije na listi)??? Nek' me netko ispravi i kaže da sam pogrešno shvatila :sad2:

@ teleporter
hvala na brzom odgovoru..
nisam mislio bas tacno kad ce sta da se desi, nego cisto proces kako ide dalje.
pretpostavljam da sad salju za Bec, oni to pregledaju,
pa mi onda mozda traze dodatnu dokumentaciju(npr. vojnu knjizicu),
pa onda salju kartone za lekarski,
pa na kraju traze pasose na viziranje.
mislim da sam sve naveo, nego me interesuje koliko moze da traje svaki korak? npr, pregled dokumenata u Becu od 1-5 meseci???? i tako to...
hvala unapred na odgovoru.

P.S. i ako neko moze da mi ove skracenice objasni FSW1 #7242: APP:12.12.2011. PER:16.02.2012. MR:04.04.2012. kapiram datume i npr MR da su medicinski pregled, ali ostalo ne...
HVALA!! :zper:

Poslednja izmena:
@via82
pazi ne znam za to, ja sam pratio moje zanimanje i ono jos uvek nije popunjeno, a ovo sto si ti napisala stvarno ne znam. ali ne bi bilo lose da vec sve imas spremno pa kad u julu izadje lista odma da saljes. e sad ovde ima mnogo iskusnijih od mene pa ce ti reci koja je verovatnoca da zanimanja koja su ispunila cap budu opet na listi...
izvini sto nisam bio od pomoci..

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Ja sam tek kod apliciranja za iseljeničku vizu, pa bih vas zamolio za par odgovora. Radio sam kao Project manager sa višom školom u nevladinom sektoru. U međuvremenu sam završio fax i sada radim kao dipl.ekonomista na konsultantskim/administratinim poslovima. Kako sam primetio na cic sajtu, ne postoji veliko interesovanje za ovim mojim radnim profilima, pa sam pokušao (i uspeo) da nakupim bodove preko alternativnog - Cook. Problem mi je što sam ja godinu dana radio kao kuvar u vojsci i to jeste bio full time ali nije bio payed job. Da li bi ja mogao sa takvim iskustvom da apliciram? Drugo pitanje je ovo: u Torontu imam dobrog prijatelja koji je tamo već 20ak godina i ima svoju firmu. Da li bi on mogao da mi pomogne oko opcije "arranged employment" i da li to njemu ne bi pravilo neke probleme i troškove? Hvala vam unapred.

Ljudi jos jedno pitanje. da li je ovaj mail koji sam citirao moj PER ili gresim?

Pozdrav svima. Ja sam tek kod apliciranja za iseljeničku vizu, pa bih vas zamolio za par odgovora. Radio sam kao Project manager sa višom školom u nevladinom sektoru. U međuvremenu sam završio fax i sada radim kao dipl.ekonomista na konsultantskim/administratinim poslovima. Kako sam primetio na cic sajtu, ne postoji veliko interesovanje za ovim mojim radnim profilima, pa sam pokušao (i uspeo) da nakupim bodove preko alternativnog - Cook. Problem mi je što sam ja godinu dana radio kao kuvar u vojsci i to jeste bio full time ali nije bio payed job. Da li bi ja mogao sa takvim iskustvom da apliciram? Drugo pitanje je ovo: u Torontu imam dobrog prijatelja koji je tamo već 20ak godina i ima svoju firmu. Da li bi on mogao da mi pomogne oko opcije "arranged employment" i da li to njemu ne bi pravilo neke probleme i troškove? Hvala vam unapred.

Mozes ako si bio prijavljen tih godinu dana, pretpostavljam kao ugovorac. Mozes navesti neku minimalnu sumu kao platu, to niko ni ne proverava. Vazno je da imas ugovor i da ti to pise na listingu iz socijalnog.
Ja sam dosao ovde na osnovu zanimanja iz srednje skole, a ne na osnovu fakultetskog zanimanja (sa kojim sad radim).
Za srugo pitanje, mislim da imas sve informacije na netu, pronadji ih.

Srecno

@ teleporter
hvala na brzom odgovoru..
nisam mislio bas tacno kad ce sta da se desi, nego cisto proces kako ide dalje.
pretpostavljam da sad salju za Bec, oni to pregledaju,
pa mi onda mozda traze dodatnu dokumentaciju(npr. vojnu knjizicu),
pa onda salju kartone za lekarski,
pa na kraju traze pasose na viziranje.
mislim da sam sve naveo, nego me interesuje koliko moze da traje svaki korak? npr, pregled dokumenata u Becu od 1-5 meseci???? i tako to...
hvala unapred na odgovoru.

P.S. i ako neko moze da mi ove skracenice objasni FSW1 #7242: APP:12.12.2011. PER:16.02.2012. MR:04.04.2012. kapiram datume i npr MR da su medicinski pregled, ali ostalo ne...
HVALA!! :zper:

Pa nisam ja ni mislio doslovno sa tim datumima nego otprilike po dva meseca izmedju tih koraka.

Inace ja mislim da posle ovog PER koji si dobio proveravaju radno iskustvo, potreban novac, i ostalo,
zatim traze lekarski (MR),
zatim proveravaju kriminalni dosije i vojsku,
i zatim .... VIZA !
:)

Pozdrav svima,

ja također čitam i čitam i čitam... ovo je zaista nemoguće pročitati sa malo vremena koje prosječan radni čovjek ima nakon radnog dan :), ali uvijek nađem neke nove i korisne informacije.
Sad se javljam jer hoću da pitam micicv11 za koje zanimanje si se prijavio kao FSW?.

Da li je moguće da je cap reached za neka zanimanja dostignut od 01.07.-11/19.07.2011. To je 11 do 19 dana od dana objave liste, kako uopšte upasti u ta zanimanja, pripremiti sve i slati odmah 01.07. (pod uslovom da je zanimanje još uvije na listi)??? Nek' me netko ispravi i kaže da sam pogrešno shvatila :sad2:

Upravo tako! Zanimanje 1122 je prosle godine popunjeno 06.07 i to od kandidata koji su svoje aplikacije poslali 1 i 2 jula. Ko je poslao 3. jula., nije uspeo tj aplikacije su stigle nakon što je dostignut cap. Upravo zbog toga smo odlučili da se okrenemo na drugu stranu i potražimo job offer zato što sam sigurna da su nam tek ove godine male šanse da upadnemo u cap. Ne znam kako je za ostala zanimanja, verovatno nije ovako tesno.

PER ko vrata :) jos samo malo sacekaj pa ce i da se otvore ;)
Pa nesto to brzo 23.04.2012 stigli papiri u CIO(Centralized Intake Office), dobio PER 01.05.2012..
lepo,lepo.... pupupu... :worth: :pop2: nastavilo tako...

Pa nisam ja ni mislio doslovno sa tim datumima nego otprilike po dva meseca izmedju tih koraka.

Inace ja mislim da posle ovog PER koji si dobio proveravaju radno iskustvo, potreban novac, i ostalo,
zatim traze lekarski (MR),
zatim proveravaju kriminalni dosije i vojsku,
i zatim .... VIZA !
:)

sad koliko sam ja shvatio to sve lepo ide u Bec, pa oni tamo proveravaju papire malo detaljnije. samo nek proveravaju. .:rtfm:
(vojsku nisam sluzio ni civilno :gace:, a za kriminalni :mafijas:sam im poslao ni da komsija nije osudjivan:whistling: ) tako da je to opusteno...:ok:
a ja sad da grickam nokte dok se ne jave :sad2:

pozdrav svima idem da citam nazad na 60 str.. pa polako ka kraju :dash:

Pozdrav

Vidim da je ovo ubedljivo najbolji forum na temu emigracije u Kanadu i USA. Probao sam da iscitam jedan deo i nadjem odgovor na pitanje ali ima dosta kontradiktornih informacija pa mi nije bas najjasnije. Imam zavrsenu srednju medicinsku-opsti smer i visu medicinsku-radioloski ali ne i posao kao ni relevantno radno iskustvo.

To mi naravno onemogucava da se kvalifikujem za program iseljenja...

Zanima me da li postoji jos neki nacin odlaska u Kanadu tipa kao bolnicar ili tako nesto s tim da nemam nikoga tamo? Znaci da li je moguce emigrirati i dobiti posao kao bolnicar makar ,aplicirajuci preko neta ili bilo koji drugi nacin odlaska posto za bodovanje nemam potrebno radno iskustvo od minimum 1 god.

Hvala

Back